JaskinieTerrigenoweMarvela 106 Opublikowano 19 września Opublikowano 19 września Jeśli nikt z was gawiedzi nie widziało "Strange Darling" w kinach, to spieszcie na seans tego filmu czym prędzej, bo pewnie niedługo film zniknie z ramówek kin (zapewne pojawi się od razu na rozmaitego sortu VOD), a jest to lektura filmowa niesamowita. Piszę o tym nie bez powodu, bowiem zagrała tu skromną, choć moim zdaniem całkiem ważną rolę, Barbara Hersey, która ponoć wypadła mega dobrze w średnio przyjętym ,,oryginalnym" horrorze/thrillerze Amazona pt. "The Manor" - film dostępny jest właśnie w ofercie subskrypcji PrimeVideo. Hersey ma talent do grania bardzo enigmatycznych ról, których to losów tychże granych postaci widz może nie być pewien. No i chyba będzie seansik "The Manor" - jak wpadnie "Strange Darling" gdzieś na VOD za w miarę przystępną cenę za wypożyczenia, to drugi raz i ten tytuł sobie oglądnę. Baaaang! Cytuj
Rozi 595 Opublikowano 20 września Opublikowano 20 września Serialowa Yakuza będzie miała 6 odcinków, puszczają po trzy - 25 października i 1 listopada. Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 20 września Opublikowano 20 września W październiku wróci ponownie cała kolekcja James Bonda jbc. Obejrzy się znowu najlepszego Bonda wg MNIE, czyli z Pierce Brosnanem. 1 Cytuj
AdiCarrion 119 Opublikowano 29 września Opublikowano 29 września Zbrodnie pamięci-ufff, ależ to było dobre.Thriller spokojny, nastrojowy, ale cały czas trzymający w napięciu i poczuciu niepokoju.To jak Michael Keaton tu zagrał-mistrzostwo. Stare dobre kino, ale zrealizowane po "dzisiejszemu" .Polecam mocno. Cytuj
Masorz 13 195 Opublikowano 29 września Opublikowano 29 września Będzie nowy serial Robocop https://variety.com/2024/tv/news/robocop-tv-series-amazon-peter-ocko-showrunner-james-wan-1236155752/ Jaranko? Cytuj
Shen 9 626 Opublikowano 29 września Opublikowano 29 września No tak średnio, to amazon. Wyjdzie pewnie jakis pg13 procedural. Cytuj
Shankor 1 606 Opublikowano 29 września Opublikowano 29 września Amazon akurat umie w seriale akcji. Ale wątpię czy zrobią coś mega brutalnego, więc póki co się nie napalam. Poza tym w dzisiejszych czasach zaawansowana technologia w filmach wpada słabo, a nie umieszczą wydarzeń w latach 80-tych. Cytuj
PiotrekP 1 761 Opublikowano 29 września Opublikowano 29 września filmowy robocop sprzed dekady też już nie robił wrażenia, a co dopiero teraz. Już chyba bym wolał serialowego Dredda. 1 Cytuj
Rozi 595 Opublikowano 1 października Opublikowano 1 października Wszystkie Bondy z powrotem na Prime. Cytuj
Square 8 567 Opublikowano 3 października Opublikowano 3 października Vox Machina S3 się zaczął, trzy odcinki na razie dostępne, reszta co czwartek. Cytuj
PiotrekP 1 761 Opublikowano 3 października Opublikowano 3 października Myślałem że Vox jutro startuje, zresztą dziś i tak już nie obejrzę. Cytuj
Shen 9 626 Opublikowano 4 października Opublikowano 4 października Nareszcie, najlepszy serial amazon Cytuj
Square 8 567 Opublikowano 4 października Opublikowano 4 października Nie wiedziałem, że ma być drugi sezon, fajnie. Cytuj
Shen 9 626 Opublikowano 4 października Opublikowano 4 października 33 minuty temu, Square napisał(a): Nie wiedziałem, że ma być drugi sezon, fajnie. Pisałem w temacie, zaraz po premierze dostali zielone światło na dwa kolejne sezony, więc będzie też na pewno trzeci. 1 Cytuj
PiotrekP 1 761 Opublikowano 4 października Opublikowano 4 października Nieźle się ten sezon Vox zapowiada, szkoda że teraz odcinki co tydzień. Cytuj
PiotrekP 1 761 Opublikowano 15 października Opublikowano 15 października Ktoś to chyba jednak ogląda, bo po Dianie kolejne zrobili, tym razem indyjskie. Cytuj
Chewie 144 Opublikowano 15 października Opublikowano 15 października Prime video ma teraz więcej ciekawych rzeczy niż jakieś disneje. Serio. Ostatnio odpalam głównie amazona jak chce coś obejrzeć a mam hbo i disney+ Cytuj
Square 8 567 Opublikowano 15 października Opublikowano 15 października 1 godzinę temu, PiotrekP napisał(a): Ktoś to chyba jednak ogląda, bo Dianie kolejne zrobili, tym razem indyjskie. Sprawdzi się kiedyś. Cytuj
PiotrekP 1 761 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października Tego się w Vox Machinie akurat nie spodziewałem Spoiler że uśmiercą Percy'ego. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 106 Opublikowano 18 października Opublikowano 18 października ,,Pierścienie Władzy" - drugi sezon ma w sobie coś niemożliwie dobrego! A obejrzałem dopiero pierwszy odcinek serii. Przyszpiliło dynamiką fabuły i tym, że opowiadana ona jest tak, że chce się tego doświadczać i chłonąć taką a nie inną, w tej serialowej formie adaptację tolkienowskich treści. Sezon się zaczął a już ujmuje mnie świetnie skomponowaną i zmontowaną muzyką, pięknymi przestrzeniami (scenografia, efekty praktycznie i VFX) opracowanymi przez grafików i artystów koncepcyjnych, i w ogóle całą estetyką Legendarium Śródziemia. Fabularnie nie jestem w stanie powiedzieć jak spójne są dane, wydarzenia, relacje postaci etc. w tym serialu - a zwłaszcza teraz, gdy wątek Saurona zaczyna eksplorować się coraz intensywniej - do tego, co kreowały książki Tolkiena i filmy WB. Dla jako-tako ogarniętego, ale nie za bardzo wciągniętego w ,,te tematy" entuzjasty Władcy Pierścieni, fabularnie serial ten mi ogólnie wystarcza; nie czepiam się w ogóle niczego. Sfera audiowizualna, a przede wszystkim ta typowo techniczna sekcja (montaż, ujęcia, zdjęcia etc.): złoto! Ogólna ocena s02e01 ,,Pieścieni Władzy" jak i dotychczasowej treści ukazanej przez cały serial: 7/10. P.S. Pysznie - co tam Legenda Vox Machiny z sezonem 3, lepiej: nie wiedziałem nawet, że "The Devil's Hour" wjeżdża na ofertę Prime'a z drugim sezonem. 3 1 Cytuj
PiotrekP 1 761 Opublikowano 19 października Opublikowano 19 października Citadel Diana obejrzany. Nic odkrywczego, szału nie ma, ale też nie odrzuca. Cytuj
PiotrekP 1 761 Opublikowano 23 października Opublikowano 23 października Choć było raczej pewne, to już oficjalnie- będzie 4 sezon Vox Machiny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi