Skocz do zawartości

Prime Video

Wojtq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A końcówka sztos jak zwykle. Money I Bosch to zdecydowanie genialne postacie i świetne się ogląda. Tak samo wątek Mo. Wiadomo było od początku, że coś śmierdzi, ale i tak do końca trzymali w napięciu i pokazali, że bez dwójki swoich szefów jest pełnoprawną postacią. 

Opublikowano (edytowane)

Jak nie masz ochoty przeklikiwać scen w serialu (bo wiesz, że te postacie nic ciekawego nie powiedzą), to musi on być dobry w każdym calu. I taki jest Bosch. Siadasz i chłoniesz odcinek, aż wyskakuje ci kolejny. Jasne, nie każdemu on podejdzie ale jak już, to nie puści. 

Edytowane przez PiotrekP
  • Plusik 1
Opublikowano

Legacy jeszcze nie oglądałem, ale poprzednie sezonu kojarzą mi się trochę z Shield. No i fajnie oglądać znów aktora grającego Marlo w The Wire. Zdecydowanie jedna z lepszych produkcji Amazonu.

Opublikowano

Miał ktoś problemy z aktualizacją metody płatności? Zmieniłem kartę, próbowałem wpisać nowe dane, ale strona cały czas "mieli". Próbowałem przez laptopa, tel, brat ze swojego lapka, wszędzie to samo. Kółko na środku ekranu i tak bez końca. Widocznie Amazon nie chce tych moich, ciężko zarobionych 50zl.

Opublikowano
1 minutę temu, YETI napisał:

Miał ktoś problemy z aktualizacją metody płatności? Zmieniłem kartę, próbowałem wpisać nowe dane, ale strona cały czas "mieli". Próbowałem przez laptopa, tel, brat ze swojego lapka, wszędzie to samo. Kółko na środku ekranu i tak bez końca. Widocznie Amazon nie chce tych moich, ciężko zarobionych 50zl.

Ja miałem bo odpiąłem kartę, a jak przyszedł dzień odnowienia subskrypcji to dodałem ponownie, ale strasznie mieliło i wywalało błędy. Napisałem na czacie i babka mi od razu pomogła. Napisała mi, że anuluje subskrypcję, a potem żebym wykupił i poszło. Więc może sam spróbuj zalogować się i anulować, a potem wykupić. Albo pisz na czat, szybko odpisują.

• Dzięki 1
Opublikowano (edytowane)

Jak dostałem maila, że za ileś tam dni mi się odnowi to odpiąłem cinkciarza i dałem normalną. Odnowiło bez problemu. Robiłem telefonem jak coś.

Edytowane przez mitra
Opublikowano

No fajny ten Bosch, w miarę gładko weszły 2 sezony, trochę znajomych twarzy z innych seriali, fajny realizm. The Wire to to nie jest, czasem za dużo pierdololo z córką czy żoną, ale same sprawy i praca policyjna wciągające. Póki co 1>>2, zobaczymy jak dalej. 

Opublikowano

No tam chyba ciągle jest coś zjebane odnośnie 'Lazarusa', bo 15.11 miał premierę 2 sezon i w teorii 1 epizod dodali na amazona, ale nie da się odtworzyć.
4 odcinek 'Invincible' się pojawił dziś i robi się ciekawie :) Szkoda, że druga połowa sezonu 'early 2024'.

Opublikowano
14 godzin temu, karmaster napisał:

No tam chyba ciągle jest coś zjebane odnośnie 'Lazarusa'

To jak ten pierwszy sezon oglądać? Bo jak patrzę na daty, to pierwszy odcinek powinien być ostatnim i ogólny miszmasz.

Niezwyciężony bardzo fajny odcinek, szkoda że trzeba czekać.

Opublikowano

Odnośnie Lazarusa, to 'jak oglądać 1 sezon' pisałem tu (nie sprawdzałem, czy czegoś nie zmienili od tego czasu):

Poza tym zauważyłem, że jest też problem ze Star Trek: Lower Decks. Liczyłem na 4 sezon, a tu aktualnie nie można oglądać nawet odcinków z 3 sezonu :/ Mogliby usuwać te seriale/sezony które są niedostępne i ewentualnie później je dodać (plus uporządkować burdel z odcinkami jak w Lazarusie).

Opublikowano

Gen V - Właśnie jestem po seansie całego sezonu i przyznaję że bawiłem się bardzo dobrze. Początkowo miałem obawy że bohaterowie będą typowymi głupawymi nastolatkami, ale da się ich lubić. Fabuła początkowo dość schematyczna i przewidywalna żeby pod sam koniec całkowicie zaskoczyć widza. Bardzo podobało mi się to że autorzy nie oszczędzali się pod względem brutalności. Przyznaję też, że scena z mikrusem i wackiem rozwaliła mnie na łopatki. Serial w połowie odrobinę się przeciąga ale na szczęście dość szybko wracamy na główne tory. Ostatni odcinek jest zdecydowanie tym najlepszym i tylko jeszcze bardziej pobudził moje oczekiwanie na kolejny sezon The Boys. Póki co cała ta seria bardzo dobrze dowozi i nie bez powodu jest flagowym produktem Prime.

Opublikowano

Straszne guwno to Gen V.

Pilot był spoko a potem każdy kolejny odcinek coraz gorszy.

Finał to już taka papka bez ładu i składu, że słabo się robi.

Ludzie pewnie walą konia, bo na 2 minuty pojawił się 

Spoiler

Ojczyznosław

ale nie ze mną te numery.

4/10 za całość.

• This 1
Opublikowano

Bosch pomimo swej zajebistości po 5 sezonach mam już lekki przesyt.

Lazarus to jednak nudy, więc chyba trzeba się przygotować na drugi sezon i odświeżyć sobie Reachera, bo w sumie niewiele z niego pamiętam. Tak, wiem że sezony nie są powiązane, jakby kto pytał 

Opublikowano

Tak wszyscy o tym Boszu gadają, to też zacząłem (z niechęcią, bo lekki wzdryg mam obecnie przed serialami - 7 sezonów to za dużo czasu z dupą na kanapie, a jeszcze Widmo DLC do Cyberka nieukończone). Po trzech odcinkach całkiem spoko, ciekawe postacie, gra aktorska, intryga. Podobny poziom wkrętki co w The Shield, tylko tu (póki co) nie ma motywu brudnego gliniarza, raczej dobrego, ale "naginającego regulamin". Nie jest to serial pokazujący inny case co odcinek (jak House MD), tylko trzeba nadążać za całą historią.

edit
Ten trailer do Reachera 2 przy bankomacie ma fundamentalny błąd. Jak mówisz babie "don't turn around" to pierwsze co to by się właśnie odwróciła z pytaniem "huh?" :kekw:

Opublikowano
10 minut temu, _Red_ napisał:

7 sezonów to za dużo czasu z dupą na kanapie

9 sezonów, a 10 się robi

No i teraz nie ma sezonów po 24 odcinki więc dasz radę.

Opublikowano

Ja już po 4 sezonach Boscha no i jest dobrze. Nie jest to Mesjasz, ale ogląda się przyjemnie, z postaciami łatwo się zżyć, widoczki i klimat LA się udzielają. Choć chyba zrobię chwilową przerwę, bo zacząłem gościa jak domownika traktować jak tak jechaliśmy po kilka odcinków dziennie :rotfl: