Rtooj 1 720 Opublikowano piątek o 00:43 Opublikowano piątek o 00:43 Dużo wątków szkolno-akademickich z kolegą pedziem? Bo niestety drugi sezon to była katastrofa. Cytuj
McDrive 3 133 Opublikowano piątek o 07:27 Opublikowano piątek o 07:27 9 godzin temu, Square napisał(a): Dobre otwarcie S3 Niezwyciężonego, trzy odcinki wleciały aż miło, tylko mam obawy, że znowu akcja nie posunie się za bardzo do przodu. Powolne rozkręcanie się serialu mam wrażenie jest jego największą wadą. Nie wiem jak to wyglądało w komiksach, ale oglądanie pierdololo o studiach w bajce o superbohaterach strasznie niszczy tempo. Do tego urywki z innych części kosmosu za krótkie. Ja rozumiem, że chcą rozwinąć postać, ale już mam dosyć układania pionków na planszy. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 129 Opublikowano piątek o 17:08 Opublikowano piątek o 17:08 The Boys, s04, odc. 5-6: ale to jest zajebiste, z niczym się nie patyczkujące, pisane na mocnym kwasie przez scenarzystów, widowisko. Jakie ,,naturalnie agresywne?", jakby ta brutalność i ,,+18" narracja akcji temu serialowi odpowiadała. Totalnie p**********a rzecz, totalnie! Japa się nie zamyka od mówienia wte i wewte ,,WTF?!", praktycznie tak jest co ileś scen w każdym odcinku, od 1 do 6 s04. Wizualiom, realizacji - tym elementom nie mam tu nic do zarzucenia. Jest nieźle, w miarę płynnie, w sam raz do stylu tego, co i jak opowiada i pokazuje ,,The Boys" w czwartym sezonie. Tylko z jednym, jak na razie, przesadzono w ,,Chłopakach": Spoiler Boże ty mój... to można było sobie darować. Cytuj
Rudiok 3 400 Opublikowano sobota o 11:56 Opublikowano sobota o 11:56 Prime wrzucił ostatnio seriale, które przypomniały mi stare dobre czasy. Genialna Morgan - sprzątaczka o wysokim IQ pomaga policji rozwiązywać bieżące śledztwa. Prosty procedural, przerysowane, ale dające sie lubić postacie, jeden odcinek = jedna sprawa. Jak ktoś lubił Mentalistę to szybko się odnajdzie. Na służbie / On call - policjantka z Long Beach bierze pod swoje skrzydła młodego stażystę i towarzyszymy im w codziennej pracy podczas patroli. Krótkie odcinki, dużo ujęć z bodycam, klimat stęchłej Kalifornii i przekrój tamtejszego społeczeństwa. Krótkie odcinki, szybki sezon, miło się ogląda. 1 Cytuj
Square 8 902 Opublikowano sobota o 13:09 Opublikowano sobota o 13:09 Na służbie oglądałem, bardzo spoko. Morgan będę musiał sprawdzić w takim razie. W dniu 7.02.2025 o 01:43, Rtooj napisał(a): Dużo wątków szkolno-akademickich z kolegą pedziem? Mają kilka minut, ale nie przeszkadza. Wątków wokół jest kilka, ale wszystko pasuje na razie. Cytuj
Colin 1 990 Opublikowano sobota o 13:28 Opublikowano sobota o 13:28 pssst @Rudiok @Square, Morgan jest na D+ też z mamuśką oglądamy do popołudniowej kawy. lajtowy serial, z humorkiem, trochę przerysowany, lekko się ogląda. Cytuj
Square 8 902 Opublikowano sobota o 14:03 Opublikowano sobota o 14:03 A to nie obejrzę, bo D+ miałem tylko jak było promo. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 129 Opublikowano sobota o 19:16 Opublikowano sobota o 19:16 No proszę... "Mrugnij dwa razy" w ofercie ,,Prime'a"... Ostatnio Amazon ,,nawrzucał" sporo filmów (chyba nawet nowego ,,Kruka"), które nie tak dawno znajdowały się jeszcze w wypożyczalni tej platformy... Nawet ,,Egzorcyzm" z R. Crowem; podejrzewam, że za jakieś kilka miesięcy nowego Hellboya, który w opcji wypożyczenia w jakości UHD/Dolby System etc. można dostać za 15zł, też zobaczymy na PrimeVideo w opcji abonamentu. Zresztą seriale serialami, ale np. PrimeVideo daje nam mega dużo dobrych dokumentów w swoje ,,abo" ofercie, np. "Klątwa obfitości", który megaaa polecam, albo program specjalny pt. ,,Największe Kreskówki Złotej Ery", mający trzy części. Cytuj
Rudiok 3 400 Opublikowano sobota o 23:30 Opublikowano sobota o 23:30 10 godzin temu, Colin napisał(a): pssst @Rudiok @Square, Morgan jest na D+ też z mamuśką oglądamy do popołudniowej kawy. lajtowy serial, z humorkiem, trochę przerysowany, lekko się ogląda. Mea culpa, faktycznie. Miesza się to wszystko. Ale Morgan tak czy inaczej polecam, taki właśnie lajcik. Cytuj
malyksg86 61 Opublikowano wczoraj o 15:40 Opublikowano wczoraj o 15:40 Po obejrzeniu "Na służbie", bardzo dobry serial, stęskniłem się za takim policyjnym kinem i zacząłem oglądać Chicago PD bo to od tych samych twórców i ma dużo lepsze oceny ale póki co jest to dość miałkie... Oglądał ktoś? Warto w to brnąć? Jest jakiś potencjał że w kolejnych sezonach będzie bliżej do The Shield? Cytuj
Square 8 902 Opublikowano wczoraj o 16:29 Opublikowano wczoraj o 16:29 To bardziej kino familijne, nie oczekuj brutalności z The Shield. Cytuj
malyksg86 61 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu To bardziej kino familijne, nie oczekuj brutalności z The Shield.A możesz coś polecić? Cytuj
Square 8 902 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Mi się ogólnie seria Chicago podobała, ale po prostu klimat jest dużo lżejszy niż The Shield. The Rookie widziałeś? To podobne do Na Służbie, też sporo z kamer jest, ale luźny klimat, miejscami komediowy. Cytuj
malyksg86 61 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Mi się ogólnie seria Chicago podobała, ale po prostu klimat jest dużo lżejszy niż The Shield. The Rookie widziałeś? To podobne do Na Służbie, też sporo z kamer jest, ale luźny klimat, miejscami komediowy.Nie widziałem ale sobie dodam do listy. Póki co dam dalej szanse Chicago. Cytuj
Boomcio 4 279 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Ja jestem w połowie 5 sezonu "The Shield" i jest info,,że serial z Prime usuwają za kilka dni. A nigdzie na strimingu go nie ma Cytuj
messer88 6 810 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Słaba akcja pamiętam że kiedyś już znikał i wracał ale w trakcie oglądania wkurwiłbym się bo serial zajebisty. 1 Cytuj
Boomcio 4 279 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Gdzieś pojawi się w najbliższym czasie. Cytuj
Boomcio 4 279 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Ktoś się orientuje, czy jak pobiorę odcinki to przy usunięciu z serwisu na dysku zostaną? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi