Skocz do zawartości

Alan Wake II

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Generalnie spoko motyw z miejscówka, bo o ile się nie mylę to wchodzimy do tego 

Spoiler

zamkniętego miejsca, do którego nie mieliśmy dostępu grając Sagą na początku podstawki

Fajna, bardziej spójna całość jest razem z tym dlc teraz.

Opublikowano
37 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

drugi ~2.5

:newell:

No to troche bieda jak to prawda.

W weekend w koncu dobilem znajdzki i platyne w podstawie. Wybitna gra :banderas: ale cos na te dlc nie moge sie zebrac jak czytam, ze to na jedno posiedzenie do zrobienia

Opublikowano

No trochę szkoda jeśli drugi też krótki, tyle, że trochę inaczej może być odbiór, bo w drugim jest jedna historia a w pierwszym jednak ta długość podzielona na 3 historie.

Opublikowano

Drugi dodatek skończony — 2:48h wg danych z save.

Gra dalej potrafi wystraszyć

Spoiler

5821142268202042715.thumb.jpg.b533e0e8dd3c098843b3c1ba88def1bf.jpg

Jeśli ktoś ma problem z trofeum Shape of a Man

Spoiler

Jeśli gracie w trybie Performance, to po obejrzeniu filmu (na 2 piętrze, pokój z kamerą) powinien zespawnować się potwór, jednak to się nie dzieje. Rozwiązaniem jest przełączenie się w tryb Quality — mniejsza ilość klatek poprawnie triggeruje potworka i trofeum wpada :) 

• Haha 2
Opublikowano
16 minut temu, GwynBleidd_79 napisał(a):

Bardzo króciutkie dlc. Jakoś nie biegłem przez grę a nawet zaglądałem w każdy kąt. 

464107410_27472081292405609_8271288832246209050_n.jpg

Właśnie trochę słabo to wyszło z czasem xD.

Epizod jest dobry i ładnie łączy się z

Spoiler

Control 2 

, ale zdecydowanie oczekiwałem po zapowiedziach większej objętości...

• Plusik 1
Opublikowano

Epizod krótki ale treściwy, generalnie na plus, bo fajnie poszerza uniwersum, no i właśnie chyba wiadomo już jaka będzie następna gra Remedy :)

Opublikowano

Control 2 będzie pewnie szybko zapowiedziany, bo już trochę nad nim pracują, a Alan Wake 2 właśnie dostał ostatnie dlc i Anniversary patch. Pewnie na TGA?

Dłużej zajmie Max Payne :(

Opublikowano
20 minut temu, Nyu napisał(a):

Control 2 będzie pewnie szybko zapowiedziany, bo już trochę nad nim pracują, a Alan Wake 2 właśnie dostał ostatnie dlc i Anniversary patch. Pewnie na TGA?

Dłużej zajmie Max Payne :(

Remake MP 1 i 2 jest w plenej produkcji wiec mysle, ze mozemy byc spokojni o regularne premiery od Remedy. Max to nie open worldy. Tam w ogole chyba nie ma duzych leveli, chociaz gralem day 1 w obie wiec pamiec moze mnie zawodzic.

Opublikowano

Maxy to typowe korytarzówki. Levele są małe, a same gry króciutkie, nawet jak połączą obie odsłony w jedną całość to nie będzie to ani super długa, ani super rozbudowana przygoda. Oby tylko gameplayowo nie poszli w cover system jak w MP3 :(

Opublikowano

W ogóle co do Lake House jeszcze, to zawsze mnie dziwi dodawanie nowych broni w grze, żebyśmy je użyli dosłownie 3 razy, z jednej strony szacun, że im się chciało, z drugiej trochę niewykorzystany potencjał. Dla mnie lepsze były te epizody Night Springs, tutaj był niby fajnie zaprezentowany jeden budynek, kilka zagadek i trochę strzelania, ale jakieś to takie rozczarowujące wszystko i krótkie. To nawiązanie do Control 2 można dosyć łatwo w ogóle ominąć, więc mimo wszystko warto obserwować co się dzieje. 

Niemniej jednak całe DLC kończy się ze sporym niedosytem. Jak pierwsze DLC były zrobione z jajem i były bardzo różnorodne, tak tutaj trochę wyszła sztampa, takie 7/10. 

• Smutny 1
Opublikowano

Ograłem.

No niestety, Alan Wake 2 to banger, ale dodatki to miernota robiona przez sprzątaczki, a większość Remedy już ewidentnie robiło inne gry.

Cechują się, moim zdaniem, złym level i gameplay designem, co jest przeciwieństwem podstawki.

Raz, że co chwilę nie wiedziałem czego twórcy ode mnie oczekują (i nie widziałem jakiejś oczywistej rzeczy), dwa że do teraz nie wiem, jak miałem unikać tych potworów ze ścian z insta-death.

I po co tyle czytania na 1,5h?

Opublikowano

Mi Lake House podobało się, ale no kurde za krótkie toto. Klimat, uderzenie w Control - super, zagadki i cała reszta była dla mnie przejrzysta i nie miałem poczucia, że nie wiem, czego twórcy ode mnie chcą, ale serio niecałe dwie godziny? Przecież to się nawet dobrze rozkręcić nie zdążyło. A szkoda, bo jest wysoko i gęsto.