Skocz do zawartości

The Best of Piąta Generacja, runda 3.

Która lepsza? 85 użytkowników zagłosowało

1. 1. Tomba! vs. ISS Pro Evolution 2

2. 2. Wipeout 3 vs. Tony Hawk’s Pro Skater 2

• Wipeout 3
    • Tony Hawk’s Pro Skater 2
  3. 3. Crash Bandicoot vs. Resident Evil 3: Nemesis

• Crash Bandicoot
    • Resident Evil 3: Nemesis
  4. 4. Tarzan vs. Colin McRae Rally 2.0

5. 5. Dino Crisis vs. Broken Sword

6. 6. Resident Evil vs. Dino Crisis 2

7. 7. Rayman 2: The Great Escape vs. Medievil

• Rayman 2: The Great Escape
    • Medievil
  8. 8. Resident Evil 2 vs. Super Mario 64

9. 9. Alien Resurrection vs. Moto Racer 2

10. 10. Gex: Enter the Gecko vs. Carmageddon

• Gex: Enter the Gecko
    • Carmageddon
  11. 11. Motorhead vs. Syphon Filter 2

12. 12. Fear Effect vs. GoldenEye

13. 13. Wipeout 2097 vs. Castlevania: Symphony of the Night

• Wipeout 2097
    • Castlevania: Symphony of the Night
  14. 14. Legacy of Kain: Soul Reaver vs. Medal of Honor

• Legacy of Kain: Soul Reaver
    • Medal of Honor
  15. 15. Tomb Raider vs. Discworld 2

16. 16. The Legend of Zelda: Ocarina of Time vs. Driver

• The Legend of Zelda: Ocarina of Time
    • Driver
  17. 17. Donkey Kong 64 vs. Conker’s Bad Fur Day

• Donkey Kong 64
    • Conker’s Bad Fur Day
  18. 18. Tomb Raider 4: The Last Revelation vs. Metal Gear Solid

• Tomb Raider 4: The Last Revelation
    • Metal Gear Solid
  19. 19. Final Fantasy 8 vs. Xenogears

20. 20. Nightmare Creatures vs. Crash Team Racing

• Nightmare Creatures
    • Crash Team Racing
  21. 21. Grandia vs. Die Hard Arcade

22. 22. Silent Hill vs. Suikoden 2

23. 23. Dead or Alive vs. Final Fantasy 7

24. 24. Need For Speed: Porsche Unleashed vs. Bushido Blade

• Need For Speed: Porsche Unleashed
    • Bushido Blade
  25. 25. Tenchu : Stealth Assassins vs. Tomba! 2: The Evil Swine Return

• Tenchu : Stealth Assassins
    • Tomba! 2: The Evil Swine Return
  26. 26. Final Fantasy 9 vs. Pandemonium

27. 27. Tekken 3 vs. Spyro the Dragon

28. 28. Quake 2 vs. Soul Blade

29. 29. Gran Turismo 2 vs. Chrono Cross

30. 30. Tomb Raider 2 vs. Time Crisis

31. 31. Bugs Bunny: Lost in Time vs. Banjo Kazooie

• Bugs Bunny: Lost in Time
    • Banjo Kazooie
  32. 32. Need For Speed 3: Hot Pursuit vs. Parasite Eve

• Need For Speed 3: Hot Pursuit
    • Parasite Eve

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 24.12.2021 o 22:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Miejscami zaczyna się robić bardzo POWAŻNIE. A wiele par rozrywa mi serce i bardzo by się chciało przepchać obie. Z drugiej strony są pary z gatunku "jakim cudem one się tam kurwa dostały? xd". Ech, nie ma sprawiedliwości w brutalnym świecie plebiscytów gierkowych.

Skrócona drabinka:

5gen3r.thumb.jpg.248d4faecf09dedc68d2cf1749bd1b72.jpg

Oraz pełna drabinka do wglądu TUTAJ.

• Miał być limit 128 zawodników na generację. Ale ta cieszyła się na tyle dużym zainteresowaniem, że z łatwością moglibyśmy podwoić tę ilość. Więc to zrobiliśmy, na moje nieszczęście. Startuje 256 zawodników. To skład wybrany przez nas i nie należy, ogólnie mówiąc, do najbardziej obiektywnych. Wiele tutaj sentymentalnych tytułów i nieoczywistych wyborów. Choć oczywiście nie zabrakło najważniejszych postaci.
  • Miał być również limit maksymalnie dwóch gier na serię. Ale szybko objawił się problem urodzaju w przypadku niektórych z nich. Więc zrobiliśmy kilka wyjątków, tym bardziej, że przecież lista nam się rozrosła dwukrotnie. Cykle Resident Evil, Final Fantasy oraz Tomb Raider doczekały się aż trzech slotów, bo nie chcieliśmy jednostkowo decydować, która z nich jest najlepsza. Zostawimy to w rękach użytkowników.
  • W pierwszej rundzie głosujemy standardowo do piątku (czyli Wigilii 24.12.2021) do godz. 23:59.
  • W przypadku remisu będą zliczane głosy Senior Memberów oraz Adminów. Dalej awansuje gra, która uzbiera więcej wstawiennictw tych zacnych person.
  • Drabinka została wygenerowana w pełni losowo.
  • Już za późno na pytania w rodzaju "a dlaczego na liście nie ma gry xxx?!" czy "ale że Dudka nie wzięli...". Był czas i zbierane propozycje.

I linki do gameplayów wciąż aktywnych zawodników:

Edytowane przez Kmiot

• Odpowiedzi 147
  • Wyświetleń 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• No to po kolei. Suikoden 2 był bardzo dobry ale do sztosów z generacji (FF7, Star Ocean TSS, Xenogears, Chrono Cross, Vagrant Story) trochę brakowało. Silent Hill to jest minimum 9/10 i pier

• Ja przeczytałem recke Chrono w PE  [to chyba nawet recka nie była, tylko zapowiedz] jak byłem na obozie w górach. Zobaczyłem 10/10 od Stara, który był wtedy moim guru jeśli chodzi o jrpg. Poleciałem d

• Dla mnie RE2 to gra bez polotu. Klimat mi nie przypasił, posterunek to strasznie nudna lokacja. Grało się ok, ale czuć było, że pierwotny zamysł Mikamiego został odsunięty przez Kamiyę na dalszy plan

Opublikowano
23 minuty temu, Pupcio napisał:

Żegnamy panie dino crisis 2 :nosacz3:

Oj bo zaraz zmienię głos. :nosacz3:

Opublikowano
  • Autor
46 minut temu, Pupcio napisał:

Żegnamy panie dino crisis 2 :nosacz3:

A w kolejnej rundzie na tej samej zasadzie żegnamy Dino Crisis. 

:)

Opublikowano

Masakra, organizator nawołuje demokratycznie wybranych głosujących żeby w następnej rundzie pozbyć się niewygodnej dla jego obozu gry tv. Będziesz Pan wisiał!

Opublikowano
  • Autor

Akurat w tym przypadku do niczego nie nawołuję, bo do obu Dino Crisisów mam sentyment. Opowiadałem już, że jedynkę przeszedłem po japońsku i bez opisu? Pewnie ze sto razy się chwaliłem, ale jako nastolatek byłem z tego ogromnie dumny. Nadal jestem. A Resident Evil to wiadomo - przechodziło się Jill, bo Chrisem to było za trudno xd

Więc w sumie nawet teraz jeszcze nie wiem jak zagłosuję.

Boli mnie tylko ten Suikoden 2, bo to jedna z moich gier żyćka, ale rywal (Silent Hill) zbyt potężny.

No i Chrono Cross... ech. Klimatem ta gra miażdży wszystkie Finale razem wzięte, a przegra z samochodzikami jeżdżącymi po sznurku, klikaniem w ikony (ALEŻ TUNING), brakiem zniszczeń i przesuwaniem suwaczków.

Opublikowano

Nawet jeśli, to tylko samochodziki symulacyjne, to za sam ten kawałek w wersji NTSC zasługują na przejście do kolejnej rundy:

Opublikowano

Tak jakby Chrono Cross miało słabe intro i muzykę : )

Dla mnie największym minusem CC były postacie które można było mieć w drużynie (Poshul i Mojo na początku gry...), połowa to chyba był żart twórców, było nawet gorzej w tej kwestii niż w Suikodenie 2.

Opublikowano
  • Autor

No intro fajne, ale nie wiedziałem, że to pojedynek intr.

Zresztą nawet w tym względzie Chrono Cross jest lepsze.

GT2 wykorzystało chwytliwy utwór zupełnie niezwiązany z samą grą i na tym opiera się siła intra.

Tymczasem Chrono Cross ma utwór stworzony specjalnie dla samej gry.

Więc sorry, ale stworzenie czegoś własnego i unikatowego > kopiowanie i opieranie się na twórczości innych.

Opublikowano

Patrząc na to jak idzie FF8 to intro ma bardzo duże znaczenie :rayos:

Opublikowano

No trochę słabo że brum brumy wygrywają z taką gierką. Tak samo mam przy tombie vs pro evo bo mimo tego uwielbiam pesa to tomba była takim kosiorem przecie :nosacz2: Ale ta gra chyba nie była zbyt popularna z tego co wiem to i taki wynik w naszej potężnej bitwie gier wideo 5 generacji 

Opublikowano
  • Autor

No Tomba i ISS Pro trochę boli. Przy tej pierwszej bawiłem się świetnie nawet rok temu, ale ISS Pro to setki, jeśli nie tysiące godzin kanapowego grania i znacznie więcej wspomnień. Pocieszam się, że ktokolwiek awansuje dalej, to będzie DOBRZE.

Opublikowano
46 minut temu, Kmiot napisał:

No intro fajne, ale nie wiedziałem, że to pojedynek intr.

Zresztą nawet w tym względzie Chrono Cross jest lepsze.

GT2 wykorzystało chwytliwy utwór zupełnie niezwiązany z samą grą i na tym opiera się siła intra.

Tymczasem Chrono Cross ma utwór stworzony specjalnie dla samej gry.

Więc sorry, ale stworzenie czegoś własnego i unikatowego > kopiowanie i opieranie się na twórczości innych.

To tylko truskawka na torcie, brum brumy i tak stoją przed jrpgami, ale rzeczywiście intro Crossa ma trochę więcej duszy.

No i jak utwór niezwiązany z grą jak nazywa się "moja ulubiona gra" i opowiada o miłości między oponą, a asfaltem, a ich cały album nazywa się Gran Turismo i wyszedł w 98, czyli po jedynce:

Opublikowano

Ciężkie wybory, zestawione ze sobą takie perełki jak Silent Hill vs Suikoden 2, Tenchu vs Tomba 2, Gran Turismo 2 vs moja gra życia Chrono Cross :rayos:

Jeszcze Xeno przegrywa z niedorobionym FF8

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, SlimShady napisał:

No i jak utwór niezwiązany z grą jak nazywa się "moja ulubiona gra" i opowiada o miłości między oponą, a asfaltem, a ich cały album nazywa się Gran Turismo i wyszedł w 98, czyli po jedynce

A to nie wiedziałem. Później słyszałem to wielokrotnie w radio czy innych MTV, więc założyłem, że po prostu wykorzystali utwór, tym bardziej, że kojarzę zespół.

I jeśli za intro wersji NTSC gra zasługuje na awans, to za to, jak okaleczyli ten utwór w wersji PAL zasługuje na wpierdol.

Opublikowano

No spierdolili całkowicie, brzmi prawie jak ruskie disko w lesie, a ponoć cały sountrack się mocno różni na niekorzyść wersji PALowskiej.

Opublikowano

Myślę, że Chrono Cross i Xenogears miałyby więcej głosów gdyby wyszły też w Europie.

Opublikowano

ISS znowu wygrywa? :D

Ale w następnej rundzie z Tony Hawkiem 2 już na pewno polegnie prawda? Prawda? :pawel:

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano

W ewentualnej kolejnej rundzie faktycznie będzie ciężko. Tzn. nie mam wątpliwości, że ISS w niej przegra, bardziej mnie boli, że będę musiał oddać głos przeciwko THPS.

Ale nic nie jest jeszcze pewne, Świnie mają mocnego promotora w osobie Kmiota, a poza tym to świetna gra jest.

Opublikowano
  • Autor

Oba Chrono (Trigger i Cross) mają chyba najbardziej druzgocące moje serce soundtracki, zresztą pisałem już o tym w pierwszym (i kolejnych) poście odpowiedniego tematu, więc nie ma sensu, bym się tutaj powtarzał.

No rozklejają mnie te utwory.

Ale tego nie wrzucałem. :rayos:

Opublikowano

Mogę sie pod tym podpisac dowolna konczyną. Swoją przygodę z CC rozpocząłem idealną porą, bo ciepłym latem. Dwa verbatimy za 36zł w sumie XD siostra ze szwagrem wyjeżdżała na wakacje i ktoś musiał podejść chate przypilnować to zabierałem konsole ze sobą i tam się grało, mając TV dla siebie, bo w domu trzeba było tv dzielić z rodzicami, przynajmniej na początku.

Opublikowano

Unikatowe Banjo-Kazooie od RareWare przegrywa z jakimś Bugs Bunny, dlaczego unikatowe? Bo nie dość, że każdy puzzel do zdobycia to inny pomysł, często mini gra, to jeszcze gra się dwoma postaciami, jedna nosi drogą na plecach. Myślę, że twórcy Jaka i Ratcheta wzorowali się na starym mega hicie od Rare. Chuja się znacie :P.