Skocz do zawartości

Disney+

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi pasuje, bardzo przyjemna buźka, nie mam uprzedzeń. Przypomina mi jedną koleżankę z pracy, taką właśnie lekko śniadą o kosmicznej jak na angielskie standardy urodzie. Nażniejsze że krab Sebastian się zgadza.

Opublikowano

Kekekekeke, już anulowali Willowa po pierwszym sezonie. Tak to jest jak wjedzie na pełnej piździe lewacka ideologia z woke. No cóż, co mogło pójść nie tak. 

Opublikowano

Ale film był akurat dobry i fajny, a ten serial to nawet nie stał koło tego filmu. Lewacka ideologia i abominacja wjechała i tyle.

Opublikowano
10 godzin temu, Faka napisał:

Kekekekeke, już anulowali Willowa po pierwszym sezonie. Tak to jest jak wjedzie na pełnej piździe lewacka ideologia z woke. No cóż, co mogło pójść nie tak. 

Przecież to ma średnią ocen ledwo na poziomie 5. Po co dalej ciągnąć coś, czego ludzie nie chcą oglądać i słabo oceniają?

Opublikowano

@Shen Jestem pewny, że seria hitowych filmów Karate Kid zapisała się wyraźniej w pamięci odbiorców niż średni film z karłem z różdżką. Dużo powstaje teraz filmów i seriali jadących na nostalgii, trzeba mądrze wybrać i zrobić coś przyzwoitego. 

Opublikowano
33 minuty temu, Shankor napisał:

@Shen Jestem pewny, że seria hitowych filmów Karate Kid zapisała się wyraźniej w pamięci odbiorców niż średni film z karłem z różdżką. Dużo powstaje teraz filmów i seriali jadących na nostalgii, trzeba mądrze wybrać i zrobić coś przyzwoitego. 

Willow zarobił wiecej niz pierwsza czesc karate kid, wiec jakis sukces chyba musiał odniesc :bella:

Opublikowano

O no proszę, a ostatnio zacząłem oglądać Willow żeby potem serial zobaczyć. Za dzieciaka oglądałem i pamiętam, że było ok, no ale to było 30 lat temu. Anyway, odpadłem w filmie po jakiś 30 minutach i miałem trochę wyrzuty sumienia. Ale jak anulowali to dobrze, nie muszę się więcej gryźć :)

Opublikowano
W dniu 17.03.2023 o 09:03, krupek napisał:

Przecież to ma średnią ocen ledwo na poziomie 5. Po co dalej ciągnąć coś, czego ludzie nie chcą oglądać i słabo oceniają?

Ciekawe czemu są takie oceny:bella:

Opublikowano
W dniu 15.03.2023 o 11:25, messer88 napisał:

17 marca nowy film. 

Po opisie zapowiadał się na konkretny thriller, niestety straszny średniak 5/10.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Boston Strangler monotonne i nudne w chuj. Zmarnowany potencjał bardzo ciekawej historii kryminalnej. Do tego ten dziwny blur tła i szarość, które chyba miały przykryć niezbyt dopracowaną scenerię i ukryć różnicę między green screenem, a rzeczywistą scenerią.

Za to niedawno odkryłem, że na Disneyu jest Spacer po linie, czyli biograficzny film Johnnego Casha. Jest kilka zmian w stosunku do faktów, ale generalnie, jest to bardzo mocne kino z topowym OST Casha i kolejną wybitną rolą Phoenixa. Szczerze polecam.

• Plusik 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

White men cant jump będzie miało premierę 19 maja na Disney+. Poluję jeszcze na Dear Mama, bo w necie jest info, że na amerykańskim Disneyu jest/będzie, więc liczę na to, że i u nas wrzucą.

Dobry content daje ta platforma, warto było czekać :obama:

Opublikowano

Remakiem raczej nazwać tego nie można, po prostu nowa wersja skupiona wokół ulicznej koszykówki za kasę, więc tematyka ta sama. Może się okazać, że to szrot na kultowym tytule, ale i tak czekam i chętnie sprawdzę.

• Plusik 1
Opublikowano
W dniu 2.03.2023 o 09:06, krupek napisał:

Oglądam teraz The Wonder Years, bo chciałem coś lekkiego z krótkimi odcinkami. Fajny serial z dobrą muzyką i ciekawą scenerią lat 60. Nic wybitnego, ale nie rozumiem, dlaczego zebrał aż tak niskie oceny. Podejrzewam, że za bycie murzyńskim odpowiednikiem oryginalnych Cudownych Lat.

Obejrzałem do końca i dla mnie bardzo dobra, lekka produkcja z fajnym oddaniem realiów lat '60 w Stanach i niezłym OST. U nas oczywiście została odebrana jako hołd dla czarnych (xd) i kalka oryginalnych Cudownych Lat, tylko o murzynach, a to po prostu inspirowana produkcja tamtym oryginałem. Na szczęście, za oceanem zostało lepiej odebrane niż u nas i latem ma się pojawić sezon 2.

Póki co, nadrobię chyba Atlantę, w kolejce jeszcze Reservation Dogs i This Fool. Ostatnio wolę lekkie krótkie seriale, żeby gdzieś wcisnąć jeden odcinek w ciągu dnia do posiłku.

Opublikowano
W dniu 8.05.2023 o 14:52, krupek napisał:

Remakiem raczej nazwać tego nie można, po prostu nowa wersja skupiona wokół ulicznej koszykówki za kasę, więc tematyka ta sama. Może się okazać, że to szrot na kultowym tytule, ale i tak czekam i chętnie sprawdzę.

Uwielbiam oryginał.

• Lubię! 1
Opublikowano

Jak tam teraz wygląda sprawa z przedłużeniem subskrypcji? Wziałem na premierę na rok, a teraz wpadł mail, że po roku zmieni się na płatność miesięczną. Nie da się kupić od razu na rok z jakąś promką typu 12 w cenie 10?

• This 1
Opublikowano
23 godziny temu, mattaman napisał:

Z tego co zrozumiałem, będzie można odrazu zmienić na plan roczny, ale jak będzie to się okaże.

Zakładając nowe konto można znowu wziąć rok w cenie 10 msc.