Skocz do zawartości

The Best of Czwarta Generacja, półfinały.

Która lepsza? 71 użytkowników zagłosowało

1. 1. Metal Slug vs. Chrono Trigger

2. 2. Super Mario World vs. Aladdin

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 24.12.2021 o 22:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Dzień dobry, mam nadzieję, że mnie słychać i widać. Mam dzisiaj dla Państwa tylko dwa pojedynki w ramach Czwartej Generacji. Ale za to jakie! Tylko co tam robi ten Aladyn? Cóż, widocznie Czwarta idzie w ślady Trzeciej i również chce mieć czarnego konia w finale. Czy się uda?

<Słychać gong>

Skrócona drabinka:

4gen6r.thumb.jpg.cd339a0497ebab41becb033acb2639d0.jpg

Pełna drabinka TUTAJ.

• Startowało 128 gier. To gry wytypowane przez nas. Może nie najlepsze technicznie, może niekoniecznie docenione na całym świecie, ale ważne dla nas i jebać konwenanse.
  • W tej rundzie głosujemy do godziny 23:59 w Wigilię (piątek, 24.12.2021).
  • W przypadku remisu uznałem, że zwyciężczynią zostanie ta gra, która w swoich głosach będzie miała więcej Senior Memberów i Adminów.  Bo to ludzie pewni i zaufani. Jeśli również w tej kategorii będzie remis, to pomyślimy nad jakąś turbo dogrywką, czy coś. Nie wiem, ale nie martwmy się na zapas.
  • Miejsca w drabince są przydzielone czysto losowo.
  • Narzucony jest limit w postaci maksymalnie dwóch gier na cykl, więc nie uświadczycie w drabince sześciu Mega Manów, Castlevanii czy Soniców. Zanim ktoś zapyta dlaczego Marianów jest tylu, to oświadczam, że Mario Karty, Mario RPG itp. są liczone jako osobne twory gatunkowe i nie należą do cyklu (łączy je jedynie postać Mario) 
  • Priorytet w przydzielaniu miejsc miały kandydatury użytkowników (propozycje były podawane w temacie "Przygotowania do kolejnych generacji" i tam też będą zbierane propozycje na następną generację (piątą, mmm!). Resztę wolnych pozycji uzupełniłem według własnego uznania, choć po konsultacji z Wami.
  • Komentarze w stylu "a dlaczego nie ma gry xxx?" będą zlewane ciepłym moczem, bo był czas na zgłoszenia.

Poniżej jeszcze raz, dla porządku gameplaye czterech wciąż aktywnych zawodników:

Edytowane przez Kmiot

• Odpowiedzi 28
  • Wyświetleń 579
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
  • Autor

Moze nie doceniasz Aladyna, bo gość pomimo poważnej wady genetycznej jest nad wyraz sprawny i gibki.

oc8i7xt616511.jpg

Opublikowano

Jeśli do półfinału doczołgała się platformówka z Mario na maksymalnie 8/10, to tym bardziej na miejsce pośród czwórki pretendentów zasługuje Alladyn (ten z SMD). Cieplutkie pozdrowienia.

Opublikowano
6 minut temu, ciwa22 napisał:

Jeśli do półfinału doczołgała się platformówka z Mario na maksymalnie 8/10, to tym bardziej na miejsce pośród czwórki pretendentów zasługuje Alladyn (ten z SMD). Cieplutkie pozdrowienia.

Ty się lepiej nie produkuj kto na co zasługiwał bo głosowałeś przeciwko grze, którą prawie wszystkie zagraniczne strony wymieniają minimum w TOP 4  16-bitowej generacji.

Opublikowano

Czyli której, bo pewnie takich multum? :D To Mario akurat skończyłem i wiem, że ta gra to nic nadzwyczajnego w porównaniu do Super Mario Bros 3 lub Super Mario 64. Jest w półfinale bo "Marian" w tytule, tak jak kiedyś dyszki wystawiane dla gierek z serii GTA w PSX Extreme.

Opublikowano

4 gry, które się pojawiają w prawie każdym zestawieniu najlepszych to: Super Mario World, Super Metroid, Chrono Trigger i The Legend of Zelda: A Link to the Past

Więc twoje

Cytat

Jeśli do półfinału doczołgała się platformówka z Mario na maksymalnie 8/10

brzmi mega zabawnie, tak jakbyś się kompletnie nie znał na tym medium

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano

Nie przepadam za żadną z wymienionych przez ciebie gier Gears Up, może poza Chrono Triggerem, w którego po prostu nie grałem. Głosowałem przeciwko grze, w którą nie grałem i raczej mnie nie interesuje, a rankingi, mety i takie tam to nic mnie to.

Edytowane przez ciwa22

Opublikowano
  • Autor

maxresdefault.jpg

Gears masakruje kolejnego antynintendowca (2021, odklepywane)

Opublikowano
2 minuty temu, ciwa22 napisał:

Głosowałem przeciw grze, w którą nie grałem i raczej mnie nie interesuje, a rankingi, mety i takie tam to nic mnie to.

I zmierzamy do meritum czyli Twojego - 

48 minut temu, ciwa22 napisał:

Jeśli do półfinału doczołgała się platformówka z Mario na maksymalnie 8/10, to tym bardziej na miejsce pośród czwórki pretendentów zasługuje Alladyn

Skoro piszesz, że wszelkie rankingi Cię nie interesują bo na dobrą sprawę interesują Cię tylko i wyłącznie te gry, w które Ty grałeś to nie masz prawa używać słów zasługuje bo nie masz punktu odniesienia. Nie możesz tych swoich gier przyrównać do tych, w które nie grałeś. Możesz napisać np "nie rozumiem jak taka zwykła platformówka z Mario mogła zajść tak daleko" ale nie "skoro Mario 8/10 (swoją drogą zajebiście wystawiać ocenę grze, w którą nie grałeś XD ) to tym bardziej Alladyn zasługuje". 

Opublikowano

Czekaj Gears, muszę przeczytać twój ostatni post kilkanaście razy, bo nie mam fakultetu z nintendologii i nie do końca kumam o co w nim chodzi. Daj mi chwilę.

Moim punktem odniesienia jest mój własny gust growy. Wedle niego oceniam i w związku z nim Alladyn na równi, a może nawet bardziej zasługuje na miejsce w czwórce niż Marian. Wyżej napisałem, że grałem w tego Mariana: "To Mario akurat skończyłem i wiem, że ta gra to nic nadzwyczajnego w porównaniu do Super Mario Bros 3 lub Super Mario 64."

Co do Chrono Triggera to nie do końca rozumiem, czego się spodziewasz, skoro nawet nie znam tej gry. Mam oddawać na nią głos w konfrontacji z produkcją, którą ograłem, lubię, mam fajne wspomnienia, bo wygrała jakieś tam nagrody czy coś i cały świat uważa ją za świetną? Absurd.

Edytowane przez ciwa22

Opublikowano

Już zostawmy tego Mario

Godzinę temu, GearsUp napisał:

Ty się lepiej nie produkuj kto na co zasługiwał bo głosowałeś przeciwko grze, którą prawie wszystkie zagraniczne strony wymieniają minimum w TOP 4  16-bitowej generacji.

Miałem tu na myśli Super Metroida

a ten twój post:

Godzinę temu, ciwa22 napisał:

zabrzmiał jakbyś głosił jakąś uniwersalną prawdę, która gra zasługuje a która nie. Brzmi właśnie tak jakbyś sam sobie przeczył i opierał się na jakichś rankingach.

Więc Ci odpowiedziałem która czwórka gier tak naprawdę powinna zasługiwać na te półfinały. Gust każdy ma inny ale Twoje zasługuje brzmi po prostu mega zabawnie bo przeczy wszystkiemu.

Opublikowano

Super Metroid przegrał z Earthworm Jimem xd

Opublikowano

To ostateczny dowód że forumek> wszystko inne co związane z grami na tej planecie  :banderas:

Opublikowano

Generalnie proponuję wszystkim jak najwcześniej (choć chyba już za późno na takie apele, patrząc na reakcje niektórych w poszczególnych tematach) podejść do tego jak do luźnej zabawy i z nastawieniem, że forumowicz prędzej zagłosuje na coś, w co zagrywał się faktycznie w latach świetności jakiejś platformy, niż "obiektywnie" potężniejszy tytuł, który sprawdził jako dorosły gracz np. w 2018 roku (albo i do dziś nie grał), bo wszyscy na świecie polecają i TRZEBA znać.

Edytowane przez kotlet_schabowy

Opublikowano
26 minut temu, kotlet_schabowy napisał:

Generalnie proponuję wszystkim jak najwcześniej (choć chyba już za późno na takie apele, patrząc na reakcje niektórych w poszczególnych tematach) podejść do tego jak do luźnej zabawy i z nastawieniem, że forumowicz prędzej zagłosuje na coś, w co zagrywał się faktycznie w latach świetności jakiejś platformy, niż "obiektywnie" potężniejszy tytuł, który sprawdził jako dorosły gracz np. w 2018 roku (albo i do dziś nie grał), bo wszyscy na świecie polecają i TRZEBA znać.

Każdy głosuje jak mu się podoba, twoje apele niczego nie zmienią.

Opublikowano
44 minuty temu, Okie from Muskogee napisał:

Ale twoje muszą, prawda? 

Ogarnij temat i głosuj na wąsacza, tak wiele was łączy

Opublikowano
4 godziny temu, GearsUp napisał:

Każdy głosuje jak mu się podoba, twoje apele niczego nie zmienią.

Uderz w stół...

O ironio, o tym, że "każdy głosuje jak mu się podoba" pisze typ, który ma największy ból tyłka o wyniki i oddane głosy.

Opublikowano
7 minut temu, kotlet_schabowy napisał:

O ironio, o tym, że "każdy głosuje jak mu się podoba" pisze typ, który ma największy ból tyłka o wyniki i oddane głosy.

Jak dla ciebie Pan GearsUp. Napisałem niech każdy głosuje jak mu się podoba. Czego nie rozumiesz?

Opublikowano

Jak dla mnie to baby i fagi w tych ankietach prawa głosu nie powinny mieć.

Regards, 

Koneser i byly Senior 

Opublikowano
23 godziny temu, GearsUp napisał:

Jak dla ciebie Pan GearsUp. Napisałem niech każdy głosuje jak mu się podoba. Czego nie rozumiesz?

Chyba Pankracy xD. Leki dziś nie wjechały?

Jedyne, czego można tu nie rozumieć, to jak można być tak odklejonym, ale w sumie w innych tematach pokazujesz regularnie, że jest coś z tobą nie tak, więc nie wchodzę w dalszą "dyskusję".