Skocz do zawartości

The Best of Piąta Generacja, ćwierćfinały.

Która lepsza? 73 użytkowników zagłosowało

1. 1. Tony Hawk’s Pro Skater 2 vs. Resident Evil 2

• Tony Hawk’s Pro Skater 2
    • Resident Evil 2
  2. 2. Syphon Filter 2 vs. Legacy of Kain: Soul Reaver

• Syphon Filter 2
    • Legacy of Kain: Soul Reaver
  3. 3. Metal Gear Solid vs. Silent Hill

4. 4. Tekken 3 vs. Gran Turismo 2

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 14.01.2022 o 22:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

No cześć. 

Skrócona drabinka:

5gen6r.thumb.jpg.ff0ea852dc109c3502bce7dc496bb445.jpg

Tutaj pełna drabinka do wglądu.

• Miał być limit 128 zawodników na generację. Ale ta cieszyła się na tyle dużym zainteresowaniem, że z łatwością moglibyśmy podwoić tę ilość. Więc to zrobiliśmy, na moje nieszczęście. Startuje 256 zawodników. To skład wybrany przez nas i nie należy, ogólnie mówiąc, do najbardziej obiektywnych. Wiele tutaj sentymentalnych tytułów i nieoczywistych wyborów. Choć oczywiście nie zabrakło najważniejszych postaci.
  • Miał być również limit maksymalnie dwóch gier na serię. Ale szybko objawił się problem urodzaju w przypadku niektórych z nich. Więc zrobiliśmy kilka wyjątków, tym bardziej, że przecież lista nam się rozrosła dwukrotnie. Cykle Resident Evil, Final Fantasy oraz Tomb Raider doczekały się aż trzech slotów, bo nie chcieliśmy jednostkowo decydować, która z nich jest najlepsza. Zostawimy to w rękach użytkowników.
  • W tej rundzie głosujemy standardowo do piątku (14.01.2022) do godz. 23:59. 
  • W przypadku remisu będą zliczane głosy Senior Memberów oraz Adminów. Dalej awansuje gra, która uzbiera więcej wstawiennictw tych zacnych person.
  • Drabinka została wygenerowana w pełni losowo.
  • Już za późno na pytania w rodzaju "a dlaczego na liście nie ma gry xxx?!" czy "ale że Dudka nie wzięli...". Był czas i zbierane propozycje.

Gameplaye do wciąż żywych zawodników:

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 569
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• dobra dobra, chciałem wam przypomnieć, że każdy z was obesrał pampersa przy tej scenie, także zwycięzca może być tylko jeden        

• Zwyrodnialec
    Zwyrodnialec

A ja przypominam, że w RE2 wciąż jest najlepszy shotgun w historii gierek     

• A ja przypominam, że Antoni Jastrząb jest najlepszy oraz jego ekipa też   

Opublikowano

Ten Syphon Filter 2 w najlepszej 8, kto by się spodziewał. Sam chyba na niego głosowałem w każdej rundzie, ale drabinka mu się ułożyła bardzo dobrze, trzeba przyznać.

Opublikowano

TH nigdy mnie nie kręcił ale jestem w stanie zrozumiec czemu wygrywa z RE.

I tak najlepsiejsza gierunia tamtej generacji to było MGS.

No i dobrze że T3 wyjaśnia te brum brumy z półobrotu Hworanga. 

Opublikowano

dobra dobra, chciałem wam przypomnieć, że każdy z was obesrał pampersa przy tej scenie, także zwycięzca może być tylko jeden

Opublikowano

A ja przypominam, że w RE2 wciąż jest najlepszy shotgun w historii gierek :shotgun:

Opublikowano

A ja przypominam, że Antoni Jastrząb jest najlepszy oraz jego ekipa też 

Opublikowano
19 minut temu, wojtas011 napisał:

A ja przypominam, że Antoni Jastrząb jest najlepszy oraz jego ekipa też 

No fajna muzyczka i gierka do pogrania przy pifku, ale obok mgsa to nawet nie stalo, także nice try :kojima:

Opublikowano

Wszystko wszystkim, ale dobrze widzieć, że Gran Turśimo przegrywa

Spoiler

توییتر \ Łukasz Stelmach در توییتر: "Małe przypomnienie kto pomógł PiSowi  skazując kobiety w Polsce na tortury. Na wypadek gdyby w kolejnych wyborach  też miała "liczyć się gospodarka"."

Opublikowano

Gran Turismo było w głosowaniu tylko po to, by wyeliminować Parasite Eve :kaz:

Opublikowano

W finale widzę Metal Gear Solid i Tekken 3. W sumie obie w pełni zasługują na wygraną, jednak liczę, że to MGS zdobędzie tytuł - za plejadę świetnych bossów, postaci, dialogów, voice-actingu, muzykę i oczywiście głównego bohatera. Można by wymieniać dalej, jedna z gier życia. :fsg:

Opublikowano
40 minut temu, Snake_Plissken napisał:

W finale widzę Metal Gear Solid i Tekken 3

Zainwestuj w okulary, bo te tytuły spotkają się w półfinale.

Opublikowano
6 minut temu, Square napisał:

Zainwestuj w okulary, bo te tytuły spotkają się w półfinale.

Ku*wa, faktycznie, no ślepy już jestem. xD

Edytowane przez Snake_Plissken

Opublikowano

Wszystko co głosowałem przegrywa, chuj by strzelił.

Mgs tak silenta rozjeżdża? Płacz często słychać gdzie nowy "sailent" , a na starego nawet nie chcą głosować.

Opublikowano
  • Autor

Cóż za elitarny skład ćwierćfinałów to był. Serca graczy bez wątpienia zostały zmiażdżone, gdy przyszło im wybierać przy niektórych parach. Jedną grę wskazać, drugą skazać. Wielkich zaskoczeń w wynikach nie ma, bo lud demokratycznie wybrał dość zgodnie.

• Resident Evil 2 poległ jako ostatni ze swojej serii. Gra, która swego czasu zrobiła na mnie piorunujące wrażenie, bo dopiero odkrywaliśmy z kolegami możliwości pierwszego Playstation. A tutaj takie COŚ. Jednak potem usłyszałem turkot deskorolki na chodniku i nadjechał Pan Tony Hawk w swojej drugiej odsłonie. I jeśli można się kłócić o wyższości RE2 nad RE1, to w przypadku Tony'ego wszyscy są zgodni - THPS2 to był przykład sequela idealnego, który wniósł cykl na nowy poziom. A potem wykręcił 900 i pomknął do półfinału.
  • Syphon Filter 2 miał może trochę szczęścia w drabince, owszem, ale to wciąż bardzo dobra gra i jego obecność w ćwierćfinale nie jest jakimś wielkim bluźnierstwem. Jednak już wystarczy tego dobrego, bo w nieoficjalnym pojedynku polskich, bazarowych dubbingów lepszy okazuje się Pan Raziel, Upadły Wampir. Boziu, jaka ta gra miała KLIMAT.
  • Wewnętrzny pojedynek Dzieci Konami. Firmy, która w trakcie piątej generacji była synonimem jakości i przepastnym skarbcem marek, za którymi obecnie możemy tylko tęsknić. Solid Snake vs. Harry Mason, to skład godny finału, którego już nie zobaczymy. Sztandar Konami niesie dalej MGS czy się to komuś podoba, czy nie.
  • Tekken 3 złomotał Gran Turismo 2 i to złomotał okrutnie. Ale czy kogokolwiek to dziwi, skoro jedyne co GT2 miał, to fajne intro? Hehe.