Skocz do zawartości

Disney+

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Królestwo Planety Małp" to 20th Century Fox, no i... disneyoza. Kwestia jest taka: nie czy, ale kiedy ten film zadebiutuje na Disney+, bo z tego co się w miarę orientuje w disneyowskich (czyli na streamingu) premierach hitów kinowych, to w tym przypadku zapewne będzie to... Grudzień 2024, w okolicach Świąt najprędzej. A właśnie, finał "97" przede mną. Serial jest krutacznie niemożliwie wręcz dobry. To arcydzieło animacji superbohaterskich zwłaszcza tych od DC czy Marvela, bazujących na wcześniejszym serialowym dziedzictwie. 10-ty odcinek będzie tak jakby na deserek. Tak, czekam na odpowiedni moment by to obejrzeć. Chill i Vibe musi być. 

Opublikowano
W dniu 15.05.2024 o 20:57, McDrive napisał:

Cudowny był ten sezon X-Men 97:banderas:

zakończenie wspaniałe, drugi sezon rozpierdoli

• This 1
Opublikowano

Można. Ja spokojnie obejrzałem, mimo że nie pamiętam praktycznie nic sprzed tych 30 lat. Zresztą zawsze możesz sobie nadrobić jak Ci się spodoba.

• Dzięki 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Dahaka napisał:

Trzeba znać oryginał z 1992, czy można wjeżdżać od razu?

Nie trzeba, ewentualnie obejrzyj sobie finał 5 sezonu (jest na D+).

oryginał to naiwna saturday morning cartoon, 97 to komiks przeniesiony na ekran

Edytowane przez tlas
  • Dzięki 1
  • This 1
Opublikowano

Disney+ to mega dobra opcja dla miłośników klasyki. Jak tak się troszku poszpera w ofercie tej platformy wyjdzie na to, że oferuje ona nam całkiem sporą bibliotekę kina sprzed 50-60 lat. Sam mam zamiar skorzystać z czegoś takiego, a mod ciągle i ciągle skupiać się na oglądanielu wszystkiego co najdoskonalsze jakościowo i po prostu najnowocześniejsze. Na początku postaram się ogarnąć kilka westernów - jest tam pewna perełka pt. Butch Cassidy i Sundance Kid, czy nawet coś z nowszego przedziału czasowego: "Tombstone" z 1993 roku. W ogóle to m.in. science-fiction i oryginalne produkcje Disneya, głównie kino familijne z różnymi gatunkami w tle dominują z tych starszych tytułów. No i gitez.

W dniu 16.05.2024 o 22:06, tlas napisał(a):

zakończenie wspaniałe, drugi sezon rozpierdoli

No i gitez no.2, do kwadratu! Podbijam forumowicza. ,,97" oceniam na: 10/10. To było 10 ultra dobrych odcinków! Ha! Wizualnie i fabularnie: kłaaaasyk genialności! Wspaniały przykład perfekcyjnego połączenia współczesnego dialogu, który powinna nieść komiksowa adaptacja w animacji i filmie z klasyczną cukierkowością lat 90-tych XX wieku. 

Opublikowano

Bardzo dziwne uczucie oglądać coś nowego i nawet fajnego od disneya.

Ale nie ma się co martwić bo już chyba zwolnili typa odpowiedzialnego za ten sezon, także kolejny, spodziewam się, będzie od jakiejś opętanej baby i chujowy.

• Smutny 1
Opublikowano
5 godzin temu, Sebas napisał(a):

Bardzo dziwne uczucie oglądać coś nowego i nawet fajnego od disneya.

Ale nie ma się co martwić bo już chyba zwolnili typa odpowiedzialnego za ten sezon, także kolejny, spodziewam się, będzie od jakiejś opętanej baby i chujowy.

drugi sezon jest już nakręcony

Opublikowano (edytowane)

"Omen - Początek" właśnie został dodany do oferty platformy Disney+. A tego... kruci, to aż się nie spodziewałem. To taka ,,mega dobra nasza!" - bo jeszcze jakiś czas temu myślałem, aby iść na to do kina, albo motać jakoś ten film z sieci, co nie byłoby dla mnie najlepszym rozwiązaniem. A tu, myk, nowy Omen do oglądnięcia na Disney+ i gra gitarka, tym bardziej, że jeden z aktorów tu występujących ma zagrać Galactusa, a będzie nim Ralph Ineson. Obejrzy się ,,Początek" to przy okazji zobaczy się w jakiej formie aktorskiej jest przyszły Galactus. 

P.S. Śmiechłem, bo przypadkowo dowiedziałem się, że Fineasz i Ferb są jakoś powiązani ze Star Wars w filmie animowanym pt. "Fineasz i Ferb. Star Wars". Ciekawe, bo w sumie to taki ,,meh" z tego filmu, bo nawet w żadnej polskiej bazie filmowej go nie ma. Chyba że to jakiś odcinek specjalny z głównej serii, który trwa 54 min. Może przy lekkim napoju wyskokowym, który by mi towarzyszył się to coś obejrzy. XD LooooL. 

fifsw_00ad411c53b68862c5f832624d2e1c99,11,0-0-692-1024.jpg

Edytowane przez JaskinieTerrigenoweMarvela
Opublikowano

Obejrzałem Xmen do końca. Topka. Polecam każdemu nawet jak ktoś nie jest ich fanem. Jedyny minus to głosy postaci. Ruda czy Logan w oryginale bardziej mi się podobały. Choć różnica jest minimalna. Czy z animacji jesteście w stanie coś jeszcze polecić?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
53 minuty temu, Dud.ek napisał(a):

379,90 na rok to już jest spora kasa. Jeśli będą walczyć z dzieleniem kont to nie wróżę długoterminowego sukcesu w naszym kraju.

To jakaś nowa cena jest i to o stówkę więcej prawie? 

Opublikowano
Godzinę temu, sprite napisał(a):

Nam właśnie brakuje 4tego do cebuli. Ktoś reflektuje?

Może i bym się skusił ale jak mają wprowadzić zakaz dzielenia konta to trochę lipa zapłacić i stracić możliwość oglądania :(

Opublikowano

Ja D+ mam wliczony w abonament netii z TV i łączem, a umowną cenę za samego disneya dziele z ziomkiem (no i konto oczywiście). Jakby nas przyblokowali jakos to jestem udupiony sam na dwa lata, o ile konto nie będzie banowane?