JaskinieTerrigenoweMarvela 112 Opublikowano 16 maja Opublikowano 16 maja "Królestwo Planety Małp" to 20th Century Fox, no i... disneyoza. Kwestia jest taka: nie czy, ale kiedy ten film zadebiutuje na Disney+, bo z tego co się w miarę orientuje w disneyowskich (czyli na streamingu) premierach hitów kinowych, to w tym przypadku zapewne będzie to... Grudzień 2024, w okolicach Świąt najprędzej. A właśnie, finał "97" przede mną. Serial jest krutacznie niemożliwie wręcz dobry. To arcydzieło animacji superbohaterskich zwłaszcza tych od DC czy Marvela, bazujących na wcześniejszym serialowym dziedzictwie. 10-ty odcinek będzie tak jakby na deserek. Tak, czekam na odpowiedni moment by to obejrzeć. Chill i Vibe musi być. Cytuj
tlas 440 Opublikowano 16 maja Opublikowano 16 maja W dniu 15.05.2024 o 20:57, McDrive napisał: Cudowny był ten sezon X-Men 97 zakończenie wspaniałe, drugi sezon rozpierdoli 1 Cytuj
Dahaka 1 863 Opublikowano 17 maja Opublikowano 17 maja Trzeba znać oryginał z 1992, czy można wjeżdżać od razu? Cytuj
Luqat 974 Opublikowano 17 maja Opublikowano 17 maja Można. Ja spokojnie obejrzałem, mimo że nie pamiętam praktycznie nic sprzed tych 30 lat. Zresztą zawsze możesz sobie nadrobić jak Ci się spodoba. 1 Cytuj
tlas 440 Opublikowano 17 maja Opublikowano 17 maja (edytowane) 9 godzin temu, Dahaka napisał: Trzeba znać oryginał z 1992, czy można wjeżdżać od razu? Nie trzeba, ewentualnie obejrzyj sobie finał 5 sezonu (jest na D+). oryginał to naiwna saturday morning cartoon, 97 to komiks przeniesiony na ekran Edytowane 17 maja przez tlas 1 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 112 Opublikowano 20 maja Opublikowano 20 maja Disney+ to mega dobra opcja dla miłośników klasyki. Jak tak się troszku poszpera w ofercie tej platformy wyjdzie na to, że oferuje ona nam całkiem sporą bibliotekę kina sprzed 50-60 lat. Sam mam zamiar skorzystać z czegoś takiego, a mod ciągle i ciągle skupiać się na oglądanielu wszystkiego co najdoskonalsze jakościowo i po prostu najnowocześniejsze. Na początku postaram się ogarnąć kilka westernów - jest tam pewna perełka pt. Butch Cassidy i Sundance Kid, czy nawet coś z nowszego przedziału czasowego: "Tombstone" z 1993 roku. W ogóle to m.in. science-fiction i oryginalne produkcje Disneya, głównie kino familijne z różnymi gatunkami w tle dominują z tych starszych tytułów. No i gitez. W dniu 16.05.2024 o 22:06, tlas napisał(a): zakończenie wspaniałe, drugi sezon rozpierdoli No i gitez no.2, do kwadratu! Podbijam forumowicza. ,,97" oceniam na: 10/10. To było 10 ultra dobrych odcinków! Ha! Wizualnie i fabularnie: kłaaaasyk genialności! Wspaniały przykład perfekcyjnego połączenia współczesnego dialogu, który powinna nieść komiksowa adaptacja w animacji i filmie z klasyczną cukierkowością lat 90-tych XX wieku. Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 24 maja Opublikowano 24 maja X-Men "97 od 5 odcinka jest to jazda bez trzymanki. No takiego sztosu to ja się nie spodziewałem. 1 Cytuj
Sebas 1 586 Opublikowano 30 maja Opublikowano 30 maja Bardzo dziwne uczucie oglądać coś nowego i nawet fajnego od disneya. Ale nie ma się co martwić bo już chyba zwolnili typa odpowiedzialnego za ten sezon, także kolejny, spodziewam się, będzie od jakiejś opętanej baby i chujowy. 1 Cytuj
tlas 440 Opublikowano 30 maja Opublikowano 30 maja 5 godzin temu, Sebas napisał(a): Bardzo dziwne uczucie oglądać coś nowego i nawet fajnego od disneya. Ale nie ma się co martwić bo już chyba zwolnili typa odpowiedzialnego za ten sezon, także kolejny, spodziewam się, będzie od jakiejś opętanej baby i chujowy. drugi sezon jest już nakręcony Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 112 Opublikowano 30 maja Opublikowano 30 maja (edytowane) "Omen - Początek" właśnie został dodany do oferty platformy Disney+. A tego... kruci, to aż się nie spodziewałem. To taka ,,mega dobra nasza!" - bo jeszcze jakiś czas temu myślałem, aby iść na to do kina, albo motać jakoś ten film z sieci, co nie byłoby dla mnie najlepszym rozwiązaniem. A tu, myk, nowy Omen do oglądnięcia na Disney+ i gra gitarka, tym bardziej, że jeden z aktorów tu występujących ma zagrać Galactusa, a będzie nim Ralph Ineson. Obejrzy się ,,Początek" to przy okazji zobaczy się w jakiej formie aktorskiej jest przyszły Galactus. P.S. Śmiechłem, bo przypadkowo dowiedziałem się, że Fineasz i Ferb są jakoś powiązani ze Star Wars w filmie animowanym pt. "Fineasz i Ferb. Star Wars". Ciekawe, bo w sumie to taki ,,meh" z tego filmu, bo nawet w żadnej polskiej bazie filmowej go nie ma. Chyba że to jakiś odcinek specjalny z głównej serii, który trwa 54 min. Może przy lekkim napoju wyskokowym, który by mi towarzyszył się to coś obejrzy. XD LooooL. Edytowane 30 maja przez JaskinieTerrigenoweMarvela Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 30 maja Opublikowano 30 maja Obejrzałem Xmen do końca. Topka. Polecam każdemu nawet jak ktoś nie jest ich fanem. Jedyny minus to głosy postaci. Ruda czy Logan w oryginale bardziej mi się podobały. Choć różnica jest minimalna. Czy z animacji jesteście w stanie coś jeszcze polecić? Cytuj
SnoD 2 341 Opublikowano 10 lipca Opublikowano 10 lipca Disney+ poszedł w odstawkę. Poczekam na drugi sezon Xmenów. Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 15 lipca Opublikowano 15 lipca 379,90 na rok to już jest spora kasa. Jeśli będą walczyć z dzieleniem kont to nie wróżę długoterminowego sukcesu w naszym kraju. 1 Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 15 lipca Opublikowano 15 lipca Nam właśnie brakuje 4tego do cebuli. Ktoś reflektuje? Cytuj
messer88 6 579 Opublikowano 15 lipca Opublikowano 15 lipca 53 minuty temu, Dud.ek napisał(a): 379,90 na rok to już jest spora kasa. Jeśli będą walczyć z dzieleniem kont to nie wróżę długoterminowego sukcesu w naszym kraju. To jakaś nowa cena jest i to o stówkę więcej prawie? Cytuj
messer88 6 579 Opublikowano 15 lipca Opublikowano 15 lipca A nie ma jakiejś promki przy nowych kontach jak się bierze rok 2msc gratis tak jak wcześniej? Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 15 lipca Opublikowano 15 lipca To jest promka 2 miesiące gratis. Na miesiąc jest 37.90. Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 15 lipca Opublikowano 15 lipca Godzinę temu, sprite napisał(a): Nam właśnie brakuje 4tego do cebuli. Ktoś reflektuje? Może i bym się skusił ale jak mają wprowadzić zakaz dzielenia konta to trochę lipa zapłacić i stracić możliwość oglądania Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 15 lipca Opublikowano 15 lipca (edytowane) A kiedy mają to wprowadzić? Nie za bardzo w temacie jestem. Edytowane 15 lipca przez Sedrak Cytuj
Moldar 2 260 Opublikowano 15 lipca Opublikowano 15 lipca Regulamin zmienili miesiąc temu. Według plotek niedługo. Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 16 lipca Opublikowano 16 lipca No trochę chujowo jakby to wprowadzili dla ludków co zasubowali rok z góry. Cytuj
_Red_ 12 061 Opublikowano 16 lipca Opublikowano 16 lipca Ja D+ mam wliczony w abonament netii z TV i łączem, a umowną cenę za samego disneya dziele z ziomkiem (no i konto oczywiście). Jakby nas przyblokowali jakos to jestem udupiony sam na dwa lata, o ile konto nie będzie banowane? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi