JaskinieTerrigenoweMarvela 112 Opublikowano 17 lipca Opublikowano 17 lipca Tak się stało, że wczoraj zastanawiałem nad subskrypcją Disney+: czy na razie odpuścić tą platformę, np. po finale "Akolity", czy dalej się w to bawić. Nawet nie zauważyłem, że nie oglądam Disneya od dobrych 6 dni, po ostatnim epizodzie"Akolity " właśnie. Hue hue. MAX mnie zaintrygował oraz nowości Netflixa, także oldschool, który obecnie oglądam: głównie ,,stare" seriale anime i animowane ogólnie. W pewnym momencie w końcu tą subskrypcję sobie zafunduję, bo ,, Korpo Myszka Miki" kusi ofertą jakościową swych treści, zwłaszcza jeśli ma się kupić plan ,,abo", w którym najwyższa jakość obrazu i dźwięku i świetne strumieniowanie danych są gwarantowane! Mało tego, jeszcze do oglądnięcia zostały mi tytuły z MCU w ramach rewatchu oraz Nowy Kanon Disneya w tym samym względzie. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 19 lipca Opublikowano 19 lipca Moje ostatnie znalezisko jestem w połowie i bardzo dobry, małe miasteczko w Kanadzie, morderstwo, śledztwo, Lily Gladstone z Czas krawego księżyca https://www.imdb.com/title/tt1640719/ edit: nie słuchajcie tego gościa niżej, trup w 1ep. Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 19 lipca Opublikowano 19 lipca dzięki za spoiler, po pierwszym odcinku nie wynika że ktoś zginął 1 Cytuj
messer88 6 578 Opublikowano 29 lipca Opublikowano 29 lipca Nowy sezon Futuramy, 1szy ep można oglądać. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 112 Opublikowano 29 lipca Opublikowano 29 lipca 11 sezon Futuramy to takie bezcenne dobro, które ostatnio odkryłem na platformie Disneya - nie miałem pojęcia (a raczej o tym fakcie zapomniałem, i to od dłuższego czasu), że serial miał kolejne 10 odcinków w cyklu, i co najlepsze: że kolejne naście będzie emitowanych co tydzień na Disneyu właśnie, od 29 lipca. Tak, s11e01 zaczyna serię genialnie... A dalej jest tylko lepiej! I szata graficzna jest cudowna, jak i wyjątkowo ,,płodne" w przekazie są futurystyczne, z nawiązaniem do nauki, technologii jak i gatunków filmowych, no i niektórych Uniwersów pomysły na fabułę! Perełka! 9/10 - za obejrzane dotychczas 7 z 10 odcinków 11 sezonu Futuramy! A Spoiler nawiązania, oj i to bardzo autorskie, oj bardzo... do Diuny i Pandemii Covid-19 to czyste złoto! Cytuj
YETI 11 040 Opublikowano 29 sierpnia Opublikowano 29 sierpnia Oglądam sobie x-menow z 92, a tam Oczywiście z polskim lektorem tłumaczenie zupełnie inne. Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 29 sierpnia Opublikowano 29 sierpnia Yeti nigdy nie odpowiada na posty. 1 Cytuj
YETI 11 040 Opublikowano 31 sierpnia Opublikowano 31 sierpnia W dniu 29.08.2024 o 18:08, Square napisał(a): Jakie? W oryginale co jest? Musiałbym to włączyć jeszcze raz, już nie pamiętam. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 112 Opublikowano 11 września Opublikowano 11 września Rewelacyjny "Hit Monkey", którego nie da się nie polecać, jeśli nie widzieliście jeszcze sezonu 1!, właśnie wjechał do ,,ramówki" Disney+ z sezonem drugim. Tiaaaa, i z racji tego jest pysznościowo: nie oczekiwałem fajerwerków, ba!, jakiejkolwiek, choćby minimalnej nadziei, że drugi sezon w ogóle wyjdzie. A tu... proszę włączam apkę Disney+ i seria druga ,,małpeczki zabójcy" w wersji animowanej figuruje w pasku nowości platformy. Wyjątkowa fabuła cholernie pomyślnie stworzonej animacji, o wyjątkowym bohaterze, z dość odważną i agresywną, jak na standardy animacji Marvela, ,,kreską". Must See, ASAP! 1 Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 12 września Opublikowano 12 września Promocja jest na trzy miesiące za 9,99 zł. Cytuj
Colin 1 975 Opublikowano 12 września Opublikowano 12 września 14 godzin temu, Faka napisał(a): Promocja jest na trzy miesiące za 9,99 zł. jakieś szczegóły masz może? dla nowych albo nieaktywnych? u siebie nic nie widzę w planie płatności edytka: dobra, mam: Disney+ przygotował ofertę specjalną dla nowych i powracających użytkowników serwisu. W ramach niej będzie można skorzystać z subskrypcji Disney+ w cenie 9,99 zł miesięcznie przez pierwsze 3 miesiące. Oferta będzie ważna do 27 września. Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 12 września Opublikowano 12 września Właśnie miałem pisać, bo mi wyskoczyła reklama. Chyba wrócę na 3 miechy, bo chciałem pare nowości sprawdzić. Cytuj
Ken Adams 282 Opublikowano 12 września Opublikowano 12 września Planowalwm obejrzec zagubionych po raz czwarty wraz z nadejsciem smutnej jesieni. Juz nie planuje… juz leci 7 ep bdb promocja polecam Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 112 Opublikowano 13 września Opublikowano 13 września ,,Dobra promka nigdy nie jest zła" - Korpo-Miki daje praktycznie dwa miechy za darmo swoim subskrybentom dla cieszonka z usługi Disney+... No i giterez, no to trzeba skorzystać, w końcu będzie można ,,mieć ciastko i zjeść ciastko" i na odwrót. xD. Swoją drogą, warto ogarnąć miniserial, nawet i z racji tego, że to tylko 4-epizody, w konwencji legoludkowej rzeczywistości w animacji zrealizowanej w Uniwersum Star Wars. To w końcu śmieszkowe podejście do starwarsów, na które ostatnio spada całe morze hejtu, więc nawet dla chillu i dla jakiejś alternatywnej wizji Gwiezdnych Wojen powinno się do tej serii przysiąść. Ha! P.S. "Zbrodnie po sąsiedzku" - warte obejrzenia? Ciekawa obsada, to raz, gatunek to dwa, no i pomysł na fabułę to trzy. Chodzi ta seria za mną od miesięcy. Cytuj
Chewie 176 Opublikowano 14 września Opublikowano 14 września No i się nie załapie a właśnie miałem cancelować to gówno. Mało nowości, marvele chciałem zobaczyć raz i zapomnieć ale jakoś ciągle nie mam nastroju. Chyba nie jestem ich target audience, nie zbieram funko popów. Jedynie szogun był dobry ale drugi sezon pewnie za rok. Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 15 września Opublikowano 15 września Również polecam Hit Monkey. Drugi sezon petarda. Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 16 września Opublikowano 16 września Disney zdominował Emmy Shogunem i The Bear https://www.filmweb.pl/news/Emmy+2025%3A+"Szōgun"+i+"The+Bear"+biją+rekordy.+"Hacks"+sprawia+niespodziankę-157255 Cytuj
Colin 1 975 Opublikowano 16 września Opublikowano 16 września 6 godzin temu, Shen napisał(a): Disney zdominował Emmy Shogunem i The Bear https://www.filmweb.pl/news/Emmy+2025%3A+"Szōgun"+i+"The+Bear"+biją+rekordy.+"Hacks"+sprawia+niespodziankę-157255 nie nie misiu, nie hatfu disney tylko FX. solidnie dostarczają więc nie dziwota że tyle zgarniają Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 16 września Opublikowano 16 września 11 minut temu, Colin napisał(a): nie nie misiu, nie hatfu disney tylko FX. solidnie dostarczają więc nie dziwota że tyle zgarniają A do kogo należy FX? Cytuj
Colin 1 975 Opublikowano 16 września Opublikowano 16 września 39 minut temu, Shen napisał(a): A do kogo należy FX? wiem ale nie psuj wolę oddzielić to złoto od gówna Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 112 Opublikowano 17 września Opublikowano 17 września https://www.filmweb.pl/film/Marvel%3A+Od+zera+do+bohatera+–+75+lat+historii+studia-2014-737820 Marvel: Od zera do bohatera – 75 lat historii studia - 41 minut treści reportażu w tematyce historii Uniwersum Marvela w komiksie, serialu i filmie. Dokument okryty warstwą ,,lekkiego lukru", tej marvelowskiej ,,boskości i najlepszości", jakby wszystko, mimo potknięć i prawie że upadku w latach 80-tych tak słynnej firmy, i tak nie usuwało z jej marki i dobytku miana tej niezniszczalnej boskości. Genialnie zwizualizowany, w miarę dobrze opowiedziany, lecz z lukami i zbyt dużą warstwą ,,lukrowanej pychy", no i brakiem aktualnego statusu marki i jej powodzenia wśród fanów na całym świecie, zwłaszcza... jeśli tytuł oglądamy dzisiaj. Naciągane 7/10, no ale niech będzie - ocenka ode mnie. A tu... na pocieszenie, znalazłem coś prawie że z darknetu, na YT; o ile się nie mylę jest to palestyńska... wizja Myszki Miki. xD: Cytuj
Colin 1 975 Opublikowano 26 września Opublikowano 26 września https://www.filmweb.pl/news/Disney%2B.+To+już+koniec+darmowego+współdzielenia+kont.+Ile+kosztuje+dodanie+użytkownika-157405 myszka miki idzie w ślady netflixa. nic nie trwa wiecznie ale chujowe zagrywki i tak. 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 112 Opublikowano 26 września Opublikowano 26 września Dobra nasza, że Korpo-Disney ma w swoich mackach Hulu. Dzięki tejże stacji można na ,,disneyowej magii streamingu" (huehue XD) obejrzeć - i tu już mówię całkiem serio - świetne dwa miniseriale dokumentalne: "Masakra w Jonestown" oraz "Out There: Crimes of the Paranormal". Pierwszy z nich obejrzałem śmigiem - migiem: 3 odcinki po około 45 minut; serial dostępny w jakiś sposób na NG Channel i Hulu (współprodukcja?), czyli u nas na Disney+. Opowiada on o sekcie Jima Jonesa, ultra-ortodoksyjnego maniaka własnej wielkości; głównie narracja opiera się na zeznaniach najważniejszych świadków działalności Sekty w Gujanie sprzed masowego samobójstwa z 1978 roku jak i z samego tego dnia i dni poprzedzających to niechlubne, tragiczne wydarzenie. Jako że jestem miłośnikiem zagadnień psychokryminologicznych, to nie mogłem odpuścić tej produkcji, mimo iż ów temat Jonestown etc. znam dość dobrze. Serial ocenię ostatecznie na 8/10 - kurłaaaa był on zdecydowanie za krótki. "Out There: Crimes of the Paranormal" - bodaj 8 odcinków składających się na sezon no.1. Przykład produkcji, której motywy, treści, sposób opowiadania etc. zdradza sam tytuł. I jestem po pierwszym odcinku właśnie; pierwsza sprawa: genialne wizualizacje, sposób montażu, udźwiękowienie, techniki graficzne służące nadaniu animacji odpowiedniego stylu - animacji, która służy fabularyzowaniu treści. I to jest świeżość w gatunku; tymczasowa ocena tytułu, to dla mnie: 8/10. I czuć w odcinku pierwszym było tą narrację jak w śledztwie. Cytuj
_Red_ 12 061 Opublikowano 13 października Opublikowano 13 października Dzis pierwszy raz kumplowi wyskoczyla prosba o kod weryfikacyjny (ktory przyszedł mi na maila). Wczoraj jeszcze oglądał normalnie, dotyczyło tego samego telewizora. Podałem mu, ale ciekawe kiedy dostanie kolejny monit. W dniu 26.09.2024 o 11:31, Colin napisał(a): https://www.filmweb.pl/news/Disney%2B.+To+już+koniec+darmowego+współdzielenia+kont.+Ile+kosztuje+dodanie+użytkownika-157405 myszka miki idzie w ślady netflixa. nic nie trwa wiecznie ale chujowe zagrywki i tak. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi