Skocz do zawartości

Prime Video

Wojtq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli nikt z was gawiedzi nie widziało "Strange Darling" w kinach, to spieszcie na seans tego filmu czym prędzej, bo pewnie niedługo film zniknie z ramówek kin (zapewne pojawi się od razu na rozmaitego sortu VOD), a jest to lektura filmowa niesamowita. Piszę o tym nie bez powodu, bowiem zagrała tu skromną, choć moim zdaniem całkiem ważną rolę, Barbara Hersey, która ponoć wypadła mega dobrze w średnio przyjętym ,,oryginalnym" horrorze/thrillerze Amazona pt. "The Manor" - film dostępny jest właśnie w ofercie subskrypcji PrimeVideo. Hersey ma talent do grania bardzo enigmatycznych ról, których to losów tychże granych postaci widz może nie być pewien. No i chyba będzie seansik "The Manor" - jak wpadnie "Strange Darling" gdzieś na VOD za w miarę przystępną cenę za wypożyczenia, to drugi raz i ten tytuł sobie oglądnę. Baaaang!

Opublikowano

W październiku wróci ponownie cała kolekcja James Bonda jbc. Obejrzy się znowu najlepszego Bonda wg MNIE, czyli z Pierce Brosnanem. 

• This 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zbrodnie pamięci-ufff, ależ to było dobre.Thriller spokojny, nastrojowy, ale cały czas trzymający w napięciu i poczuciu niepokoju.To jak Michael Keaton tu zagrał-mistrzostwo.

Stare dobre kino, ale zrealizowane po "dzisiejszemu" .Polecam mocno.

Opublikowano

Amazon akurat umie w seriale akcji. Ale wątpię czy zrobią coś mega brutalnego, więc póki co się nie napalam. Poza tym w dzisiejszych czasach zaawansowana technologia w filmach wpada słabo, a nie umieszczą wydarzeń w latach 80-tych.

Opublikowano
33 minuty temu, Square napisał(a):

Nie wiedziałem, że ma być drugi sezon, fajnie.

Pisałem w temacie, zaraz po premierze dostali zielone światło na dwa kolejne sezony, więc będzie też na pewno trzeci.

• Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Prime video ma teraz więcej ciekawych rzeczy niż jakieś disneje. Serio. Ostatnio odpalam głównie amazona jak chce coś obejrzeć a mam hbo i disney+

Opublikowano

,,Pierścienie Władzy" - drugi sezon ma w sobie coś niemożliwie dobrego! A obejrzałem dopiero pierwszy odcinek serii. Przyszpiliło dynamiką fabuły i tym, że opowiadana ona jest tak, że chce się tego doświadczać i chłonąć taką a nie inną, w tej serialowej formie adaptację tolkienowskich treści. Sezon się zaczął a już ujmuje mnie świetnie skomponowaną i zmontowaną muzyką, pięknymi przestrzeniami (scenografia, efekty praktycznie i VFX) opracowanymi przez grafików i artystów koncepcyjnych, i w ogóle całą estetyką Legendarium Śródziemia. Fabularnie nie jestem w stanie powiedzieć jak spójne są dane, wydarzenia, relacje postaci etc. w tym serialu - a zwłaszcza teraz, gdy wątek Saurona zaczyna eksplorować się coraz intensywniej -  do tego, co kreowały książki Tolkiena i filmy WB. Dla jako-tako ogarniętego, ale nie za bardzo wciągniętego w ,,te tematy" entuzjasty Władcy Pierścieni, fabularnie serial ten mi ogólnie wystarcza; nie czepiam się w ogóle niczego. Sfera audiowizualna, a przede wszystkim ta typowo techniczna sekcja (montaż, ujęcia, zdjęcia etc.): złoto! Ogólna ocena s02e01 ,,Pieścieni Władzy" jak i dotychczasowej treści ukazanej przez cały serial: 7/10. 

P.S. Pysznie - co tam Legenda Vox Machiny z sezonem 3, lepiej: nie wiedziałem nawet, że "The Devil's Hour" wjeżdża na ofertę Prime'a z drugim sezonem. :) 

• beka z typa 3
  • WTF 1