Dud.ek 2 058 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października U nas niebieski ekran śmierci Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października W sensie składałeś się w kilka osób i teraz to usuwają? 1 Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października Tak, ja mam konto matke ale jednego ze składkowiczów dzisiaj przywitał taki komunikat. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 114 Opublikowano 31 października Opublikowano 31 października Bang, Bang! Wychowany w mroku i pośród mroku, Daredevil, powrócił. Jeśli mniej więcej tak całość ,,Born Again" będzie wyglądać, to... szykuje się nam prawdziwa perła w koronie jak do tej pory najlepszych seriali Marvel/Marvel Studios. Wizualnie, no jak to czysto i kameralnie jak na ten gatunek, co serial prezentuje wygląda! Jak kinowy film MCU pocięty na party do formy odcinków. 1 Cytuj
Colin 1 976 Opublikowano 8 listopada Opublikowano 8 listopada jak ktoś ma ochotę na najnowszego Obcego to Romulus ląduje w serwisie 21 listopada 1 2 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 114 Opublikowano 9 listopada Opublikowano 9 listopada Ależ to im wyszło! Diseney ,,dowiózł!". A chodzi o ,,Agathę". Tak, teoretycznie ,,To zawsze Agatha" ma szansę na powalczenie o jakieś statuetki dla produkcji serialowych - chodzi bodaj o Emmy, Saturny i całą, całą resztę, w 2025 roku (nie widzę tej produkcji do nominacji za ,,serialowe Oscary" w roku 2024). Nawet gdyby to było tylko jedno wyróżnienie, dla jednego Festiwalu etc., to dla MCU i samego Disney'a taka nagroda to i tak ogromny plus i zastrzyk energii do ,,odpowiedniej!" pracy nad planem realizacyjnym faz MCU i spójnością fabularną całości Multiversum Marvela... i nie tylko! 16 godzin temu, Colin napisał(a): jak ktoś ma ochotę na najnowszego Obcego to Romulus ląduje w serwisie 21 listopada Idealna perspektywa! Akurat obejrzałem niedawno, zresztą wciąż mi mało!, ,,Romka" po raz 3-ci, w jakości UHD, DolbyAtmos, na moim 85calowym cudeńku QLEDowym od Sony, w opcji ustawień obrazu ,,profesjonalny" z delikatną własną kalibracją. I muszę powiedzieć, że wrażenia z tej projekcji były krutacznie nieziemskie: przy odpowiednio skąpym ustawieniu światła i kontrastu i innych parametrów, ten mrok, ten klimat Uniwersum Obcego, to że ,,nikt w kosmosie nie usłyszy twojego krzyku" było wręcz odczuwalne ultra-namacalnie, aż groza i lęk spływały na oglądającego! No i dobrze, że za kilkanaście dni ,,Romek" ląduje na Disneyu; obejrzy się po raz czwarty, a jak kupię film w wydaniu Steelbook 4K PL w połowie grudnia, to się obejrzy go po raz piąty. xD. Cytuj
Colin 1 976 Opublikowano 11 listopada Opublikowano 11 listopada Rodzaje życzliwości już w czwartek w serwisie. Emma 1 Cytuj
messer88 6 589 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada https://www.imdb.com/title/tt31122777/ fajny serialik o IRA 1 Cytuj
Ken Adams 283 Opublikowano 29 listopada Opublikowano 29 listopada Uwazajcie na spam oferujacy promocje 3 miesiace za friko Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 114 Opublikowano 30 listopada Opublikowano 30 listopada ,,Gęsia Skórka", Disney+, sezon 1, 10 odcinków (Niedługo premiera, i to chyba w styczniu, s02!) - serial, który z początku nie wydawał się tak dobrym tytułem, na jaki wyrósł w trakcie epizodów, praktycznie aż do świetnych odcinków 9 i 10. Naturalny, klimatyczny serial - jeśli chodzi o obraz i pracę kamery oraz efekty specjalne i plener; fabularnie - zawiły twór, ale od około 4 i 5 odcinka coraz, coraz bardziej intrygujący i składający się w miarę spójną całość; narracja suspensowa: tak, nawet nawet! Główna, ni to jako antagonista, ni to protagonista postać Nathana, nauczyciela z lokalnej miejscowości, którego gran Justin Long, została najlepiej i najwłaściwiej odegrana. Finał, WoW! niezły cliffhanger, bez wyjaśnienia, jak to tak naprawdę się skończyło. Ocena s01 ,,Gęsiej Skórki": 8/10. P.S. Fakt, s02 bodaj z premierą w 2025 roku, w styczniu, ale jeśli ma to być kontynuacja, bo wiele na to wskazuje, to naprawdę: z wieloma nowymi, i chyba ze ,,starymi" niektórymi postaciami może być naprawdę nieźle, jeszcze lepiej niż w s01! Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 30 listopada Opublikowano 30 listopada Mialem to odpalić, ale strona główna D+ zasugerowała mi wśród seriali "Magię kłamstwa" i tak sobie odcinek wpadł. Motyw fajny, kryminał z typem na pograniczu dr Housea i Sherlocka Holmesa w jednym tylko od behawiorystyki i rozpoznawania najmniejszych drgnięc powieką. Gdzieś już to przerabialiśmy: Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 30 listopada Opublikowano 30 listopada Ta "magia" w pewnym momencie zrobiła się tak absurdalna, że serial stał się karykaturą własnych założeń. Kolesie oblizujący się przy perwersjach included. Szkoda czasu. Cytuj
funditto 661 Opublikowano 3 grudnia Opublikowano 3 grudnia Dzisiaj pojawiły się pierwsze dwa odcinki Sceleton Crew (Załoga rozbitków). Nie byłem nastawiony pozytywnie na ten serial dla dzieciaków. Szczególnie po ostatnim tworze z uniwersum Star Wars, ale to jest naprawdę dobre. Faktycznie tak jak pisali w recenzjach, przypomina to Goonies. Póki co polecam Cytuj
McDrive 3 113 Opublikowano 3 grudnia Opublikowano 3 grudnia Godzinę temu, funditto napisał(a): Dzisiaj pojawiły się pierwsze dwa odcinki Sceleton Crew (Załoga rozbitków). Nie byłem nastawiony pozytywnie na ten serial dla dzieciaków. Szczególnie po ostatnim tworze z uniwersum Star Wars, ale to jest naprawdę dobre. Faktycznie tak jak pisali w recenzjach, przypomina to Goonies. Póki co polecam Ja również jestem zadowolony. Połączenie piratów i gwiezdnych wojen podobało mi się już w ostatnim mandalorianie, ale tutaj jest szansa, że będzie więcej niż kilka odcinków. 1 Cytuj
Pix 971 Opublikowano 4 grudnia Opublikowano 4 grudnia Przyjemnie zaskoczyło mnie to Skeleton Crew. Odważę się napisać, że poza Andorem zapowiada się na najlepszy serial z uniwersum gwiezdnych wojen. Takie goonies w kosmosie. Co ważne - dziecięcy aktorzy nie irytują i są nawet fajnie zagrani. 1 1 Cytuj
YETI 11 045 Opublikowano 4 grudnia Opublikowano 4 grudnia Od stycznia, 50zl piękny kawalerze za D+. Cytuj
Faranell 279 Opublikowano 4 grudnia Opublikowano 4 grudnia 36 minut temu, YETI napisał(a): Od stycznia, 50zl piękny kawalerze za D+. Właśnie przed chwilą anulowałem subskrypcję. Zostanie Netflix, HBO, Amazon - i tak nie ma czasu żeby 1/10 pooglądać tego, czego się chce:( 1 Cytuj
Pix 971 Opublikowano 4 grudnia Opublikowano 4 grudnia Dlatego ja subuję rotacyjnie. Tylko amazon na cały rok, bo 5 dych to grzech nie brać. A apple, netflix, max i ewentualnie skyshowtime wymieniam co miesiąc. 1 Cytuj
YETI 11 045 Opublikowano 4 grudnia Opublikowano 4 grudnia Mnie obecnie trzyma tylko Archiwum X, wraz z nowym rokiem trzeba się pożegnać, zwłaszcza że cena Netflixa też idzie do góry. Amazon, HBO i sky zostaną, bo są to śmieszne pieniądze jak na dzisiejsze czasy. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 114 Opublikowano 4 grudnia Opublikowano 4 grudnia Nie samymi nowymi ,,starwarsami" człowiek żyje. Skeleton Crew miało już swoją premierę, i jak widać ten przypominający częściowo klimaty i gatunek ,,Goonies" z 1985 roku serial, cóż, wyszedł naprzeciw oczekiwaniom fanów. I z tego co się czytało i słyszało tu i ówdzie, jest naprawdę turbo nieźle. Skeleton Crew nie zawiódł; mam nadzieję, że tak jest w rzeczywistości, zresztą kwestią czasu jest jak zacznę te dwa pierwsze odcinki oglądać, a wtedy wszystko się wyda... xD. Tak, Disney+ dodało do swojej oferty niedawno pewien miniserial: ,,Tsunami. Wyścig z czasem" z 2024 roku, który okazał się szczerą, wielowymiarową opowieścią z ciężkim pierwiastkiem twardego reportażu, czy w ogóle dramatycznych emocji. Zrealizowany z pomysłem i ciekawą narracją, która dzieli jakby całość na dwa akty: w czasie i lekko po katastrofie Tsunami z 2004 roku na Sri Lance i innych obszarach oraz na drugą część: tragedia widziana oczami Świata, czyli dziennikarzy, naukowców etc. Zresztą, cholernie polecam ten tytuł. Komentować go nie trzeba - ciężki orzech do zgryzienia, bo to porusza to coś w człowieku. Ode mnie ocena dla niego: 8/10. P.S. Tak jak piszecie, również i Ja ograniczam subskrypcje, przede wszystkim nie ze względu na koszty, ale na to że... nie mam czasu na wszystko to, co chcę z tych platform obejrzeć. Anulowane: SkyShowtime Rotacyjnie, czyli co jakiś czas, co kilka miesięcy: AppleTV+ na jeden miesiąc Zostają: Netflix, Disney i MAX. Ewentualnie... zastanawiam się nad subskrypcją FlixClassic (https://flixclassic.pl) - świetne, klasyczne tytuły filmowe. 40zł na 3 miesiące abonamentu; kiedyś T. Raczek to polecał, więc tą platformę zapamiętałem. Kwestią czasu będzie, gdy tą subskrypcję tu wykupię. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi