Skocz do zawartości

Turbo Dogrywka!

Overtime! 56 użytkowników zagłosowało

1. 1. Shadow of the Colossus vs. Resident Evil 4

• Shadow of the Colossus
    • Resident Evil 4

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 29.01.2022 o 11:00

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

• Odpowiedzi 70
  • Wyświetleń 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Ja tutaj podejmuję ciężki wybór moralny którą gre życia zabić żeby inna mogła żyć i zdobyła mistrzostwo a tu jakieś chore poyeby się uaktywniają i piszą że re4 to słaba gra 

• No przestań, chyba w Twojej głowie.  Ja jestem za SotC, ale jak przejdzie RE4 to w kolejnej rundzie mój głos leci na Residenta, bo to przecież dwie równie kapitalne gry. Różne, inne, ale wciąż św

• W głosach seniorów też był remis.

Opublikowano

No co prawda napisali tylko że przehajpowana ale z zagrajmerami na tym forum to nigdy nic nie wiadomo :\

Opublikowano

No to teraz ninja gaiden bedzie mialo latwiej, bo bylby wpierdol od re4.

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, cotek napisał:

A będzie dogrywka GTA - Silent Hill 2 ?

Nie będzie. Tam zadecydowali Seniorzy (stosunkiem głosów 14-10), że dalej przechodzi San Andreas.

W przypadku SotC i RE4 również w tym aspekcie był remis (12-12), więc trzeba było to jakoś błyskawicznie rozstrzygnąć, by kontynuować zabawę.

Opublikowano

Spoko Paolo jak oświecenie przyjdzie na Białoruś i trochę dojrzejesz to też doceniasz to arcydzieło:cool:

Opublikowano

Paolo masz szanse sie odgryzc w nowej rundzie! Nie dajcie Hayabusie przegrac z jedzeniem koniem po pustkowiach.

Opublikowano
Godzinę temu, cotek napisał:

A będzie dogrywka GTA - Silent Hill 2 ?

Obyś przy tutorialach do Elden Ringa wykazał się większym zainteresowaniem, bo konik nie pobiegnie :kaz:

Opublikowano
1 godzinę temu, Pupcio napisał:

No co prawda napisali tylko że przehajpowana ale z zagrajmerami na tym forum to nigdy nic nie wiadomo :\

Bez trollingu seniorze Pupcio, solidna gra, ale, że to rewolucja w gejmingu to się dowiedziałem na tym forum. Jak odpalałem Sotc to było coś nowego, RE4 kolejna gierka gdzie się fajnie sadziło headshoty.

Opublikowano
2 godziny temu, Bzduras napisał:

Obyś przy tutorialach do Elden Ringa wykazał się większym zainteresowaniem, bo konik nie pobiegnie :kaz:

jim-carrey-excited-to-see-you.gif

Opublikowano

Nie no ale z tą godziną deadline'u w SOBOTĘ to organizator przesadził.

W sumie miałbym zagwozdkę, bo obie gry zrobiły na mnie duże wrażenie, ale też obie nie były dla mnie objawieniami ani kamieniami milowymi w osobistej historii gejmingu, pewnie w dużym stopniu ze względu na ogrywanie ich dopiero parę dobrych lat po premierach. Czysty gameplay to wiadomo, RE4: gra, do której na pewno wraca się chętniej, niż do konkurenta i "bieganie chłopkiem i strzelanie" po prostu zapewnia fun. Po drugiej stronie ta mityczna DUSZA, sztuka i w ogóle, ale też specyficzny, ociężały gameplay z charakterystycznym dla dzieł Uedy lagiem i bezwładnością poruszania, której ja nie lubię. Ale za samą muzykę SotC na zawsze ma u mnie wyróżnienie. No cóż, siłą rzeczy ominął mnie dylemat.

Opublikowano

Czasami w życiu następuje taki moment, że trzeba przegłosować ważną ustawę o 4 w nocy jak wszyscy śpią. Nie ma, co tutaj się doszukiwać złych intencji. 

Spoiler

Chyba, że poszłoby w drugą stronę, wtedy organizator powinien podać się do dymisji.

Opublikowano

Mam nadzieje że nie znajdzie się jakiś forumowy cookiez który pomyli guziki od głosowania :/

Opublikowano
2 godziny temu, kotlet_schabowy napisał:

pewnie w dużym stopniu ze względu na ogrywanie ich dopiero parę dobrych lat po premierach. Czysty gameplay to wiadomo, RE4

This. To jest główny problem. Jak to wychodziło na ngc to był rozpierdalacz. Pare lat później to mało która gra „robi”

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, kotlet_schabowy napisał:

Nie no ale z tą godziną deadline'u w SOBOTĘ to organizator przesadził.

Przede wszystkim chciałem decyzję uzyskać jak najszybciej, bo bez niej nie mógłbym ruszyć z kolejną rundą. A na to mam czas zazwyczaj w sobotnie popołudnie i zależało mi by wrzucić nową ankietę zgodnie z planem oraz tradycją. 

Pora dobra jak każda inna - 56 głosów się zebrało w 12 godzin, więc próbka dość miarodajna. 

Jeśli dojdzie w przyszłości do podobnych sytuacji, to również będziemy działać błyskawicznie, więc zawsze warto w sobotni poranek zajrzeć na forum czy nie ma jakiejś gry do przepchania w dogrywce ;]

Opublikowano

A kiedy startujemy z kontrowersyjną 7 generacją? Z jednej strony nowe pomysły jak cover w Gearsach i masa nowych IP jak Bioshock, RDR, Batmany, Uncharted, TLOU itd z drugiej online jako standard, a co za tym idzie pocięte i niedopracowane gry i pogubienie się Chińczyków z Japonii. Pamiętacie tego szokera, że gry jak RE, DMC, Tekken czy FF staną się multiplatformowe? Potem się okazało, że to nic straconego bo Zachód im kompletnie technologicznie odjechał.

Opublikowano
12 minut temu, Zwyrodnialec napisał:

Pamiętacie tego szokera, że gry jak RE, DMC, Tekken czy FF staną się multiplatformowe?

A czemu miało to być coś złego?

Opublikowano

Przecież napisał że to był szoker  a nie że to coś złego :pechowiec:

Opublikowano
  • Autor
35 minut temu, Zwyrodnialec napisał:

A kiedy startujemy z kontrowersyjną 7 generacją?

Plan wstępnie zakłada start Siódmej Generacji wraz z zakończeniem Szóstej. Czyli za cztery tygodnie, jeśli dobrze liczę.