Opublikowano 10 listopada 20222 l Godzinę temu, Rozi napisał: A multi będzie do levelowania broni do Warzone, tak wygląda polityka Activision. To ja będę levelował bronie do Warzone ale nie będę grał w Warzone Mam gdzieś te nowożytne fenomeny multika, CoD to dla mnie od lat zabawa w klasyczne tryby i tyle mi starczy. Czy kiedyś profesjonalni twórcy gier wymyślili jakikolwiek tryb zabawy czy wszystko najpierw muszą stworzyć domorośli moderzy a kiedy wypali to wszyscy się zabierają do tworzenia swojej wersji? Battle Royal też był chyba pomysłem jednego typa tak?
Opublikowano 10 listopada 20222 l Ja mimo wszystko trochę nie rozumiem narzekania jeśli chodzi o ten 1 sezon który będzie trwał 3 miesiące. Większość narzekających prawdopodobnie nawet nie odblokuje połowy z wrzuconego contentu do multi i właściwie nie istnieją shootery które oferują jeszcze więcej. Wtopa tylko z mapami ale po reakcji społeczności wychodzi na to, że IW wie czym karmić ludzi niskim kosztem. Ktoś mnie oświeci jak to powinno wyglądać skoro 11 map + shoothouse i shipment, 51 broni + 4 w S1, 100lvli battlepassa, 6 operatorów, nowe challenge z blueprintami broni, osobny tryb Battle Royale i DMZ to lipa? I gdzie znaleźć shootery oferujące więcej? Malkontenctwo jest niezdrowe.
Opublikowano 10 listopada 20222 l Tu nie chodzi o bycie malkontentem. Gdy do "pełnej" gry dodawane są tryby F2P, które przejmują palmę pierwszeństwa wszystko staje na głowie, klient staje się produktem. 51 broni? meta 2-3 bronie po czym NERF i nowa meta, aby ludzie ponownie lvlowali. W międzyczasie fajne blue printy$$$. Niestety nie ma nic za darmo, dużo ludzi narzeka i gra dalej, bo są uzależnieni Ja sobie obyczaje nowe tryby ale z pociągu wysiadam, nie chcę gonić króliczka przez dwa lata... To już nie daje frajdy.
Opublikowano 10 listopada 20222 l 5 minut temu, KrwawaRyba napisał: 51 broni? meta 2-3 bronie po czym NERF i nowa meta No tak bo przecież w innych shooterach nie ma meta broni z którymi biega każdy kto gra o wynik
Opublikowano 10 listopada 20222 l 1 godzinę temu, KrwawaRyba napisał: Gdy do "pełnej" gry dodawane są tryby F2P, które przejmują palmę pierwszeństwa wszystko staje na głowie, klient staje się produktem. Dlaczego uważasz, że warzone przejmuje palmę pierwszeństwa? W multi poprzedniego MW grałem ładnych pare miesięcy i ani razu nie czułem się zmuszany do odpalenia Warzone. jedyne co widziałem, to skiny, które były do wykorzystania tylko w tym trybie, ale to mnie akurat najmniej interesuje. Grasz w tryby jakie chcesz i wtedy inne mogą dla Ciebie nie istnieć
Opublikowano 10 listopada 20222 l Ze względu na dochody. Tak jak było z MW2019, po jakimś czasie MW przestanie się tak dobrze sprzedawać a w grę f2p zawsze ludzie będą grali. No i aby utrzymać zainteresowanie w warzon musi być dużo ludzi aby mecze szybko chodziły itp. Przez to cały syf z wymuszaniem crossplay, opłacaniem streamerow, youtuberów i innej zakały naganiaczy. To cały ekosystem przynoszący ogromne pieniądze. Nie chcę nikogo przekonywać, moim zdaniem jako gracze na tym tracimy.
Opublikowano 10 listopada 20222 l Ale wiecie ze możecie levelowac broń w MW2 i grać w Warzone jeśli chcecie, a jeśli nie chcecie… to nie grać w Warzone? nikt wam zwykłego multiplayera nie zabiera przecież ja pierdole
Opublikowano 10 listopada 20222 l 23 minuty temu, KrwawaRyba napisał: Ze względu na dochody. Tak jak było z MW2019, po jakimś czasie MW przestanie się tak dobrze sprzedawać a w grę f2p zawsze ludzie będą grali. Ale co mnie jako gracza obchodzi, że MW2 będzie sie po czasie gorzej sprzedawać? Dopóki mam z kim grać, to mnie nie obchodzi tryb f2p i co sie tam dzieje. A uwierz mi, w "zwykłego" multi będzie się dało grać bardzo długo. Szukanie dziury w całym
Opublikowano 10 listopada 20222 l Filozofujemy nad sensem bądź bezsensem dodawania dużej gry F2P w pełnopłatny tytuł. Acti liczy hajs, jak się będzie opłacało, to będziesz zapierdalał w Warzone po content dla MW a nie na odwrót. I wtedy będzie płacz.
Opublikowano 10 listopada 20222 l 4 minuty temu, KrwawaRyba napisał: Filozofujemy nad sensem bądź bezsensem dodawania dużej gry F2P w pełnopłatny tytuł. Acti liczy hajs, jak się będzie opłacało, to będziesz zapierdalał w Warzone po content dla MW a nie na odwrót. XDDD po pierwsze warzone jest osobnym bytem. Dodają Ci kolejny duży tryb za darmo i narzekasz, no ok. po drugie niech liczą hajs, a po żaden content nie będę nigdzie zapierdalał, bo nie widzę takiej potrzeby. Ale rozumiem, że zbieracze skinów i etykiet już wydali wyrok, bo może będą musieli grać w warzone żeby se odblokowac chuja wartą zawieszke do broni
Opublikowano 10 listopada 20222 l Należałoby honorowo powstrzymać się od dyskusji o waleniu graczy w dupalka w momencie gdy kupiło się czterdziestą czwartą iterację gierki od Activision Blizzard za 320 zeta. Nikt nikomu nie zabrał podstawowego multika do MW, CW itd. bo dzieciarnia lubi Warzone i nikt nam nie zabierze TDM'u do MW2, nowe stare mapy będą, nowe pierdoły jeśli kogoś one interesują też będą i gracze też się znajdą tak samo jak znajdują się nadal w takim CW. Niegdyś stare mapy były w pakiecie razem z nowymi za dodatkową opłatą i można było pograć sobie na tych mapach tylko z tymi, którzy też wydali osobne pieniądze na DLC, teraz dostajemy ten szajs jako aktualizacje. Ja mam do siebie żal ogólnie, że w całej tej mojej nienawiści do branży Gierkova musiał przyjść ten moment gdy tak bardzo ale to bardzo chciałem sobie postrzelać do ludzi w TDM, że stwierdziłem ,,eeej 320 zł za nowego CoD'a? to świetny pomysł!' ale wiem co kupiłem i od kogo także moje dupsko jest przygotowane do penetracji i wziąłem tego fallusa z pełną świadomością co robię. Wszystkie nowe stare mapy chętnie przyjmę bo tak jak pisałem wcześniej dla mnie liczy się żeby ta rotacja i widoki przed oczami mi się jakoś zmieniały, chciałbym jakąś mapkę w śniegu, lesie, magazynie byle gdzie byle było różnorodnie i nie ważne, że na jednej mapce będzie super szło a na drugiej do dupy. Kariery w tej gierce i tak nie zrobię chcę sobie postrzelać do ludzi bo czasem jest ochota a skoro co jakiś czas wejdę do gry i zagram na innej mapie to lepiej niż bym miał kupować osobne DLC.
Opublikowano 11 listopada 20222 l Nvidia opublikowała nowe sterowniki pod MW2. Cytat This new Game Ready Driver provides the best gaming experience for Call of Duty: Modern Warfare II. Specifically, this new Game Ready Driver offers improved stability, solves image corruption issues, and supports NVIDIA DLSS Super Resolution and NVIDIA Reflex.
Opublikowano 11 listopada 20222 l W dniu 10.11.2022 o 10:13, UberAdi napisał: Ja mimo wszystko trochę nie rozumiem narzekania jeśli chodzi o ten 1 sezon który będzie trwał 3 miesiące. Większość narzekających prawdopodobnie nawet nie odblokuje połowy z wrzuconego contentu do multi i właściwie nie istnieją shootery które oferują jeszcze więcej. Wtopa tylko z mapami ale po reakcji społeczności wychodzi na to, że IW wie czym karmić ludzi niskim kosztem. Ktoś mnie oświeci jak to powinno wyglądać skoro 11 map + shoothouse i shipment, 51 broni + 4 w S1, 100lvli battlepassa, 6 operatorów, nowe challenge z blueprintami broni, osobny tryb Battle Royale i DMZ to lipa? I gdzie znaleźć shootery oferujące więcej? Malkontenctwo jest niezdrowe. Mnie tylko bolą mapy. Przydała by się jakaś nowa w trakcie sezonu. Moim zdaniem Shiphouse został wymuszony przez społeczność Twitch/Youtube, bo przecież zachwytów nie ma końca. Ma jeszcze dojść Rust z 2019 i kilka innych kultowych(czytaj małych) mapek z MW1-3.
Opublikowano 11 listopada 20222 l Czy na series x macie tak, że po skończonym meczu, jak czekacie na następny znikają wam wasze ustawione klasy i pojawia się tylko jedna jakaś ze snajperką tylko? Strasznie mnie to irytuje.
Opublikowano 11 listopada 20222 l Też tak mam, cholery można dostać. Trzeba wyjść do ekranu głównego żeby wszytko wróciło.
Opublikowano 11 listopada 20222 l Wiem że trzeba wyjść do ekranu głównego, po prostu mnie to wkurwia. 2 tygodnie po premierze a oni protego buga nie ogarnęli
Opublikowano 11 listopada 20222 l Macie jakiś dobry tip na trzecią misję kooperacyjną? Tam trzeba bronić trzech punktów przed falami wrogów. Jaką zastosować najlepszą strategię, aby nie podłożyli nam bomb więcej niż trzy razy? Mnie w sumie pucharki walą, a w CoD to już w ogóle, ale kumplowi bardzo zależy na pokalu za to. Edytowane 11 listopada 20222 l przez Czezare
Opublikowano 11 listopada 20222 l Czytałem ten ich blog o nowym sezonie CoD. Jak rozumiem nie będzie standardowego levelowania paska tylko będziemy zdobywać jakieś punkty i wymieniać na nagrody?
Opublikowano 11 listopada 20222 l Będziesz sobie mógł wybierać ścieżki, odblokowywać coś wcześniej, a nie po kolei, liniowo.
Opublikowano 11 listopada 20222 l 1 godzinę temu, Rozi napisał: Będziesz sobie mógł wybierać ścieżki, odblokowywać coś wcześniej, a nie po kolei, liniowo. Jestem ciekaw tylko jak będziemy nabijać tokeny. Oby nie tylko w określonych danego dnia trybach.
Opublikowano 12 listopada 20222 l Wybornie snajpi się w MWII. Przez kilka dzisiejszych rund doprowadzałem spoceńców do spazmów i ślinotoków Zdecydowanie polecam pobawić się z SA-B 50 i ustawić pod quick scope, fragi wjeżdżają jak złoto. Edytowane 12 listopada 20222 l przez ginn
Opublikowano 12 listopada 20222 l Wiadomo już dokładnie jak to będzie z tym pierwszym sezonem? Będzie można go kupić osobno czy w formie Call Of Duty Points wzorem lat poprzednich? Chyba mam gdzieś jeszcze skitrane 300 pkt z poprzednich CoD-ów choć ich póki co nie widzę. Podano już gdzieś ceny?
Opublikowano 12 listopada 20222 l 40 minut temu, Czezare napisał: Wiadomo już dokładnie jak to będzie z tym pierwszym sezonem? Będzie można go kupić osobno czy w formie Call Of Duty Points wzorem lat poprzednich? Chyba mam gdzieś jeszcze skitrane 300 pkt z poprzednich CoD-ów choć ich póki co nie widzę. Podano już gdzieś ceny? Cen nigdzie nie widziałem. Punkty widać w grze jak przejedziesz na sklep. Liczba jest w prawym górnym rogu. Ogólnie już coś muszą działać na serwerach, bo wczoraj na dobre pięć minut mi zatrzymało logowanie do gry na opcji "Oczekiwanie na DLC" czy coś podobnego, a później już się to nie pojawiało na ekranie.
Opublikowano 12 listopada 20222 l PC jak zawsze w formie... Myślałem, że od bety załatali, i RICCHET działa https://youtube.com/shorts/U2lxI1nXg-E?feature=share https://www.reddit.com/r/ModernWarfareII/comments/ytcfu9/game_is_only_2_weeks_old_and_theres_cheaters/ W Warzone2 przy wymuszanym crossplay będzie grubo Edytowane 12 listopada 20222 l przez KrwawaRyba