Skocz do zawartości

Disney+

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Styczeń lub luty 2025 - Disney+ z premierą w tym okresie s02 antologii "Gęsia skórka". To chyba jedno z nietypowych widowisk dla tej platformy, na które... czego nie ukrywam: mega czekam!

W dniu 29.12.2024 o 19:02, Square napisał(a):

Petarda! Technika animacji: profesorska, subtelna, ale i dynamiczna - chodzi o animację 3D, która chce być również animacją 2D. I to tutaj twórcom wychodzi. Fabuła, postaci, dla mnie nieistotne - liczy się design i podejście do wizji artystycznej w stronie technicznej animacji. Dla takich wyjątków oglądam bez wahania! Biorę serial na klatę i czekam! <3 :banderas:

Opublikowano
W dniu 7.01.2025 o 21:17, Colin napisał(a):

Obcy: Romulus po obsuwie z listopada w końcu pojawi się na platformie 15 stycznia.

Fajnie, zdążę obejrzeć, bo z wraz podniesienie ceny do 50zl, z końcem miesiąc kończy mi się subskrypcja, której nie przedłużam.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ooo, ,,la boga... ", czy jak się to tam pisze, Spider-Man: przyjazny pająk z sąsiedztwa (2025)- (jak na razie) pierwszy sezon dość oryginalnej, odważnej i ryzykownej pod względem techniki i stylu animacji produkcji z świata Marvela (która do MCU raczej należeć nie będzie, sądząc tak po 1-ym odcinku, bo dopiero ten za mną), to nie aż tak zły serial ,,domu pomysłów" Stana Lee, o Spider-Manie, tak jak się mówi o tym w sieci. To taka animacja, w której stary, komiks srebrnej ery Marvela przeniesiono na formą klasycznej animacji, nadano jej wypukłości, ostrych konturów, krawędzi etc., dodano głębi wymiaru 3D w technice komputerowej i w ten sposób dano geekom coś, co trochę zrobi sobie wyżerki na naszej nostalgii, ale i zaoferuje powiew świeżości i takiego twórczego ryzykanctwa. Kwestia polskiego dubbingu w tej serii: nostalgicznie, ale i dziarsko. Pilot produkcji mogę ocenić na: 8,5/10. 

P.S. Szczerze? To jest jeszcze bardziej niezwykłe, bardziej

Spoiler

(i gdzie w tym jest k***a Woke? A jak Norman Osborn byłby Chińczykiem murzynem albinosem, to też by źle było? Fabuła, pomysł, idea, sprytna realizacja! To serial dla pokoleń i dla platformy Disney+, a nie ramówkę TV lub jako film do kin) oryginalne niż X-Men'97!

Opublikowano

Po obejrzanych 2 odcinkach potwierdzam, ciekawa intryga i sam pomysł na fabułę, aktorstwo OK, zobaczymy jak to dalej się potoczy.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

The Incredible Hulk (1996-97) - najlepszy serial animowany z cukierkowych lat 90-tych XX wieku od Marvela pod względem poważnej stylistyki samej animacji (kolor, ton, cienie, ekspresja w scenach akcji etc.) jak i pod względem mocarnego intro z piekielnie patosowym, czyli mocnym w srocz xD!, tłem muzycznym. Projekty postaci (zarówno charakter, CV, osobowość, wygląd, animacja) - tak na pół gwizdka przez całe 21 odcinków: nie są one ani świetne ani średnie, ot wystarczająco dobre jak na ton narracji serialu, samą technikę animacji, tła itp. To jest turbo-mega dobry serial... Tiaaa, i ten Gargulec, i Lider i She-Hulk i motyw ,,dziennika Bruce'a Bannera" - ogólnie zbliżam się do startu s02, ale na ten moment ocenię tą perełkę na: 8,5/10! <3

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sezon drugi starwarsowego ,,Andora" tuż tuż - ostatni tydzień kwietnia. Zwiastuny do serii, częściowo marketing, materiały z planu/zza kulis produkcji, jakość scenografii i zdjęć do sezonu - WoW! ,,Andor" robi wrażenie już na starcie, przed premierowym epizodem s02! To aż chce się oglądać ,,na wczoraj!" xD. I weź tu czekaj ponad miech! Jeśli (a raczej tak nie będzie) Disneyoza... nie skupczyła produkcji (chodzi o calutki proces) drugiego sezonu ,,Andora", to szykuje się nam najlepsze starwarsowe coś od dawna... Oby! 

W dniu 14.03.2025 o 18:22, Fanek napisał(a):

Paradise 8/10 świetny!

"Paradise" to tylko taki thriller, kryminał, coś z motywem śledztwa, suspensu? Czy jest tam coś jeszcze? Np. coś co związane jest z jakimiś ,,tajemniczymi zjawiskami", a nie tylko z polityką i zawiłościami gatunku thrillerowego? Sam nie wiem na czym polega fenomen tego serialu - naprawdę zbiera dość dobre opinie, nie tylko w Polsce, ale i na świecie; sporo się o tym tytule również mówi. xD

Opublikowano
5 godzin temu, JaskinieTerrigenoweMarvela napisał(a):

Sezon drugi starwarsowego ,,Andora" tuż tuż - ostatni tydzień kwietnia. Zwiastuny do serii, częściowo marketing, materiały z planu/zza kulis produkcji, jakość scenografii i zdjęć do sezonu - WoW! ,,Andor" robi wrażenie już na starcie, przed premierowym epizodem s02! To aż chce się oglądać ,,na wczoraj!" xD. I weź tu czekaj ponad miech! Jeśli (a raczej tak nie będzie) Disneyoza... nie skupczyła produkcji (chodzi o calutki proces) drugiego sezonu ,,Andora", to szykuje się nam najlepsze starwarsowe coś od dawna... Oby! 

"Paradise" to tylko taki thriller, kryminał, coś z motywem śledztwa, suspensu? Czy jest tam coś jeszcze? Np. coś co związane jest z jakimiś ,,tajemniczymi zjawiskami", a nie tylko z polityką i zawiłościami gatunku thrillerowego? Sam nie wiem na czym polega fenomen tego serialu - naprawdę zbiera dość dobre opinie, nie tylko w Polsce, ale i na świecie; sporo się o tym tytule również mówi. xD

Polityka, wizja przyszłości, ocieplenie klimatyczne, kryminał, troche akcji, mystery, ideolo właczaj ;)

Opublikowano (edytowane)

Kolejny bardzo dobry odcinek DD, a zbliżamy się do połowy sezonu. Mam nadzieję, że przynajmniej taki poziom utrzymają do końca i będę bardzo zadowolony. Oby to był pierwszy krok na drodze, ku co najmniej dobrym serialom Marvela.

Edytowane przez Luqat
Opublikowano

Chodzą słuchy, że ,,Control Freak", taki tam niby body horror, który Disney+ udostępnia w swojej ofercie... nie jest takim gówno-zrywem, za jaki się go uważa. Generalnie ponoć to kiepskie widowisko, na zasadzie, że to film, który podzielił odbiorców maksymalnie! Nie powiem, nie wiem czemu, ale ten cały ,,Control Freak" kusi żeby go oglądnąć - film najwyżej wyląduje na liście dziwnego filmowego doświadczenia, które mnie kopnęło xD.

W dniu 17.03.2025 o 19:44, Fanek napisał(a):

Polityka, wizja przyszłości, ocieplenie klimatyczne, kryminał, troche akcji, mystery, ideolo właczaj ;)

Jeśli chociaż z 15% tego, co piszesz jest prawdą a nie ukrytym cynizmem czy ironią w stosunku do tego seriali, to i tak trzeba - gdy znajdzie się na to czas - dać tej produkcji jakiś cień szansy. Nie moje klimaty... no, ale gdyby coś nadnaturalnego w fabule się tam pojawiło, no to może się ogarnie cały sezon. :unknown: