Skocz do zawartości

The Best of Piąta Generacja, runda 3.

Która lepsza? 85 użytkowników zagłosowało

1. 1. Tomba! vs. ISS Pro Evolution 2

2. 2. Wipeout 3 vs. Tony Hawk’s Pro Skater 2

• Wipeout 3
    • Tony Hawk’s Pro Skater 2
  3. 3. Crash Bandicoot vs. Resident Evil 3: Nemesis

• Crash Bandicoot
    • Resident Evil 3: Nemesis
  4. 4. Tarzan vs. Colin McRae Rally 2.0

5. 5. Dino Crisis vs. Broken Sword

6. 6. Resident Evil vs. Dino Crisis 2

7. 7. Rayman 2: The Great Escape vs. Medievil

• Rayman 2: The Great Escape
    • Medievil
  8. 8. Resident Evil 2 vs. Super Mario 64

9. 9. Alien Resurrection vs. Moto Racer 2

10. 10. Gex: Enter the Gecko vs. Carmageddon

• Gex: Enter the Gecko
    • Carmageddon
  11. 11. Motorhead vs. Syphon Filter 2

12. 12. Fear Effect vs. GoldenEye

13. 13. Wipeout 2097 vs. Castlevania: Symphony of the Night

• Wipeout 2097
    • Castlevania: Symphony of the Night
  14. 14. Legacy of Kain: Soul Reaver vs. Medal of Honor

• Legacy of Kain: Soul Reaver
    • Medal of Honor
  15. 15. Tomb Raider vs. Discworld 2

16. 16. The Legend of Zelda: Ocarina of Time vs. Driver

• The Legend of Zelda: Ocarina of Time
    • Driver
  17. 17. Donkey Kong 64 vs. Conker’s Bad Fur Day

• Donkey Kong 64
    • Conker’s Bad Fur Day
  18. 18. Tomb Raider 4: The Last Revelation vs. Metal Gear Solid

• Tomb Raider 4: The Last Revelation
    • Metal Gear Solid
  19. 19. Final Fantasy 8 vs. Xenogears

20. 20. Nightmare Creatures vs. Crash Team Racing

• Nightmare Creatures
    • Crash Team Racing
  21. 21. Grandia vs. Die Hard Arcade

22. 22. Silent Hill vs. Suikoden 2

23. 23. Dead or Alive vs. Final Fantasy 7

24. 24. Need For Speed: Porsche Unleashed vs. Bushido Blade

• Need For Speed: Porsche Unleashed
    • Bushido Blade
  25. 25. Tenchu : Stealth Assassins vs. Tomba! 2: The Evil Swine Return

• Tenchu : Stealth Assassins
    • Tomba! 2: The Evil Swine Return
  26. 26. Final Fantasy 9 vs. Pandemonium

27. 27. Tekken 3 vs. Spyro the Dragon

28. 28. Quake 2 vs. Soul Blade

29. 29. Gran Turismo 2 vs. Chrono Cross

30. 30. Tomb Raider 2 vs. Time Crisis

31. 31. Bugs Bunny: Lost in Time vs. Banjo Kazooie

• Bugs Bunny: Lost in Time
    • Banjo Kazooie
  32. 32. Need For Speed 3: Hot Pursuit vs. Parasite Eve

• Need For Speed 3: Hot Pursuit
    • Parasite Eve

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 24.12.2021 o 22:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

A unikatowe śmigło z uszu królika bugsa albo unikatowa walka na armaty z tym wąsatym kombojem to już gorsze niż zbieranie puzla? Już nie wspomnę że chyba lepiej zbierać bogate w karoten i ubogie w liczbę poligonów marchewki niż jakieś gówniane puzzle  :reggie:

• Odpowiedzi 147
  • Wyświetleń 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• No to po kolei. Suikoden 2 był bardzo dobry ale do sztosów z generacji (FF7, Star Ocean TSS, Xenogears, Chrono Cross, Vagrant Story) trochę brakowało. Silent Hill to jest minimum 9/10 i pier

• Ja przeczytałem recke Chrono w PE  [to chyba nawet recka nie była, tylko zapowiedz] jak byłem na obozie w górach. Zobaczyłem 10/10 od Stara, który był wtedy moim guru jeśli chodzi o jrpg. Poleciałem d

• Dla mnie RE2 to gra bez polotu. Klimat mi nie przypasił, posterunek to strasznie nudna lokacja. Grało się ok, ale czuć było, że pierwotny zamysł Mikamiego został odsunięty przez Kamiyę na dalszy plan

Opublikowano
18 minut temu, Plugawy napisał:

Mogę sie pod tym podpisac dowolna konczyną. Swoją przygodę z CC rozpocząłem idealną porą, bo ciepłym latem. Dwa verbatimy za 36zł w sumie XD siostra ze szwagrem wyjeżdżała na wakacje i ktoś musiał podejść chate przypilnować to zabierałem konsole ze sobą i tam się grało, mając TV dla siebie, bo w domu trzeba było tv dzielić z rodzicami, przynajmniej na początku.

Ja przeczytałem recke Chrono w PE  [to chyba nawet recka nie była, tylko zapowiedz] jak byłem na obozie w górach. Zobaczyłem 10/10 od Stara, który był wtedy moim guru jeśli chodzi o jrpg. Poleciałem do budki telefonicznej, dzwonie do matki, że ma iśc na hale targową i kupić mi te gre u ruskich. Wróciłem z obozu, chyba z 12h w pociągu, zero snu. Odpalam gre, cudowne intro, akcja na plaży i zasnąłem z padem w ręku, obudziłem się na podłodze przed konsolą jakieś 8h pozniej :pawel:

Opublikowano

Slyszalem opinie osoby wielbiacej CT, ze CC to jest ch.ujowa gra i totalny smiec. Do tego zerujacy na tej pierwszej, z ktora nie ma nic wspolnego. Prawda czy falsz?

Opublikowano
  • Autor

Bugs robi helikopter uszami, więc nie potrzebuje drugiej postaci. W dodatku wielu stad się wychowało na Diabelskim Młynie z odkodowanego Canal+, więc Bugs to sentymentalny kawałek dzieciństwa.

Ale wracając do poważnych dylematów gracza.

Oba Chrono, a w szczególności Cross, mają w sobie coś takiego NIEPOKOJĄCEGO. Cross na pierwszy rzut oka wydaje się taką radosną przygodą, gdzie pływamy sobie po błękitnym morzu, zwiedzamy archipelagi i eksplorujemy kolorowe lokacje w towarzystwie pociesznego psa, Wróżki Zębuszki czy Stracha na Wróble, ale autentycznie podczas grania czułem się niekomfortowo (w ten przyjemny sposób, jakkolwiek to zabrzmi). Zaintrygowany, czujny, niespokojny. Gra ma takie momenty, miejscówki i fragmenty w fabule, że nasze samopoczucie zalicza przejażdżkę na diabelskim młynie - od radości i ciepła, poprzez smutek, żal i obwinianie siebie za konsekwencje fabularne. Patent z ukazaniem alternatywy, która  nie jest zbyt pokrzepiająca zdał egzamin na szóstkę.

Ech, trzeba w końcu wrócić do tej gry, bo o ile Triggera przechodziłem ponownie na DS, tak za Crossem już tęsknię coraz bardziej.

Opublikowano

Chuja się zna, bo są powiązane, ale nie bede spoilerowac.

Opublikowano
1 minutę temu, Shen napisał:

Chuja się zna, bo są powiązane, ale nie bede spoilerowac.

To byl podkast z hameryki i wydala mi sie kontrowersyjna ta opinia dlatego chcialem dopytac bo gralem tylko poczatek CT. Ale mialem jakies takie poczucie, ze w ogolnym rozrachunku i tak CT > CC.

Opublikowano

Nie wiem, ja ograłem CT po CC i już na mnie nie zrobiła takiego wrażenia. Obie są genialne, ale to CC jest u mnie w top5 jrpg ery szaraka.

Opublikowano
  • Autor

Można preferować jedną nad drugą, ale nazywanie CC "chujową grą i totalnym śmieciem" zdradza już jakieś upośledzenie umysłowe, albo właśnie szukanie na siłę kontrowersji. C'mon.

Opublikowano

image.thumb.png.9f4fd6c83975e1fc9ca55abb4028c46c.png

Przecież pierwszy silent to takie 7/10 przy dwójce, a Suikoden 2 to był potężny Jrpg, który nie dawno pierwszy raz udalo mi sie skończyć  (za gowniaka nie dalo rady po japońsku). 

Jakbyście grali w obie gierki to w życiu tego silenta byście nie zaznaczyli :[

Opublikowano
2 minuty temu, oFi napisał:

image.thumb.png.9f4fd6c83975e1fc9ca55abb4028c46c.png

Przecież pierwszy silent to takie 7/10 przy dwójce, a Suikoden 2 to był potężny Jrpg, który nie dawno pierwszy raz udalo mi sie skończyć  (za gowniaka nie dalo rady po japońsku). 

Jakbyście grali w obie gierki to w życiu tego silenta byście nie zaznaczyli :[

Jrpg to jednak niszowy gatunek, nie licze, ze cos poza FF7 znajdzie sie blisko finału.

Opublikowano
  • Autor

Nie no, ja jestem team Suikoden, ale zdaję sobie sprawę, że ta gra jest w takim starciu nie do wybronienia. Sama siła marki Silent Hill i fakt, że ta gra dała początek serii zadziała wystarczająco. Suikoden dodatkowo z racji swojej prezencji może stwarzać bardzo mylne wrażenie, więc w sumie nie winię nikogo i nawet rozumiem. To stracona sprawa.

Ale mam jeszcze nadzieję, że chociaż Chrono Cross jest do uratowania. :rayos:

Opublikowano

Przegrać z gran turismo to nie jest wstyd, nie lubie wyscigow, ale ten tytuł mnie wciagnal na długo.

Tombi 2 mi szkoda tez, bo zajebista platformowka z masa fajnych patentow, ale bardzo niedoceniona. Moze dlatego, ze konkurencja wtedy była mocna? Przeciwnik też jednak mocny, cały czas mi się marzy powrót Tenchu. Swoja drogą próbowalem ograc Tenchu na vicie niedawno, ale ta widocznosc na pare metrów, pustki i mgła, no nie dałem rady.

Opublikowano

A co obstawiacie że wygra? Ja tu chyba postawię na pewniaczka mgsa ale już w poprzednich edycjach odpadały pewniaki więc może i teraz będzie jakoś plottwist 

Opublikowano

No na pewno nie ISS 2 :) 

Stawiam na Tomb Raidera. W finale z mgs to chyba jednak wiekszosc moze lepiej z nostalgia wspominac pupe i tzytzki pani Croft niz komandosa z fajkiem. Ale ch.uj wie, to forum jest przeciez z deka poje.bane xD.

Opublikowano

Tombi obie części to mega gry szkoda że nie zdobyły takiej popularności jak crapy pokroju banjo i iss2  :(

Opublikowano

Resident Evil i Dino Crisis 2 - obie gry to dla mnie dyszki i ścisłe TOP10 PS1, gdy trzeba jednak wybrać to głos idzie na legendarne dzieło pana Mikamiego.

Co do Dino Crisis 1 to bardzo dobra gierka 8/10, ale Broken Sword to jeden z moich najkultowszych tytułów ever. Skończyłem niedawno Directors Cut na Wii i zdanie podtrzymuję.

Edytowane przez ciwa22

Opublikowano

Tony Hawk 2 i FF7 to moje typy

Teraz, ciwa22 napisał:

Resident Evil i Dino Crisis 2 - obie gry to dla mnie dyszki i ścisłe TOP10 PS1, gdy trzeba jednak wybrać to głos idzie na legendarne dzieło pana Mikamiego.

ale, że pierwszy Resident to 10/10? Kumam, że początek serii, ale przy dwojce to jedynka prezentowała sie biednie.

Opublikowano
  • Autor

Jest jeszcze Tekken 3 i RE2.

Dość uniwersalne wybory, bo chyba każdy grał.

Finale mogą daleko dojść siłą marki, ale z racji, że jrpg to na wygraną bym nie liczył.

Para Tombi 2 vs. Tenchu to dla mnie również starcie z gatunku "wziąłbym obie i przytulił". Cieszę się, że chociaż jedna przejdzie dalej.

Opublikowano

Dla mnie RE2 to gra bez polotu. Klimat mi nie przypasił, posterunek to strasznie nudna lokacja. Grało się ok, ale czuć było, że pierwotny zamysł Mikamiego został odsunięty przez Kamiyę na dalszy plan i poszli bardziej w akcję niźli surival horror. 

Opublikowano

mgs 1 to gra żyćka wielu osób. Raczej nie spodziewałbym się innego zwycięzcy.

Jakby to było forum sportowe lub samochodowe to pewnie wynik byłby inny, ale forum koneserów gier to wynik dla mnie oczywisty 

Opublikowano
1 minutę temu, ciwa22 napisał:

Dla mnie RE2 to gra bez polotu. Klimat mi nie przypasił, posterunek to strasznie nudna lokacja. Grało się ok, ale czuć było, że pierwotny zamysł Mikamiego został odsunięty przez Kamiyę na dalszy plan i poszli bardziej w akcję niźli surival horror. 

Dokladnie. Dla mnie RE1 najlepsza z klasycznych. Ludzie plakali przy RE4 ze akcja, szczelanie i gdzie horror ale to juz w RE2 sie dawno uzewnetrznilo.

1 minutę temu, oFi napisał:

mgs 1 to gra żyćka wielu osób. Raczej nie spodziewałbym się innego zwycięzcy.

Jakby to było forum sportowe lub samochodowe to pewnie wynik byłby inny, ale forum koneserów gier to wynik dla mnie oczywisty 

I co Pupcio, ciezko bedzie ci glosowac po mysli ofiego :nosacz3:

Opublikowano

Ależ się będę w przyszłej generacji triggerował jak w końcu moje gry z dzieciństwa będą przegrywały z jakimiś growymi odpadami  :obama: nie mogę się doczekać 

Opublikowano

Przy parze MGS i TR4 miałem niespodziewany dylemat. Jednak Last Revelation bardzo mi się podobał. Chyba najlepszy "stary" Tomb po jedynce. Oddałem na niego głos bo MGS i tak będzie masakrował.

Resident Evil 3 niby kontynuował zamysł zawarty w dwójce ale i tak wolę tę grę od RE2. Nemesis wniósł spory zastrzyk adreny do rozgrywki. Bieganie po mieście jednak było dużo fajniejsze niż po posterunku. Pamiętne lokacje czyli wieża zegarowa, cmentarz czy stacja benzynowa naprawdę świetnie budowały klimat. Do dziś wolę wracać do RE1 oraz RE3 niż tego trochę nudnego z mojego punktu widzenia RE2. RE>RE3>RE2.

Edytowane przez ciwa22

Opublikowano

Patrze dopiero poprzednie głosowanie i najlepsze taktyczne jrpg odpadły z jakimis popierdółkami.

Front Mission 3 z jakims conkerem, jezu ile ja godzin poświęciłem na budowanie mechów czy szperanie w internecie. No a genialne Final Fantasy Tactics przegrało miazdzaco z NFS 3 :pawel:

Opublikowano

MGS ma najłatwiejszą drabinkę aż do półfinału

tam pewnie będzie na niego czekał Tekken 3 

górny półfinał to pewnie RE 2 vs Tomb Raider

Edytowane przez GearsUp