Sep 1 623 Opublikowano 30 kwietnia Opublikowano 30 kwietnia Good Omens sezon 2, ale woke gówno . Pierwszy sezon fajnie parodiował Omen i choć nie był idealny oglądało się to spoko. Ale drugi, z tego co czytałem nie oparty już na powieści to feminizacja na pełnej + lgbt. Główny wątek tego sezonu zepchnięty na jakiś piąty plan. Na pierwszym poboczne historyjki pokazujące jak kształtowała się przez lata przyjaźń Azirafala i Crowleya. Już nawet nie patrząc na tą propagandę było to dla mnie słabe, i humor i tak historia w tym sezonie. Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 3 maja Opublikowano 3 maja Farma Clarksona już wjechała, choć póki co 4 odcinki 2 Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 4 maja Opublikowano 4 maja Obejrzałem pilot Lazarusa i nie mam ochoty na wiecej. Zanosi się na nudnego procedurala. Cytuj
Sedrak 769 Opublikowano 5 maja Opublikowano 5 maja Obejrzałem dwa odcinki Detektywa Columbo i kurczę ogląda się świetnie. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 5 maja Opublikowano 5 maja 2 godziny temu, Sedrak napisał: Obejrzałem dwa odcinki Detektywa Columbo i kurczę ogląda się świetnie. Ile sezonów jest? Na showtime są 4 ze zjebaną numeracja. pierwszy to ósmy, drugi to dziewiąty, trzeci to dziesiąty a czwarty to jedenasty sezon ale tylko 2 odcinki z 3 dali Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 109 Opublikowano 8 maja Opublikowano 8 maja Intuicja mnie nie zawiodła. PrimeVideo coraz bardziej zadowala moje gusta w kwestii wypożyczania filmu z ich oferty w jakości HD lub 4K z systemami Dolby 5.1 /7.1 etc. Paradoksem tego wszystkiego jest to, że nie pamiętam kiedy ostatnio oglądałem film UHD czy BR odtwarzany z płyty na Ps5 (bo odtwarzacza już nie mam... xD. Tak jakby był mi nie potrzebny) ze swojej kolekcji. Ostatnio nawet dzwoniłem do jednego ze sklepów z RTV ponieważ wypytywałem się o TV Samsung 85 cali QN95C, przy okazji spytałem się o dostępność odtw. Blu-Ray 4K LG lub Panasonica, ewentualnie Sony Spoiler w Polsce. Odnośnie odtwarzaczy konsultant odpowiedział mi, że... z dostępnością nawet średnio zaawansowanych sprzętów tego rodzaju na rynku jest ciężko: słaby stan w magazynach, w sklepach też pustki, nawet na tych Amazonach, Etsy, AliExp. itp.: ,,bida Panie!". Faktycznie tak się okazało - sprawdzałem, no i dalej w to uwierzyć nie mogę. Oczywiście w profesjonalnym Studiu Audio/RTV można kupić odtwarzacze BR/4K, ale z bardzo górnej półki, gdzie ceny zaczynają się od 5000/10000 zł i więcej. Z tego, co się dowiedziałem z innych źródeł, niestety za słabą ilość odtwarzaczy BR/4K na rynku odpowiada głównie: telewizja streamingowa, której produkty oferują coraz większą jakość swoich przesyłanych internetowo treści/materiałów, a jeśli ma się do tego średnio zaawansowany, czy nawet średni TV np. OLED czy Mini-LED, to w ogóle nie trzeba myśleć o odtwarzaczach i kolekcjonowaniu płyt BR/4K, których i tak coraz mniej u polskich dystrybutorów. Chyba że ostatecznie... uprzemy się na oglądanie plików wysokiej jakości np. w MKV, o rozmiarze 60GB czy większych, na Pendrive podpiętym właśnie do odtwarzacza. W dniu 5.05.2024 o 21:24, Sedrak napisał: Obejrzałem dwa odcinki Detektywa Columbo i kurczę ogląda się świetnie. Tak jak myślałem... Det. Columbo z tamtych starych oldschoolowych vintage lat widać jest bardzo dobrym serialem. Chyba muszę kiedyś to zacząć oglądać, zobaczymy. Nawet moi rodzice mi to polecili jak kiedyś gadaliśmy o serialach i filmach akurat - to taka perełka ich lat. Cytuj
Sedrak 769 Opublikowano 8 maja Opublikowano 8 maja Ja właśnie zaczynam drugi sezon. Klienta lat 70, samochodu, ubrania no pięknie to wygląda. I do tego Columbo, którego nie da się nie lubić. Co odcinek godzinna rozkmina bez żadnego głównego wątku w tle. Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 9 maja Opublikowano 9 maja Obejrzałem sobie ten nowy Road House z Gylenaahahaheelem. Nawet spoko filmik by był do piwka i chipsów, ale musieli wjebac tam gwiazdę Connora z UFC. No gość jest tak irytująco przegięty że szok. Sam film ma jakiś tam sznyt z ery VHS, a i Jake jako smieszkowaty psychopata wypada nieźle. 1 Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 10 maja Opublikowano 10 maja Kolejne 4 odcinki farmy clarksona już dostępne. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 14 maja Opublikowano 14 maja Gówno obesrane, ale oglądalność się zgadza https://filmozercy.com/wpis/jake-gyllenhaal-powroci-jako-wykidajlo-bedzie-road-house-2 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 109 Opublikowano 17 maja Opublikowano 17 maja Zawsze w przypadku wypożyczania czegokolwiek z PrimeVideo mam obawy, czy jednak jakościowo dany film spełni moje oczekiwania. I tym razem, bo wypożyczyłem sobie "Liga Sprawiedliwości: Tron Atlantydy" w UHD, HDR10 i całych tych systemach Dolby, się nie zawiodłem. Bo jak się ma dobre łącze internetowe, a takie musi być!, to nie da się zawieść na tej platformie streamingowej. Opcja audiowizualna przy tym tytule okazała się najwyższej miary! Chociaż finalnie była to za krótka historia, miejscami nierówna graficznie. Origin story Aquamana ,,całkiem całkiem!". Krótko, oceniam tą animację na: 7/10. Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 17 maja Opublikowano 17 maja Co tam warto na prime obejrzeć z seriali? Już sobie dodałem do watchlisty wszystko co mnie interesuje (bosch, the boys, invincible, wspaniała pani maisel, fleabag, expanse, terror), ale może przegapiłem jakąś perełkę wartą zobaczenia. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 17 maja Opublikowano 17 maja 59 minut temu, Dahaka napisał: Co tam warto na prime obejrzeć z seriali? Już sobie dodałem do watchlisty wszystko co mnie interesuje (bosch, the boys, invincible, wspaniała pani maisel, fleabag, expanse, terror), ale może przegapiłem jakąś perełkę wartą zobaczenia. The Devil's Hour najlepszy serial na prime. 1 Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 17 maja Opublikowano 17 maja Od siebie dodam jeszcze Star Trek Lower Decks, Jack Ryan, Hanna, Walka z Goliatem. Private Affair też fajne. Kleszcz też spoko, ale tylko dwa sezony i kontynuacji chyba nie będzie. Peripheral, ale niestety nie przedłużyli po pierwszym, bo chyba za dużo kosztował. 1 Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 17 maja Opublikowano 17 maja Nie raz jest tak, że o danym tworze się nie pamięta, nawet jak jest mega zajebisty. Cytuj
Faka 3 992 Opublikowano 17 maja Opublikowano 17 maja Prime słynie z sensacyjnych seriali i to jest prawda. Większość tam filmów i seriali to solidna dawka akcji. Ale Reacher to top topów czołówka prime. Wiadomo coś już o trzecim sezonie? Kiedy premiera? Cytuj
AdiCarrion 119 Opublikowano 17 maja Opublikowano 17 maja No na Prime to chyba Boshto podstawa 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi