Homelander 2 072 Opublikowano 19 września Opublikowano 19 września Grał ktoś w Dawn of War 3? Opinie są bardzo spolaryzowane Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 19 września Opublikowano 19 września Kiedyś było demko. Słabe to było względem DOW2 Retribution, już nie mówiąc o DOW1. Nie wiem po co tak kombinowali z tą serią. Każda kolejna kompletnie inny kierunek jakby były spinoffami, a nie pełnoprawnym sequelem. W COH z kolei trzymają się ciągle fundamentów. Cytuj
Ukukuki 6 953 Opublikowano 19 września Opublikowano 19 września Ja mam pełniała i nie polecam trójki. Cytuj
Homelander 2 072 Opublikowano 19 września Opublikowano 19 września No ale właśnie dlaczego? W sensie wiem, że to nie klasyczny RTS jak Dawn of War 1. Dawn of War 2 to taki Myth na mniejszą skalę z tego co widziałem, czyli sama walka bez budowy bazy. Nie przeszkadza mi to czym gra jest a czym nie. Tylko czy jest dobra czy słaba Cytuj
Ukukuki 6 953 Opublikowano 19 września Opublikowano 19 września DoW2 to zwykła gra taktyczna a trójeczka to słaby RTS po prostu, z bohaterami. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 19 września Opublikowano 19 września Gdyby była dobra to by ludzie w nią grali i o niej mówili. Tymczasem po premierze szybko temat ucichł i nawet jednego rozszerzenia się nie doczekaliśmy. Zdaje się, że tylko 3 frakcje są? Nawet DOW1 miał 4. Cytuj
Ukukuki 6 953 Opublikowano 19 września Opublikowano 19 września DoW 1 to była też gierka od esportu, trochę mistrzostw oglądałem. 3 dodatki i w sumie 8 albo 9 ras z bitewniaka. Nigdy nie było bardziej skomplikowanego RTSa pod tym względem. Spokojnie ponad tysiąc godzin online spędziłem z tym tytułem. Jedyny RTS który ogarniałem online, nawet myszki mało co się używało xd 1 Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 20 września Opublikowano 20 września Jak juz o tym rozmawiacie to akurat dzis wpadlo na Steam ze DoW 1 i 2 dostaly edycje anniversary wiec wszyscy posiadacze podstawek dostali wszystkie kampanie (+ update okladek). Ja do jedynki mialem juz wszystko ale milo ze dorzucili mi dwa dodatki do DoW2. Osobno chyba juz nie da sie nawet ich kupic.Szkoda tylko ze nie ma tam zadnych usprawnien technicznych. Cytuj
Homelander 2 072 Opublikowano 20 września Opublikowano 20 września Szczerze to ta kampania w DoW, póki co (6 misja) nudy. Każda jedna misja to zbuduj baze i rozwal przeciwników. A ponieważ Marine to przekoksy to wystarczy zbudować ich pod korek, ulepszyć i metodycznie czyścić mapę. Za to scenki to sam miód i klimat Cytuj
Tomek P. 61 Opublikowano 20 września Opublikowano 20 września To zostaje polowanie na uzywki w chorych cenach albo czekanie na dodruk, to strona wydawnictwa.Jakby ktoś czekał na dodruk herezji horusa to właśnie trwa drukowanie (pierwsze 5 tomów). Już w niektórych księgarniach można zamawiać. Wysyłka pod koniec października. Więcej dodruku ma być na święta. Takie info w mailu dostałem od wydawnictwaWysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj
Shen 9 626 Opublikowano 20 września Opublikowano 20 września 39 minut temu, Tomek P. napisał(a): Jakby ktoś czekał na dodruk herezji horusa to właśnie trwa drukowanie (pierwsze 5 tomów). Elegancko się zgrało w czasie, zamówi się. @Tomek P. co dokladnie ci napisali? bo wrzucali post na facebooku kilka dni temu i w rozpisce nie ma tomow 2-5 Cytuj
Tomek P. 61 Opublikowano 20 września Opublikowano 20 września Dzień dobry, w ostatnią sobotę miał miejsce dodruk pierwszego tomu i kilkunastu innych. Z uwagi na wciąż duże zainteresowanie będziemy robili około świąteczny dodruk w większej ilości większości tytułów. Tak więc trzeba się uzbroić w cierpliwość, ale w między czasie można się przygotować na większe zakupy To z maila od nichWysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka Cytuj
Tomek P. 61 Opublikowano 21 września Opublikowano 21 września Do tych "operacji specjalnych" trzeba mieć abonament?Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka Cytuj
BieŃ 923 Opublikowano 23 września Opublikowano 23 września Od soboty sobie pogrywam i jako fan w40k i pierwszego space marine'a jestem bardzo zadowolony. Strzela się soczyście - gra nie ukrywa tego czym jest , melee wcale nie jest takie płytkie jak się może wydawać na pierwszy rzut oka ,graficzka pierwsza klasa ( no troszkę twarze postaci odstają ) Gram na zalecanym poziomie trudności ( veteran?) i troszkę się wkurwiam na AI kompanów , praktycznie ciągle biegam z około 30% paska żyćka bo robię za nich robotę ale jest fajosko Dziś chyba skończę ..no takie mocarne 8+/10 Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 24 września Opublikowano 24 września https://www.ign.com/articles/success-of-warhammer-40000-space-marine-2-changes-everything-dev-says-and-yes-there-are-ideas-for-space-marine-3 Cytuj
danielskii 155 Opublikowano 24 września Opublikowano 24 września Licze ze dodadza wiecej operacji. Tak naprawde zrobilem jedna klase na 25 poziom imo naprawde slaba motywacja zeby robic kolejne postacie. Gra dobra ale dalej podtrzymuje zdanie ze to takie 7/10 dla fanow mlotka a 5/10 dla ogolu. Operacje sa duzo lepsze i ciekawsze niz kampania, do kampani mam tez zarzut ze nic tam nie odblokowujemy np zasobow do wykorzystania pozniej w operacjach, poziom trudnosci tez nie ma sensu grac kampani na wyzszym (przeszedlem solo na przedostatnim i teraz odpalilem sobie easy i duzo lepiej sie gra przynajmniej czuc ze sie grac SM a nie popierdolka), egzekujce na majoris/extremis powinny dawac albo full armor albo zdrowie, dalej problemy z laczeniem sa i tak samo jak ktos wyjdzie w momencie jak konczy sie misja to kisniemy potem w menu. Cytuj
Shen 9 626 Opublikowano 24 września Opublikowano 24 września Ile taka operacja trwa? W tygodniu jak godzine znajde na granie to jest dobrze. Cytuj
danielskii 155 Opublikowano 24 września Opublikowano 24 września W zaleznosci ale trzeba liczyc 30-45 minut. Ostatnio znalazlem ogarnetych gosci to w 30 minut robilismy na ostatnim poziomie trudnosci. Wydaje mi sie ze pierwsza inferno jesli ktos potrzebuje matrialy na upgrade to najlatwiejsza do pykniecia. Mi najwiecej problemow sprawialy misje z chaosem. 1 Cytuj
Ukukuki 6 953 Opublikowano 24 września Opublikowano 24 września Ja nawet nie tykałem trybu multi. Cytuj
danielskii 155 Opublikowano 24 września Opublikowano 24 września Pogralem multi pvp ale nie porwalo mnie. Operacje sa swietne ale jest ich poprostu za malo no i tak naprawde po ograniu tych +100h nie ma specjalnej motywacji do jakiegos dalszego grania. Imo jak ktos nie kupile niech poczeka na promke. Ja kupilem wersje z season pasem u zdecydowanie moge powiedziec ze gra nie byla warta tych pieniedzy Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września A mnie z kolei gameplay loop tak się podoba że nawet te grindowanie 6 operacji jest przyjemne. Mnie to przypomina levelowanie klas w hordzie z Gearsow. Wszystkie klasy staram się równomiernie levelowac, jestem na około 8 levelu więc zaraz powinienem odpalać odpalać na trzecim poziomie trudności by dostawać fioletową walutę. Szturmowiec jest niedoceniany, ten młot robi mielonkę no i naprawdę bardzo mi się podoba że części pancerza możesz odblokować WYŁĄCZNIE przez zwycięstwa w operacjach albo eternal war, dzięki czemu jak widzisz typa obwieszonego dodatkami to wiesz że grał już wystarczająco dużo i ogarnia, a nie kupił to w mikrotransakcjach. Chociaż wiadomo że lepiej jakby było przynajmniej te 10 operacji. Mam nadzieję że po sukcesie gry zgodnie z tym co Willits mówił będą dostarczać content i tych operacji szybko przybędzie. Cytuj
wrog 608 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września 5 godzin temu, MaZZeo napisał(a): Chociaż wiadomo że lepiej jakby było przynajmniej te 10 operacji. Mam nadzieję że po sukcesie gry zgodnie z tym co Willits mówił będą dostarczać content i tych operacji szybko przybędzie. W tym roku jakieś mają dojść (liczba mnoga na grafice). Zaraz im się jednak ta roadmapa już rozjedzie, bo pierwszy większy update miał być we wrześniu, a chyba na razie cisza. Cytuj
Shen 9 626 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września Ciekawe czy bedzie z kim grac jak horda wyjdzie wreszcie Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września patrzac na historie wsparcia poprzedniej gry Saber czyli World War Z i społeczność wokół niej to można zakładać że Space Marine 2 też będzie dobrze wspierany więc i gracze dalej będą. komunikacja od developera na oficjalnym forum też jest przejrzysta Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września W dniu 25.09.2024 o 14:27, wrog napisał(a): W tym roku jakieś mają dojść (liczba mnoga na grafice). Zaraz im się jednak ta roadmapa już rozjedzie, bo pierwszy większy update miał być we wrześniu, a chyba na razie cisza. właśnie dropneli patcha z UW support + wiele rzeczy w balansie poprawili https://community.focus-entmt.com/focus-entertainment/space-marine-2/blogs/90-space-marine-2-patch-3-0-26-09-24 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi