Faka 3 991 Opublikowano 10 czerwca Opublikowano 10 czerwca Jest jakieś wytłumaczenie na te lustra w grze, że chuja widać na odbiciu? Czy konsole za słabe na udźwignięcie jegomościa? Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 10 czerwca Opublikowano 10 czerwca 9 minut temu, Faka napisał(a): Jest jakieś wytłumaczenie na te lustra w grze, że chuja widać na odbiciu? Czy konsole za słabe na udźwignięcie jegomościa? Tak Ale na PC też nie są jakieś super, w zależności od ustawień SSR i RT od crapu do średnich, nie pamiętam w sumie jak było w Control? Cytuj
Amer 1 371 Opublikowano 11 czerwca Opublikowano 11 czerwca (edytowane) Póki co ukończyłem pierwszy epizod z dodatku no i... nie pykło jakoś. W sumie to ciągłe parcie do przodu i strzelanie. Kompletnie też nie moja bajka jeśli chodzi o kolorystykę. Sama otoczka i pomysł na tło "fabularne" bardzo OK, natomiast gameplay już niezbyt. Dziś lecę z następnym (gram 1 epizod/dzień). Inna sprawa, że upgrade do edycji deluxe wpadł za 50zł (promo + miałem jakieś środki do wykorzystania na Epicu), więc i tak OK. Zresztą podstawka to dla mnie 10/10, więc biorę do niej wszystko co się pojawi. Edytowane 11 czerwca przez Amer Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 12 czerwca Opublikowano 12 czerwca Wleciały dwa epizody wczoraj, fajne, oczywiście 2>1, chociaż pierwszy dość bekowy. Szkoda że krótkie, i oby to kolejne dlc zapowiedziane na jesień było już bardziej Alanowe gameplayowo. Chociaż rozwałka tutaj w 1szym epizodzie przy tej muzyczce całkiem przyjemna. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 12 czerwca Opublikowano 12 czerwca W dniu 10.06.2024 o 21:05, Faka napisał(a): Jest jakieś wytłumaczenie na te lustra w grze, że chuja widać na odbiciu? Czy konsole za słabe na udźwignięcie jegomościa? Tak, lenistwo devów i poleganie na RT. Cytuj
Bzduras 12 530 Opublikowano 12 czerwca Opublikowano 12 czerwca 2 minuty temu, Square napisał(a): Tak, lenistwo devów i poleganie na RT. Kiedyś na słabszych sprzętach dało się zrobić odbicia w lustrze, teraz konsole są "za słabe i bez RT to się nie da". Gdzieś coś w tej kwestii po drodze poszło mocno nie tak, skoro wcześniej dało się zrobić piękne lokacje w całości odbite w lusterku, a dziś bez RT zobaczysz co najwyżej plamę z pikseli. 1 1 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 12 czerwca Opublikowano 12 czerwca I najśmieszniejsze, że wtedy to obraz gry był generowany podwójnie aby to odbicie działało. 1 Cytuj
Bzduras 12 530 Opublikowano 12 czerwca Opublikowano 12 czerwca I to w jednej z najładniejszych gier tamtego okresu. Przykładam do siebie ten screen z SH2 z tym poniżej i... no nie wiem co tak słabo. Cytuj
dominalien 263 Opublikowano 12 czerwca Opublikowano 12 czerwca Odbicia to była rzecz, która mi w AWII najbardziej przeszkadzała. Te w lustrach oczywiście tak, ale odbicie w jeziorze odstawało mega. Cytuj
tjery 1 236 Opublikowano 12 czerwca Opublikowano 12 czerwca To akurat gra zaprojektowana od samego początku w oparciu o path tracing, oświetlenie, odbicia, cienie, AO. Widać, że standardowe techniki były raczej dorzucone bez większego przyłożenia się do ich jakości. Cytuj
dominalien 263 Opublikowano 12 czerwca Opublikowano 12 czerwca 2 minuty temu, tjery napisał(a): To akurat gra zaprojektowana od samego początku w oparciu o path tracing, oświetlenie, odbicia, cienie, AO. Widać, że standardowe techniki były raczej dorzucone bez większego przyłożenia się do ich jakości. Ale to na PCcie, tak? Bo na PS5 w trybie jakości nic się nie poprawia. Ciekawe jaki procent ich klientów mógł zobaczyć te wszystkie wspaniałości. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 12 czerwca Opublikowano 12 czerwca Godzinę temu, Square napisał(a): I najśmieszniejsze, że wtedy to obraz gry był generowany podwójnie aby to odbicie działało. Najgorsze jest to że devi nadal mają opcję skorzystania z tego i to dosłownie 2 minuty roboty, problem w tym że jeśli najpierw zbudują i optymalizują wszystko dookoła polegając na SSR a dopiero na końcu dorzucą odbicia to wydajność mocno spadnie, ale w pomieszczeniach zamkniętych z jednym lustrem to na luzie śmiga (jak w TLOU). W spoilerze tutorial jak to w UE działa. Spoiler Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 12 czerwca Opublikowano 12 czerwca (edytowane) 3 godziny temu, tjery napisał(a): To akurat gra zaprojektowana od samego początku w oparciu o path tracing, oświetlenie, odbicia, cienie, AO. Widać, że standardowe techniki były raczej dorzucone bez większego przyłożenia się do ich jakości. Dokładnie, to ich nie rozgrzesza ze złej implementacji SSR. Nvidia zasponsorowala trochę zbyt wiele, ale te lustra na konsoli nawet immersyjne xD. @dominalien z RT też potrafi być dziwnie, ale to już zabieg immersyjny. Edytowane 12 czerwca przez KrYcHu_89 Cytuj
MEVEK 3 514 Opublikowano 13 czerwca Opublikowano 13 czerwca W delux nie ma nawet steelbooka - no nie skusze sie Cytuj
Igor67 139 Opublikowano 13 czerwca Opublikowano 13 czerwca W dniu 12.06.2024 o 11:50, KrYcHu_89 napisał(a): 8 Cytuj
Josh 4 523 Opublikowano 13 czerwca Opublikowano 13 czerwca W Perfect Blue za 270zł, warto było czekać 1 Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 13 czerwca Opublikowano 13 czerwca Ta stacja metra to jest jakiś follow up: Spoiler Do Maxa Payne’a? Kurła, chyba 15 lat temu w to grałem i mało, co pamiętam, ale akurat metro w miarę coś pamiętam. Cytuj
iluck85 2 911 Opublikowano 15 czerwca Opublikowano 15 czerwca Skończyłem DLC, dobiłem brakujące osiągnięcie w 1 chapterze. O ile podstawka mega spoko, dla mnie najlepszy las i agentka, to DLC mi nie pyklo. Ot zaliczyłem i nie będę pamiętać pojutrze kompletnie o tym dodatku. Plus za smaczki. 3 odcinek najlepszy. Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia Mimo wydania wersji pudełkowej i DLC AW2 wciąż na siebie nie zarobił Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia Takie gry się wydaje wszędzie i pudełka też na premierę. Sami sobie winni. Gra genialna. Top 5 tej generacji na ten moment. 1 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia 14 minut temu, ASX napisał(a): Mimo wydania wersji pudełkowej i DLC AW2 wciąż na siebie nie zarobił Smutne. To kolejnej części pewnie dlugo nie będzie jeżeli w ogole. Tam koszty takie wysokie czy mizerna ilość poszła? Cytuj
Bzduras 12 530 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia 3 minuty temu, Square napisał(a): Smutne. Nie bardzo. Niestety tak się kończy pomijanie nadal dużej grupy odbiorców przez "cyfra only na premierę" oraz brak wersji pecetowej (co prawda jest na Epicu, ale dla ogromnej ilości graczy jak coś jest tylko na Epicu to tego nie ma i o powodach takiego rozumowania już kiedyś chyba rozmawialiśmy). To były dwa strzały w kolano, których odrobienie będzie w tym momencie cholernie trudne. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi