Skocz do zawartości

The Best of Piąta Generacja, 1/8 finału.

Która lepsza? 87 użytkowników zagłosowało

1. 1. Tony Hawk’s Pro Skater 2 vs. Resident Evil 3: Nemesis

• Tony Hawk’s Pro Skater 2
    • Resident Evil 3: Nemesis
  2. 2. Resident Evil vs. Resident Evil 2

3. 3. Alien Resurrection vs. Syphon Filter 2

• Alien Resurrection
    • Syphon Filter 2
  4. 4. Legacy of Kain: Soul Reaver vs. Tomb Raider

• Legacy of Kain: Soul Reaver
    • Tomb Raider
  5. 5. Metal Gear Solid vs. Crash Team Racing

• Metal Gear Solid
    • Crash Team Racing
  6. 6. Silent Hill vs. Final Fantasy 7

7. 7. Tenchu : Stealth Assassins vs. Tekken 3

• Tenchu : Stealth Assassins
    • Tekken 3
  8. 8. Gran Turismo 2 vs. Parasite Eve

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 07.01.2022 o 22:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Ja też #teamRE. Na trylogię z psx'a patrzę przez pryzmat sentymentu. I to właśnie jedynka wywołuje najwięcej ciepła w serduszku :wub:

• Odpowiedzi 103
  • Wyświetleń 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Czy Alien miał spadochron, tazer, podkładanie bomb pod most, multi na split screenie, polski dubbing i wiele więcej? Nie sądzę.    

• Nie kumam czemu RE przegrywa z RE2. Przecież dwójka to to podkręcenie jedynki i połowe krótsze. Jeszcze bym zrozumiał gdyby to była jakiś odstęp 5-6 letni ale po 2 latach wyszła taka sama dwójka jak j

• Dwóch nade mną chyba jeszcze nie wyspało się po sylwestrze.

Opublikowano

Jedynka lepsza, ale pewnie w gazetce psikstrim napisali inaczej i zakodowalo sie w glowie.

Opublikowano

Ale to Gran Turismo to mógłby ktoś w końcu odjebac. Ayi się chyba nie uda w tej rundzie :/

Opublikowano
14 minut temu, 20inchDT napisał:

Jedynka lepsza, ale pewnie w gazetce psikstrim napisali inaczej i zakodowalo sie w glowie.

A może zwyczajnie jest lepszą grą wideło niż jedynka? Taka szalona teoria.

Opublikowano

Przecież to wystarczy że ktoś zaczął od re2 i ma z nią zwiazane miłe wspomnienia i cyk głosik na dwójeczke A Ci tu maturę piszą czemu re1 niby lepsze :kaz: oczywiście chuya A nie lepsze no ale to chyba wie kazdy szanujący się zagrajmer  :)

Opublikowano
19 minut temu, Bzduras napisał:

A może zwyczajnie jest lepszą grą wideło niż jedynka? Taka szalona teoria.

Podobną teorie słyszałem że 5 lepsza od 4. Szalone?

Edytowane przez LiŚciu

Opublikowano

Może komuś się bardziej podobało, nie neguję. Znam np. wariatów, co wolą GT2 od... a, dobra, nie ma co ciągnąć tego tematu bo się tylko wkurwiam niepotrzebnie

Opublikowano

Oczywiście, że RE1 jest najlepszą częścią. W dwójce posterunek był super i nawet laboratorium mi się podobało, ale pomiędzy było tak sobie. RE1 jest bardziej spójne, ma fajniejsze miejscówki i bossów, domek za rezydencją był bardzo klimatyczny.

Opublikowano

Gdybyście tylko wiedzieli drodzy gracze jaką RE2 zrobił krzywdę marce. Jak ją zabił, ale nie no bo som cztery scenariusze...:whyyy:

Opublikowano

Tak, od 1998 marka nie żyje bo wyszło RE2.

Opublikowano
18 minut temu, Plugawy napisał:

Szkoda tylko, że wyglada jak kupa w porównaniu z takim RE3, ale gierka fajna.

To chyba oczywiste, że kolejne części wyglądały lepiej, ale na szczęście taki RE1REMAKE świetnie obrazuje jak dobra to była część, że aż nawet - moim zdaniem - RE2REMAKE w trzyde mu ustępuje.

Opublikowano
2 godziny temu, LiŚciu napisał:

Podobną teorie słyszałem że 5 lepsza od 4. Szalone?

no tutaj akurat to trzeba mieć nie po kolei w głowie

Opublikowano
2 godziny temu, Bzduras napisał:

Znam np. wariatów, co wolą GT2 od... a, dobra, nie ma co ciągnąć tego tematu bo się tylko wkurwiam niepotrzebnie

No od czego? Nie wstydź się, nikt nie będzie się śmiał.

Opublikowano

Od najlepszego połączenia RPG z survival horrorem, jaki ten świat widział. Ech, Ty to robisz specjalnie żeby mi ciśnienie podnieść :/

Opublikowano

Wszystkie pary w sumie spoko - RE2 jak najbardziej >>> RE, ale trochę tu racji mają ci, którzy piszą o pierwszym wrażeniu i ludziach, którzy od RE2 zaczynali.
Ale ch#j, jest lepszą grą i tyle.
Z tym Gran Turismo 2 to jednak jakiś grubszy trolling musi być, nie wierzę, że to na serio.

Opublikowano

nie no, ale nie róbcie sobie jaj, bo mnie też będzie przykro jak jakiś Metroid Prime 2 albo Ico przegra z jakimś Resident Evil Code Veronica albo innym Eye Toyem, ale ten Parasite Eve przegrywa z jebanym Gran Turismo 2 - jedną z najlepszych wyścigówek ever

Opublikowano

O jak się uruchomili znawcy RPGów : ) Szkoda że tak późno i już po odpadnięciu FF Tactics (w walce z Need For Speedem...), Vagrant Story i Xenogears. Ja wiem że PE ma fajną główną bohaterkę ale pamiętna cutscenka była dopiero w PE2.

Opublikowano
13 minut temu, łom napisał:

O jak się uruchomili znawcy RPGów : ) Szkoda że tak późno i już po odpadnięciu FF Tactics (w walce z Need For Speedem...), Vagrant Story i Xenogears.

O przepraszam, ja tam gdzie ZOMO nie stałem i na te pozycje głosowałem :(

Opublikowano

Z GT2 oczywiście, że na serio. Najwięcej godzin spędzonych na PSX właśnie z GT2, najlepszy racer tamtych czasów. PE rewelka... ale nie zawahałem się nawet sekundy nad oddaniem głosu na GT2. Jeśli kogiś nie kręcą samochody i samochodówki to nie zrozumie... ale znowu jak np z Tekkenem - nie lubisz bijatyk to mówisz, że Tekken 3 to crap i jak może wygrać z... czymkolwiek?

Post do nikogo konkretnego, ale do ogółu narzekaczy na głosy na Gran Turismo 2.

Opublikowano
5 godzin temu, LiŚciu napisał:

Nie kumam czemu RE przegrywa z RE2. Przecież dwójka to to podkręcenie jedynki i połowe krótsze. Jeszcze bym zrozumiał gdyby to była jakiś odstęp 5-6 letni ale po 2 latach wyszła taka sama dwójka jak jedynka a to jedynka przetarła szlaki tej serii. 

Ludzie pewnie myślą, że ta wersja z Gacka to ta prawdziwa :szopenhauer:

Opublikowano

A co my użytkownik ofi żeby nie mieć pojęcia o grach wideo?:nosacz3:

Opublikowano

Każdy głosuje jak chce wiec looz. Znam jednego usera z tego forum co się urodził w okolicach premiery RE4 i po prostu chyba myśli ze tak wyglada Resident Evil i uwaza ze to najlepsza cześć :)

Jednak Ci starsi i posiadający większe doświadczenie growe użytkownicy to wiedza ze RE > RE2 bo to waśnie w RE powstał Resident.

Z kolei to ze PE przegrywa z GT2 to już troll. Jeszcze bym rozumiał ze walczy i przegrywa z GT bo to był przełom w tamtych czasach ale dwójka? No to zawsze będzie rozwiniecie formuły ale żaden przełom. 

Opublikowano
5 godzin temu, SlimShady napisał:

Sam jeden Mr. X z dwójki jest lepszy niż cała jedynka.

Plus cutscenka i pierwsze wejscie Lickera. Zapamietalem ją do dzis. Chyba jednak to bylo zbyt mocne na delikatna psychike 8 latka.

Kurła a teraz w temacie gry dla guvniakow pytaja czy psi patrol jest ok dla 7 latka xD

Juz nie przesadzaj Lisciu z tym umniejszaniem sequelom bo takie gt1 w porownaniu do gt2 wyglada jak gra demo jesli chodzi o zawartosc.

Edytowane przez kanabis