Shen 9 977 Opublikowano 23 grudnia 2023 Opublikowano 23 grudnia 2023 3 godziny temu, PiotrekP napisał: Co tu się w tym drugim sezonie Reachera odpierdziela? Ukryj zawartość Cały odcinek nuda, nic się nie dzieje, na koniec bójka z jakimiś bikerami, która jest trochę komiczna. I tyle? a co ma się dziać, książki o Reacherze to kryminały, a nie mortal kombat. Bardzo dobry sezon. Cytuj
Sep 1 671 Opublikowano 24 grudnia 2023 Opublikowano 24 grudnia 2023 A ja sobie właśnie skończyłem pierwszy sezon Reachera i bardzo mi się podobało. Taki klimat filmów akcji z lat 80tych i 90tych. Tego mi w obecnych czasach brakuje. Do tego oprócz głównego bohatera dużo fajnych postaci jak Roscoe czy Finlay. Jak wyjdzie drugi sezon juz w całości też się obejrzy. 1 Cytuj
Yap 2 847 Opublikowano 24 grudnia 2023 Opublikowano 24 grudnia 2023 Tego aktora dopasowali wrecz idealnie. Osilek z dynia nie od parady i umyslem analitycznym. No nie da sie z niego zrobic pizdusia co eliminuje durne posuniecia scenariusza. Bardzo dobrze sie to oglada. Cytuj
_Red_ 12 096 Opublikowano 24 grudnia 2023 Opublikowano 24 grudnia 2023 Dlatego właśnie po przeczytaniu dwóch książek moja wyobraźnia dostała plaskacza po obejrzeniu Reachera z 1.5m Tomem Cruisem w roli głównej. Alan za to jest idealnie wpasowany. Cytuj
Bielik 760 Opublikowano 30 grudnia 2023 Opublikowano 30 grudnia 2023 Trochę nie na temat, ale włączyłem sobie trylogię lotr jacksona, a tam 4k HDR kosmicznie to wygląda, pod względem wizualnym po dziś dzień żaden film fantasy tego nie przebił. 1 Cytuj
Tomek P. 61 Opublikowano 30 grudnia 2023 Opublikowano 30 grudnia 2023 Wersje rozszerzone czy kinowe? Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 128 Opublikowano 31 grudnia 2023 Opublikowano 31 grudnia 2023 W dniu 30.12.2023 o 11:17, Bielik napisał: Trochę nie na temat, ale włączyłem sobie trylogię lotr jacksona, a tam 4k HDR kosmicznie to wygląda, pod względem wizualnym po dziś dzień żaden film fantasy tego nie przebił. Trylogia TLOTR jest w całości dostępna na PrimeVideo. 3 filmy w jakości 4K, HDR10/HDR+, w systemach dźwiękowych Dolby Atmos/Digital - i to jest piękne, bo rzekomo jeszcze jakiś czas temu było tak, że,,niby pisało że takie parametry przypisuje się tym filmom w ofercie Prime'a, jeśli masz odpowiedni do tego sprzęt TV, ale tylko tak pisało i nic z tego nie było". Sprawdzałem na swoim wysłużonym LG OLED E8 65 (kurła, czas ten odbiornik zmienić na Mini-LED od Sony 85 cali; genialna tam jest matryca, mimo iż Mini-LED zawiera właśnie!) opcje odtwarzania Trylogii na koncie PrimeVideo: najwyższe ultra ustawienia i parametry przy dość satysfakcjonującym połączeniu internetowym są! Ciekawe ilu fanów, tych bardziej zagorzałych, oddanych Uniwersum TLOTR ogląda te filmy na PrimeVideo, jeśli ma dostęp do tej platformy: chodzi o jedno - z tego co podaje Prime są to podstawowe edycje dzieł, bez żadnych reżyserskich wydań, gdzie każdy z obrazów Trylogii trwałby ze 4h. XD Zresztą sam znam takich ,,fanów ortodoksów" tej franczyzy, którzy tylko i wyłącznie uznają te najbardziej pełne, nawet i choćby o sekundę dłuższe od podstawki, wydania filmów słynnej Trylogii Jacksona. Ciekawe jak sytuacja ma się z Hobbitem - czy rozbieżności w uznaniu pełnej albo podstawowej wersji filmów przez fanów też występują, czy raczej szału tu nie ma. History Play, PrimeVideo: czy ta wersja kanału History w usłudze Prime'a jest możliwa do anulowania? Jest taki myk: założyłem za darmo na dwa tygodnie subskrypcję tego kanału w opcji PrimeVideo, ale nie wiem jak wcisnąć anulowanie tej subskrypcji. Prime'a anulować można, ale w kwestii History Play nie wiem gdzie i jak to anulować, żeby mi nie pobierało z konta co miesiąc 8zł - wiem że to mało, ale jedynie seria "Amerykańska Księga Tajemnic" jest tu warta obejrzenia, co zresztą polecam; reszta mnie nie interesuje, więc stąd konieczność anulowania subskrypcji. Wie ktoś z Was, jak to odwołać? 1 Cytuj
Wooyek 1 142 Opublikowano 31 grudnia 2023 Opublikowano 31 grudnia 2023 W dniu 30.12.2023 o 18:16, Tomek P. napisał: Wersje rozszerzone czy kinowe? Kinowe, za rozszerzone trzeba zapłacić. Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 4 stycznia 2024 Opublikowano 4 stycznia 2024 W dniu 31.12.2023 o 17:17, JaskinieTerrigenoweMarvela napisał: History Play, PrimeVideo: czy ta wersja kanału History w usłudze Prime'a jest możliwa do anulowania? Jest taki myk: założyłem za darmo na dwa tygodnie subskrypcję tego kanału w opcji PrimeVideo, ale nie wiem jak wcisnąć anulowanie tej subskrypcji. Prime'a anulować można, ale w kwestii History Play nie wiem gdzie i jak to anulować, żeby mi nie pobierało z konta co miesiąc 8zł - wiem że to mało, ale jedynie seria "Amerykańska Księga Tajemnic" jest tu warta obejrzenia, co zresztą polecam; reszta mnie nie interesuje, więc stąd konieczność anulowania subskrypcji. Wie ktoś z Was, jak to odwołać? Po aktywowaniu subskrypcji powinieneś dostać od nich maila i przez niego się zalogować i stamtąd ogarnąć anulowanie. Ja tak zrobiłem z Total od nich. Cytuj
_Red_ 12 096 Opublikowano 14 stycznia 2024 Opublikowano 14 stycznia 2024 Scrolluję sobie WP i nagle taki obrazek Zanim doczytałem pełen tytuł to po facjacie i pierwszej literze imienia poczułem lekki gul, że to Riczer umar. 2 Cytuj
Luqat 985 Opublikowano 19 stycznia 2024 Opublikowano 19 stycznia 2024 No i drugi sezon riczera skończony. Pierwszy bardziej mnie się podobał, ale ten też był niezły, chociaż mogło być trochę lepiej. Inny klimat i inne otoczenie, ale w sumie dobrze, że nie było powtórki z pierwszego, bo mogłoby się przejeść. Niemniej w trzecim czekam na powrót do mniejszej skali, na podobę jedynki. Cytuj
Shen 9 977 Opublikowano 19 stycznia 2024 Opublikowano 19 stycznia 2024 To jedyna książka gdzie działał w grupie. Tylko, że już w tym sezonie trochę pozmieniali i wrócił np murzyn z pierwszego sezonu, więc kto wie co zmienią w kolejnej adaptacji. Cytuj
Luqat 985 Opublikowano 19 stycznia 2024 Opublikowano 19 stycznia 2024 Książek jeszcze nie czytałem, chociaż właśnie kupiłem drugą, która jest pierwszą w kolejności, czyli Poziom Śmierci, na podstawie którego był pierwszy sezon i sobie porównam. Co do pana czarnoskórego, to był on przecież dosłownie sekundę w jednym odcinku jako narzędzie do pomocy ekipie i tyle. Cytuj
Shen 9 977 Opublikowano 19 stycznia 2024 Opublikowano 19 stycznia 2024 9 minut temu, Luqat napisał: Książek jeszcze nie czytałem, chociaż właśnie kupiłem drugą, która jest pierwszą w kolejności, czyli Poziom Śmierci, na podstawie którego był pierwszy sezon i sobie porównam. Książki raczej można czytać w dowolnej kolejności, ale mogę polecić Ostatnią sprawę [The Affair], bo to prequel i dzieję się właśnie przed Poziomem śmierci i opowiada, czemu Reacher odszedł z wojska. 1 Cytuj
Luqat 985 Opublikowano 19 stycznia 2024 Opublikowano 19 stycznia 2024 No, w tym sezonie było w sumie pokazane, co się stało, że "odszedł" Cytuj
Masorz 13 247 Opublikowano 19 stycznia 2024 Opublikowano 19 stycznia 2024 Dobry sezon Reachera to był. Mógł być dużo lepszy, ale te strzelaniny z 5 i 6 odcinka to jakaś jebana tragedia i plot armory. Na szczęście finał byl już spoko. "- I bet you'll like first person shooter. - I am the first person shooter." 1 Cytuj
PiotrekP 2 027 Opublikowano 19 stycznia 2024 Opublikowano 19 stycznia 2024 4 godziny temu, Luqat napisał: Książek jeszcze nie czytałem, chociaż właśnie kupiłem drugą, która jest pierwszą w kolejności, czyli Poziom Śmierci, na podstawie którego był pierwszy sezon i sobie porównam. Co do pana czarnoskórego, to był on przecież dosłownie sekundę w jednym odcinku jako narzędzie do pomocy ekipie i tyle. To się zdziwisz, bo w cholerę rzeczy jest zmienione. Cytuj
Fanek 674 Opublikowano 19 stycznia 2024 Opublikowano 19 stycznia 2024 Jak dla mnie 1 sezon Reachera także był lepszy, spokojniejszy klimat, śledztwo, lepsza intryga, a tutaj w każdym odcinku przynajmniej po 10 trupów, wyszedł bardziej serial akcji, troche za dużo tego, no ale spoko. Czekam na S3 ! A jeszcze tak patrze imdb i S1 miał troche lepsze oceny po odcinkach. Wiadomo coś kiedy S3 ? Koniec 2024 ? 1 Cytuj
Sedrak 861 Opublikowano 19 stycznia 2024 Opublikowano 19 stycznia 2024 To samo. Pierwszy sezon dużo lepszo. Bardzo podobne przemyślenia, ale i tak warto obejrzeć i mam nadzieję, że kolejny będzie znów bardziej kameralny na jakimiś zadupiu. Cytuj
Shen 9 977 Opublikowano 19 stycznia 2024 Opublikowano 19 stycznia 2024 Jak to kogoś interesuje, to większość książek jest raczej w stylu pierwszej, Reacher wysiada z autobusu w losowym miasteczku i przypadkiem trafia na wielka intryge. Nie wiem za jaką ksiazke sie teraz biora, ale może bedzie spokojniej. Dopiero obejrzałem finał, za cała te scene w śmigłowcu obnizam ocene o 2 oczka Cytuj
Square 8 888 Opublikowano 20 stycznia 2024 Opublikowano 20 stycznia 2024 Finał S2 Reachera bardzo spoko, i podtrzymuje to co pisałem wcześniej. Bardzo fajny, ale pierwszy robił bardziej. Czekam na trzeci i oby był jeszcze w tym roku. 1 Cytuj
Fanek 674 Opublikowano 20 stycznia 2024 Opublikowano 20 stycznia 2024 54 minuty temu, Square napisał: Finał S2 Reachera bardzo spoko, i podtrzymuje to co pisałem wcześniej. Bardzo fajny, ale pierwszy robił bardziej. Czekam na trzeci i oby był jeszcze w tym roku. S3 zaczęli kręcić przed premierą S2, więc są duże szanse na premiere w tym roku! Cytuj
GearsUp 386 Opublikowano 20 stycznia 2024 Opublikowano 20 stycznia 2024 Niech dają jak najszybciej, dawno nic lepszego nie oglądałem. Cytuj
Shen 9 977 Opublikowano 20 stycznia 2024 Opublikowano 20 stycznia 2024 Tym co się podobał Reacher, polecam Banshee, o ile jeszcze nie widzieli Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi