Skocz do zawartości

Warhammer 40,000: Space Marine 2

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 hours ago, Ukukuki said:

Gierka AAA za 200 zł na premierę, co jest niby nie tak z tym przedziale cenowym? Ja bym sobie życzył więcej takich gierek w takiej cenie. 

Skoro tak to ujales. Ja osobiscie kupilem najdrozsza wersje placac poniekad za przyszle dodatki no ale I tak mimo wszystko pozosaje niedosyt. Przydalyby sie ze 4 dodatkowe misje do operacji I chociaz ta horda aby bylo gdzie te klasy levelowac.

Opublikowano
48 minut temu, Dr.Czekolada napisał(a):

Ja za pudełko dalem 249. Wg mnie cena adekwatna do zawartości, a tej będzie jeszcze więcej za darmo.

Co do pada polecam wyłączyć jednak asystę, jest o niebo przyjemniej.

Nie no, nie obrażaj ludzi, granie z asystą celowania, nawet na padzie, to w ogóle po co grać w grę, jak maszynka za Ciebie celuje. Nigdy tego nie pojmę, grasz w strzelankę, gdzie CAŁY gameplay polega na celowaniu i zapodajesz aim assista, to na huj w ogóle grać? Dlatego tak nie lubię CODa, AA dojebane w kosmos, że aimbotem zalatuje, ludzie na PC grają na padach, bo z M&K nie ma szans z padowcami na dojebanym AA.

• Plusik 1
Opublikowano

Masa filmików mi wyskakuje z kampanii, no dygnął, ale podobno fabuła krótka a online kilka misji i trzy areny w pvp:sapek: Do tego horda w 2025 roku, ta gra az sie prosi o taki tryb.

Opublikowano
2 godziny temu, bartiz napisał(a):

celowanie na myszce to przyjemność, na padzie bez wspomagania niekoniecznie...

No tu całkowita racja, mój zajebisty problem z grami TPP ze strzelaniem jak RDR 2, grając na myszce w końcu można poczuć się jak rewolwerowiec, trafiać tam gdzie chcesz bez spowalniania czasu np. w rękę, żeby wytrącić broń czy w szyję, żeby fajnie się gościu wykrwawił, trafiać heady podczas jazdy na koniu itd., cudo. Tylko, że w takich grach lepiej się chodzi na padzie, nie mówiąc już o jeździe koniem. Hard czois.

Opublikowano
22 minuty temu, Shen napisał(a):

Masa filmików mi wyskakuje z kampanii, no dygnął, ale podobno fabuła krótka a online kilka misji i trzy areny w pvp:sapek: Do tego horda w 2025 roku, ta gra az sie prosi o taki tryb.

Kupuj, 10 godzin się pobawisz spokojnie w samej kampanii a reszta to miły dodatek. Właśnie skończyłem i dla mnie mocne 8/10. Brakowało mi takiej gry ostatnio. 

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
33 minutes ago, Ukukuki said:

Kupuj, 10 godzin się pobawisz spokojnie w samej kampanii a reszta to miły dodatek. Właśnie skończyłem i dla mnie mocne 8/10. Brakowało mi takiej gry ostatnio. 

Mnie trochę Titanfall 2 zaspokoił w tym zakresie

Edytowane przez Homelander
Opublikowano

Dobra, przeszedłem grę więc skrobnę coś

Ogólnie jako totalny warhammerowy laik powiem że mi się bardzo podobało i dostałem to czego oczekiwałem. Gra akurat trafiła u mnie na podatny grunt bo przez długi okres nie ogrywałem singlowych gierek a bujałem się miedzy GASSami, multiplayerami i samochodówkami itp więc byłem głodny jakiegoś niezbyt długiego liniowego singla, którego tu dostałem. Cały vibe tej gry to dla mnie trochę Doom, trochę Gears of War, zarówno jeśli chodzi o atmosferę jak i gameplay. Nie przywiązywałem zbyt dużej wagi do fabuły bo i tak mało rzeczy rozumiałem nie znając nawet podstawowego lore tego uniwersum, a sama gra w żaden sposób nie wprowadza ani nie oferuje np. encyklopedii do której można zajrzeć by doczytać coś więcej. Ewidentnie targetem są tu fani figurek i ci którzy przeszli pierwszą część.

Walka bardzo mi odpasowała, ta mechanika walki bronią biała z unikami i parowaniem (chyba zaczerpnięta z gier Dark Soulowych? nie wiem, nie grałem w żadną z nich) jest bardzo satysfakcjonująca i ciągnie całą grę. Pukawki, mimo że to wariacje boltguna to są różnorodne i po prostu dobrze się nimi strzela, szczególnie do tyranidów tryskających krwią. Trochę gorzej jest z wojownikami chaosu z którymi walczy się jakoś mniej miodnie. Szkoda że zabrakło większej różnorodności przeciwników, szczególnie że to uniwersum jest bogate w różne rasy. Zabrakło też różnorodności jeśli chodzi o mechaniki, oczekiwałem że będzie jakiś etap np. z pojazdem albo strzelaniem z jakiegoś działa, jednak zabrakło tutaj tego. Po około 3h gry można powiedzieć że widziało się już prawie wszystko. Chyba najfajniejszym etapem jest ten gdzie dostajemy chwilowo jetpack i musimy skakać po piętrach bijąc tyranidów i uderzając w nich młotem. Ogólnie liczba przeciwników na ekranie czasami jest mega przytłaczająca i chyba w żadnej innej tego typu grze nie czułem się tak osaczony. Poziom trudności na weteranie uważam za w sam raz i wymusza nauczenie się robienia uników i parowania. AI twoich braci jest na przyzwoitym poziomie, chyba tylko raz coś im nie zagrało i nikt z nich mnie nie podniósł kiedy trzeba, poza tym są naprawdę w porządku, przeciwnicy też równomiernie atakują całą naszą trójkę, a nie ignorują boty.

Już po samej kampanii wciągnęły mnie Operacje które wraz z levelowaniem postaci, perkami, wyższymi poziomami trudności dadzą mi przynajmniej kolejne parenaście godzin zabawy by odblokowywać pancerze, kolorki i broń. Jednocześnie ten tryb nie sprawia wrażenia GASSa czy innego Destiny, które wymagają od nas rzucenia etatu i logowania się codzień by nic nas nie ominęło, wszystko można odblokować w swoim tempie, bez pośpiechu.

Graficznie jest bardzo dobrze, nie powala na kolana ale wiele scen zachęcało do robienia screenów, na Series X gra przez 95% czasu chodzi w 60fps, być może to była zasługa VRR w telewizorze ale ogólnie płynność gry z tą grafiką, ilością postaci na ekranie o to świetnie osiągnięcie na konsoli.

SM2 jest ogólnie grą o półeczkę niżej od chociażby trylogii Gearsów, właśnie z powodu braku tej różnorodności, pamiętliwych momentów ale też paru niedopracowanych rzeczy np. przenikanie postaci przez siebie, drobne bugi czy też dość dziwne zrobione lobby i łączenie z serwerem nawet jak chcemy pograć tylko singla. 

Bez kozery daje 8/10 i polecanko dla każdego fana gier akcji. Szczerze mówiąc chętnie bym widział parę rzeczy z tej gry w Gears E-day, chociażby liczbę przeciwników na ekranie i poczucia beznadziejnej sytuacji no i jakiejś zaawansowanej walki wręcz.

trochę screenów które zrobiłem.

ebc1bfee-8a7a-48dd-a8a2-eabdd492cc9e.png

f7c42c4a-6db3-487f-bc05-124025a4cd3a.png

cab484ee-33b7-4830-a236-ea85fbe84a28.png

27ea92ed-7182-42e8-bc0b-b2a13badf5fc.png

59cedfdc-de45-4117-aedb-bea046589972.png

b904f937-299c-460b-99ad-9dfcaeb42fca.png

1d3c65a0-6d5f-41cf-99c1-070cfd22dc8f.png

5bd29638-415e-4ffb-9c64-57b9eceff402.png

d5e1046a-6aa7-4f16-8711-4bd6d07655f4.png

ee55a2f2-1668-46fb-833e-ffdd72e204fa.png

ec162716-e3c5-43b7-bdde-a3d4ebe4b32d.png

• Plusik 6
Opublikowano

Ja chyba jakiegoś Buga mam bo obraz w grze zrobił się jakiś wyprany w sensie nie ma takiej czerni soczystej tylko szarowa i to najczęściej w otwartych terenach na początku wszystko było ok ktoś się z takim czymś spotkał. ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Na sieci spory hajpik na WH40K i słucham sobie jadąc do pracy przeróżnych materiałów. Ja też już załapałem bakcyla, Dawn of War ładnie mnie wciągnął. Więc zaraz po skończeniu Astro biorę się za Space Marine :)

Opublikowano

Już jest wysyp uzywek na olx za 200zł, bo jednak kampania krótka, a online nie kazdego jara. Skoncze dwie gry co mam rozgrzebane i wtedy wjade. Zamówiłem sobie książki z uniwersum przy okazji hajpu.

Opublikowano

Pamiętajcie dzieciaczki - zaczynamy od wywyższenia  horusa , potem fałszywi bogowie , i elo galaktyka w płomieniach 
Jak pyknie to lecimy potem ucieczkę eisensteina

Opublikowano
7 minut temu, BieŃ napisał(a):

Pamiętajcie dzieciaczki - zaczynamy od wywyższenia  horusa , potem fałszywi bogowie , i elo galaktyka w płomieniach 
Jak pyknie to lecimy potem ucieczkę eisensteina

Wyprzedane wszystko.

Wziąłem na start jakieś zbiory opowiadań

https://copcorp.pl/produkt/z-dziejow-herezji/

https://copcorp.pl/produkt/era-mroku/

i to https://copcorp.pl/produkt/prospero-w-plomieniach/

Opublikowano
10 minut temu, Tomek P. napisał(a):

To widziałem. Ale większość niedostępna

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

To zostaje polowanie na uzywki w chorych cenach albo czekanie na dodruk, to strona wydawnictwa.