Square 8 553 Opublikowano 27 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 27 maja 2022 1 godzinę temu, Rudiok napisał: A to jest powiązane mocno z Boshem czy można oglądać bez znajomości? To jest kontynuacja więc oglądaj od pierwszego sezonu Boscha, a dopiero potem Dziedzictwo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 768 Opublikowano 27 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 27 maja 2022 (edytowane) Moim zdaniem trochę w klimat noir. LA. Morderstwa. Jazz. Genialny serial. Dla mnie na pewno top3 życia. Pierwsze wrażenie nie jest powalająca, ale po którymś odcinku wsiąka się na całość. Edytowane 27 maja 2022 przez Sedrak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 27 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 27 maja 2022 (edytowane) Ja przez pierwsze 2-3 odcinki nie mogłem się przekonać do głównego bohatera, bo jakoś jego aparycja nie bardzo wpisuje i kojarzy się z twardym gliną. No, ale jak już zaskoczy, to trzyma i nie puszcza. Trzeba się też przyzwyczaić z początku do dość nietypowych kontaktów rodzinnych. Chodzi o sposób w jaki się do siebie odnoszą i rozmawiają, ale później człowiek przywyka i dowiaduje się dlaczego jest tak, a nie inaczej. Do tego postaci się rozwijają i przechodzi się przez to razem z nimi. No i reszta obsady też świetna. Praktycznie każdy ma swój charakter i jest jakiś. Nawet postaci drugoplanowe. No i każdy załatwia swoje sprawy, nawet bez udziału Boscha. Polecam. Edytowane 27 maja 2022 przez Luqat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 980 Opublikowano 27 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 27 maja 2022 Tydzień temu wystartowałem z Boshem, obecnie jestem na 2 odcinku 2 sezonu. Na ten moment serial dobry, takie 7/10, do True Detetective daleka droga (znacznie luźniejsza atmosfera), trochę kojarzy mi się z Donovanem, ale też wypada gorzej od tego serialu (nic dziwnego, Donovan to topka w moim rankingu). Dobra sensacja, tyle, zobaczymy jak to dalej się rozwinie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 768 Opublikowano 27 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 27 maja 2022 Moim zdaniem Bosch stoi postaciami. Każda ma swój charakter, przebywa drogę, zmienia się. Jest wiele wątków. I właśnie humor też jest dobry. Chyba tylko motyw Edgara pod koniec 6-7 sezonu trochę mnie męczył, ale i tak jak obejrzałem drugi raz to końcówkę lepiej zrozumiałem i znowu serial zaplusowal. Oczywiście nie jest to poziom np. The Wire, ale na pewno od razu za nim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 27 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 27 maja 2022 Porównanie z The Wire też ma sens, bo Bosch to bardzo realistyczny serial. Rudiok masz obowiązkowo oglądać od początku! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 27 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 27 maja 2022 The Wire, Donovan, True Detective, bomby prawdy lecą dzięki, cza obczaić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 27 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 27 maja 2022 (edytowane) The wire i Donovana nie oglądałem, natomiast True Detective raczej to nie jest. Klimat jednak trochę lżejszy, chociaż też są momenty, ale ogólnie jest raczej twarde stąpanie po ziemi, codzienna praca gliny i nie ma zbytniego głaskania po głowie. Do tego nie jest to tylko jeden wątek w sezonie, chociaż jest zawsze jakiś główny motor, ale dodatkowo jak to w pracy detektywa wyskakują mniejsze subquesty. Więc mimo wszystko za bardzo bym tych seriali nie porównywał, a szczególnie do pierwszego sezonu TD. No, ale to tylko moja opinia Edytowane 27 maja 2022 przez Luqat Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 27 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 27 maja 2022 18 minut temu, Luqat napisał: The wire nie oglądałem Panie kolego, KONIECZNIE Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 27 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 27 maja 2022 Wiem panie kolego, wiem. Tylko życia nie starcza, jak się pracuje, kosi trawę, ma żonę, padawana level 5, psa, koty, a do tego gra się w gierki, czyta książki, komiksy itd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 768 Opublikowano 28 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 28 maja 2022 Wiem, że to dość dużo do nadrabiania, ale serio The Wire ma taki klimat, pomysły, bohaterów, że to trzeba obejrzeć. Dla mnie to chyba najlepsze co wyprodukowało HBO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 048 Opublikowano 7 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2022 21.05 skończył się darmowy miesiąc Amazona prime. Widzę że Amazon od przeszło dwóch tygodni próbuje pobrac 49 zł. To normalne ze nadal mogę oglądać Amazon Prime Video? Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 987 Opublikowano 7 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2022 Jak za rok to i tak warto. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 450 Opublikowano 7 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2022 No ciekawe czy pójdzie drugi rok znowu za 49 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 553 Opublikowano 7 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2022 49 to cudowna cena, a w pakiecie jeszcze darmowe wysyłki z Amazona i gry na PC, plus coś tam jeszcze chyba. @Szymek a zrezygnowałeś czy zapomniałeś? Bo jak nie to będą cię ścigać chyba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 009 Opublikowano 7 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2022 Amazon w pełni mi zastępuje netshitsa. Bajki są, boysy są, reacher i inne zajebiste filmy też. Cebulenie we czterech na jednym koncie N niedługo może się skończyć, więc nie ma opcji na płacenie 60 zł samemu miesięcznie. Poza tym po wywaleniu marveli jakoś niespecjalnie mi się chce oglądać cokolwiek. Jedyny ból to działanie appki Prime na telewizorze. Mam QLEDa z Tizenem, na którym Netflix pływa wręcz, a tu interfejs się krztusi, przełączanie między zakładkami trwa całe sekundy, podobnie wyszukiwarka. Super jest jednak ficzer xray pokazujący nazwiska aktorów w danej scenie. Już nie trzeba wpisywać w Google "hot chick from sex scene in season 2" czy coś, żeby znaleźć drugoplanową postać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 440 Opublikowano 7 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2022 Godzinę temu, _Red_ napisał: Super jest jednak ficzer xray pokazujący nazwiska aktorów w danej scenie. I muzyczkę! Już nie trzeba latać po googlach i szukać co to tam leci w tle w danej minucie, tylko podane na tacy, pyk, proszę bardzo dobrodzieju. To powinien być standard, ficzer, o którym nie wiedziałem, że go potrzebuję w swoim życiu dopóki go nie spróbowałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 048 Opublikowano 7 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2022 Godzinę temu, Square napisał: @Szymek a zrezygnowałeś czy zapomniałeś? Bo jak nie to będą cię ścigać chyba. Poprostu myślałem że sami mi odetną tak jak jest w przypadku innych serwisów. Nie płacisz to nie oglądasz Z darmowej wysyłki nie korzystałem bo jednak z zakupu na Amazon rezygnowałem. Teraz jak myślę to jednak ja chyba nie ogarnąłem...chcecie mi powiedzieć że jak opłacę 49 zł to będę miał Amazona Video na rok i darmowa dostawę z amazona? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 440 Opublikowano 7 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2022 6 minut temu, Szymek napisał: Teraz jak myślę to jednak ja chyba nie ogarnąłem...chcecie mi powiedzieć że jak opłacę 49 zł to będę miał Amazona Video na rok i darmowa dostawę z amazona? To i jeszcze co miesiąc gierki na peceta z Prime Gaming 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 048 Opublikowano 7 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2022 Dziękuję pięknie za odpowiedź Człowiek ze wsi to się nie zna na tych wszystkich technologiach Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 009 Opublikowano 7 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2022 Potwierdzam, parę pierdół z wysyłką free w ramach Prime zamówiłem bez problemu paczkomatem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 624 Opublikowano 7 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2022 co u was tak duzo? u mnie 7.99 euro a propos video to wczoraj skonczylem ogladac tego nowego Boscha. Ale to jest dobre, juz chyba 8 sezon liczac do kupy a nadal trzyma fajny stabilny poziom. Nastepny w 2023 dopiero. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 009 Opublikowano 7 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2022 41 minut temu, Il Brutto napisał: a propos video to wczoraj skonczylem ogladac tego nowego Boscha. Ale to jest dobre Wiadomo. @WisnieRoglądamy? Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 705 Opublikowano 7 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2022 Po co? Żeby się zawiesiło w połowie oglądania? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 11 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2022 Outer Range - no nawet klimatyczne, feeling trochę Twin Peaks, do tego elementy s-f, fajni aktorzy, widoczki. Co prawda zbyt rozwleczone, bo spokojnie można by to w 4 odcinkach zmieścić, no ale. Finał z kilkoma cliffhangerami i trochę lipa, że jeszcze nie potwierdzili drugiego sezonu, bo jednak więcej jest pytań niż odpowiedzi po pierwszym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi