rodi84 50 Opublikowano 17 grudnia 2021 Opublikowano 17 grudnia 2021 Hej. Gra już ktoś? Jakieś pierwsze wrażenia? Cytuj
marcinwks 1 002 Opublikowano 17 grudnia 2021 Opublikowano 17 grudnia 2021 (edytowane) Oglądałem jakieś filmiki na yt i wygląda to całkiem obiecująco. Jeśli lubi się takie klimaty i latanie "stateczkiem" w tpp. Ja będę chciał nabyć w tym lub przyszłym tygodniu i samemu obadać. Dobra cena (159 PLN za wersję na PS5) dodatkowo zachęca. Liczę na przyjemną zabawę szczególnie, że jestem fanem tego typu tytułów. Średnia ocen oscylująca koło 75%, czyli całkiem nieźle. Do tego przejście zajmuje ok. 12-15 h. Będzie grane. Edytowane 17 grudnia 2021 przez marcinwks Cytuj
Rtooj 1 663 Opublikowano 18 grudnia 2021 Opublikowano 18 grudnia 2021 (edytowane) Gram od premiery i bardzo dobre wrażenia Niestety ostatnio miałem przerwę, ale marzę o powrocie. Grafika potrafi zachwycić, sterowanie wymaga nauki ale jest świetne, zdania zróżnicowane, dodatkowo w fajny sposób urozmaicili nużące w innych grach podążanie za wrogami - mamy tutaj teleportację za plecy wroga, ograniczoną czasowo. No i dużo innych fajnych rzeczy, typu upgrade broni, statku, zbieractwo. Minusy to cięcia w scenkach i dialogach, czasami są kiepskie i postacie to tylko obrazki, czasami zdarza się filmiki, ale wtedy są już świetne. Muzyka w menu mnie zachwyciła, w grze już nawet nie pamiętam czy jest. No i ta cena p.s. przypomniały mi się dwa plusy i minus: + czas loadingów + statek który rozmawia z bohaterką - z charakteru Venom, fantastyczne rozwiązanie - bohaterka uzewnętrznia swoje myśli poprzez szept, taki w stylu hellblade, nie każdemu się to spodoba. Edytowane 18 grudnia 2021 przez Rtooj 1 1 Cytuj
marcinwks 1 002 Opublikowano 18 grudnia 2021 Opublikowano 18 grudnia 2021 Jutro jadę po swoją kopię. Jak widzę w internetach, że dla niektórych to gra roku, to już się nie mogę doczekać, aby zacząć. Cytuj
Wredny 9 700 Opublikowano 18 grudnia 2021 Opublikowano 18 grudnia 2021 Kurde, kusicie bo uwielbiam takie kosmiczne klimaty Trudno jest? Jak ze sterowaniem? Latanko i celowanie intuicyjne, czy można się zrzygać, jak w Falconeer? Cytuj
Rtooj 1 663 Opublikowano 18 grudnia 2021 Opublikowano 18 grudnia 2021 (edytowane) Czasami jest wyzwanie, sterowanie jest również troche do ogarnięcia. Nie wiem co to falconeer ale nie potrzebowałem wiaderka. Czytałem że później gra daje popalić i hard jest trudny. Edytowane 18 grudnia 2021 przez Rtooj Cytuj
Amer 1 383 Opublikowano 18 grudnia 2021 Opublikowano 18 grudnia 2021 Ogrywam od premiery wersję na PC. Zdecydowanie bardzo dobra giereczka. Widoczki śliczne, a starcia szalenie dynamiczne i efektowne. Dawkuję sobie ją na spokojnie zwiedzając galaktykę i zaglądając w każdy możliwy zakamarek. IMO najlepszy "stateczek" 3D jaki powstał. Cytuj
marcinwks 1 002 Opublikowano 19 grudnia 2021 Opublikowano 19 grudnia 2021 3 h za mną. Jestem zachwycony i smutny zarazem. Zachwycony, bo niemal wszystko - od sterowania, po grafikę i strzelanie - pasuje mi tutaj (początek miałem bardzo oryginalny, bo konsola nie chciała czytać płyty, przez co byłem zmuszony instalować raz jeszcze - pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło, w karierze konsolowego gracza). Bronie dają radę, moc przeczesywania terenu przez bohaterkę również, a statek (dalej w fabule) to niezły towarzysz. Smutny, bo Sony zamiast taśmowo tłuc kolejne sandboxy w innych realiach, mogłoby wydać nextgenowe Colony Wars. To teraz poproszę o nowego Freelancera, Crime Cities i od razu Chorus 2. Cytuj
Rtooj 1 663 Opublikowano 27 grudnia 2021 Opublikowano 27 grudnia 2021 Gra skończona, z pobocznymi zadaniami wyszło nawet całkiem dużo grania. Polecam wszystkim bo mało takich gier, a gra jest bardzo solidna. W drugiej połowie gry gdy stosunek statku i bohaterki jeszcze bardziej się polepszył doszedł bajerancki motyw wspólnego komentowania akcji na ekranie, typu "- they all gonna... -BURN." Nie powiem, uśmiechnąłem się mocno, dodajmy do tego manewry statkiem pomiędzy skałami i budynkami które powodują że emocje przed ekranem sięgają zenitu i parę razy wyrwałem głośny długi okrzyk gdy leciałem 2 centymetry od ściany niczym podczas ataku na gwiazdę śmierci, i mamy grę która daje trochę wrażeń. Nie sprzedaję, chętnie do niej wrócę za rok. 1 1 Cytuj
marcinwks 1 002 Opublikowano 27 grudnia 2021 Opublikowano 27 grudnia 2021 (edytowane) Również skończyłem. Gra jest bardzo dobra i tyle w temacie. Ok. 27 h na przejście kampanii i niemal wszystkich misji pobocznych (zostały mi chyba 2). Brakuje mi 4 pucharków do platyny, ale 3 z nich to obrzydliwy grind. Najwieksze rozczarowanie to finałowa walka. Wyglądało to tak jakby już im pomysłów zabrakło na rozsądny koniec i zaserwowali graczom bardzo słaby i męczący finisz. Tak czy siak moja gra roku. Edytowane 27 grudnia 2021 przez marcinwks 1 Cytuj
Rtooj 1 663 Opublikowano 27 grudnia 2021 Opublikowano 27 grudnia 2021 U mnie podobnie, koło 6 pucharków w tym parę do zrobienia, ale pozostałe to musiałbym latać, szukać przypadkowych starć i robić głupie rzeczy. A że dla pucharków nie przechodzę gier to gra idzie na razie do szuflady. Mnie już tak od połowy główny wątek fabularny zaczął nużyć Spoiler (nagle się okazuje że w Kręgu są kółka miłośników zwierząt którym nie podoba się niszczenie planet, a na końcu to już nie wiedziałem czy strzelam do piratów, bezlicowych czy bezstopych, co za różnica). Cytuj
marcinwks 1 002 Opublikowano 27 grudnia 2021 Opublikowano 27 grudnia 2021 Mnie aktualnie zostały 3 trofiki do grindowania (piąte poziomy), ale 1 się zglitchował (zebrane kredyty przestały mi się zliczać na 4 poziomie w okolicach 20k) i chwilowo odkładam temat trofeów. Może jak wydadzą jakiegoś patcha, to po nowym roku wrócę do platyny. Cytuj
easye 3 389 Opublikowano 10 stycznia 2022 Opublikowano 10 stycznia 2022 Gierka jest przekozaczna, narracja i fabuła idealnie wpasowała się w tematyke gry, wygląd lokacji robi wrażenie, do tego gra działa ultra płynnie, co prezy takim |modelu sterowania i dynamicznej efektownej walce potęguję doznania - dla wszystkich lubiących takie klimaty MUST HAVE! 1 Cytuj
Wojtq 801 Opublikowano 23 stycznia 2022 Opublikowano 23 stycznia 2022 Gra ktoś na PS4? Jakoś nie mogę znaleźć filmów z tej wersji, a jestem ciekaw jak tam klatkarz. Cytuj
Rtooj 1 663 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 Wychodzi darmowy patch z ray-tracing'iem i obsługą dual-sense'a. Nawet nie pamiętałem że nie było tego ostatniego. Tak czy tak nie podobają mi się takie zagrywki po czasie, pół biedy że na pewno do gry kiedyś wrócę, dla pozostałych to dodatkowy powód by grę kupić. Cytuj
Wredny 9 700 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 No i fajnie, bo ja wciąż jeszcze nie kupiłem Cytuj
sizacz 12 Opublikowano 31 maja 2022 Opublikowano 31 maja 2022 Wskoczyła promocja na ten tytuł https://store.playstation.com/pl-pl/concept/10000793 Za tę cenę chyba warto? Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 31 maja 2022 Opublikowano 31 maja 2022 Dla pewności można obadać demo. ; ) Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 31 maja 2022 Opublikowano 31 maja 2022 Nie chciałem szerzyć propagandy poza zielonym habitatem. 1 Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 31 maja 2022 Opublikowano 31 maja 2022 Godzinę temu, LukeSpidey napisał: 59 zł i można brać. U Turków 45,44 po dzisiejszym kursie. Cytuj
rodi84 50 Opublikowano 31 maja 2022 Autor Opublikowano 31 maja 2022 Kurde a ja widzę cenę 84,50:) Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 1 czerwca 2022 Opublikowano 1 czerwca 2022 5 minut temu, sizacz napisał: No właśnie, skąd te 59 zł? Stąd, że jak do tylu stanieje, to można brać. A że jeszcze nie staniało, to nie można. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi