Skocz do zawartości

The Best of Szósta Generacja, runda 3.

Która lepsza? 85 użytkowników zagłosowało

1. 1. Need For Speed: Most Wanted vs. Grand Theft Auto: San Andreas

• Need For Speed: Most Wanted
    • Grand Theft Auto: San Andreas
  2. 2. Silent Hill 2 vs. Tony Hawk Pro Skater 3

• Silent Hill 2
    • Tony Hawk Pro Skater 3
  3. 3. Onimusha 2: Samurai’s Destiny vs. Bully (Canis Canem Edit)

• Onimusha 2: Samurai’s Destiny
    • Bully (Canis Canem Edit)
  4. 4. Devil May Cry 3: Dante’s Awakening vs. Halo: Combat Evolved

• Devil May Cry 3: Dante’s Awakening
    • Halo: Combat Evolved
  5. 5. Okami vs. Sly 2: Band of Thieves

6. 6. Forza Motorsport vs. Guitar Hero 3

7. 7. Manhunt vs. Wipeout Fusion

8. 8. Shenmue vs. ONI

9. 9. Persona 4 vs. Fable

10. 10. Tom Clancy’s Splinter Cell vs. Psychonauts

• Tom Clancy’s Splinter Cell
    • Psychonauts
  11. 11. Devil May Cry vs. Red Dead Revolver

12. 12. The Elder Scrolls III: Morrowind vs. Halo 2

• The Elder Scrolls III: Morrowind
    • Halo 2
  13. 13. Metal Gear Solid 3: Snake Eater vs. Star Wars: Knights of the Old Republic

• Metal Gear Solid 3: Snake Eater
    • Star Wars: Knights of the Old Republic
  14. 14. Burnout Revenge vs. Sly Cooper and the Thievius Raccoonus

• Burnout Revenge
    • Sly Cooper and the Thievius Raccoonus
  15. 15. The Chronicles of Riddick: Escape from Butchers Bay vs. Tekken Tag Tournament

• The Chronicles of Riddick: Escape from Butchers Bay
    • Tekken Tag Tournament
  16. 16. Ratchet & Clank vs. Hitman: Blood Money

• Ratchet & Clank
    • Hitman: Blood Money
  17. 17. Burnout 3: Takedown vs. Shadow of Rome

• Burnout 3: Takedown
    • Shadow of Rome
  18. 18. God of War vs. Ratchet & Clank 2: Going Commando

• God of War
    • Ratchet & Clank 2: Going Commando
  19. 19. The Getaway vs. The Legend of Zelda: Wind Waker

• The Getaway
    • The Legend of Zelda: Wind Waker
  20. 20. Metroid Prime vs. God of War 2

21. 21. Need For Speed: Underground vs. Shadow of the Colossus

• Need For Speed: Underground
    • Shadow of the Colossus
  22. 22. Resident Evil 4 vs. Fahrenheit (Indigo Prophecy)

• Resident Evil 4
    • Fahrenheit (Indigo Prophecy)
  23. 23. Ninja Gaiden Black vs. The Warriors

24. 24. Killzone vs. Jak and Daxter

25. 25. Black vs. TimeSplitters 2

26. 26. The Mark of Kri vs. Tekken 5

27. 27. Metal Gear Solid: The Twin Snakes vs. Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty

• Metal Gear Solid: The Twin Snakes
    • Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty
  28. 28. Virtua Fighter 4: Evolution vs. Resident Evil - Code: Veronica

• Virtua Fighter 4: Evolution
    • Resident Evil - Code: Veronica
  29. 29. Prince of Persia: Warrior Within vs. Spider-Man 2

• Prince of Persia: Warrior Within
    • Spider-Man 2
  30. 30. Grand Theft Auto 3 vs. Tom Clancy’s Splinter Cell: Chaos Theory

• Grand Theft Auto 3
    • Tom Clancy’s Splinter Cell: Chaos Theory
  31. 31. ICO vs. Grand Theft Auto: Vice City

32. 32. Resident Evil Remake vs. BloodRayne

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 21.01.2022 o 22:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

5xksyc.jpg

Nie chcę psuć niespodzianki, ale czeka kilka ciekawych dylematów. Prawdopodobnie bolesnych.

Zapraszam i przedstawiam skróconą drabinkę:

6gen3r.thumb.jpg.02d1443454dff4e1a68ed334ac7a9353.jpg

oraz pełną drabinkę TUTAJ.

• Miał być limit 128 zawodników na generację. Ale ta również cieszyła się na tyle dużym zainteresowaniem, że z łatwością moglibyśmy podwoić tę ilość. Więc to zrobiliśmy, na moje nieszczęście. Ponownie. Startowało 256 zawodników. To skład wybrany przez nas i nie należy, ogólnie mówiąc, do najbardziej obiektywnych. Wiele tutaj sentymentalnych tytułów i nieoczywistych wyborów. Choć oczywiście nie zabrakło najważniejszych postaci.
  • Miał być również limit maksymalnie dwóch gier na serię. Ale to dawno i nieprawda. Obecnie nie ma takiego limitu, i niektóre cykle dostały 3 (a nawet 4) sloty. Po prostu się adaptujemy do potrzeb, a takie się pojawiły.
  • Głosujemy standardowo do piątku (21.01.2022) do godz. 23:59. 
  • W przypadku remisu będą zliczane głosy Senior Memberów oraz Adminów. Dalej awansuje gra, która uzbiera więcej wstawiennictw tych zacnych person.
  • Drabinka została wygenerowana w pełni losowo.
  • Już za późno na pytania w rodzaju "a dlaczego na liście nie ma gry xxx?!" czy "ale że Dudka nie wzięli...". Był czas i zbierane propozycje.

Jeszcze tradycyjna lista gameplayów wciąż aktywnych zawodników:

• Odpowiedzi 48
  • Wyświetleń 843
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Kolejne wybory za nami i kolejne ofiary musiały zostać poświęcone.   Tony Hawk w Piątej Generacji radzi sobie doskonale i awansuje aż do finału, tymczasem jego młodsze wcielenie - THPS3 s

• Zagłosuje nawet na te wojownicze delfiny byle tylko mgs2 nie przeszedł dalej

• No ja mam to samo z Halo CE. Na szczescie w tej rundzie wypier.dala bo nikt nie jest na tyle poje.bany poza botami zeby nie zaglosowac w tej parze na DMC 3.

Opublikowano

A przypadkiem z poprzedniej drabinki w tej rundzie Shadow of the Colossus nie miało zostać zmiecione przez RE4? 

Opublikowano

z każdą kolejną rundą jestem coraz bardziej pewny, że głosowanie na killzone'a to jakaś umówioną beka, o której nie mam pojęcia

1 minutę temu, Zwyrodnialec napisał:

A przypadkiem z poprzedniej drabinki w tej rundzie Shadow of the Colossus nie miało zostać zmiecione przez RE4? 

Nie, w następnej

Opublikowano

No ja mam to samo z Halo CE. Na szczescie w tej rundzie wypier.dala bo nikt nie jest na tyle poje.bany poza botami zeby nie zaglosowac w tej parze na DMC 3.

Opublikowano

no tylko różnica jest taka, że halo to gra, która regularnie pojawia się w rankingach najlepszych gier w historii i ma bardzo wysokie oceny, a killzone to zwykły średniak

Opublikowano

Tak właśnie narodziła się jedna z najbardziej przehajpowanych serii w historii.

Opublikowano

Dziękuję wszystkim, którzy oddają głos na kotor'a. Klapy zaznają geniuszu dopiero przy remake.

Opublikowano
  • Autor
24 minuty temu, Zwyrodnialec napisał:

2097071983_Beznazwy1.jpg.9c06ae190d9e764b2cfcda515cbb65f4.jpg

Opublikowano
24 minuty temu, Zwyrodnialec napisał:

No jak forum przepchnie to arcydzieło sztuki Sotc to będzie beka kurewa :)

Re4 17lat później to nadal gameplayowy potwór 

Głosowanie ciężkie, Most Wanted dla mnie najlepszy NFS ale wiem że San Andreas też top. Metroid Prime ponoć masakrator, niestety nie grałem 

Opublikowano

Takich RE4 jest dzisiaj od groma, Kolosy są jedne. No ostanio wyszło Praey, ale na meta czerwonka.

Opublikowano

uwielbiam RE4, ale nie ma opcji, że zagłosuje przeciwko SotC

dla mnie to przedwczesny finał i szkoda, że któraś, pewnie kolosy właśnie, odpadnie tak szybko, ale cóż zrobić

Opublikowano

Xd ale to chyba na korzyść Re4 że zrewolucjonizował branże i do dziś korzysta się z patentów gry z 2005r :)

Opublikowano

Dla mnie to wygląda tak, SotC to świetna gra ale nie mam ochoty w to grać 100 razy, a w RE4 owszem.  I SotC zestarzał się na tyle, że trochę tam pozmieniali w sterowaniu i oprawie na PS4, a w Residencie poza rozdzielczością i animacją nie ruszali nic, bo nie było po co.  RE4 na GCN to absolutny wizualnie top 6 generacji, a kolosy śmigały w 15 klatkach. 

Opublikowano

Też chyba nie dam rady zagłosować przeciwko kolosom :smutas:

A to czasowe prowadzenie kotora drewniaka? Dobrze że forumowe casuale się sami oznaczają :)

Opublikowano

Kolosy były wspaniałe ale najlepsze wspomnienia mam z nfs underground. 

A ten kto głosuje na to guwno twin snakes które jest jawnym opluciem mgsa jedynki powinien jeszcze raz się zastanowić co on robi na tym forum :[

Opublikowano

Zagłosuje nawet na te wojownicze delfiny byle tylko mgs2 nie przeszedł dalej :kaz:

Opublikowano

MGS2 zaczął i skończył się na prologu, a o co chodzi z tym Twin Snakes, że niby co? Snake tańczył breaka na rakiecie, czy jakieś większe problemy?

Opublikowano

Nie było grubasa na rolkach i blond chłopca który wywija fikoły na golasa  :(

Opublikowano

Nie widze innej opcji.

Opublikowano

Ale nie uprzedzajmy faktow, RE4 musi jeszcze jakos pokonac Fahrenheita.

Opublikowano

Kolosy wyprzedziły swoją generacje, a te 15 klatek było dopasowane idealnie do ludzkiego oka, zresztą CRT różne tego typu problemy, potrafi zniwelować. Jeśli chodzi o RE, czy on jest rzeczywiści tak dobry po wyjściu z wioski? Zastanówcie się na spokojnie.

Opublikowano

Re4 to gra, mega zajebista i ponadczasowa, mogę w nią grać do końca żyćka. Kolosy? Sztuka, dusza  i futro jak z życia już za czasów ps2

Opublikowano

Od zamku jest jeszcze lepiej, zwłaszcza jak Leon łączy się przez codec z Salazarem i Saddlerem i robi sobie z nich żarciki. Właśnie, kampowa historyjka kiedyś uchodziła za jedyną wadę tej gry, po latach zaczęto doceniać ten bekowy scenariusz,  na czym poległ np RE5 w którym wszystko jest na poważnie, a potem Chris pięściami masakruje głaz.

Opublikowano

image.thumb.png.67cc5df83c2cee2c8446826b6bdf8219.png

Wiem, że Pupcio to jeszcze nie dojrzał albo był pieluchach podczas premiery by zrozumieć geniusz tej gry, ale reszta? Zapraszam do oglądania.

Twin Snakes? Nie da się w to grać. Jedynie z Pociągiem Tomaszem jako Rexem dla beki