Skocz do zawartości

The Best of Czwarta Generacja, ćwierćfinały.

Która lepsza? 54 użytkowników zagłosowało

1. 1. Final Fantasy 6 vs. Metal Slug

2. 2. Super Mario World 2: Yoshi’s Island vs. Chrono Trigger

• Super Mario World 2: Yoshi’s Island
    • Chrono Trigger
  3. 3. Super Mario World vs. Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time

• Super Mario World
    • Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time
  4. 4. Earthworm Jim vs. Aladdin

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 17.12.2021 o 22:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Zagęszcza się. Dobrze, że pojedynek Earthworm Jim vs. Super Metroid nie był finałem, bo cały świat by się z nas i naszego GOTG śmiał.

Tymczasem lecimy z ćwierćfinałami:

4gen5r.thumb.jpg.1ae4b4c0c2f647127f9125c122cd6b6f.jpg

TUTAJ pełna drabinka.

• Startowało 128 gier. To gry wytypowane przez nas. Może nie najlepsze technicznie, może niekoniecznie docenione na całym świecie, ale ważne dla nas i jebać konwenanse.
  • W tej rundzie głosujemy do piątku (17.12.2021) do 23:59.
  • W przypadku remisu uznałem, że zwyciężczynią zostanie ta gra, która w swoich głosach będzie miała więcej Senior Memberów i Adminów.  Bo to ludzie pewni i zaufani. Jeśli również w tej kategorii będzie remis, to pomyślimy nad jakąś turbo dogrywką, czy coś. Nie wiem, ale nie martwmy się na zapas.
  • Miejsca w drabince są przydzielone czysto losowo.
  • Narzucony jest limit w postaci maksymalnie dwóch gier na cykl, więc nie uświadczycie w drabince sześciu Mega Manów, Castlevanii czy Soniców. Zanim ktoś zapyta dlaczego Marianów jest tylu, to oświadczam, że Mario Karty, Mario RPG itp. są liczone jako osobne twory gatunkowe i nie należą do cyklu (łączy je jedynie postać Mario) 
  • Priorytet w przydzielaniu miejsc miały kandydatury użytkowników (propozycje były podawane w temacie "Przygotowania do kolejnych generacji" i tam też będą zbierane propozycje na następną generację (piątą, mmm!). Resztę wolnych pozycji uzupełniłem według własnego uznania, choć po konsultacji z Wami.
  • Komentarze w stylu "a dlaczego nie ma gry xxx?" będą zlewane ciepłym moczem, bo był czas na zgłoszenia.

W spoilerze linki do gameplayów wciąż żywych zawodników:

Edytowane przez Kmiot

• Odpowiedzi 34
  • Wyświetleń 648
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Uwaga, obwieszczam wyniki.   Niniejszym ogłasza się, że na podstawie demokratycznych wyborów i za pomocą dekretu, co następuje:   Do kolejnej rundy awansuje Metal Slug, kt

• ciwę, figusia i observera jeszcze jestem w stanie zrozumieć bo pierwszych dwóch głosuje regularnie przeciwko Nintendo a observer wlazł tu tylko dlatego, że mamy inne zdanie w temacie koronavirusa, nor

• @Ukukukima dobre i w pełni dla mnie zrozumiałe argumenty, bo backtrackingu w grach można przecież nie tolerować. To nie jest nic nieprawdopodobnego. Nie lubi i już, więc raczej niewiele metroidvanii t

Opublikowano

JAPIERDOLE, robak wygrał z samus, czuję się jakby mi ktoś splunął w twarz tym wynikiem.

Bluber liczył te głosy czy co?

Opublikowano

Stawiam, że Chrono Trigger jednak wygra w finale, chociaż FF6 również miało potężna historię.

Opublikowano

Nie dziwię się że metroid przegrał :usmiech:

Opublikowano
  • Autor

WSTYD NA CAŁY INTERNET.

Ściągnijcie ogłoszenie ze storny głównej, bo ktoś z zewnątrz jeszcze ten sztryms zobaczy.

Opublikowano

we32r43r4tt.thumb.jpg.94af66c69c64e3447c4c934bf39cac04.jpg

ciwę, figusia i observera jeszcze jestem w stanie zrozumieć bo pierwszych dwóch głosuje regularnie przeciwko Nintendo a observer wlazł tu tylko dlatego, że mamy inne zdanie w temacie koronavirusa, normalnie nie oddaje głosów (fajnie jest mieć fanów) ale pozostali to chyba nie grali i stąd taki wynik

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano

Sama elita forum. Hore jednostki głosowały na przygody kosmicznej baby co zwija się w kulkę  :dynia:

Opublikowano
13 minut temu, Kmiot napisał:

WSTYD NA CAŁY INTERNET.

Ściągnijcie ogłoszenie ze storny głównej, bo ktoś z zewnątrz jeszcze ten sztryms zobaczy.

Nie zobaczy, bo trzeba być zalogowanym i chyba 101 postów mieć.

Opublikowano

Ogólnie to wchodzę sobie tylko głosować i później patrzeć na wyniki ale tu w każdej edycji ktoś ma ból dupki o to że jakaś gra odpadła???

Opublikowano
13 minut temu, Pupcio napisał:

Sama elita forum. Hore jednostki głosowały na przygody kosmicznej baby co zwija się w kulkę  :dynia:

Dzięki tej kulce masz dziś Oriego, Hollow Knighta i masę innych sztosów. Nie dość, że jakieś robale wygrały na Amidze z kultową piłeczką, a teraz prawie odpadła inna kultowa piłeczka od Konami, przez jakiegoś Dukea, to jeszcze robak pokonał grę, od której pochodzą wszystkie inne METROIDVANIE. Żal tylko trochę kierownika, bo widzę, że w połowie napracował się dla każuali co się nie znajo! Nie znajo historii gejmingu!

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

Jaki ból dupy o samus, prawda jest taka, że więcej i lepiej się bawiłem przy robalu.

Opublikowano
5 minut temu, Faka napisał:

Jaki ból dupy o samus, prawda jest taka, że więcej i lepiej się bawiłem przy robalu.

Żadnego bólu dupy nie ma. Napisałem to pół żartem, pół serio. To tylko zabawa. Ważne, że są emocje! :)

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, Faka napisał:

No to akurat prawda, która nie najlepiej świadczy o Tobie.

34 minuty temu, GearsUp napisał:

we32r43r4tt.thumb.jpg.94af66c69c64e3447c4c934bf39cac04.jpg

Co to jest mr.Zajac? xd

Opublikowano
9 minut temu, Kmiot napisał:

No to akurat prawda, która nie najlepiej świadczy o Tobie.

Stary, mnie zabolało, że taki Duke Nukem 3D nie przeszedł dalej przez jeden głos, jakoś z tego powodu szat z siebie nie zrywałem, no ale, takie głosowania, co zrobisz, jak nic nie zrobisz.

Opublikowano
1 godzinę temu, Pupcio napisał:

Ogólnie to wchodzę sobie tylko głosować i później patrzeć na wyniki ale tu w każdej edycji ktoś ma ból dupki o to że jakaś gra odpadła???

No kilku sie juz obejs.ralo xD Zobaczycie co sie bedzie dzialo jak wjada gierki z xboxa.

Opublikowano

Mówisz? Ja tam myślę że xboty z naszego forum raczej rozumieją że xbox był mniej popularny i nie ma szans z grami chińskimi na tym forumku 

Opublikowano

No nie byłbym tego taki pewny, sporo osób jednak siedziało na Xboxie czy PC a gierki w dużej mierze wspólne. Moje pierwsze PS to 3 no i tak średnio wypadło przy X360. 

CO do Metroida, gatunek który polega na backtrakingu. No weźcie mnie trzymajcie, jedna z gorszych gierek na SNES mini. Jedyne co skończyłem z tego gatunku to Ori 1 i 2 bo są cudowne, reszta? Nic by gaming nie stracił, zaprzeczenie dobrej zabawy. 

Opublikowano
41 minut temu, Pupcio napisał:

Mówisz? Ja tam myślę że xboty z naszego forum raczej rozumieją że xbox był mniej popularny i nie ma szans z grami chińskimi na tym forumku 

Xbotow to tam go.wno chyba obchodzi co sie bedzie dzialo po drugiej stronie byle Halo albo Girsy doszly do finalu.

Opublikowano
53 minuty temu, Ukukuki napisał:

No nie byłbym tego taki pewny, sporo osób jednak siedziało na Xboxie czy PC a gierki w dużej mierze wspólne. Moje pierwsze PS to 3 no i tak średnio wypadło przy X360. 

CO do Metroida, gatunek który polega na backtrakingu. No weźcie mnie trzymajcie, jedna z gorszych gierek na SNES mini. Jedyne co skończyłem z tego gatunku to Ori 1 i 2 bo są cudowne, reszta? Nic by gaming nie stracił, zaprzeczenie dobrej zabawy. 

No ale nie porównuj starego Metroida do Oriego, kiedyś to był hit, gry jednak ewoluują.

Opublikowano
11 minut temu, zdrowywariat napisał:

No ale nie porównuj starego Metroida do Oriego, kiedyś to był hit, gry jednak ewoluują.

A widzisz tam gdzieś porównanie? 

Opublikowano

Porównanie? Skończcie pierdolić, bo na dzisiejsze czasy nie ma, co porównywać, bo gierki ewoluują. Ogólnie, nie rozumiem porównania gierki z 1989-1999 (tak w przybliżeniu) do gierek 2019-2020 gdzie developerzy zrobili i ulepszyli silnik gierek platformowych (już chuj kurwa jaki gatunek do chuja pana).

Opublikowano
6 minut temu, Ukukuki napisał:

A widzisz tam gdzieś porównanie? 

Napisałeś, że Ori są cudowne, nowy Metroid też, ten by Ci spodobał, tak jak Super Metroid prawie 30 lat temu, gdybyś wtedy miał naście :).

Opublikowano
11 minut temu, zdrowywariat napisał:

Napisałeś, że Ori są cudowne, nowy Metroid też, ten by Ci spodobał, tak jak Super Metroid prawie 30 lat temu, gdybyś wtedy miał naście :).

Dreda zostawiłem po 2H, miałem też podejście do Primie. No nie dla mnie gatunek. Jedynie w odsłony na GBA trochę więcej pograłem, ciągłe cofanie się mnie nudzi w gierkach, przynajmniej w typowym przedstawicielu swojego gatunku. A przypomniało mi się, jeszcze SOTN udało mi się zmęczyć na vicie. 

Opublikowano
  • Autor

@Ukukukima dobre i w pełni dla mnie zrozumiałe argumenty, bo backtrackingu w grach można przecież nie tolerować. To nie jest nic nieprawdopodobnego. Nie lubi i już, więc raczej niewiele metroidvanii trafi w jego gust. Chyba, że taka, która backtracking czyni opcjonalnym, a nie koniecznym elementem. Czyli możesz grę przejść "liniowo" i bawić się wyśmienicie, a jak chcesz wycisnąć z niej więcej, to do zabawy wkracza backtracking. Jedyna opcja, która zadowoli zarówno zwolenników, jak i przeciwników backtrackingu.

Ja uwielbiam w grach eksplorację. Uwielbiam, gdy tytuł wymaga ode mnie czujności i tworzenia w głowie własnej mapy "interesujących punktów, do których warto później wrócić". Uwielbiam szperać po zakamarkach mapy i szukać tego, co twórcy przede mną ukryli. Backtracking w rozsądnych normach mi absolutnie nie przeszkadza. Całe życie polega na backtrackingu.