Skocz do zawartości

Disney+

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Masorz napisał:

https://naekranie.pl/recenzje/mecenas-she-hulk-s01-e-07-recenzja-opinie-mcu-disney-plus

W pełni się zgadzam z oceną Adama, prawie sobie wyjazd do pracy zjebałem oglądając ten kał.

ale że moderatora tego działu trzeba będzie w ucho strzelić to się nie spodziewałem

Opublikowano

Obejrzałem 3 odcinki serialu o Tysonie i jest nieźle. Aktorzy, którzy go grają, choć nie są szczególnie podobni, to całkiem fajnie odwzorowują jego zachowania i sepleniącą mowę. Dość płytko i skrótowo to wszystko potraktowane, brakuje oryginalnych ujęć wplecionych w montaż, ale przyjemny OST jakoś nadrabia całość. Warto sprawdzić.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@krupek chyba pisałeś kiedyś o tym, że rozjeżdża Ci się czasem postęp oglądania filmu w appce D+? Teraz się przyjrzalem na TV Samsung i faktycznie, jak wchodzę do appki i wybieram "kontynuuj oglądanie" to timestamp jest zgodny z tym, gdzie skończyłem oglądać. Za to jak wybieram kontynuowanie z tego szybkiego paska ze skrótami w menu głównym telewizora (z listą aplikacji na dole ekranu), to tam zapamiętana była inna, starsza czasówka. Appka musi mieć buga, trzeba zatem zawsze ją włączyć i dopiero kontynuować.

Opublikowano

Tak, regularnie mi się to zdarza, ale czasami też skończyłem oglądać jakiś odcinek i wyłączyłem tv, a przy następnym uruchomieniu nie odpalał mi się następny odcinek, tylko w trakcie tego skończonego.

Swoją drogą, ostatnio skończyłem:

Scrubs

Ojj długo czekałem, aż ten serial pojawi się na jakimś VOD, żeby nie oglądać po plebejsku na jakichś torrentach, czy iitv. Pierwszy raz obejrzałem całość od deski do deski i to zdecydowanie TOP moich seriali. Uwielbiam to połączenie gorzkich zdarzeń z absurdalnym humorem, do tego charakterystyczne i ciekawe postaci główne, poboczne, a nawet epizodyczne. Wspaniale mi się to oglądało. Jedyny zawód to ostatni sezon, bo był bardzo przeciętny i w zasadzie, nie powinno go być, bo nic nie wniósł.

Mike

Pisałem już wcześniej, ale dokończyłem po czasie. Taki szybki, 8-odcinkowy przelot przez najważniejsze wydarzenia z życia Mika Tysona. Dziwnie zrealizowany, nie podobał mi się ten sposób narracji. Za to na plus muzyka, niektórzy aktorzy i ogólny zarys, choć chyba niektóre ważne momenty z jego życia zostały pominięte, a pamiętam je z biografii. Nie mniej, warto zobaczyć.

• Plusik 1
Opublikowano

Nie taki zły ten serial o murzynie ze skrzydłami i Buckim z marvela(zapomniałem tytułu, jebany covid XD), dobrze sie ogląda. Hawkeye, też nie był zły, bardziej sredni, zresztą po Hulkicy wszystko sie dobre wydaje.

Opublikowano

W niektórych filmach polskie napisy to jakaś tragedia w 3 aktach. 

Na przykład w takim Shang Chi niejednokrotnie pojawiają się angielskie, co by jeszcze nie było tragedią, ale równie często pokazuję się jakieś kodowanie i to nie takie proste typu </b> tylko jakieś hieroglify. 

Nie mówcie chłopaki, że tylko ja tak mam - webos :(

Odchodząc od tematu napisów, świąteczny specjal ze Strażnikami Galaktyki bardzo przyjemny, poletzam. 

Opublikowano

Disney ma też jakieś swoje własne polskie nazwy dla niektórych filmów, szczególnie tych starszych. Np klasyk Hurricane z Denzelem Washingtonem ma polski odpowiednik Huragan, a na Disneyu nazywa się Burzliwe Ulice, gdzie w wyszukiwarce po oryginalnym tytule go nawet nie wyszukuje.

Swoją drogą, zajebisty film, polecam. Oglądałem niedawno pierwszy raz.

• Plusik 1
Opublikowano

W ogóle niekiedy tłumaczenia w serialach i filmach są beznadziejne, nie wiem kto to tłumaczył.

Ogladam na ps4 i ostatnio była jakaś aktualizacja i pomniejszylo napisy (to akurat dobrze) i zmieniło czcionkę na gorsza. Do tego wkurwia to czarne tło na którym są. Da się to zmienić, żeby było po ludzku jak na netflixie? 

Opublikowano
19 minut temu, Plugawy napisał:

Da się to zmienić, żeby było po ludzku jak na netflixie? 

To idzie z systemowych ustawień napisów, więc musisz w konsoli zmienić, a nie w apce.

• Dzięki 1
Opublikowano

Serial Old Men

nawet i dobry, zapowiada się zajebiście, a po 2 epie jest już raczej średniak, ale ja nie o tym

Od pierwszego odcinka coś mi nie pasowało a w końcu jebło. Miałem wrażenie, że gdzieś to już widziałem, a jak zobaczyłem...

Spoiler

młodego bohatera to zaświstało (wypisz wymaluj pierdolony Solid Snake), że to przecież MGS z wykastrowanymi motywami s-f. A im dalej w las tym gorzej (lepiej?). Już byłem gotowy na te podobieństwa fabularne i tylko to się potwierdzało. Ten brat tego, ojciec tamtego, tu kumpel rusek z GRU, Afganistan. 

Zacząłem szukać informacji, czy twórcy gdzie piszą o tych odniesieniach, ale nie piszą. Z kolei nie byłem sam i wiele osób zauważa te zerżnięte motywy/toczą się dyskusje na reditach itp. Serial na podstawie książki z 2017 więc tutaj autor też pewnie konsolomaniak i napisał fan fika xD

Opublikowano

Ja polecam The Bear od FX. Gorzki klimat, ale są pozytywne i humorystyczne akcenty, do tego zajebisty soundtrack. Ziomkowi umiera brat i prowadzi knajpę z kanapkami po nim. Większość scen dzieje się w kuchni, więc jest sporo smaczków kulinarnych.

Opublikowano

Obejrzałem do końca the Bear i złoto, końcówka miazga. Znalazłem już kilka kolejnych produkcji do oglądania, ale najabrdziej się jaram dokumentem o dziedzictwie Lakers. Dzięki, Panie Disney.

Opublikowano

Ogląda ktoś w ogóle Willow? Czy tak samo spierdolili tym lgbt gównem i woke chujaro na pełnej piździe jak władcę pierścieni? 

Film mi się bardzo podobał, ale serial to chuj wie, a marnować na chujarowe propagandy to szkoda czasu. 

Opublikowano
2 godziny temu, Masorz napisał:

Jemu wierzę na słowo.

Mówi, że najebane diversity oraz stronk female protagonists. 

Kolejny pogrzebany tytuł, jprdl. Nawet na to się wysrać nie warto. 

Opublikowano
2 godziny temu, messer88 napisał:

Odkryłem ostatnio The Americans, ale sztosik. I full sezonów tak więc mam co oglądać. 

Sztos, który trzyma wysoki poziom do ostaniej sceny a właściwie do napisów.