Skocz do zawartości

The Best of Piąta Generacja, runda 3.

Która lepsza? 85 użytkowników zagłosowało

1. 1. Tomba! vs. ISS Pro Evolution 2

2. 2. Wipeout 3 vs. Tony Hawk’s Pro Skater 2

• Wipeout 3
    • Tony Hawk’s Pro Skater 2
  3. 3. Crash Bandicoot vs. Resident Evil 3: Nemesis

• Crash Bandicoot
    • Resident Evil 3: Nemesis
  4. 4. Tarzan vs. Colin McRae Rally 2.0

5. 5. Dino Crisis vs. Broken Sword

6. 6. Resident Evil vs. Dino Crisis 2

7. 7. Rayman 2: The Great Escape vs. Medievil

• Rayman 2: The Great Escape
    • Medievil
  8. 8. Resident Evil 2 vs. Super Mario 64

9. 9. Alien Resurrection vs. Moto Racer 2

10. 10. Gex: Enter the Gecko vs. Carmageddon

• Gex: Enter the Gecko
    • Carmageddon
  11. 11. Motorhead vs. Syphon Filter 2

12. 12. Fear Effect vs. GoldenEye

13. 13. Wipeout 2097 vs. Castlevania: Symphony of the Night

• Wipeout 2097
    • Castlevania: Symphony of the Night
  14. 14. Legacy of Kain: Soul Reaver vs. Medal of Honor

• Legacy of Kain: Soul Reaver
    • Medal of Honor
  15. 15. Tomb Raider vs. Discworld 2

16. 16. The Legend of Zelda: Ocarina of Time vs. Driver

• The Legend of Zelda: Ocarina of Time
    • Driver
  17. 17. Donkey Kong 64 vs. Conker’s Bad Fur Day

• Donkey Kong 64
    • Conker’s Bad Fur Day
  18. 18. Tomb Raider 4: The Last Revelation vs. Metal Gear Solid

• Tomb Raider 4: The Last Revelation
    • Metal Gear Solid
  19. 19. Final Fantasy 8 vs. Xenogears

20. 20. Nightmare Creatures vs. Crash Team Racing

• Nightmare Creatures
    • Crash Team Racing
  21. 21. Grandia vs. Die Hard Arcade

22. 22. Silent Hill vs. Suikoden 2

23. 23. Dead or Alive vs. Final Fantasy 7

24. 24. Need For Speed: Porsche Unleashed vs. Bushido Blade

• Need For Speed: Porsche Unleashed
    • Bushido Blade
  25. 25. Tenchu : Stealth Assassins vs. Tomba! 2: The Evil Swine Return

• Tenchu : Stealth Assassins
    • Tomba! 2: The Evil Swine Return
  26. 26. Final Fantasy 9 vs. Pandemonium

27. 27. Tekken 3 vs. Spyro the Dragon

28. 28. Quake 2 vs. Soul Blade

29. 29. Gran Turismo 2 vs. Chrono Cross

30. 30. Tomb Raider 2 vs. Time Crisis

31. 31. Bugs Bunny: Lost in Time vs. Banjo Kazooie

• Bugs Bunny: Lost in Time
    • Banjo Kazooie
  32. 32. Need For Speed 3: Hot Pursuit vs. Parasite Eve

• Need For Speed 3: Hot Pursuit
    • Parasite Eve

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 24.12.2021 o 22:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano
W dniu 19.12.2021 o 20:29, 20inchDT napisał:

Jak masz jakiegoś przenośniaka który da radę emulować ps1 np. psp to koniecznie spróbuj. W takie staroszkolne rpgi ciężko się teraz gra przed tv. Ja w to zagrałem po raz pierwszy jakieś 8 lat temu i według mnie nic się nie zestarzała dzięki tej grafice. 

Najlepsza recka tej gry

Gra życia. Sama dusza. Dziękuję Mistrzu Takahashi za to cudo. Jebać square, bo to mogło być ff7 i gra zyskałaby mainstreamowy rozgłos.

Swietna recka, zajrzalem na kanal a tam 40-godzinny podcast z analiza fabuly :obama:

• Odpowiedzi 147
  • Wyświetleń 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• No to po kolei. Suikoden 2 był bardzo dobry ale do sztosów z generacji (FF7, Star Ocean TSS, Xenogears, Chrono Cross, Vagrant Story) trochę brakowało. Silent Hill to jest minimum 9/10 i pier

• Ja przeczytałem recke Chrono w PE  [to chyba nawet recka nie była, tylko zapowiedz] jak byłem na obozie w górach. Zobaczyłem 10/10 od Stara, który był wtedy moim guru jeśli chodzi o jrpg. Poleciałem d

• Dla mnie RE2 to gra bez polotu. Klimat mi nie przypasił, posterunek to strasznie nudna lokacja. Grało się ok, ale czuć było, że pierwotny zamysł Mikamiego został odsunięty przez Kamiyę na dalszy plan

Opublikowano
  • Autor

Przypomniało mi się ostatnio:

Prawdopodobnie mam lepsze wspomnienia, niż ta gra zasługuje, ale jednak.

Opublikowano

Przynajmniej przez Polskę się jechało. Ja pamiętam że całkiem sporo grałem w Deep Freeze, tylko w pewnym momencie non stop padałem, a że wszystko było a krzakach to dałem sobie spokój.

Opublikowano
Godzinę temu, Kmiot napisał:

Przypomniało mi się ostatnio:

Prawdopodobnie mam lepsze wspomnienia, niż ta gra zasługuje, ale jednak.

Zajebista to była gierka, stawiałem ją na równi z Syphon Filter mimo statystycznej kamerki, ale akcji w pociągu było co nie miara. 

Opublikowano

Z takich mniej popularnych (bo nie ma w głosowaniu):

Opublikowano

Też dorzucę dwa tytuły które chyba ominęło głosowanie, a osobiście utkwiły mi w pamięci:

Opublikowano
26 minut temu, Aleks napisał:

Też dorzucę dwa tytuły które chyba ominęło głosowanie, a osobiście utkwiły mi w pamięci:

Szkoda, ze tylko po japonsku. W jakiejs gazecie czytałem sobie opis przejścia, nie pamietam teraz w jakiej, playstation plus?

Opublikowano
12 godzin temu, Shen napisał:

Szkoda, ze tylko po japonsku. W jakiejs gazecie czytałem sobie opis przejścia, nie pamietam teraz w jakiej, playstation plus?

Aconcagua wydana tylko w Japonii. W tamtych czasach nawet język japoński nie był przeszkodą do bawienie się grą. A opis na 90% był w ekstrimie - pamiętam jak czekałem na niego bo utknąłem w samej końcówce gry. Chyba nawet był podzielony na dwa numery. 

Wracając do gier po japońsku. Ja w czasach psx miałem świra na punkcie iss/pesa. Nowa edycja pojawiała się na jesień, ale japoński odpowiednik (Winning Eleven) był wydawany na koniec wakacji. Kupowało się tą piłkę po japońsku, przy pomocy gazet i własnej wiedzy tłumaczyło się nazwiska piłkarzy popularniejszych reprezentacji i się grało do czasu anglojęzycznej wersji. 

Opublikowano

Rayman xD mówisz medievil myślisz drewno, ale drewno z DUSZĄ

Opublikowano

Rayman 2 to była nadgra.

Oczywiscie na pc, bo konsolorze grali w rozmazane gówno.

Opublikowano

Dwa głosy dla Xenogears brakuja, da sie cos z tym zrobic? Bo Chrono Cross juz przepadło z kretesem.

Opublikowano
46 minut temu, Pupcio napisał:

Rayman xD mówisz medievil myślisz drewno, ale drewno z DUSZĄ

no wlasnie, wiec dleczego drewno z dusza przegrywa z fajna platformowka z dusza?

eh te bezguścia w tym temacie, masakra :) 

Opublikowano

Nigdy nie lubiłem tego sc0rwensyna bez rąk więc niech zdycha  :)

Opublikowano

Bardzo ciężki wybór, teoretycznie Medievil ma więcej duszy, ale Rayman jest grywalny nawet dzisiaj, no i to było eleganckie przejście w 3d.

Opublikowano

Ja głównie za muzykę, design i nostalgie dałem głos na medievilka bo gameplay to zestarzał się okrutnie, chociaż co rok wlatuje speedrunik :usmiech::lapka:

Opublikowano

Medievil demko na cmentarzu na coverdysku dolaczonym do pierwszego kupionego psxa. No nie moglo byc inczaej.

Opublikowano

Wolę Medievil. Rayman to tylko taki "może być".

Echo Night i Aconcaguę rekomendowałem jak pojebany, szkoda, że żadna z tych gier nie wygra tego plebiscytu.

Edytowane przez ciwa22

Opublikowano
  • Autor

I co, dumni jesteście z siebie? Najpierw zabijacie arcykapitalne gry, a potem głowy spuszczone i boicie się odezwać, bo wiecie, że dojebaliście piździe uszy?

Ja już najgorsze mam za sobą, ale z satysfakcją będę obserwował jak cierpicie, gdy Wasze ukochane gry dostają wpierdol.

A co się tutaj wydarzyło?

• Ten próg był nie do przeskoczenia dla dzikusa Tombiego, bo obie części odpadły po mało heroicznej walce z ISS Pro Evolution 2 oraz Tenchu. Przynajmniej rywali trafili godnych. Ale od teraz z różowowłosych to pozostaje Wam tylko Young Leosia. Sami wybraliście ten los.
  • Heroicznie za to walczył pierwszy Crash z trzecim Residentem. Decydował jeden głos i to on wyrzucił z szalonego jamraja z zabawy. W efekcie na liście nie mamy już żadnego Crasha, a Residenty nadal wszystkie trzy. Sprawiedliwość wychodząc trzasnęła drzwiami.
  • Bo np. RE2 miał też nie lada rywala. Super Mario 64 zdefiniowało gatunek platformówek 3D, ale widocznie to było za mało. Cóż, forum o genezie Playstation rządzi się swoimi, bezwzględnymi prawami nostalgii. 
  • Po części potwierdza to kolejny pojedynek, czyli Fear Effect vs. GoldenEye (43:42). No nie mają Nintendowcy łatwego życia, nie mają.
  • Discworld 2 otrzymuje w tej rundzie Order Virtuti Lamertari za uzbieranie najmniejszej ilości głosów (8).
  • Tylko ta Zelda zadziwiająco dobrze sobie poradziła. Zupełnie jakby nie była od Nintendo. Rywala też miała z górnej półki (Driver), ale poszło w sumie prawie gładko (46:39). Dziwne.
  • Siła marki pociągnęła Final Fantasy 8 do kolejnej rundy, choć było ciepło (43:42). Bo rabini w większości są zgodni, że Xenogears jest grą lepszą. No, ale jak ktoś nie grał w żadną, to pewnie kliknął na FF? Inaczej tego wytłumaczyć nie potrafię.
  • Jeżdżenie w kółko vs. epicka przygoda w rajskim klimacie? Brum, brum <mem z cyklu brainless.jpg>
  • Banjo Kazooie wygrywa z Bugsem? Nowe, nie znałem. Nintendo wstaje z kolan!

Na dzisiaj tyle, bo wciąż łapię oddech po Wigilii.

Opublikowano

GoldenEye to prawdopodobnie najlepsza gra tamtej generacji, spokojnie by dotrwał do finału, gdyby ludzie w PL mieli N64. Jak na razie największa porażka głosowania, bo Banjo-Kazooie się udało jakimś cudem, a RE2 > SM64 można jeszcze zrozumieć.

Opublikowano

Goldeneye jak i gra i film, to był opus magnum Jamesa Bonda w tamtych czasach, najlepsze dzieciństwo jakie mogło się spędzić. 

Opublikowano

Widze, że bezguscia odrzucily Xenogears i Chrono Cross.

Opublikowano
2 minuty temu, 20inchDT napisał:

Casuale znaja tylko final fantasy

Final Fantasy Tactics odpadlo z need for speed 3, to doskonałe podsumowanie graczy z forum.