Skocz do zawartości

Warhammer 40,000: Space Marine 2

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jak grać w cross play między Xbox a PC? Wiem, że trzeba wpisać kod zaproszenia, ale wczoraj próbowaliśmy dobre 30 minut i za każdym razem informację, że "kod stracił ważność"

Opublikowano

Kilka godzin za mną. Gra niesamowicie oddaje klimat wojny totalnej gdzie jesteśmy tylko trybikiem w wielkiej maszynie. Właściwie każda sekwencja walki jest intensywna jak lądowanie na plaży Omaha w Medal of Honor AA (w sensie taka jest w mojej pamięci lol). Warto znać chociażby pobieżnie lore żeby wczuć się właśnie w ten klimat.

Samo strzelanie jest jak najbardziej poprawne. Z racji intensywności i mnogości wrogów ciężko to porównać z Gearsami, gdzie jednak przeciwników było znacznie mniej i byli wystrzymalsi. Tutaj to bardziej Doom. W każdym razie i strzela się i macha mieczem super, a fontanny krwi wylewane z wrogów sprawiają, że wszystko to jest satysfakcjonujące. 

Fabularnie jest bardzo w porządku. Dostajemy rozkazy na początku misji, coś tam się zmienia w jej czasie, jest ok. Podobnie bohaterowie, na czele z Titusem, przy którym Marcus Fenix jest niczym Jim Carrey w Ace Venturze. Graficznie gra wypada super. Design jest fantastyczny, dzieje się wiele i jest różnorodnie. Muza i dźwięki poprawne. 

Ogólnie jest to czego oczekiwałem: autentycznej, wojennej gry. Bez śmichów-hihów, bez niepotrzebnego pieprzenia. Jest poważnie, krwawo i intensywnie

• This 1
Opublikowano

Zobaczysz później, jest kilka "epickich" scen czy momentów "fuck yeah!". Dawno takiej czystej satysfakcji z grania nie miałem. Do tego gra jest wymagająca i trzeba korzystać ze wszystkich bajerów, bo inaczej ciężko. 

• This 1
Opublikowano

Nie pamiętam kiedy ostatnio grałem 4h ciągiem bez chęci chociażby na przerwę. Bardzo mi było trzeba takiego tytułu. Jest pięknie, brutalnie, efektownie. Proste (nie prostsckie!) mechaniki, dobrze wyważony poziom trudności. Oby więcej takich tytułów. Nie jestem jakimś fanem ani znawcą uniwersum Warhammera a bawię się przednio. Cud, miód i orzeszki :banderas: