Skocz do zawartości

Disney+

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bang, Bang! Wychowany w mroku i pośród mroku,  Daredevil, powrócił. Jeśli mniej więcej tak całość ,,Born Again" będzie wyglądać, to... szykuje się nam prawdziwa perła w koronie jak do tej pory najlepszych seriali Marvel/Marvel Studios. Wizualnie, no jak to czysto i kameralnie jak na ten gatunek, co serial prezentuje wygląda! Jak kinowy film MCU pocięty na party do formy odcinków. :banderas:

• Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ależ to im wyszło! Diseney ,,dowiózł!". A chodzi o ,,Agathę". Tak, teoretycznie ,,To zawsze Agatha" ma szansę na powalczenie o jakieś statuetki dla produkcji serialowych - chodzi bodaj o Emmy, Saturny i całą, całą resztę, w 2025 roku (nie widzę tej produkcji do nominacji za ,,serialowe Oscary" w roku 2024). Nawet gdyby to było tylko jedno wyróżnienie, dla jednego Festiwalu etc., to dla MCU i samego Disney'a taka nagroda to i tak ogromny plus i zastrzyk energii do ,,odpowiedniej!" pracy nad planem realizacyjnym faz MCU i spójnością fabularną całości Multiversum Marvela... i nie tylko! 

16 godzin temu, Colin napisał(a):

jak ktoś ma ochotę na najnowszego Obcego to Romulus ląduje w serwisie 21 listopada :popcorn:

Idealna perspektywa! Akurat obejrzałem niedawno, zresztą wciąż mi mało!, ,,Romka" po raz 3-ci, w jakości UHD, DolbyAtmos, na moim 85calowym cudeńku QLEDowym od Sony, w opcji ustawień obrazu ,,profesjonalny" z delikatną własną kalibracją. I muszę powiedzieć, że wrażenia z tej projekcji były krutacznie nieziemskie: przy odpowiednio skąpym ustawieniu światła i kontrastu i innych parametrów, ten mrok, ten klimat Uniwersum Obcego, to że ,,nikt w kosmosie nie usłyszy twojego krzyku" było wręcz odczuwalne ultra-namacalnie, aż groza i lęk spływały na oglądającego! No i dobrze, że za kilkanaście dni ,,Romek" ląduje na Disneyu; obejrzy się po raz czwarty, a jak kupię film w wydaniu Steelbook 4K PL w połowie grudnia, to się obejrzy go po raz piąty. xD. :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

images?q=tbn:ANd9GcRPYBAu25WLWkfB84A64ns

,,Gęsia Skórka", Disney+, sezon 1, 10 odcinków (Niedługo premiera, i to chyba w styczniu, s02!) - serial, który z początku nie wydawał się tak dobrym tytułem, :banderas:na jaki wyrósł w trakcie epizodów, praktycznie aż do świetnych odcinków 9 i 10. Naturalny, klimatyczny serial - jeśli chodzi o obraz i pracę kamery oraz efekty specjalne i plener; fabularnie - zawiły twór, ale od około 4 i 5 odcinka coraz, coraz bardziej intrygujący i składający się w miarę spójną całość; narracja suspensowa: tak, nawet nawet! Główna, ni to jako antagonista, ni to protagonista postać Nathana, nauczyciela z lokalnej miejscowości, którego gran Justin Long, została najlepiej i najwłaściwiej odegrana. Finał, WoW! niezły cliffhanger, bez wyjaśnienia, jak to tak naprawdę się skończyło. Ocena s01 ,,Gęsiej Skórki": 8/10.

P.S. Fakt, s02 bodaj z premierą w 2025 roku, w styczniu, ale jeśli ma to być kontynuacja, bo wiele na to wskazuje, to naprawdę: z wieloma nowymi, i chyba ze ,,starymi" niektórymi postaciami może być naprawdę nieźle, jeszcze lepiej niż w s01! :) 

Opublikowano

Mialem to odpalić, ale strona główna D+ zasugerowała mi wśród seriali "Magię kłamstwa" i tak sobie odcinek wpadł. Motyw fajny, kryminał z typem na pograniczu dr Housea i Sherlocka Holmesa w jednym tylko od behawiorystyki i rozpoznawania najmniejszych drgnięc powieką. Gdzieś już to przerabialiśmy:

image.jpeg.7d3843bf9a3ee39e9555667a08a6eef4.jpeg

Opublikowano

Dzisiaj pojawiły się pierwsze dwa odcinki Sceleton Crew (Załoga rozbitków). Nie byłem nastawiony pozytywnie na ten serial dla dzieciaków. Szczególnie po ostatnim tworze z uniwersum Star Wars, ale to jest naprawdę dobre. Faktycznie tak jak pisali w recenzjach, przypomina to Goonies. Póki co polecam 

Opublikowano
Godzinę temu, funditto napisał(a):

Dzisiaj pojawiły się pierwsze dwa odcinki Sceleton Crew (Załoga rozbitków). Nie byłem nastawiony pozytywnie na ten serial dla dzieciaków. Szczególnie po ostatnim tworze z uniwersum Star Wars, ale to jest naprawdę dobre. Faktycznie tak jak pisali w recenzjach, przypomina to Goonies. Póki co polecam 

Ja również jestem zadowolony. Połączenie piratów i gwiezdnych wojen podobało mi się już w ostatnim mandalorianie, ale tutaj jest szansa, że będzie więcej niż kilka odcinków.

• Plusik 1
Opublikowano

Przyjemnie zaskoczyło mnie to Skeleton Crew. Odważę się napisać, że poza Andorem zapowiada się na najlepszy serial z uniwersum gwiezdnych wojen. Takie goonies w kosmosie. Co ważne - dziecięcy aktorzy nie irytują i są nawet fajnie zagrani. 

• Plusik 1
  • This 1
Opublikowano
36 minut temu, YETI napisał(a):

Od stycznia, 50zl piękny kawalerze za D+.

Właśnie przed chwilą anulowałem subskrypcję. Zostanie Netflix, HBO, Amazon - i tak nie ma czasu żeby 1/10 pooglądać tego, czego się chce:(

• Plusik 1
Opublikowano

Mnie obecnie trzyma tylko Archiwum X, wraz z nowym rokiem trzeba się pożegnać, zwłaszcza że cena Netflixa też idzie do góry.

Amazon, HBO i sky zostaną, bo są to śmieszne pieniądze jak na dzisiejsze czasy.

Opublikowano

Nie samymi nowymi ,,starwarsami" człowiek żyje. Skeleton Crew miało już swoją premierę, i jak widać ten przypominający częściowo klimaty i gatunek ,,Goonies" z 1985 roku serial, cóż, wyszedł naprzeciw oczekiwaniom fanów. I z tego co się czytało i słyszało tu i ówdzie, jest naprawdę turbo nieźle. Skeleton Crew nie zawiódł; mam nadzieję, że tak jest w rzeczywistości, zresztą kwestią czasu jest jak zacznę te dwa pierwsze odcinki oglądać, a wtedy wszystko się wyda... xD.

Tak, Disney+ dodało do swojej oferty niedawno pewien miniserial: ,,Tsunami. Wyścig z czasem" z 2024 roku, który okazał się szczerą, wielowymiarową opowieścią z ciężkim pierwiastkiem twardego reportażu, czy w ogóle dramatycznych emocji. Zrealizowany z pomysłem i ciekawą narracją, która dzieli jakby całość na dwa akty: w czasie i lekko po katastrofie Tsunami z 2004 roku na Sri Lance i innych obszarach oraz na drugą część: tragedia widziana oczami Świata, czyli dziennikarzy, naukowców etc. Zresztą, cholernie polecam ten tytuł. Komentować go nie trzeba - ciężki orzech do zgryzienia, bo to porusza to coś w człowieku. Ode mnie ocena dla niego: 8/10.

P.S.

Tak jak piszecie, również i Ja ograniczam subskrypcje, przede wszystkim nie ze względu na koszty, ale na to że... nie mam czasu na wszystko to, co chcę z tych platform obejrzeć.

Anulowane: SkyShowtime

Rotacyjnie, czyli co jakiś czas, co kilka miesięcy: AppleTV+ na jeden miesiąc

Zostają: Netflix, Disney i MAX.

Ewentualnie... zastanawiam się nad subskrypcją FlixClassic (https://flixclassic.pl) - świetne, klasyczne tytuły filmowe. 40zł na 3 miesiące abonamentu; kiedyś T. Raczek to polecał, więc tą platformę zapamiętałem. Kwestią czasu będzie, gdy tą subskrypcję tu wykupię.