Skocz do zawartości

Warhammer 40,000: Space Marine 2

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedyś było demko. Słabe to było względem DOW2 Retribution, już nie mówiąc o DOW1. Nie wiem po co tak kombinowali z tą serią. Każda kolejna kompletnie inny kierunek jakby były spinoffami, a nie pełnoprawnym sequelem. W COH z kolei trzymają się ciągle fundamentów.

Opublikowano

No ale właśnie dlaczego? W sensie wiem, że to nie klasyczny RTS jak Dawn of War 1. Dawn of War 2 to taki Myth na mniejszą

skalę z tego co widziałem, czyli sama walka bez budowy bazy. Nie przeszkadza mi to czym gra jest a czym nie. Tylko czy jest dobra czy słaba

Opublikowano

DoW 1 to była też gierka od esportu, trochę mistrzostw oglądałem. 3 dodatki i w sumie 8 albo 9 ras z bitewniaka. Nigdy nie było bardziej skomplikowanego RTSa pod tym względem. Spokojnie ponad tysiąc godzin online spędziłem z tym tytułem. Jedyny RTS który ogarniałem online, nawet myszki mało co się używało xd 

• Lubię! 1
Opublikowano

Jak juz o tym rozmawiacie to akurat dzis wpadlo na Steam ze DoW 1 i 2 dostaly edycje anniversary wiec wszyscy posiadacze podstawek dostali wszystkie kampanie (+ update okladek). Ja do jedynki mialem juz wszystko ale milo ze dorzucili mi dwa dodatki do DoW2. Osobno chyba juz nie da sie nawet ich kupic.Szkoda tylko ze nie ma tam zadnych usprawnien technicznych.

Opublikowano

Szczerze to ta kampania w DoW, póki co (6 misja) nudy. Każda jedna misja to zbuduj baze i rozwal przeciwników. A ponieważ Marine to przekoksy to wystarczy zbudować ich pod korek, ulepszyć i metodycznie czyścić mapę. Za to scenki to sam miód i klimat :)

Opublikowano
To zostaje polowanie na uzywki w chorych cenach albo czekanie na dodruk, to strona wydawnictwa.
Jakby ktoś czekał na dodruk herezji horusa to właśnie trwa drukowanie (pierwsze 5 tomów). Już w niektórych księgarniach można zamawiać. Wysyłka pod koniec października. Więcej dodruku ma być na święta. Takie info w mailu dostałem od wydawnictwa

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

• Plusik 1
Opublikowano
39 minut temu, Tomek P. napisał(a):

Jakby ktoś czekał na dodruk herezji horusa to właśnie trwa drukowanie (pierwsze 5 tomów).

Elegancko się zgrało w czasie, zamówi się.

@Tomek P. co dokladnie ci napisali? bo wrzucali post na facebooku kilka dni temu i w rozpisce nie ma tomow 2-5

Przechwytywanie.JPG.ebd69a3de6d9759b046e7cda2a6e6756.JPG

Opublikowano

Dzień dobry, w ostatnią sobotę miał miejsce dodruk pierwszego tomu i
kilkunastu innych. Z uwagi na wciąż duże zainteresowanie będziemy robili
około świąteczny dodruk w większej ilości większości tytułów. Tak więc
trzeba się uzbroić w cierpliwość, ale w między czasie można się
przygotować na większe zakupy ;)

To z maila od nich

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Od soboty sobie pogrywam i jako fan w40k i pierwszego space marine'a  jestem bardzo zadowolony.
Strzela się soczyście - gra nie ukrywa tego czym jest , melee wcale nie jest takie płytkie jak się może wydawać na pierwszy rzut oka ,graficzka pierwsza klasa ( no troszkę twarze postaci odstają )
Gram na  zalecanym poziomie trudności ( veteran?) i troszkę się wkurwiam na  AI kompanów , praktycznie ciągle biegam z  około 30% paska żyćka bo robię za nich robotę  ale jest fajosko 
Dziś chyba skończę ..no takie mocarne 8+/10

Opublikowano

Licze ze dodadza wiecej operacji. Tak naprawde zrobilem jedna klase na 25 poziom imo naprawde slaba motywacja zeby robic kolejne postacie. Gra dobra ale dalej podtrzymuje zdanie ze to takie 7/10 dla fanow mlotka a 5/10 dla ogolu. Operacje sa duzo lepsze i ciekawsze niz kampania, do kampani mam tez zarzut ze nic tam nie odblokowujemy np zasobow do wykorzystania pozniej w operacjach, poziom trudnosci tez nie ma sensu grac kampani na wyzszym (przeszedlem solo na przedostatnim i teraz odpalilem sobie easy i duzo lepiej sie gra przynajmniej czuc ze sie grac SM a nie popierdolka), egzekujce na majoris/extremis powinny dawac albo full armor albo zdrowie, dalej problemy z laczeniem sa i tak samo jak ktos wyjdzie w momencie jak konczy sie misja to kisniemy potem w menu.

Opublikowano

W zaleznosci ale trzeba liczyc 30-45 minut. Ostatnio znalazlem ogarnetych gosci to w 30 minut robilismy na ostatnim poziomie trudnosci. Wydaje mi sie ze pierwsza inferno jesli ktos potrzebuje matrialy na upgrade to najlatwiejsza do pykniecia. Mi najwiecej problemow sprawialy misje z chaosem.

• Plusik 1
Opublikowano

Pogralem multi pvp ale nie porwalo mnie. Operacje sa swietne ale jest ich poprostu za malo no i tak naprawde po ograniu tych +100h nie ma specjalnej motywacji do jakiegos dalszego grania. Imo jak ktos nie kupile niech poczeka na promke. Ja kupilem wersje z season pasem u zdecydowanie moge powiedziec ze gra nie byla warta tych pieniedzy

Opublikowano

A mnie z kolei gameplay loop tak się podoba że nawet te grindowanie 6 operacji jest przyjemne. Mnie to przypomina levelowanie klas w hordzie z Gearsow. Wszystkie klasy staram się równomiernie levelowac, jestem na około 8 levelu więc zaraz powinienem odpalać odpalać na trzecim poziomie trudności by dostawać fioletową walutę. Szturmowiec jest niedoceniany, ten młot robi mielonkę :banderas: no i naprawdę bardzo mi się podoba że części pancerza możesz odblokować WYŁĄCZNIE przez zwycięstwa w operacjach albo eternal war, dzięki czemu jak widzisz typa obwieszonego dodatkami to wiesz że grał już wystarczająco dużo i ogarnia, a nie kupił to w mikrotransakcjach.

Chociaż wiadomo że lepiej jakby było przynajmniej te 10 operacji. Mam nadzieję że po sukcesie gry zgodnie z tym co Willits mówił będą dostarczać content i tych operacji szybko przybędzie.

Opublikowano
5 godzin temu, MaZZeo napisał(a):

Chociaż wiadomo że lepiej jakby było przynajmniej te 10 operacji. Mam nadzieję że po sukcesie gry zgodnie z tym co Willits mówił będą dostarczać content i tych operacji szybko przybędzie.

W tym roku jakieś mają dojść (liczba mnoga na grafice). Zaraz im się jednak ta roadmapa już rozjedzie, bo pierwszy większy update miał być we wrześniu, a chyba na razie cisza.

a18468b9407c3de92af500bac7e0f07bdc13140d.jpg

Opublikowano
W dniu 25.09.2024 o 14:27, wrog napisał(a):

W tym roku jakieś mają dojść (liczba mnoga na grafice). Zaraz im się jednak ta roadmapa już rozjedzie, bo pierwszy większy update miał być we wrześniu, a chyba na razie cisza.

a18468b9407c3de92af500bac7e0f07bdc13140d.jpg

właśnie dropneli patcha z UW support + wiele rzeczy w balansie poprawili

https://community.focus-entmt.com/focus-entertainment/space-marine-2/blogs/90-space-marine-2-patch-3-0-26-09-24

• Plusik 1