Skocz do zawartości

Prime Video

Wojtq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PrimeVideo... strasznie ostatnio kupsztali. Fakt, jak piszecie wyżej, platforma ta dodaje sporo nowych produkcji do swojej oferty - na zasadzie licencji i temu podobne - aby potem je z subskrypcji wycofać. No takie ironiczne ,,heheszki". Przynajmniej obejrzałem dwa pierwsze filmy z Uniwersum James Bond, "Doktor No" i "Pozdrowienia z Rosji", czysta klasyka oldschoolowo kręconych, przesyconych ,,szpiegowszczyzną", dość prosto realizowanych filmów akcji, które w porównaniu do współczesnych Bondów z ,,DC" w roli głównej, są aż przepełnione symetryczną elegancją, blichtrem i porządkiem. Cóż, najwyżej zapłaci się 10zł za wypożyczenie któregoś tam 007 z serii Uniwersum, ale na AppleTV+, bo tam kino z tego cyklu mamy w najwyższej jakości obrazu i dźwięku, z całymi tymi systemami HDR-u i wsparciem Dolby, 4K etc. 

PrimeVideo... coraz bardziej zaczyna wku... w jeszcze jednej kwestii: te niby ,,black friday" promocje to tyczą się np. kupna filmu, a nie wypożyczenia. Jakby tak dali na wypożyczenie w Prime np. -60%, to by się 4zł zapłaciło np. za obejrzenie "Conjuring" czy czegoś innego. To samo jest w RakutenTV, Apple'a to nie dotyczy. 

• Minusik 1
Opublikowano

Amazon Prime jest zajebisty. Kosztuje mniej niż miesiąc Netflixa, daje darmową wysyłkę, na platformę wrzucają dobre filmy często niedługo po premierze, ostatnio oglądałem Bękarta i mocno polecam. Do tego Amazon Prime Gaming co chwilę rzuca dobrymi grami na GOG. Najlepszy deal.

Opublikowano

Dobra wiadomość, bo mi też ostatnio sezon mniej się podobał. Świetna rola T1000, ale niektóre sceny to już totalne SF i ten małomiasteczkowy klimat bardziej mi pasował 

Opublikowano

No więc Amazon robi serial w swiecie W40k i Cavill ma grać tam pewnie jedną z głownych ról. Niech to będzie na poziomie pierwszego sezonu Fallout'a i będę mega zadowolony :fsg:

• Plusik 2