KamilM 131 Opublikowano 12 listopada 2023 Opublikowano 12 listopada 2023 Kurde, te bugi to rysa na diamencie. Mi czasami lip sync w cutscenkach się pieprzy. Plus już kilka razy postać zablokowała się w dziwnym miejscu i musiałem odpalać save’a od nowa. Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 12 listopada 2023 Opublikowano 12 listopada 2023 (edytowane) Ukończone. Gra Roku bez dwóch zdań. Dawno nie miałem tak jak z tą grą. Tak mocno wsiąkłem przez te dwa tygodnie, że Alan był ze mną niemal non stop. Ile razy ta gra śniła mi się przez ten czas to moje. To jedna z tych gier, które są prawdziwym doświadczeniem. I niech mi ktoś powie, że gierki są dla dzieci to od raz go odeślę do tego tytułu i zmuszę do zagrania. Teraz czekamy na dodatki fabularne. Edytowane 12 listopada 2023 przez LukeSpidey 4 Cytuj
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 12 listopada 2023 Opublikowano 12 listopada 2023 Wpadła platyna. Takich gier szukam i takich oczekuję. Od początku widziałem, że to będzie hit. Zero multishitu, singiel ze świetną fabułą i klimatem. Trochę na tej gierce odciskają piętno bugi, w tym ten, który uniemożliwia ukończenie gry, ale to tylko łyżka dziegciu w beczce miodu. Kupować bez wahania. 2 1 Cytuj
KamilM 131 Opublikowano 12 listopada 2023 Opublikowano 12 listopada 2023 Dużo mi zostało do końca? Spoiler Sagą zabiłem Cynthię a Alanem skończyłem etap z hotelem i idę do Parliament tower Cytuj
KamilM 131 Opublikowano 12 listopada 2023 Opublikowano 12 listopada 2023 Czyli już niestety bliżej jak dalej. Szkoda, już dawno tak nie miałem abym nie chciał aby gra się kończyła. Ostatnio chyba RDR2 i Forza Horizon 4. Będą czuł dziwną pustkę po tej grze. Wybitna produkcja. Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 13 listopada 2023 Opublikowano 13 listopada 2023 Zakończenie daje mi trochę do myślenia. Spoiler Kończy się ono niemal tak samo jak pierwsza część. No i wydaje mi się, że nie jest tak oczywiste, jakby na pierwszy rzut oka wyglądało. Saga dzwoni do córki, ale nie wiemy, czy ktoś odbiera. Alan dostaje kulkę ze światła, ale na końcu budzi się w Dark Place przy swoim biurku zupełnie jak przy śmierci w czasie rozgrywki. Teraz się zastanawiam, czy rozszerzenia fabularne pociągną te wątki, czy skupią się na innych postaciach. No i raczej pewniak, że za kilka/kilkanaście lat czeka nas Alan Wake 3. Cytuj
Szermac 2 700 Opublikowano 13 listopada 2023 Opublikowano 13 listopada 2023 Watery i Coffe World jajebie Cytuj
messer88 6 453 Opublikowano 13 listopada 2023 Opublikowano 13 listopada 2023 Jeszcze nic nie widziałeś 2 Cytuj
iluck85 2 871 Opublikowano 13 listopada 2023 Opublikowano 13 listopada 2023 Ja jestem po Spoiler Zabiciu Mulligan i Thorntona I tu miałem Buga, bo już było po i nic się nie działo i łaziłem jak debil dobre 20 minut i w końcu zerknąłem na YT. Od razu powinna być cutscenka. No to load i ponownie i od razu byle scenka. Czy przed tym savem że nie ma odwrotu, dam radę wszystko pozbierać? To trzeba wykonać po zapisie czy przed? Cytuj
messer88 6 453 Opublikowano 13 listopada 2023 Opublikowano 13 listopada 2023 Tak wszystko możesz sobie dozbierać. Jak zapiszesz to później i tak musisz zagadać z npc że jesteś gotowy do dalszych działań więc spokojnie. 1 Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 13 listopada 2023 Opublikowano 13 listopada 2023 Alan obok BG3 najwięcej nominacji, w tym do gry roku. 4 Cytuj
messer88 6 453 Opublikowano 13 listopada 2023 Opublikowano 13 listopada 2023 best score & music się należy 100% Cytuj
zloto 737 Opublikowano 13 listopada 2023 Opublikowano 13 listopada 2023 Best score to nie wiem jak rozumieć, bo muzyki Pana Alanko było niewiele w tej części. Mam wrażenie, że więcej roboty zrobił przy pierwszej części. Ale jeśli chodzi o ogólnie muzyka, to za dokonania na koniec rozdziałów to naprawdę należy się jakąś nagroda za kreatywność. Cytuj
Szermac 2 700 Opublikowano 13 listopada 2023 Opublikowano 13 listopada 2023 8 godzin temu, messer88 napisał: Jeszcze nic nie widziałeś No bez kitu, już trochę dalej jestem i strzały w morde co jakąś chwile. Co za gra, niewiarygodne to jest i dalej nie dotarło to do mnie. Niech tam Bloober jeszcze kilka lat tego Sajlenta smaży lepiej XD Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 14 listopada 2023 Opublikowano 14 listopada 2023 Super gierka, ale Spoiler końcówka to zawodzi tak delikatnie mówiąc Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 14 listopada 2023 Opublikowano 14 listopada 2023 Ale co chciałeś Spoiler pompatyczny happy end jak w Resident Evil? Jeszcze 2 dlc mają być w przyszłym roku i jakiś alternatywny ending dataminowali ludzie w internatach, ale nie oglądam. Sam chcę zobaczyć na NG+. Cytuj
XM. 10 856 Opublikowano 14 listopada 2023 Opublikowano 14 listopada 2023 25 minut temu, gekon napisał: Super gierka, ale Ukryj zawartość końcówka to zawodzi tak delikatnie mówiąc Spoiler Ja już wiedziałem że będzie zakończenie w takim stylu jak ogłosili że Alan i Control to to samo uniwersum. Teraz obie gry będą się zazębiać i każdy ending gry będzie prowadził do dlc, a dlc do kontynuacji gry Y. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 269 Opublikowano 14 listopada 2023 Opublikowano 14 listopada 2023 Zakończenie była profeska, podejrzewam, że zakończenie trójki będzie podobne xD. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 14 listopada 2023 Opublikowano 14 listopada 2023 Godzinę temu, Dr.Czekolada napisał: Ale co chciałeś Ukryj zawartość pompatyczny happy end jak w Resident Evil? Jeszcze 2 dlc mają być w przyszłym roku i jakiś alternatywny ending dataminowali ludzie w internatach, ale nie oglądam. Sam chcę zobaczyć na NG+. Spoiler No oczywiście, że nie ale chciałem jakiekolwiek zakończenie - to to to jakieś urwane w połowie misji i spoko, czekaj 8 lat na anal wake 3 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 14 listopada 2023 Opublikowano 14 listopada 2023 No nie. Zanim Anal 3 będą DLC i Control 2 jak już wspominałem W ogóle ciekawe w jakie klimaty pójdą przy trójce. Nie musi to być koniecznie znowu horror. Już DLC American Nightmare do jedynki próbował troszkę inny styl. Cytuj
messer88 6 453 Opublikowano 14 listopada 2023 Opublikowano 14 listopada 2023 Wyścigi zrobią. Pewnie że nie ale po 2 widać że umieją mocno w takie klimaty, ja nie chcę zmian. Z kontrolerką 2 mogą znowu bardziej poszaleć. Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 14 listopada 2023 Opublikowano 14 listopada 2023 1 godzinę temu, Dr.Czekolada napisał: No nie. Zanim Anal 3 będą DLC i Control 2 jak już wspominałem No i jeszcze remake Max Payne 1 i 2, ale tutaj nie jestem pewien, czy to Remedy, czy jakieś pomocnicze studio. Cytuj
Szermac 2 700 Opublikowano 14 listopada 2023 Opublikowano 14 listopada 2023 15 minut temu, LukeSpidey napisał: No i jeszcze remake Max Payne 1 i 2, ale tutaj nie jestem pewien, czy to Remedy, czy jakieś pomocnicze studio. Remedy, po premierze AW2, wszystkie łapy na pokład do tego rimejku Cytuj
Daddy 4 223 Opublikowano 14 listopada 2023 Opublikowano 14 listopada 2023 5h za mną Zajebiście że wzorowali się na RE2/RE8, gra z nawalania do kombajnów skręciła bardziej w horrowe klimaty. Obawiałem się grania Saga ale jest banderasik, klimat gęsty jak klaunowanie roziego. Gram na spokojnie, czytam każde notatki i pierdoły które w 99% innych gier olewam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi