Skocz do zawartości

The Best of Szósta Generacja, runda 3.

Która lepsza? 85 użytkowników zagłosowało

1. 1. Need For Speed: Most Wanted vs. Grand Theft Auto: San Andreas

• Need For Speed: Most Wanted
    • Grand Theft Auto: San Andreas
  2. 2. Silent Hill 2 vs. Tony Hawk Pro Skater 3

• Silent Hill 2
    • Tony Hawk Pro Skater 3
  3. 3. Onimusha 2: Samurai’s Destiny vs. Bully (Canis Canem Edit)

• Onimusha 2: Samurai’s Destiny
    • Bully (Canis Canem Edit)
  4. 4. Devil May Cry 3: Dante’s Awakening vs. Halo: Combat Evolved

• Devil May Cry 3: Dante’s Awakening
    • Halo: Combat Evolved
  5. 5. Okami vs. Sly 2: Band of Thieves

6. 6. Forza Motorsport vs. Guitar Hero 3

7. 7. Manhunt vs. Wipeout Fusion

8. 8. Shenmue vs. ONI

9. 9. Persona 4 vs. Fable

10. 10. Tom Clancy’s Splinter Cell vs. Psychonauts

• Tom Clancy’s Splinter Cell
    • Psychonauts
  11. 11. Devil May Cry vs. Red Dead Revolver

12. 12. The Elder Scrolls III: Morrowind vs. Halo 2

• The Elder Scrolls III: Morrowind
    • Halo 2
  13. 13. Metal Gear Solid 3: Snake Eater vs. Star Wars: Knights of the Old Republic

• Metal Gear Solid 3: Snake Eater
    • Star Wars: Knights of the Old Republic
  14. 14. Burnout Revenge vs. Sly Cooper and the Thievius Raccoonus

• Burnout Revenge
    • Sly Cooper and the Thievius Raccoonus
  15. 15. The Chronicles of Riddick: Escape from Butchers Bay vs. Tekken Tag Tournament

• The Chronicles of Riddick: Escape from Butchers Bay
    • Tekken Tag Tournament
  16. 16. Ratchet & Clank vs. Hitman: Blood Money

• Ratchet & Clank
    • Hitman: Blood Money
  17. 17. Burnout 3: Takedown vs. Shadow of Rome

• Burnout 3: Takedown
    • Shadow of Rome
  18. 18. God of War vs. Ratchet & Clank 2: Going Commando

• God of War
    • Ratchet & Clank 2: Going Commando
  19. 19. The Getaway vs. The Legend of Zelda: Wind Waker

• The Getaway
    • The Legend of Zelda: Wind Waker
  20. 20. Metroid Prime vs. God of War 2

21. 21. Need For Speed: Underground vs. Shadow of the Colossus

• Need For Speed: Underground
    • Shadow of the Colossus
  22. 22. Resident Evil 4 vs. Fahrenheit (Indigo Prophecy)

• Resident Evil 4
    • Fahrenheit (Indigo Prophecy)
  23. 23. Ninja Gaiden Black vs. The Warriors

24. 24. Killzone vs. Jak and Daxter

25. 25. Black vs. TimeSplitters 2

26. 26. The Mark of Kri vs. Tekken 5

27. 27. Metal Gear Solid: The Twin Snakes vs. Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty

• Metal Gear Solid: The Twin Snakes
    • Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty
  28. 28. Virtua Fighter 4: Evolution vs. Resident Evil - Code: Veronica

• Virtua Fighter 4: Evolution
    • Resident Evil - Code: Veronica
  29. 29. Prince of Persia: Warrior Within vs. Spider-Man 2

• Prince of Persia: Warrior Within
    • Spider-Man 2
  30. 30. Grand Theft Auto 3 vs. Tom Clancy’s Splinter Cell: Chaos Theory

• Grand Theft Auto 3
    • Tom Clancy’s Splinter Cell: Chaos Theory
  31. 31. ICO vs. Grand Theft Auto: Vice City

32. 32. Resident Evil Remake vs. BloodRayne

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 21.01.2022 o 22:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

MGS2 był jaki był, ale ma tę zaletę, że nie jest tylko rimejkiem.

• Odpowiedzi 48
  • Wyświetleń 841
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Kolejne wybory za nami i kolejne ofiary musiały zostać poświęcone.   Tony Hawk w Piątej Generacji radzi sobie doskonale i awansuje aż do finału, tymczasem jego młodsze wcielenie - THPS3 s

• Zagłosuje nawet na te wojownicze delfiny byle tylko mgs2 nie przeszedł dalej

• No ja mam to samo z Halo CE. Na szczescie w tej rundzie wypier.dala bo nikt nie jest na tyle poje.bany poza botami zeby nie zaglosowac w tej parze na DMC 3.

Opublikowano

Wiele elementów kopiuje z jedynki i jest to uzasadnione fabularnie, tylko co z tego jak wszystko jest słabsze niż w poprzedniej części. 

Opublikowano
2 godziny temu, Ludwes napisał:

uwielbiam RE4, ale nie ma opcji, że zagłosuje przeciwko SotC

dla mnie to przedwczesny finał i szkoda, że któraś, pewnie kolosy właśnie, odpadnie tak szybko, ale cóż zrobić

Czy ja wiem czy przedwczesny final. Dla mnie wybór będzie oczywisty bo przy RE 4 była zarywana nocka a jeżeli występuje u mnie efekt zarywania nocki to oznacza, że gierka jest legandarna, to samo miałem np przy Planescape Torment.

W ogóle drabinka tak się układa, że zwycięzca tej pary w kolejnej trafia na - Ninja Gaiden Black a w jeszcze kolejnej na God of War 2 więc droga do finału będzie mocno wyboista.

Opublikowano

No wreszcie głosowanie praktycznie bez większych dylematów, może z jakimś jednym wyjątkiem. Dobrze, że Ratchet 2 pójdzie w pizdu, szkoda, że The Getaway przegrywa, bo ludzie głosują na MARKĘ i dziesiątą iterację przygód zielonego kubraka, w którą pewnie i tak nie grali.

Edytowane przez kotlet_schabowy

Opublikowano

Czy wyniki tego głosowania zostaną globalnie wypromowane w sieci Internet? Chcę mieć pewność, że piszę historię. 

Co do dylematu przyszłości. Jak kocham Kolosy i to chyba jedyna gra przy której wylałem tyle łez, to niestety serce idzie za najlepszą grą akcji w historii. I chyba najbardziej grywalną. 

Opublikowano
4 godziny temu, kotlet_schabowy napisał:

No wreszcie głosowanie praktycznie bez większych dylematów, może z jakimś jednym wyjątkiem. Dobrze, że Ratchet 2 pójdzie w pizdu, szkoda, że The Getaway przegrywa, bo ludzie głosują na MARKĘ i dziesiątą iterację przygód zielonego kubraka, w którą pewnie i tak nie grali.

Jest też opcja jednak, że to bardzo dobra, różnorodna gra i wiele osób zagrało, bo WW był na dwóch generacjach.

Z drugiej strony ważne, że ty obie ograłaś i masz jasny osąd :) 

Opublikowano

The Getaway dobra gierka ale koślawa i po czasie szarobura kolorystyka zaczyna męczyć (w Black Monday lepiej mi się grało).

Ratchet 2 jest świetny, może nie robił takiego wrażenia jak pierwszy GoW, ale po wymaksowaniu obu gierek (przedostatnia walka w GoWie na najwyższym poziomie trudności jest masakryczna) wolę ponownie zagrać w Ratcheta 2 niż w GoW 1 (bo dwójka jest praktycznie pod każdym względem lepsza).

MGS 2 mimo swoich ułomności ukończyłem parę razy a Twin Snakes jak odpaliłem na emu to myślałem że to jakaś parodia i wywaliłem po walce z Ocelotem.

Jak zwykle szkoda TimeSplittersa bo to mega grywalne gierki ze świetnymi trybami MP w które grałem setki godzin (Future Perfect dla mnie lepszy od 2jki ale odpadł z NFSem :bad:

Opublikowano

W tym zestawieniu zdecydowanie kolosy. Zero dylematów. Tak jak RE4 zepsuło marke Resident Evil, tak SoTC pokazał że gry mogą być wspaniałe i ponadczasowe. :)

Opublikowano

Trochę szkoda że w poprzednim głosowaniu Fahrenheit zwyciężył z RE: Zero, chciał bym zobaczyć wynik pojedynku RE4 vs Zero :)

Opublikowano
  • Autor

Wynik byłby oczywisty. LiŚciu na RE0, a pozostali normalni gracze na RE4.

Opublikowano

Myślę że Zero mógł by zebrać z 4 głosy.

Opublikowano
9 minut temu, łom napisał:

Trochę szkoda że w poprzednim głosowaniu Fahrenheit zwyciężył z RE: Zero, chciał bym zobaczyć wynik pojedynku RE4 vs Zero :)

Farenheit ogrywany przeze mnie na premierę. Angielski już umiałem na tyle by ogarnąć co się dzieje na ekranie. Historia była tak zwariowana, że jestem w stanie tą gierkę postawić wyżej niż RE4, które również dobrze wspominam (ale bieganie z guwniakiem strasznie popsuło mi odbiór tej gry swego czasu).

Opublikowano

Fahrenheit miał dobrą historię tak do połowy, gameplayu nawet nie będę opisywał. Gierka ukończona raz i starczy. Za to RE4 ukończony z 30x a pewnie będzie więcej.

Opublikowano
  • Autor

Fahrenheit miał niesamowicie mocny początek, ale im dalej, tym w dziwniejsze rejony odpływali.

Grałem dawno, ale otwarcie pamiętam do dziś. Resztę jak przez mgłę.

Opublikowano
16 minut temu, Kmiot napisał:

Wynik byłby oczywisty. LiŚciu na RE0, a pozostali normalni gracze na RE4.

Dlatego jeśli będzie bitka RE4 vs SoTC to wtedy będzie widać kto ziarno a kto plew:)

4 minuty temu, łom napisał:

Fahrenheit miał dobrą historię tak do połowy, gameplayu nawet nie będę opisywał. Gierka ukończona raz i starczy. Za to RE4 ukończony z 30x a pewnie będzie więcej.

30 razy? Nieźle. Masz nadzieje łom że w końcu za którymś razem Leon zacznie się poruszać podczas celowania?:Coolface:

Opublikowano
3 minuty temu, Kmiot napisał:

Fahrenheit miał niesamowicie mocny początek, ale im dalej, tym w dziwniejsze rejony odpływali.

No co ty nie pamiętasz 

Spoiler

Zombie Lucasa, akcji jak z Matrixa, cyborga i sztucznej inteligencji :Coolface: 

Opublikowano
8 minut temu, Kmiot napisał:

Pamiętam całość, jakiś czas temu jeszcze remasterek na PC ogrywany.

Spoiler

Scena segsu dalej cymsik mimo, że kwadratowe doopy widać :shieeet: 

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, LiŚciu napisał:

Dlatego jeśli będzie bitka RE4 vs SoTC to wtedy będzie widać kto ziarno a kto plew:)

Para RE4 vs. SotC a para RE0 vs. RE4 to zupełnie inna historia. Ta pierwsza para obiecuje znacznie bardziej wyrównany pojedynek.

2 minuty temu, łom napisał:

No co ty nie pamiętasz 

No właśnie chyba wyparłem ze świadomości niektóre wątki, ale wiem, że mi się nie podobały. Nie musiałeś mnie dręczyć ich przypominaniem.

Opublikowano
2 minuty temu, Kmiot napisał:

No właśnie chyba wyparłem ze świadomości niektóre wątki, ale wiem, że mi się nie podobały. Nie musiałeś mnie dręczyć ich przypominaniem.

I jeszcze to cudo

Spoiler

Opublikowano
  • Autor

Kolejne wybory za nami i kolejne ofiary musiały zostać poświęcone.

• Tony Hawk w Piątej Generacji radzi sobie doskonale i awansuje aż do finału, tymczasem jego młodsze wcielenie - THPS3 szybko trafia na rywala nie do przejścia. Jakiegoś Trójkątnogłowego, czy coś. Deska wypada spod Vansów, a Tomek Jastrząb upada.
  • Pierwsze Halo trafia na DMC3 i wyraźnie odstaje. Zakuta w zbroję pała Master Chiefa czy przebojowy Dante śmiejący się niebezpieczeństwu w twarz i jeżdżący motocyklem po pionowych ścianach? No wybór mógł być tylko jeden.
  • Walki zwierząt klatce są nielegalne, ale my lubimy ryzyko i mogliśmy obserwować, jak wilczyca (Okami) i szop (drugi Sly) rywalizują o przetrwanie. Sly to cwaniak, ale w otwartym starciu nie miał szans z pędzlem Amaterasu (bez podtekstów). Pierwszy Sly również przegrywa (z Burnout Revenge), więc szopowi mówimy papa, bo w tym plebiscycie już go nie zobaczymy.
  • Wipeout Fusion pokonuje Manhunta. Co? No trochę mnie to zaskoczyło. Widocznie foliowa torebka to za mało na... cokolwiek. Kurwa, ona się nawet pod kilogramem ziemniaków urywa, więc w sumie nie powinno mnie zaskakiwać. A jednak zaskoczyło. Dziwne.
  • Personka 4 jakkolwiek wspaniała nie była to w całej swojej okazałości nie zdołała pokonać Fable. Wspominam o tym tylko dlatego, by móc Personie 4 oddać ostatni hołd i podziękować za dziesiątki godzin szkolnych (i nie tylko) perypetii.
  • Natomiast drugie Halo nie sprostało Morrowindowi. Tym samym Master Chiefowi w plebiscycie Szóstej Generacji mówimy: elo, oddaj fartuch.
  • KotOR ponoć rześka gra, ale miała niefart i trafiła na MGS3, który był więcej niż niesamowity. Prawie tak niesamowity, jak najazdy kamery na piersi Evy.
  • Jeśli ktokolwiek by mi powiedział, że jakikolwiek Ratchet zgarnie Nagrodę Ziemniaka za najmniejsza ilość głosów w rundzie, to cokolwiek bym się zdziwił takim śmiałym założeniem. A tymczasem stało się. Ratchet 2 kończy swój udział w plebiscycie w hańbiącym stylu i zgarnia ledwie 4 głosy. Za rywala miał pierwszego Kratosa, ale wynik i tak zadziwiająco poniżej oczekiwań.
  • Pamiętam, że The Warriors było kapitalną grą. Aż ukradłem DivX z oryginalnym filmem, by się z nim zapoznać. No, ale Ninja Gaiden Black to przeciwnik potężniejszy, niż upośledzenie Frostiego.
  • Killzone idzie ramię w ramię z Halo i również kończy swój udział w plebiscycie, więc jeśli to miał być ten "Halo killer", to nie tym razem, bo coś nie wyszło, hehe.
  • W pojedynku wewnątrz cyklu MGS "dwójka" jednak lepsza od lekko uwspółcześnionej "jedynki". I co teraz, hejterzy?
  • I jedyny rezultat od którego lekko pęka mi serce - odpadnięcie ICO. Co prawda porażka z GTA:VC (jedyne GTA, które szanuję) może się zdarzyć każdemu, ale wciąż boli. Więc zostawię tylko coś na pocieszenie i idę ubolewać.
Opublikowano

Było w drabinkach Paper Mario: A Thousand Year Door? Bo nie mogę znaleźć.

A akurat gram sobie i tytuł jest kozacki poki co. Mocna to była generacja 

Opublikowano
  • Autor

Godzinę temu, drozdu7 napisał:

Było w drabinkach Paper Mario: A Thousand Year Door? Bo nie mogę znaleźć.

A akurat gram sobie i tytuł jest kozacki poki co. Mocna to była generacja 

Było. Poległo w pierwszej rundzie z Personą 4.