Skocz do zawartości

The Best of Szósta Generacja, runda 4.

Która lepsza? 94 użytkowników zagłosowało

1. 1. Grand Theft Auto: San Andreas vs. Silent Hill 2

• Grand Theft Auto: San Andreas
    • Silent Hill 2
  2. 2. Bully (Canis Canem Edit) vs. Devil May Cry 3: Dante’s Awakening

• Bully (Canis Canem Edit)
    • Devil May Cry 3: Dante’s Awakening
  3. 3. Okami vs. Forza Motorsport

4. 4. Wipeout Fusion vs. Shenmue

5. 5. Fable vs. Tom Clancy’s Splinter Cell

• Fable
    • Tom Clancy’s Splinter Cell
  6. 6. Devil May Cry vs. The Elder Scrolls III: Morrowind

• Devil May Cry
    • The Elder Scrolls III: Morrowind
  7. 7. Metal Gear Solid 3: Snake Eater vs. Burnout Revenge

• Metal Gear Solid 3: Snake Eater
    • Burnout Revenge
  8. 8. Tekken Tag Tournament vs. Ratchet & Clank

• Tekken Tag Tournament
    • Ratchet & Clank
  9. 9. Burnout 3: Takedown vs. God of War

10. 10. The Legend of Zelda: Wind Waker vs. God of War 2

• The Legend of Zelda: Wind Waker
    • God of War 2
  11. 11. Shadow of the Colossus vs. Resident Evil 4

• Shadow of the Colossus
    • Resident Evil 4
  12. 12. Ninja Gaiden Black vs. Jak and Daxter

• Ninja Gaiden Black
    • Jak and Daxter
  13. 13. Black vs. Tekken 5

14. 14. Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty vs. Resident Evil - Code: Veronica

• Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty
    • Resident Evil - Code: Veronica
  15. 15. Prince of Persia: Warrior Within vs. Grand Theft Auto 3

• Prince of Persia: Warrior Within
    • Grand Theft Auto 3
  16. 16. Grand Theft Auto: Vice City vs. Resident Evil Remake

• Grand Theft Auto: Vice City
    • Resident Evil Remake

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 28.01.2022 o 22:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano
9 minut temu, SlimShady napisał:

Wiecie co wam powiem, ostatnio sobie nadrabiam God of Wary nie jak wychodziły, tylko w chronologii fabularnej i mam taką rozkminę o tym pierdoleniu o małej ilości bossów(sam to robiłem), a praktycznie w każdej części schemat jest ten sam. Pierdolnięcie na początku, na koniec i jedna walka w środku, więc to wcale nie jest tak, że w tym nordyckim dali dupy. Taki efekt może być, tylko dlatego, że gra nie jest już liniowa i na 10h, więc te wysokie tempo zostało zaburzone, ale z grubsza jest podobnie i te kolorowe trole to takie trolowanie.

nie no co ty opowiadasz kolego. W dwójce i trójce to praktycznie co chwilę mamy jakąś fajną bitkę z bossem.

Ja zagłosuje na jedynkę Ludwes no ale nie ma szans że wygra z dwójką :nosacz2:

• Odpowiedzi 163
  • Wyświetleń 2,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ale o co chodzi?   No Resident Evil 4 to wspaniała gra i jestem bardzo zaskoczony, że przegrywa, bo spodziewałem się, że Kolosy trochę głosów zabiorą, ale ostatecznie nie dadzą rady, ale kur

• GTA: Simsy? No, fajne, ale jednak wolę duszę od kodu na czołg i moda z robieniem laski. Kto kojarzy moment, jak wjeżdża ten motyw, ten wie, o co chodzi:    

• Ja ci moge napisac czego nie widza. Nie widza kolejnego generycznego action rpga w swiecie z tolkiena pod amerykanska publiczke. Za to widza mase egzotyki i kultury japonskich wierzen, o ktorych pewni

Opublikowano
6 minut temu, Pupcio napisał:

nie no co ty opowiadasz kolego. W dwójce i trójce to praktycznie co chwilę mamy jakąś fajną bitkę z bossem.

Ja zagłosuje na jedynkę Ludwes no ale nie ma szans że wygra z dwójką :nosacz2:

Do dwójki i trójki jeszcze nie dotarłem(grać, grałem, przypominam sobie po latach), ale wszystko wcześniejsze, to jak najbardziej się zgadza.

No i osobno muszę wspomnieć o oprawie Ducha wojny - ja pierdole - to jest niemożliwe, że coś takiego wyszło na PSP. Kiedyś grałem w trzy GOW-y z rzędu, dwa z PSP i trójka i może dlatego wtedy nie doceniłem, bo trójka to wiadomo, że PS3.5, ale wracając do tematu - Ten przepych, który tam się dzieje, efekty cząsteczkowe, krew w wodzie, popiół, kurz, dym, śnieg, erupcja wulkanu i wiele więcej. Aż dupa boli, że RaD wciągnął ten zjeb Zuckerberg, ale to już wina Sony, że nigdy żadnemu żółtku nie potrafią przebaczyć, no może oprócz Knacka.

Edytowane przez SlimShady

Opublikowano

Nooooooo to prawda. No ale jednak walka z potężną hydrą która wygląda jak prawdziowość a później mingierka SEKSIK z dwoma babami vs jakiś rudy chłopek a póżniej łażenie z rudym boyem :smutas: U P A D E K

Opublikowano

Jedynkę też mam na świeżo. Przy ostatnim bossie poziom trudności mocno skacze do góry.

Opublikowano
13 minut temu, SlimShady napisał:

Jak nie grałeś, to sprawdź Asura Wrath, z bossami większymi od planety pewnie nie miałeś do czynienia.

Gralem gralem. Fajna gierka, polecam.

Opublikowano

GoW2 był świetny, ale głos w kolejnej rundzie na jedynkę. Lepszy balans pomiędzy walką, zagadkami i eksploracją. No i te niesamowite widoki jak gigantyczny Ares masakrujący wojska w drodze do Aten. Wizualnie najwyższy poziom na PS2.  Sony może robiło problematyczny hardware, ale w tamtych czasach te konsolki miały sporo mocy w zapasie.  Wystarczy porównać DMC1 który w swoim czasie był wizualną miazgą, a potem porównać do GoW 1 lub 2. No widać różnicę. Dzisiaj po 2 latach na tych PC-towych podzespołołach w konsolach wyciskają wszystko, a jak chcesz różnicę to czekaj na wersję pro.

Opublikowano
3 minuty temu, Zwyrodnialec napisał:

Wizualnie najwyższy poziom na PS2

Ale to chyba jak wyszla bo wizualnie 2ka o wiele lepiej sie prezentowala.

A mieliscie demko dwojki z pisma neo+?

Cytat

Wydawnictwo Independent Press z dumą informuje, że w środę 16 maja 2007 na półkach kiosków i saloników prasowych sieci Kolporter pojawi się najnowszy numer Neo Plus z dołączoną wersją demo hitowej gry God of War II na PlayStation 2 w cenie 11,99 zł.

Opublikowano

No Ares w tle albo kronos to było coś :obama: dużo robi sentyment ale zdecydowanie jedynka jest moim ulubionym gowem chociaż dwójka równie superowa

Opublikowano

Tak dwójka wyglądała jeszcze lepiej ale miała w zamian częste problemy z rozrywaniem obrazu. 

GoW1 padł też ofiarą cenzury w wersji europejskiej, co nie miało sensu, gdy trzeba było poświęcić ofiarę na spalenie. Podmienili błagającego człowieka na jakiegoś zombiaka. 

Opublikowano
  • Autor

GoW vs. GoW

GTA vs. GTA

Do kompletu zabraknie tylko MGS vs. MGS i DMC vs. DMC i Tekken vs. Tekken, bo wszystkie są w kolejnej rundzie.

Opublikowano

Zabranie też resident evil vs resident evil :nosacz3:

Opublikowano
  • Autor

No dwa Residenty idą w przepaść, ale trzeci jeszcze ostro walczy. :obama:

Opublikowano

Ło kurewa :obama:  Będzie rzut monetą czy mamy się bić? Jakby co mam w na mieszkaniu bejsbola, żeby przepchać Kolosy do kolejnej rundy.

fight.thumb.jpg.a3fd115bafac367e0f64a66cbd8d8928.jpg

Opublikowano
  • Autor

Ależ! Za nami całkiem wyrównane starcia w całkiem mocnych parach. A jakie decyzje?

• pierwsza para i od razu bomba na twarz. Dwa Tytany. I remis. Więc liczymy głosy Seniorów + Adminów. Wynik? 14 - 10 na korzyść San Andreas. CJ kradnie rower i jedzie do kolejnej rundy.
  • pan Dante przeróżne pomioty szatana i inne cuda już maltretował, więc z pyzatym łobuzem z procą miały nie dać sobie rady? DMC3 pewnie wygrywa z Bully, a my się pytamy: gdzie jest Rockstar z tamtych lat? Jebany.
  • Okami łatwo OPĘDZLOWAŁO Forzę, ale nie jest to szczególnie dziwne, skoro chodziło wyłącznie o kolejne jeżdżenie w kółko.
  • Wipeout wygrywający z Shenmue, to jeden z tych wyników w kategorii WTF?! Albo ten drugi to nie jest taki mesjasz, jakim go malują, albo Dreamcastowe lobby nie ma siły przebicia. Hehe.
  • Splinter Cell wygrywa z Fable. Mam nadzieję, że ludzie z Ubisoftu śledzą ten plebiscyt i dadzą jakiemuś oddziałowi z Bangladeszu do zrobienia nowego Sama Fishera. Więc trzymajcie kciuki, bo znając ich tempo, to już za 7 lat w niego zagramy.
  • Pan Dante w swoim pierwszym wcieleniu odprawia z kwitkiem Morrowinda. 
  • Natomiast Pan Snake 3 zapala szluga i kompletnie bez napinki zmiata z planszy Burnout Revenge.
  • Tekken Tag Tournament, co może być dla niektórych zaskoczeniem, eliminuje tag-team Ratcheta i Clanka. 
  • Kratos wziął i jedną ręką rozjebał Burnouta 3, a drugą jakiegoś skrzata w zielonym kubraczku na łódce.
  • i para, która budziła ogromne emocje - Shadow of the Colossus vs. Resident Evil 4. I znów remis. I znów liczymy głosy Seniorów oraz Adminów. Rezultat? 12-12 xd Kurwa, nie ułatwiacie mi zadania. 
  • Ryu Hayabusa na finiszu odpierdala swoje nindżowe czary i wyprzedza Jaka, potem Daxtera, a potem obu naraz.
  • Tekken 5 najwyraźniej nie uważa, że Black Lives Matter, więc odpala Czerń z plebiscytu.
  • Pan Snake 2 wykorzystuje Raidena i na jego garbie łatwo wygrywa z RE: Code Veronica. 
  • GTA 3 i GTA: VC zgodnie  kasują kolejno: ostatniego Prince of Persia, a potem Remake pierwszego Residenta. 

Dobra, szybka decyzja - co robimy z remisowym pojedynkiem? Turbo dogrywka? Rzut monetą? Niech decyduje Frosti?

Opublikowano

niech wypierdala jakiś Tekken, a RE4 i SotC przechodzą dalej

@Kmiot, a tak na serio, to może wtedy w takiej sytuacji po prostu patrzeć na wcześniejsze rundy i brać pod uwagę, która z grier dostała we wcześniejszych rundach więcej głosów. Wiadomo, nie zawsze to będzie sprawiedliwe, bo jedna w poprzedniej rundzie mogła mieć za przeciwnika coś naprawdę świetnego, a druga raczej chlopca do bicia, no ale w sumie co innego zrobić.

Opublikowano
7 minut temu, Kmiot napisał:

Dobra, szybka decyzja - co robimy z remisowym pojedynkiem? Turbo dogrywka? Rzut monetą?

Puść dalej Kolosy.

Opublikowano
  • Autor
13 minut temu, Ludwes napisał:

niech wypierdala jakiś Tekken, a RE4 i SotC przechodzą dalej

To byłby niezły precedens, ale mógłby potem generować niepotrzebne napięcia w rodzaju "tej gry nie powinno tutaj nawet być!".

13 minut temu, Ludwes napisał:

a tak na serio, to może wtedy w takiej sytuacji po prostu patrzeć na wcześniejsze rundy i brać pod uwagę, która z grier dostała we wcześniejszych rundach więcej głosów. Wiadomo, nie zawsze to będzie sprawiedliwe, bo jedna w poprzedniej rundzie mogła mieć za przeciwnika coś naprawdę świetnego, a druga raczej chlopca do bicia, no ale w sumie co innego zrobić.

To już ciekawsza opcja, a żeby podnieść prestiż i zniwelować nieco kwestię "szczęścia" to można liczyć głosy Z WSZYSTKICH wcześniejszych rund (niezależnie ile ich było. A nie tylko ostatniej. 

11 minut temu, Zwyrodnialec napisał:

Bierzemy pod uwagę metacritic. SotC 91, RE4 96.

Niezła próba, ale nie.

11 minut temu, Square napisał:

Puść dalej Kolosy.

Też niezła próba, ale zgoda, pod warunkiem, że dostanę parasol bezpieczeństwa, bo mnie zgwałcą minusami.

Opublikowano

1 runda 69-67 dla RE4

2 runda 67-61 dla SotC

3 runda 66-65 dla RE4

Czyli w głosach na kolosy, ale w rundach prowadzi RE4.  

Opublikowano
13 minut temu, Kmiot napisał:

To już ciekawsza opcja, a żeby podnieść prestiż i zniwelować nieco kwestię "szczęścia" to można liczyć głosy Z WSZYSTKICH wcześniejszych rund (niezależnie ile ich było. A nie tylko ostatniej. 

Tak, mnie właśnie chodziło o to, żeby zliczać głosy z wszystkich poprzednich rund. Po prostu może się tak zdarzyć, że w przyszłości na RE4/SotC trafi jakaś megatona i przez to, że RE4/SotC stoczyły ze sobą poważny bój, to może im tych wszystkich głosów zabraknąć i może to byś troszkę krzywdzące, ale w sumie jak duże jest prawdopodobieństwo, że jeszcze zobaczymy podobną sytuację?

Sam nie wiem, może wcale nie takie małe.

Edytowane przez Ludwes

Opublikowano
  • Autor

Ok, póki co uruchamiam dodatkową Turbo Dogrywkę. W osobnym temacie.

Czas: 12 godzin. No, około, bo ankietę zamykamy w dzisiaj w południe.

Poza tym zasady te same, czyli w razie remisu liczymy Seniorów.

Z wyniku nie musimy skorzystać, ale w razie potrzeby będziemy mogli się na nim oprzeć. A jeśli do tego czasu wymyślimy coś lepszego, to po prostu wyniku ankiety nie wdrożymy i pójdziemy inną drogą.

Liczenie głosów z poprzednich rund w sumie dość sensowne, więc bierzemy tę opcję pod uwagę.

Opublikowano

Głosy z poprzednich rund to bardzo dobry pomysł i uczciwy.