Skocz do zawartości

The Best of Szósta Generacja, runda 4.

Która lepsza? 94 użytkowników zagłosowało

1. 1. Grand Theft Auto: San Andreas vs. Silent Hill 2

• Grand Theft Auto: San Andreas
    • Silent Hill 2
  2. 2. Bully (Canis Canem Edit) vs. Devil May Cry 3: Dante’s Awakening

• Bully (Canis Canem Edit)
    • Devil May Cry 3: Dante’s Awakening
  3. 3. Okami vs. Forza Motorsport

4. 4. Wipeout Fusion vs. Shenmue

5. 5. Fable vs. Tom Clancy’s Splinter Cell

• Fable
    • Tom Clancy’s Splinter Cell
  6. 6. Devil May Cry vs. The Elder Scrolls III: Morrowind

• Devil May Cry
    • The Elder Scrolls III: Morrowind
  7. 7. Metal Gear Solid 3: Snake Eater vs. Burnout Revenge

• Metal Gear Solid 3: Snake Eater
    • Burnout Revenge
  8. 8. Tekken Tag Tournament vs. Ratchet & Clank

• Tekken Tag Tournament
    • Ratchet & Clank
  9. 9. Burnout 3: Takedown vs. God of War

10. 10. The Legend of Zelda: Wind Waker vs. God of War 2

• The Legend of Zelda: Wind Waker
    • God of War 2
  11. 11. Shadow of the Colossus vs. Resident Evil 4

• Shadow of the Colossus
    • Resident Evil 4
  12. 12. Ninja Gaiden Black vs. Jak and Daxter

• Ninja Gaiden Black
    • Jak and Daxter
  13. 13. Black vs. Tekken 5

14. 14. Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty vs. Resident Evil - Code: Veronica

• Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty
    • Resident Evil - Code: Veronica
  15. 15. Prince of Persia: Warrior Within vs. Grand Theft Auto 3

• Prince of Persia: Warrior Within
    • Grand Theft Auto 3
  16. 16. Grand Theft Auto: Vice City vs. Resident Evil Remake

• Grand Theft Auto: Vice City
    • Resident Evil Remake

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 28.01.2022 o 22:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Ciekawe co wybrac - horrorek z chujowym gameplayem czy gre z wieloma roznorodnymi zadaniami i minigierkami. Sam nie jestem fanem gta, ale doceniam ilosc pracy wlozonej w san andreas. Silent wyglada jak indyk przy gta.

• Odpowiedzi 163
  • Wyświetleń 2,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ale o co chodzi?   No Resident Evil 4 to wspaniała gra i jestem bardzo zaskoczony, że przegrywa, bo spodziewałem się, że Kolosy trochę głosów zabiorą, ale ostatecznie nie dadzą rady, ale kur

• GTA: Simsy? No, fajne, ale jednak wolę duszę od kodu na czołg i moda z robieniem laski. Kto kojarzy moment, jak wjeżdża ten motyw, ten wie, o co chodzi:    

• Ja ci moge napisac czego nie widza. Nie widza kolejnego generycznego action rpga w swiecie z tolkiena pod amerykanska publiczke. Za to widza mase egzotyki i kultury japonskich wierzen, o ktorych pewni

Opublikowano

Trzeba było ustawić zagadki na najniższy poziom, to dałbyś sobie radę z gameplayem, bo na niego składa się więcej rzeczy niż walka.

Opublikowano

Samo pisanie w jednym zdaniu SH2 i indyk to niezłe gierkowe odklejenie. 

Opublikowano

Nie ma co się smucić chuopaki, forumkowy plebiscyt to łamacz serc i wielu forumowych przyjaźni. Ja też nie rozumiem jakim cudem bully może przegrywać z tak słabą grą jak devil may cry 3 no ale co zrobić :nosacz2:

Opublikowano

Najlepsza część najlepszej horrorowej serii w historii gier czy GTA, które mimo, że bardzo fajne to miało swoje lepsze wersje pod różnymi względami wcześniej (Vice City) jak i później (piąteczka). Dla mnie wybór jest prosty, trzeba wspierać gry wyjątkowe i inspirujące, za powrotem których tęskni wiele osób, ale z powodu nieudolności ludzi raczej nie będzie to miało miejsca.

Opublikowano

Jestem bardzo ciekaw w ile gier z zagadkami gracie. Znajac zycie zaczelo sie i skonczylo na tym silencie.

Opublikowano

Później były jeszcze Gearsy, ale otwieranie drzwi za pomocą wajchy było takie sobie.

Opublikowano
27 minut temu, Pupcio napisał:

Nie ma co się smucić chuopaki, forumkowy plebiscyt to łamacz serc i wielu forumowych przyjaźni. Ja też nie rozumiem jakim cudem bully może przegrywać z tak słabą grą jak devil may cry 3 no ale co zrobić :nosacz2:

Jebane jest sony, ze nic oryginalnego tylko openworldy ze znacznikami a potem glosujecie na openworldy ze znacznikami. :nosacz:

Opublikowano

Jak ninja gaiden i re4 może przegrać? No jak? Pupcio i Balon no nie wiem co tak słabo. 

Opublikowano
6 minut temu, 20inchDT napisał:

Najwazniejsze, ze sobie poradziles.

Dzięki, ale to nie byłem do końca ja, bo grę "przeszedłem" na YT.

Opublikowano
43 minuty temu, Pupcio napisał:

Pchasz się nie tyle w gips co kurwa na OIOM chłopcze

Opublikowano

To forum to jest jednak xd

Czekam z wypiekami na kolejne generacje :) może Far Cry 3 wygra

Opublikowano
57 minut temu, Mejm napisał:

Jebane jest sony, ze nic oryginalnego tylko openworldy ze znacznikami a potem glosujecie na openworldy ze znacznikami. :nosacz:

Panie to były inne czasy open worldów :nosacz2:

Opublikowano
Godzinę temu, 20inchDT napisał:

Jestem bardzo ciekaw w ile gier z zagadkami gracie. Znajac zycie zaczelo sie i skonczylo na tym silencie.

Największą zagadką jest to jak można pisac takie bzdury na forum o grach jakie Ty wypisujesz. Normalnie level extreme european max hard triple skill.

Opublikowano
Godzinę temu, drozdu7 napisał:

To forum to jest jednak xd

Czekam z wypiekami na kolejne generacje :) może Far Cry 3 wygra

Ale o co chodzi?

No Resident Evil 4 to wspaniała gra i jestem bardzo zaskoczony, że przegrywa, bo spodziewałem się, że Kolosy trochę głosów zabiorą, ale ostatecznie nie dadzą rady, ale kurwa to jest Shadow of the Colossus, a nie Fifka Street czy Far Cry, no ludzie kochani.

Ostatnio był podobny ból dupy, bo Gran Turismo 2 ojebalo Parasite Eve. Rozumiem żal czy rozczarowanie, ale to przecież topowe gry, nie żadne crapy. 

Opublikowano

Niestety, im dalej w las tym coraz bardziej mocarni zawodnicy będą przegrywać, a serduszko coraz częściej pękać na pół. Ale z tym Parasite Eve to dajcie spokój, kto to słyszał.

Opublikowano

Wiadomo, to tylko zabawa. Boli serce jednak. Drabinka tez zrobiła swoje bo z tego będziemy mieli 3xGta 2xDmc i 2xMgs

Opublikowano

Cieszy że Resident Evil 4 przegrywa, fajna gra, ale idzie sie tam tylko przed siebie przez kilkanaście godzin i strzela, a no i ratuje blondynkę. I tak w kółko, tylko sceneria się zmienia.

A Kolosy to jednak gra z duszą. I trzeba ruszyć głową zeby je pokonać.

Opublikowano

Całkowicie rozumiem, że ktoś wybiera SH2, ale robienie lamentu co najmniej jakby Silent przegrywał z jakimś no-name średniakiem albo sportówką/samochodzikami to lekka przesada. To jest kurwa San Andreas, dopóki nie staliście się zblazowanymi cynikami po trzydziestce, to raczej nie było dyskusji, jakiego kalibru wydarzeniem było to GTA. Tak, sam wolę Vice City, i tak, obecnie już dosyć ciężko się w to gra, dlatego- jak napisałem na początku- w ogóle nie dziwię się oddającym głos na grę Konami. Ale nie róbmy z giganta i z marki, która "definiowała" u wielu z nas gejming w połowie lat 2000, jakiegoś leszcza xD.

Edytowane przez kotlet_schabowy

Opublikowano
1 godzinę temu, Sep napisał:

Cieszy że Resident Evil 4 przegrywa, fajna gra, ale idzie sie tam tylko przed siebie przez kilkanaście godzin i strzela, a no i ratuje blondynkę. I tak w kółko, tylko sceneria się zmienia.

A Kolosy to jednak gra z duszą. I trzeba ruszyć głową zeby je pokonać.

W SotC masz schemat wyjazd ze świątyni, szukanie kolosa, pokonanie i tak do końca. Jeden kolos to inwalida i nawet się nie rusza strzelając fireballami, a 2 to małe popierdółki.  Ech konsolamaniaki z forum nie doceniają rewolucyjnych gier wyprzedzających swoje czasy. W dodatku wykonanych perfekcyjnie, a nie pusty świat i 15 klatek. 

Tu macie tak skrótowo dlaczego RE4 był pierwszą grą 7 generacji na jeszcze przestarzałych konsolkach. 

https://www.cbr.com/resident-evil-4-important-innovations/

Opublikowano
5 minut temu, Zwyrodnialec napisał:

W SotC masz schemat wyjazd ze świątyni, szukanie kolosa, pokonanie i tak do końca. Jeden kolos to inwalida i nawet się nie rusza strzelając fireballami, a 2 to małe popierdółki.  Ech konsolamaniaki z forum nie doceniają rewolucyjnych gier wyprzedzających swoje czasy. W dodatku wykonanych perfekcyjnie, a nie pusty świat i 15 klatek. 

Tu macie tak skrótowo dlaczego RE4 był pierwszą grą 7 generacji na jeszcze przestarzałych konsolkach. 

https://www.cbr.com/resident-evil-4-important-innovations/

Każdy kolos jest na zupełnie innym patencie, więc nie wiem o czym mowa. Właśnie ogrywam sobie kolekcje HD na PS3(wcześniej trochę mniej zacne ICO) i jest kozak jak zawsze.

Nie wiem też co jest złego w pustym świecie, przecież to jest kraina, do której nie można się zapuszczać, a gra ma od groma szczegółów i detali, tam gdzie tego wymaga najbardziej. A 15 klatek? No cóż, Team ICO nie są najlepszymi programistami, ale podjęli się czegoś ambitnego i unikatowego w skali branży. Taki God of War jest synonimem epickości, ale tam mimo wszystko wiele motywów opiera się na QTE, a tutaj masz wszystko w czasie rzeczywistym. To jest niewiarygodne, że coś takiego w ogóle dało się odpalić na PS2.

Adrenalina przy tych walkach, to jest coś pięknego(pocą się łapy nawet)mimo tego, że nie jest jakoś super trudna, ale też dużo zależy, czy zbierasz te owoce i jaszczurki wydłużające paski życia/staminy.

Opublikowano

RE4 > SotC, choć niewiele stawia ją ponad kolosami, to tylko zrewolucjonizowanie gier akcji jako takich.

Opublikowano
35 minut temu, SlimShady napisał:

nie jest jakoś super trudna, ale też dużo zależy, czy zbierasz te owoce i jaszczurki wydłużające paski życia/staminy.

Grajac na verbatimie nie wiedzialem, ze niektore (bo chyba kolorowe) jaszczury wydluzaja stamine i skonczylem cala gre zjadajac tylko jedna przez przypadek :reggie: