Shen 9 672 Opublikowano 11 stycznia 2022 Opublikowano 11 stycznia 2022 Polecacie coś poza tymi dwiema produkcjami nizej i takimi oczywistosciami jak digimon czy yokai watch? Cytuj
Szwed 646 Opublikowano 11 stycznia 2022 Opublikowano 11 stycznia 2022 W sumie to podobne do poksów trochę jest też Monster Hunter Stories 2 na Switchu. Całkiem spoko, system walki oparty o kamień-papier-nożyce, "zeldowa" grafika (też trochę chrupie), sporo stworków do złapania, a jak ktoś lubi MH, to też pewnie się odnajdzie w ilości broni i zbroi Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 11 stycznia 2022 Opublikowano 11 stycznia 2022 Jade Cocoon na PSX. 1 Cytuj
Szwed 646 Opublikowano 11 stycznia 2022 Opublikowano 11 stycznia 2022 @Plugawyta gra to dla mnie taka trochę legenda - jedyna moja styczność z nią to demo z Oficjalnego Playstation Magazynu gdzieś na początku wieku. nawet pisałem w liście do Mikołaja, że bym ją chciał, ale nasz miastowy pirat nigdy jej nie miał Oglądałem jakiś czas temu recap i recenzję, w sumie fajna gra z tego mogła być. 1 Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 11 stycznia 2022 Opublikowano 11 stycznia 2022 Ciekawy przypadek bo ja też grałem tylko w to demko ostro je katowałem sprawdzajac różne kombinacje potworków. Fajny był voice acting i klimacik. Też tego nie dorwałem na płytce, a po iluś latach o niej zapomniałem. Może na emu w PSP sprawdzę. Cytuj
łom 2 011 Opublikowano 11 stycznia 2022 Opublikowano 11 stycznia 2022 Grałem w Jade Cocoon i nie polecam. Nudne się robi strasznie szybko i ma strasznie zamulony klimat. Jak z gierek na PS1/PS2 to Monster Rancher jest całkiem dobre. Z nowszych to na pewno Ni No Kuni i różne gierki z serii SMT np. Devil Survivor 1 i 2. Napisał bym też Folklore ale jest tylko na PS3 i w kosmicznej cenie. Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 12 stycznia 2022 Opublikowano 12 stycznia 2022 Teoretycznie Rune Factory. Też kolekcjonuje się potworki i można zabierać je ze sobą do dungeonów, korzystać z ich skilli i je rozwijać ale tylko przez opiekę. Jak ktoś lubi taki mix Harvest Moon/Stardew Valley i pokemonów to jest to opcja. Nie grałem jeszcze w Shin Megami Tensei V ale poniekąd zbieranie demonów też przypomina system Pokemonów. W dodatku teraz wychodzi pełno indie gier tego typu. Jest taka kalka 1:1 Coromon. Poza tym jest Temtem jeszcze na który był szał jak wyszedł. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi