Masamune 157 Opublikowano 22 listopada 2023 Opublikowano 22 listopada 2023 6 minutes ago, Szermac said: Jeszcze mógłbyś ukryć... screena :| okok, z przeglądarki na smartfonie to nie jest prosta sprawa swojego posta też edytuj. Cytuj
Josh 4 485 Opublikowano 22 listopada 2023 Opublikowano 22 listopada 2023 2 godziny temu, KrYcHu_89 napisał: DLC będzie sztuk 2, jak w Control, było to wiadomo od początku istnienia Remedy, masz od razu w wersji Dulux dostęp również i info. Nic nie było naciągane. W DLC też nie rozwiążą tych wątków, byłbym zdziwiony, jakby nie pogmatwali tego jeszcze bardziej przed trójką, to nie jest gra z konkluzjami w dzienniku misji xD. OMG - Twin Peaks też Lynch zakończył dla zgonu i czekałeś 25 lat na sequel? Tak miało być i to ma sens w tej gierce. Nie wiem, nie grałem w AW2, trochę teraz śmieszkuję. Wszystko zależy w jaki sposób się ta część kończy. Jeżeli tak jak dobra książka wchodząca w skład kilku tomów, w sensie że ma logiczne i sensowne podsumowanie (bez odkrywania wszystkich kart), to spox. Ale jeżeli czuć, że coś tu jest urwane i niekompletnie (bo trzeba jakoś nakłonić graczy do zakupu DLC), to wtedy słabo. Pamiętam, że tak było z Prince of Persia 2008 czy w The Evil Within. Cytuj
balon 5 333 Opublikowano 22 listopada 2023 Opublikowano 22 listopada 2023 Dobra skończyłem. Cudowna gra.Teraz byle do Control 2. Dziękuje Remedy. Cytuj
Rooofie 141 Opublikowano 22 listopada 2023 Opublikowano 22 listopada 2023 (edytowane) Poza rykiem jelenia w hotelu Bright Falls jest coś więcej. Spoiler Trzeba chwile tego jelenia pośledzić i zaprowadzi cię do pokoju hotelowego z fantami Edytowane 22 listopada 2023 przez Rooofie Cytuj
balon 5 333 Opublikowano 23 listopada 2023 Opublikowano 23 listopada 2023 Tylko ja mam wrażenie, że jakby żył to Mr. Doora zagrałby Lance Reddick? Jeszcze pytania o Doora. Spoiler Kim on dokładnie był? Coś przeoczyłem w trakcie? Dlaczego on sprowadził Szeryfa do leżą mroku utrudniając Sadze zadanie i dlaczego mógł sobie wychodzić z leża mroku? Tutaj chyba jest duży potencjał w DLC Cytuj
KrYcHu_89 2 269 Opublikowano 23 listopada 2023 Opublikowano 23 listopada 2023 3 godziny temu, balon napisał: Tylko ja mam wrażenie, że jakby żył to Mr. Doora zagrałby Lance Reddick? Jeszcze pytania o Doora. Pokaż ukrytą zawartość Kim on dokładnie był? Coś przeoczyłem w trakcie? Dlaczego on sprowadził Szeryfa do leżą mroku utrudniając Sadze zadanie i dlaczego mógł sobie wychodzić z leża mroku? Tutaj chyba jest duży potencjał w DLC Door to przecież lustrzana wersja Spoiler Lance'a Reddicka z Quantum Break , podobnie jak szeryf, Lance nie mógł zagrać z wiadomych przyczyn, ale to jeszcze dodatkowo zagmatwało temat :D. Mr. Hatch Cytuj
balon 5 333 Opublikowano 23 listopada 2023 Opublikowano 23 listopada 2023 No taką wersję też brałem pod uwagę, ale szczerze to już nie do końca pamiętałem jego rolę w QB. Piękna gra. Cytuj
KrYcHu_89 2 269 Opublikowano 23 listopada 2023 Opublikowano 23 listopada 2023 4 minuty temu, balon napisał: No taką wersję też brałem pod uwagę, ale szczerze to już nie do końca pamiętałem jego rolę w QB. Piękna gra. Też myślę, że coś będzie w którymś DLC jeszcze nim, zobaczymy. Cytuj
Soul 1 320 Opublikowano 23 listopada 2023 Opublikowano 23 listopada 2023 Panowie czy w grze jest więcej rzeczy typu perfect doge? Pierwszy Alan miał takie rzeczy, przy wyjmowaniu racy, strzelniu itp Chodzi o slowmotion. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 23 listopada 2023 Opublikowano 23 listopada 2023 Nie ale spamowanie unikiem tutaj potrafiło mnie ocalić np przed pewnym "bossem". Cytuj
balon 5 333 Opublikowano 23 listopada 2023 Opublikowano 23 listopada 2023 20 minut temu, Soul napisał: Panowie czy w grze jest więcej rzeczy typu perfect doge? Pierwszy Alan miał takie rzeczy, przy wyjmowaniu racy, strzelniu itp Chodzi o slowmotion. Slowmo nie ma. Jest jedynie utrata równowagi i gleba wroga przy perfekcyjnym uniku. 1 Cytuj
vAHeR 52 Opublikowano 23 listopada 2023 Opublikowano 23 listopada 2023 Gierka ukończona, wszystkie acziki zdobyte. Mimo, że nie była idealna ( głównie przez bugi), to jest to dla mnie GOTY 2023 - Dzięki Pany zrobienie hajpu i polecenie Alana I mimo, iż nie lubię kończyć gier kilkukrotnie, to w tym wypadku nie mogę się doczekać NG+ btw, Finowie zaciekawili mnie wydarzeniami z nadchodzącego Control Spoiler Estevez w jednym z dialogów wspomniała coś o tym, że FBC straciło najstarszą siedzibę. Chyba nie miało to miejsca w żadnym z dlc z Control, co nie? Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 23 listopada 2023 Opublikowano 23 listopada 2023 Wydarzenia z Control mają miejsce kilka lat przed akcją AW2, więc jest szansa, że zobaczymy, o czym mówiła Esteves z sequelu przygód Jesse. Cytuj
zloto 737 Opublikowano 25 listopada 2023 Opublikowano 25 listopada 2023 W dniu 23.11.2023 o 09:57, balon napisał: No taką wersję też brałem pod uwagę, ale szczerze to już nie do końca pamiętałem jego rolę w QB. Piękna gra. Spoiler W QB na koniec stał się głównym złym z możliwością skakania między światami. Prawdopodobnie gdyby wyszło QB2 to byłby głównym antagonistą. Jego zdolność poruszania się między róznymi liniami czasowymi i rzeczywiściami idealnie współgra z tym co jego odpowiednik robi w AW2. 1 Cytuj
Wredny 9 492 Opublikowano 25 listopada 2023 Opublikowano 25 listopada 2023 W dniu 22.11.2023 o 18:13, Josh napisał: Ale jeżeli czuć, że coś tu jest urwane i niekompletnie (bo trzeba jakoś nakłonić graczy do zakupu DLC), to wtedy słabo. Pamiętam, że tak było z Prince of Persia 2008 czy w The Evil Within. W The Evil WIthin w ogóle momentami nic nie rozumiałem z tej "fabuły", bo tak była pocięta i chaotyczna, więc nawet nie miałem ciśnienia na jakieś DLC, żeby to kontynuować. Dwójeczka za to legancko wyłożyła karty i człowiek wiedział na czym stoi. Cytuj
michu86- 390 Opublikowano 25 listopada 2023 Opublikowano 25 listopada 2023 (edytowane) Zajebałem się w akcji i szukałem z 20min wersji pudełkowej w necie bo rodzicielka nie wie co mi ma gwiazdkę kupić. Pomyślałem wtedy - no to Alanik wjedzie jak nic. Szukam i szukam.. a potem "a nie chwila...". I dopiero się zorientowałem... Ale wcześniej jeszcze pomyślałem, czy to jest takie dobre, że aż tak zeszło? Nawet Cezky nie ma? Edytowane 25 listopada 2023 przez michu86- 2 Cytuj
Bzduras 12 446 Opublikowano 25 listopada 2023 Opublikowano 25 listopada 2023 Alan nie wyjdzie w pudle przez najbliższy czas, twórcy nic o nim nie wspominają. Możesz podpowiedzieć rodzicielce, żeby kupiła Ci giftcardy dla wybranej platformy na kwotę 250zł, za którą kupisz sobie cyfrówkę. Cytuj
michu86- 390 Opublikowano 25 listopada 2023 Opublikowano 25 listopada 2023 (edytowane) 7 minut temu, Bzduras napisał: Alan nie wyjdzie w pudle przez najbliższy czas, twórcy nic o nim nie wspominają. Możesz podpowiedzieć rodzicielce, żeby kupiła Ci giftcardy dla wybranej platformy na kwotę 250zł, za którą kupisz sobie cyfrówkę. Kupię sobie sam;) ale kurde jestem starej daty - lubię mieć pudło na półce. Mamie wysłałem link do hełmu LEGO Star Wars:) Edytowane 25 listopada 2023 przez michu86- Cytuj
Hubert249 4 277 Opublikowano 26 listopada 2023 Opublikowano 26 listopada 2023 Wyszedłem z kina. Teraz mam włożyć zdjęcia do pudełka pod pomnikiem, ale ich nie mam. Duży budynek jest zamknięty. Jak się do niego dostać? Cytuj
KamilM 131 Opublikowano 26 listopada 2023 Opublikowano 26 listopada 2023 (edytowane) Zdjęcia się zbierało chwilę wcześniej, nie pamiętam dokładnie, ale wróć skąd przyszedłeś tam gdzieś powinny leżeć. Edit. Znalazłem. Edytowane 26 listopada 2023 przez KamilM 1 Cytuj
Masamune 157 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 No, mogliby się trochę bardziej postarać z tymi paczami wprowadzającymi jakieś replayability, New Game +, nowy poziom trudności, cokolwiek, bo po przejściu gry, ta zwyczajnie umiera. Od dwóch dni zero nowych postów w temacie :0Wysłane z mojego ELE-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Moldar 2 247 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 Gra single, co ma się dziać jak większość przeszła. 1 2 Cytuj
Donatello1991 1 415 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 Wyjdzie DLC to odżyje. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 Wyjdzie na płytce to odżyje.2 strzał graczy kupi. Cytuj
Elitesse 377 Opublikowano 30 listopada 2023 Opublikowano 30 listopada 2023 Dobre opinie i black friday przekonały mnie do tego abym się złamał i poparł ten antykonsumencki ruch polegający na rezygnacji z wydań pudełkowych. Nie żałuję. Gdyby reszta produkcji, które przejdą na taki sposób dystrybucji dowoziła taki poziom jak Alan Wake II, to od razu jestem gotów zrezygnować z pudełek. Bez żalu i zbędnego gadania. Gra jest zajebista i przebija pierwszą część o całą długość. Szkoda, że tak długo musieliśmy na nią czekać ale naprawdę było warto. Dawno nic mnie tak nie pochłonęło i czuję, że jak raz w roku wracałem do pierwszej części, to teraz ten sam los czeka kontynuację. Uwielbiam taki klimat. Przechodziłem ostatnio Control i miło się robi na fakt spotykanych podtekstów, dokumentów czy postaci. Jestem pod wrażeniem, że udało się to tak dobrze zrobić. Jestem już chyba w połowie, a co chwilę coś mnie pozytywnie zaskakuje. Skusiłem się na promocje na epicu i udało się zakupić grę z przyszłymi dodatkami jakoś za 200 zł. Na tej promce gra chodziła chyba tyle co przy pierwszych preorderach więc dobra cena. Gram na PC za pomocą Geforce NOW i gra wygląda bardzo ładnie. Mój PC tego nawet by nie odpalił. Kiedyś może sprawdzę jeszcze wersję na XSX jak będzie w dobrej promocji albo jak wyjdzie wydanie pudełkowe z dodatkami. Jest to jedna z niewielu gier, które naprawdę są warte swojej ceny. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi