Skocz do zawartości

Disney+

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Jeez_PS napisał:

@Rtooj No właśnie w starym serialu jest, oglądałem tak już dwa odcinki

Podaj odcinki, bo sprawdzałem te z robokwakiem i polskiego nie mam.

Opublikowano
2 minuty temu, Jeez_PS napisał:

Pierwszy z listy i 9 albo 10  - nie pamiętam który - z mamuśka i wielkimi robotami

Oboje mamy rację :) odcinki o których mówisz mają dubbing, ale odcinek zamrożona gotówka i np. 1 odcinek 3 sezonu już nie.

Ale bałagan

• Plusik 1
Opublikowano

Kończę pierwszy sezon Scrubs. Kiedyś oglądałem tylko wybiórczo w tv. Wspaniały jest to serial, ale specyficzny jak The Office, nie każdemu podpasuje. Fajnie, że w końcu wszystkie sezony dostępne w jakimś VOD u nas. Disney+ dał mnóstwo dobrego, szanuję.

• Plusik 3
Opublikowano

No właśnie pamiętam, że były słabsze momenty, ale nie kojarzę w jakich sezonach, bo nigdy nie oglądałem po kolei. Wkrótce się dowiem to przekażę informacje.

Opublikowano

Myślałem że scrubs nie przetrwa zderzenia, ale jednak po latach jest jeszcze lepszy. Dużo humoru, pokazuje szpital lepiej niż te wszystkie wymuskane seriale teraz i czasem smutny. Niestety jeśli chodzi o humor to bywa bardzo różnie. Czasem przez cały odcinek może raz się uśmiechnie, ale jednak każdy ma jakieś głębsze przesłanie. Ostatni sezon to gówno.

I faktycznie początek jest lepszy. No i dr. Kelso i Woźny to postacie dla mnie kultowe :)

• Plusik 1
Opublikowano

No ten kontrast głupiego humoru ze smutnymi zdarzeniami jest mocny, najlepsza część serialu. Fajnie taki serial obejrzeć po latach i zobaczyć jak używają pejdżerów, albo oglądają coś na kineskopowych tv. OST też robi robotę.

Opublikowano

Ja nadrabiam w końcu Mandaloriana i bawię się przednio. Jestem po drugim epizodzie drugiego sezonu i tak sobie myślę, że to taki lepszy Wiedźmin niż to, co zaserwował nam Netflix. Widać tutaj, że również twórcy mieli radochę z zabawy w tym uniwersum, także ten duet twórczy Filoni+Favreau zdecydowanie się sprawdza.

Byłem sceptykiem, a teraz z optymizmem patrzę na te nadchodzące produkcje, chociaż równocześnie uważam, że powinno się zdecydowanie iść naprzód, a nie cofać do wydarzeń, które już znamy. Wprawdzie Mando jest prequelem nowej trylogii, ale działa poniekąd jak sequel do ikonicznych wydarzeń z Powrotu Jedi (poza tym o nowej trylogii lepiej zapomnieć).

Opublikowano

Ja lecę The Orville, jak pierwszy sezon taki trochę cringe momentami tak drugi petarda i najlepszy Star Trek ostatnio nie będący star trekiem. Na plus dla fanów ST na pewno gościnne występy aktorów z ST, momentami przypomina mi trochę Farscape, trochę Andromedę, ogólnie widać wiele inspiracji. Dzisiaj zacznę trzeci sezon który podobno jest jeszcze lepszy.

Opublikowano
Godzinę temu, krupek napisał:

No ten kontrast głupiego humoru ze smutnymi zdarzeniami jest mocny, najlepsza część serialu. Fajnie taki serial obejrzeć po latach i zobaczyć jak używają pejdżerów, albo oglądają coś na kineskopowych tv. OST też robi robotę.

Dla mnie są dwa momenty, które ryją mocno banię

Spoiler

Odcinek jak umiera brat Jordan i cały odcinek Cox go niby widzi, oraz jak Cox traci jednego dnia 3 pacjentów, mocno uderzające sceny.

Serial bardzo lubię, chyba taki numer jeden dla mnie. Na disney są jeszcze On Ona i dzieciaki, też polecam, choć nietypowy serial.

• Plusik 2
Opublikowano

Scrubs tak bardzo mi się kiedyś podobało, że kupiłem wszystkie sezony na DVD. Jeszcze gdzieś są u rodziców na strychu.

On, ona i dzieciaki na początku śmieszne, ale brak pomysłu na rozwój postaci doprowadził do tego, że z postaci syna głupka zrobili takiego debila przed którym Walduś z Kiepskich klęka. A ze starszej córki też idiotkę taką, że już się oglądać nie dało.