Skocz do zawartości

The Best of Piąta Generacja, runda 3.

Która lepsza? 85 użytkowników zagłosowało

1. 1. Tomba! vs. ISS Pro Evolution 2

2. 2. Wipeout 3 vs. Tony Hawk’s Pro Skater 2

• Wipeout 3
    • Tony Hawk’s Pro Skater 2
  3. 3. Crash Bandicoot vs. Resident Evil 3: Nemesis

• Crash Bandicoot
    • Resident Evil 3: Nemesis
  4. 4. Tarzan vs. Colin McRae Rally 2.0

5. 5. Dino Crisis vs. Broken Sword

6. 6. Resident Evil vs. Dino Crisis 2

7. 7. Rayman 2: The Great Escape vs. Medievil

• Rayman 2: The Great Escape
    • Medievil
  8. 8. Resident Evil 2 vs. Super Mario 64

9. 9. Alien Resurrection vs. Moto Racer 2

10. 10. Gex: Enter the Gecko vs. Carmageddon

• Gex: Enter the Gecko
    • Carmageddon
  11. 11. Motorhead vs. Syphon Filter 2

12. 12. Fear Effect vs. GoldenEye

13. 13. Wipeout 2097 vs. Castlevania: Symphony of the Night

• Wipeout 2097
    • Castlevania: Symphony of the Night
  14. 14. Legacy of Kain: Soul Reaver vs. Medal of Honor

• Legacy of Kain: Soul Reaver
    • Medal of Honor
  15. 15. Tomb Raider vs. Discworld 2

16. 16. The Legend of Zelda: Ocarina of Time vs. Driver

• The Legend of Zelda: Ocarina of Time
    • Driver
  17. 17. Donkey Kong 64 vs. Conker’s Bad Fur Day

• Donkey Kong 64
    • Conker’s Bad Fur Day
  18. 18. Tomb Raider 4: The Last Revelation vs. Metal Gear Solid

• Tomb Raider 4: The Last Revelation
    • Metal Gear Solid
  19. 19. Final Fantasy 8 vs. Xenogears

20. 20. Nightmare Creatures vs. Crash Team Racing

• Nightmare Creatures
    • Crash Team Racing
  21. 21. Grandia vs. Die Hard Arcade

22. 22. Silent Hill vs. Suikoden 2

23. 23. Dead or Alive vs. Final Fantasy 7

24. 24. Need For Speed: Porsche Unleashed vs. Bushido Blade

• Need For Speed: Porsche Unleashed
    • Bushido Blade
  25. 25. Tenchu : Stealth Assassins vs. Tomba! 2: The Evil Swine Return

• Tenchu : Stealth Assassins
    • Tomba! 2: The Evil Swine Return
  26. 26. Final Fantasy 9 vs. Pandemonium

27. 27. Tekken 3 vs. Spyro the Dragon

28. 28. Quake 2 vs. Soul Blade

29. 29. Gran Turismo 2 vs. Chrono Cross

30. 30. Tomb Raider 2 vs. Time Crisis

31. 31. Bugs Bunny: Lost in Time vs. Banjo Kazooie

• Bugs Bunny: Lost in Time
    • Banjo Kazooie
  32. 32. Need For Speed 3: Hot Pursuit vs. Parasite Eve

• Need For Speed 3: Hot Pursuit
    • Parasite Eve

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 24.12.2021 o 22:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

No niestety odpadły jrpgowe sztosy, a przeszły kasztany :/

• Odpowiedzi 147
  • Wyświetleń 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• No to po kolei. Suikoden 2 był bardzo dobry ale do sztosów z generacji (FF7, Star Ocean TSS, Xenogears, Chrono Cross, Vagrant Story) trochę brakowało. Silent Hill to jest minimum 9/10 i pier

• Ja przeczytałem recke Chrono w PE  [to chyba nawet recka nie była, tylko zapowiedz] jak byłem na obozie w górach. Zobaczyłem 10/10 od Stara, który był wtedy moim guru jeśli chodzi o jrpg. Poleciałem d

• Dla mnie RE2 to gra bez polotu. Klimat mi nie przypasił, posterunek to strasznie nudna lokacja. Grało się ok, ale czuć było, że pierwotny zamysł Mikamiego został odsunięty przez Kamiyę na dalszy plan

Opublikowano

No sorry, ale trochę pierdolamanto nazywać Gran Turismo 2 kasztanem, czy zwykłym "brum brum" lub jeżdżeniem w kółko. To nie setna część jakiegoś przeciętnego tasiemca ale druga część gry, która zrewolucjonalizowala gatunek samochodówek (a nawet miała wpływ na realny rynek samochodowy), z absurdalnie bogatym jak na tamte czasy kontentem, świetnym modelem jazdy i tuningiem. Przeszła jak najbardziej słusznie.

Równie dobrze można napisać np. o Tekkenie 3, że to jakieś durne klepanie po mordzie... a tak nie jest, to duży krok w serii w serii i jedna z najbardziej kultowych bijatyk w historii.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Wygraną GT2 jeszcze mogę zrozumieć, ale to że FF8 które pod względem systemu jest ścierwem przeszło dalej w walce z Xenogears (gdzie jedyne czego brakowało to budżetu i czasu na drugą płytę) to to jest porażka prawie na poziomie odpadnięcia FFT. No i GoldenEye'a z N64 trochę szkoda bo to elegancka gierka była.

Opublikowano

Ale skumajcie, ze nikt tu nie bedzie glosowal wg tego ktora gierka w parze jest lepsza a tym bardziej liczyl budezetu i robil jakies analizy porownawcze. No ile mozna to pisac, a po kazdej rundzie i tak zawsze  "olaboga jak x moglo odpasc z y".

Opublikowano
  • Autor

Ale pogadać zawsze można. Czy nie? 

Opublikowano

Po co robić głosowanie jeśli nie można później narzekać co rundę że gra a jest gorsza niż gra B i to ona powinna odpaść  :nosacz2:

Opublikowano
  • Autor

Mejm już zapomniał jak nie mógł do siebie dojść po porażce Duke Nukem 3D i "lobbowaniu ISS" (bo ktoś śmiał napisać, że piłeczka powinna wygrać).

:rayos:

Opublikowano

To była inna sytuacja, bo Djuk wygrał, tylko został frajersko przewalony w 1 rundzie, a na takie krzywe akcje człowiek kciuk ma swoje rozwiązanie:

AlertImpracticalAmurratsnake-size_restricted.gif.3edf83ac90d6fa635d1c7c1d1d10b229.gif

Opublikowano
  • Autor

Jak frajersko? Koniec końców i tak liczy się tylko suma głosów. Podgląd na nie jest dostępny 24h.

Duke zebrał mniej głosów, więc w żadnym sensie nie wygrał. Pora się z tym pogodzić.

O tyle przegrał, ale przegrał.

1391386752_masamalutki.jpg.2603c028f87fe5666bb5066bca89ffb3.jpg

Opublikowano

No tak, że jeden ancymon zmienił głos pierwotnie oddany, żeby odebrać ludziom walkę pomiędzy Abem, a blondasem. Duke, to nie jest nawet moje top10, więc tutaj nie chodzi o samą grę, ale o pewne zasady. Za to jest to jedna z gier życia Mejma, więc możliwe, że zorganizuje zamach na ludzi, którzy za to odpowiadają.

Opublikowano
  • Autor

Cóż, zmiana głosu nie jest zabroniona, można to zrobić w każdej chwili, Square w obecnej rundzie zmienił głos chyba już trzy razy (btw. też w związku z ISS). Ja sam zmieniałem już w historii głosy z dwa razy, choć nie na ostatnią chwilę. Rzecz w tym, że gdyby Duke był rzeczywiście lepszy, to miałby większą przewagę głosów i odpływ jednego nie zrobiłby różnicy.

11 minut temu, SlimShady napisał:

tutaj nie chodzi o samą grę, ale o pewne zasady.

No zasady są ważne, ale tutaj nie widzę żadnej manipulacji, była gra w otwarte karty. Bardziej bym się martwił tym, czy coś się działo poza kulisami (i moze nadal dzieje) xd Po konsolomaniakach można się wiele spodziewać. Takich rzeczy w regulaminie niby nie ma, ale i tak niesmak by pozostał.

A Abe i tak przerżnął z ISS, więc są z blondasem siebie warci.

Edytowane przez Kmiot

Opublikowano
3 minuty temu, Kmiot napisał:

Cóż, zmiana głosu nie jest zabroniona, można to zrobić w każdej chwili, Square w obecnej rundzie zmienił głos chyba już trzy razy xd Ja sam zmieniałem już w historii głosy z dwa razy, choć nie na ostatnią chwilę. Rzecz w tym, że gdyby Duke był rzeczywiście lepszy, to miałby większą przewagę głosów i odpływ jednego nie zrobiłby różnicy.

No zasady są ważne, ale tutaj nie widzę żadnej manipulacji, była gra w otwarte karty. Bardziej bym się martwił tym, czy coś się działo poza kulisami (i moze nadal dzieje) xd Po konsolomaniakach można się wiele spodziewać. Takich rzeczy w regulaminie niby nie ma, ale i tak niesmak by pozostał.

Ahaaaaa, czyli w ten cały proceder zamieszeni są jeszcze przedstawiciele władzy. Jako organizator powinieneś udostępnić historie przelewów w swoim banku z tego konkretnego dnia, bo coś tutaj ewidentnie jest na rzeczy.

Opublikowano

Polecam wejść w Forumkowa Bitwa Gierek -> Archiwum -> The Best of Piąta Generacja 

i sprawdzić na 3 stronie tego tematu kogo post został oznaczony mianem Popularny.

To właśnie on przechylił szalę w tym konkretnym pojedynku 1 rundy.

Opublikowano
  • Autor

11 minut temu, SlimShady napisał:

Ahaaaaa, czyli w ten cały proceder zamieszeni są jeszcze przedstawiciele władzy. Jako organizator powinieneś udostępnić historie przelewów w swoim banku z tego konkretnego dnia, bo coś tutaj ewidentnie jest na rzeczy.

Nie mam z tym nic wspólnego, choć przyznaję, że wynik był po mojej myśli. Z drugiej strony wiele innych pojedynków poszło nie po mojej myśli, i również o jeden głos (np. Bugs, Xenogears, Super Metroid o dwa głosy), więc czasem łaska forumowiczów daje, a czasem odbiera. Częściej odbiera xd

Jedyne czego się obawiam, to uruchomienia alterkont czy jakichś działań pozaforumowych, ale wierzę w uczciwość i godność forumowiczów.

Opublikowano

Nowe/czyste altery nie mają tutaj dostępu i tak.

Opublikowano

Slim chlopak z zasadami a organizator widac jakis konfabulator i podjudzacz obrzydliwy.

10 godzin temu, Kmiot napisał:

Ale pogadać zawsze można. Czy nie? 

No mozna ale i tak sprowadzi sie to do "odpadl to odpadl, na ch.uj drazyc".

A tak poza tematem to czy byl na liscie parappa the raper czy zapomnielismy? xD

Opublikowano
  • Autor

comment_1640275965Cq3LFhO2yFVskmAa3Zfn4S.jpg.15cdbd2c8694c16a68ba09a2b887ace5.jpg

5 minut temu, Mejm napisał:

A tak poza tematem to czy byl na liscie parappa the raper czy zapomnielismy? xD

Był. Odjebany w pierwszej rundzie przez Bugsa.

Opublikowano

@Kmiot bardzo dużo robisz syzyfowej pracy, ale jeszcze mam mała sugestie, by przykleić temat z wszystkimi the best z pierwszej, drugiej, trzeciej itp generacji. I to by był zamknięty temat tylko ze zwycięzcami, albo nawet ostatnią walką: dwie gry plus wynik.

Opublikowano
  • Autor

Finałowe tematy poprzednich generacji są przyklejone w archiwum (startowaliśmy od trzeciej generacji). Masz na myśli, żeby je przenieść do głównego działu?

Opublikowano

W archiwum jest wszystko, ale teraz by wejść co wygrało w generacji 3, muszę szukać, co wygrało w 4, co najlepsze na Amigę itd, a tak chodziło mi żeby był temat z wygranymi z wszystkich generacji. Albo nawet żeby pokazać co walczyło na podium i co wygrało.
Np. temat o nazwie "Spis najlepszych gier generacji", a w nim:

The Best of Trzecia Generacja:

1. Contra

2. Micro Machines

3. Mario 

The best of Czwarta Generacja:

1. x

2. y

Itd

Opublikowano
  • Autor

Ok, czaję. 

Sklepię coś w wolnej chwili.

Opublikowano
3 godziny temu, grzybiarz napisał:

chodziło mi żeby był temat z wygranymi z wszystkich generacji. Albo nawet żeby pokazać co walczyło na podium i co wygrało.

Przeczytasz w PE jak będzie wszystko skończone.