Plugawy 3 685 Opublikowano 10 marca Opublikowano 10 marca Macie takie coś, że pojawia się komunikat "to wideo jest obecnie niedostępne" ? Oglądamy Chicago med i jest 7 sezon ale obejrzeć go nie można. Wygląda jakby tłumaczenia nie było. Podobnie było z 6tym sezonem, ale moja zalogowała się na telefonie w apce i był dostepny, po chwili też wskoczył w apce w tv. Dziwna sprawa. Na necie piszą, że to błąd a nie brak tłumaczenia. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 14 marca Opublikowano 14 marca Niezwyciężony s02e05 już dostępny. 1 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 109 Opublikowano 14 marca Opublikowano 14 marca W dniu 10.03.2024 o 13:45, Plugawy napisał: Oglądamy Chicago med i jest 7 sezon ale obejrzeć go nie można. Wygląda jakby tłumaczenia nie było. Podobnie było z 6tym sezonem, ale moja zalogowała się na telefonie w apce i był dostepny, po chwili też wskoczył w apce w tv. Dziwna sprawa. Na necie piszą, że to błąd a nie brak tłumaczenia. Chicago Med - ajć, ależ to było dawno, dawno temu, gdy oglądałem pierwsze 3 sezony tego serialu. To jest takie stare (ale jare), a ja widziałem to z pierdyliard dni temu - wspomnienie tego serialu to już jest nostalgiczny dryg. Z ,,medyków" widziałem jeszcze 2 pierwsze serie "The Night Shift" i wyborny, bo bardzo intensywny, "The Code Black". A w kwestii ,,zakupów" na PrimeVideo, to jednym z opłacalnych jest wypożyczenie "IT: Chapter 2" lub "Ukryty Wymiar" - oba tytuły (jak macie odpowiednie odbiorniki TV i dobre udźwiękowienie w domu) w najlepszej możliwej jakości obrazu i dźwięku. Zresztą w kwestii tej mega najwyższej jakości oferowanych seriali i filmów, AppleTV+ zaczyna deptać Amazonowi po piętach. "Niezwyciężony" kusi, oj kusi i to niemożebnie, aby zacząć oglądać drugi cykl odcinków tej produkcji; stanąłem na wybitnie kreowanym obrazem oraz montażem i dźwiękiem finale sezonu no.1. Zresztą również krutacko kusi, aby sięgnąć po pierwszy komiks z tego Uniwersum. To jest coś w jakimś stopniu bliskie "The Boys". Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca Wciagnolem sie w Boscha. Bardzo dobrze sie to oglada. Pierwsze 4 sezony bardzo dobre, ale 5 mnie wynudzil. Jak dla mnie widoczny jest tu zjazd w dol. Najlepsze sa 2 ostatnie odcinki. Mam nadzieje, ze 6 lepiej sie rozwinie i wroci na poziom pierwszych 4 sezonow. Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca Masz jeszcze 2 sezony Bosch: Legacy później. Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca Dokładnie Legacy tak samo wciągające. Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca No nie wiem. Mnie jednak Legacy też trochę zmęczył. Dokończyłem pierwszy sezon i jakoś tak czegoś mi brakowało. Bosch w innej roli trochę stracił z przytupu wg mnie. Nadal się fajnie ogląda, ale jednak Bosch > Legacy. Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca (edytowane) Ten watek z aptekarzami byl taki sobie. Malo interesujacy jak dla mnie, ale bedzie watek z pocwiartowanymi zwlokami, z daisy, oraz Jerry zaraz sie w cos pewnie wpierdoli, takze powinno byc dobrze. Edytowane 18 marca przez bebbop Cytuj
snejk04 413 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca Bosch jako glina ("podstawka") jest lepszy niż jako prywatny detektyw, ale stwierdzenie, że Legacy jest "o wiele slabsze" to przesada. Całość trzyma bardzo wysoki poziom, co przy tylu sezonach jest rzadkością. Spadek formy jest, ale nieznaczny, powiedzmy z "9" na "8". To nadal świetny serial 2 Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 19 marca Opublikowano 19 marca Drugi sezon Reachera ciut słabszy niż pierwszy, ale to nadal fantastyczna zabawa i przyjemność w oglądaniu bezkompromisowych akcji przeprowadzanych przez człowieka-szafę napakowanego testosteronem. Źli są eliminowani bez zbędnej gadki, trup ściele się gęsto, a Reacher zamiast mielić ozorem po prostu działa i prze przed siebie. Jak sobie przypomnę, że Cruise grał Reachera to zawsze kisnę. 1 1 Cytuj
MichAelis 5 617 Opublikowano 21 marca Opublikowano 21 marca Czy istnieje lepszy film niz wersja z Patrickiem Swayze? Się okaże Wykidajło Cytuj
karmaster 362 Opublikowano 21 marca Opublikowano 21 marca pierwsze 10 minut zapowiada, ze może być nieźle czas kończyć pracę i obejrzeć do końca Cytuj
Sebas 1 577 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca Nowy Road House się wysrał w trzecim akcie tak od kradzieży pieniędzy. Nie wiem po co ten McGrregor też. Mógł być dużo lepszy film jakby tak nie kombinowali na siłe i poszli w typowy revenge movie. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 23 marca Opublikowano 23 marca W dniu 21.03.2024 o 14:19, Colin napisał: 124 minuty testosteronu już czeka O jezu ale sie zawiodlem, wszystkie postacie w tym filmie na maksa wkurwiajace, z McGregorem i Gyllenhaalem który jest jednym z moich ulubionych aktorów na czele. Końcówka to już zaczeła odbijac w klimaty filmów Michaela Baya. Spodziewałem się czegoś innego. Fabuły nawet nie komentuje, bo debilizm w czystej postaci. Wieczorem seans oryginału. Cytuj
Soban 4 056 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca Mi się podobał, bo podszedłem do tego bez żadnych oczekiwań. Głupkowata fabuła całkiem nieźle płynie, a sceny bitki są bardzo dynamicznie nakręcone. Nie jest to jakieś arcydzieło czy przyszły klasyk, ale po prostu spoko odmóżdżająca rozrywka na wieczór. 1 Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca 11 minut temu, Soban napisał: Mi się podobał, bo podszedłem do tego bez żadnych oczekiwań. Głupkowata fabuła całkiem nieźle płynie, a sceny bitki są bardzo dynamicznie nakręcone. Nie jest to jakieś arcydzieło czy przyszły klasyk, ale po prostu spoko odmóżdżająca rozrywka na wieczór. Nie miałem wygórowanych oczekiwan, a i tak się zawiodłem. Uzytkownik Wredny dobrze podsumował te padake 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 109 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca "Projekt Lazarus" - właśnie zauważyłem na PrimeVideo tego rodzaju serial. Chociaż nie patrzę się na ogólne noty dla danego serialu czy filmu przed ich/jego obejrzeniem (to nie jest aż tak dla mnie istotne, skoro i tak chcę to coś obejrzeć; recenzja czy też nota ma mi w pewien sposób nakreślić to jak dane dzieło sprawdza się w całości...), to i tak ciekawi mnie to, czy ktoś z was miał z tym tytułem do czynienia. Że niby fabularnie: podróże po czasoprzestrzeni i czasoprzestrzeń przez ciebie, liczne niby aberracje czasu etc., jest w miarę w porządku. Ale troszku odtrąca mnie kameralność i dziwna wartość serialu pod względem wizualnym.... Szczerze, coś w tym takiego jest: to mi wygląda krutacko inspirująco i intrygująco. Cytuj
karmaster 362 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca Pierwszy sezon jest całkiem spoko. Problem w tym, że 2 sezon 'niby jest' ale niedostępny na polskim primie (plus są problemy z numeracją odcinków w 1szym sezonie, wrzucałem to jakiś czas temu) . Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca 13 minut temu, karmaster napisał: plus są problemy z numeracją odcinków w 1szym sezonie, wrzucałem to jakiś czas temu Nie ma, pisałem o tym ostatnio, że jest ok 1 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 109 Opublikowano 26 marca Opublikowano 26 marca PrimeVideo - co by było, gdyby Prime'a i jego usług wypożyczania filmów w najwyższej jakości obrazu i dźwięku... nie było? Ano, kruci, nie obejrzało by się - tak jak uczyniłem to niedawno, wieczorową i nastrojową porą, w domowym zaciszu - mega niedocenianego, jednego z najlepszych współczesnych filmów zombie/post-apo, w ujęciu produkcji wysokobudżetowych; rzecz jasna mowa tu o "World War Z" z 2013 roku - wypożyczonko kosztowało mnie na PrimeVideo ,,dyszkę"; nie żałuję wyboru, około 105 minut bez napisów istnej jazdy bez trzymanki, ze skąpym czasem na złapanie oddechu i zastanowienie się, czy to co oglądasz i słyszysz na ekranie/poprzez ekran jest logiczne i spójne. ,,Wściekłaki", a nie Zombie zrobiły tu furorę. A gdyby nie Brad Pitt, cóż, ten film nie miałby ,,tego czegoś"! Aktor prowadził fabułę i cały tygiel wydarzeń do przodu. Sposób pracy kamery przez początkowe 15-20 minut filmu (ucieczka, panika tłumu etc.) - mistrzowska robota i ciekawy sposób na ujęcia tego rodzaju gatunku. Ogólnie "World War Z" oceniam na: 8/10/ Bang! 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi