Faka 3 993 Opublikowano 3 grudnia 2023 Opublikowano 3 grudnia 2023 2 minuty temu, Agent_Man napisał: Technicznie rzecz biorąc mieliśmy już łażenie po (prawie) każdym domu w GTA:SA - poboczne misje włamywacza. Wystarczyło by zrobić większą ilość wnętrz i odpowiednio je połączyć, co by w luksusowym wieżowcu nie wczytało nam meliny z getta ;f A właśnie, bo wiem, że ty grałeś i mi tam pomagałeś wyjaśniać w tym RDO. Wiesz jak wygląda na dzisiejszy ta gierka? Cytuj
Agent_Man 163 Opublikowano 3 grudnia 2023 Opublikowano 3 grudnia 2023 @Faka - Odpuściłem już dość dawno temu. RDO nie przyniosło im tyle kasy z mikro transakcji co GTA V. I w związku z tym R* niemal całkowicie olał DLC do trybu online. Co najwyżej dorzucili jakieś głupoty np. nowe ciuchy. Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 3 grudnia 2023 Opublikowano 3 grudnia 2023 Jeżeli te 70% to prawda, to pewnie 60% to będą losowo generowane wnętrza, 10% to fabularne sprawy i kryjówki. Natomiast to nie musi być wada, można wrzucić tam fajne aktywności dodatkowe i stworzyć fajną iluzję. Cytuj
Shankor 1 620 Opublikowano 3 grudnia 2023 Opublikowano 3 grudnia 2023 (edytowane) U mnie w mieście można wejść do mniej niż 10% budynków - sklepy i urzędy. Edytowane 3 grudnia 2023 przez Shankor 1 Cytuj
Pupcio 18 448 Opublikowano 3 grudnia 2023 Opublikowano 3 grudnia 2023 Zobaczymy już przy rdr2 chyba bajdurzyli że się da wejść do prawie każdego domu Cytuj
ogqozo 6 553 Opublikowano 3 grudnia 2023 Opublikowano 3 grudnia 2023 19 minut temu, Shankor napisał: U mnie w mieście można wejść do mniej niż 10% budynków - sklepy i urzędy. A do ilu samochodów? Cytuj
Shankor 1 620 Opublikowano 3 grudnia 2023 Opublikowano 3 grudnia 2023 Do dwóch, chyba że popytam rodzinę Cytuj
Quantum Flux 156 Opublikowano 3 grudnia 2023 Opublikowano 3 grudnia 2023 Nie no wierzyć we te 70% zabudowań udostępnionych do zwiedzania dla graczy to trochę naiwne tak delikatnie mówiąc xD Chyba, że to będzie jakieś ścierwo wygenerowane przez AI z nudnym, oklepanym i zauważalnym schematem to niech spadają z czymś takim. Wolę dopieszczone 10% niż klepaną na kolanie masówkę. Już przecież w RDR 2 mieliśmy jakieś kowbojskie wypizdowo między dzikimi polami z kilkoma chatkami z drewna i też się nie dało w większość miejsc wbić, a co dopiero tutaj, gdzie mówimy o jakichś wielkich aglomeracjach miejskich. Lepiej niech tam w Rockstar zadbają o jakieś ciekawe aktywności poboczne, bo w GTA V była lekka bieda pod tym względem. 1 Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 3 grudnia 2023 Opublikowano 3 grudnia 2023 31 minut temu, Shankor napisał: U mnie w mieście można wejść do mniej niż 10% budynków - sklepy i urzędy. świetna logika. a nie, czekaj, debilna logika. Cytuj
Wredny 9 577 Opublikowano 3 grudnia 2023 Opublikowano 3 grudnia 2023 Niby czemu - dobre porównanie. Ja wiem, że to gierka, ale kuźwa bez przesady, żeby każdemu na chatę wbijać. Cytuj
Lukas_AT 1 193 Opublikowano 3 grudnia 2023 Opublikowano 3 grudnia 2023 W ogóle wbijanie do chat mnie nie jarcuje. Owszem, niech będzie więcej budynków, do których można wejść. GTA V było krokiem wstecz nie tylko względem San Andreas, ale chyba też Vice City, gdzie można było wejść do komisariatu. Fajnie właśnie jakby były aktywności poboczne polegające do włamywaniu się do chat jak w San Andreas. Wrzuciliby trochę mieszkań i by wystarczyło. Lokacje generowane przez AI z klocków mi nie pasują do stylu projektowania świata Rockstar, gdzie widać, że mapy nikt nie stworzył w generatorze, a ktoś nad nią siedział i projektował każdy krawężnik z przywiązaniem do detali. 2 Cytuj
aset 6 Opublikowano 3 grudnia 2023 Opublikowano 3 grudnia 2023 Raczej do zwykłych domów wejść nie będzie można ale budynki które stanowią miejsce publiczne - urzędy, hotele, kluby, sklepy, markety, stacje benzynowe itp jak najbardziej Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 3 grudnia 2023 Opublikowano 3 grudnia 2023 Jestem ciekawy czy producent/wydawca zdecyduje się nie tylko na napisy PL, ale pełny polski dubbing. To drugie rzecz ciemna w pełni opcjonalnie. Nie ukrywam, że w GTA5 wpienia mnie to, że w sekcjach jeżdżonych zwłaszcza na początku misji muszę jechać max na drugim biegu, żeby przeczytać to ziomalsko-czarnuchowate slangowe faflonienie. Sądzę, że wydawca zarobił tak niewyobrażalną, gigantyczną ilość dularów na dotychczasowych częściach, że nie tylko stać ich na jakikolwiek dubbing PL, ale udział w nim polskich ekstraklasowych aktorów typu Żebrowski, Olbrychski, Dorociński, Linda, Janda, Olszówka, Gorczyca, Gosztyła, Banaszyk, Rozenek or smth... 4 2 1 2 Cytuj
Rooofie 157 Opublikowano 3 grudnia 2023 Opublikowano 3 grudnia 2023 (edytowane) Przecież gry rockstara nigdy nie są dubbingowane na inny język bo twórcom zależy na spójności przekazu. I tu jak bardzo hejtuje tę firmę pochwalam tę decyzję. Edytowane 3 grudnia 2023 przez Rooofie Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 3 grudnia 2023 Opublikowano 3 grudnia 2023 @Czezare szczerze wątpię żeby pompowali tak duży hajs w dubbingowanie gry na tak słaby rynek (z ich perspektywy). jeśli to ma być większe i lepsze niż V to pewnie kilkudziesięciu ludzi trzeba by zatrudnić. kompletnie tego nie widzę. Cytuj
Wredny 9 577 Opublikowano 3 grudnia 2023 Opublikowano 3 grudnia 2023 24 minuty temu, Czezare napisał: nie tylko stać ich na jakikolwiek dubbing PL, ale udział w nim polskich ekstraklasowych aktorów typu Żebrowski, Olbrychski, Dorociński, Linda, Janda, Olszówka, Gorczyca, Gosztyła, Banaszyk, Rozenek or smth... Ale zajebało januszerią z tej wyliczanki 7 Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 3 grudnia 2023 Opublikowano 3 grudnia 2023 Olbrychski jako CJ w GTA: SA, grałbym ponownie. 2 Cytuj
ogqozo 6 553 Opublikowano 3 grudnia 2023 Opublikowano 3 grudnia 2023 No już od dawnych czasów Rockstar w wywiadach mówi, że ich gry są oparte na oddanu Amerykańskiego Ducha tak bardzo, że by była zburzona IMMERSJA. Swoją drogą ci ludzie siedzący w Szkocji w jednym z najlepszych do życia miast na świecie są naprawdę zakochani w tym co rozumieją jako wierność Ameryce. Nawet twórcy samej Yakuzy dopuścili angielski dub. Sam nie wiem... myślę, że co kto lubi, opcję by mogli mieć. Jeśli ktoś nie zna dobrze angielskiego, to nie wiem czy ma większą IMMERSJĘ kiedy nie rozumie, co postaci mówią. Może by miał większą immersję, jakby to było wszystko naturalne językowo dla niego. Ja np. z japońskimi grami często tak mam. Jeśli jest statycznie, dialog to jedyna rzecz skupiająca uwagę, to raczej ok, ale jak jest filmowo, dużo głosów podczas gdy nie ma czasu patrzeć na napisy bo grasz, to raczej nie lubię mieć japońskich głosów, i ciul że jest "bardziej autentycznie", a na pewno w przypadku japońskiego różnica w całym tonie sceny jest zazwyczaj ogromna. Na pewno nie byłoby to takie tanie mdr. To nie jest tylko kwestia głosów w przypadku produkcji Rockstar. Nie na tym samym poziomie prezencji, co oryginał. Jest też zestaw technologii do całego aktorstwa, odpowiadających za połączenie głosów z animacją. Z ich powodu np. Square-Enix mówił, że robiąc swój wielki szlagier FF XVI musiał z powodów finansowych wybrać, jaki jeden język zrobić porządnie, a jaki słabiej (wizualnie), i postawili na porządny angielski i kiepski japoński. 1 Cytuj
jimmy 1 285 Opublikowano 3 grudnia 2023 Opublikowano 3 grudnia 2023 Btw. te pierwsze trailery od R* były raczej zawsze z głową zrobione i nie zdradzały za dużo, nie? Hajpik na wtorek jest, ale z drugiej strony może by tak wyjechać w bieszczady i wejść na czysto w gierkę jak za dawnych lat Cytuj
ogqozo 6 553 Opublikowano 3 grudnia 2023 Opublikowano 3 grudnia 2023 1 minutę temu, jimmyyy8 napisał: Btw. te pierwsze trailery od R* były raczej zawsze z głową zrobione i nie zdradzały za dużo, nie? Pierwsze trailery od R* to oczywiście są ogólne ujęcia ulic miasta/Dzikiego Zachodu, cool muzyczka i ktoś mówiący głównie z offu epickie teksty typu "im bardziej chcesz się zmienić... tym mniej się zmieniasz..." czy "to miasto jest jak noc... zapada...". 1 Cytuj
Słupek 2 155 Opublikowano 4 grudnia 2023 Opublikowano 4 grudnia 2023 oby tym razem ten głos z offu brzmiał jak Janda i Dorociński 1 Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 4 grudnia 2023 Opublikowano 4 grudnia 2023 Z tego co pamiętam to pierwszy trailer V nawet wprost bohaterów nie przedstawiał. Michael chyba tam był, ale wtedy jako no-name. Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 4 grudnia 2023 Opublikowano 4 grudnia 2023 8 godzin temu, ogqozo napisał: Pierwsze trailery od R* to oczywiście są ogólne ujęcia ulic miasta/Dzikiego Zachodu, cool muzyczka i ktoś mówiący głównie z offu epickie teksty typu "im bardziej chcesz się zmienić... tym mniej się zmieniasz..." czy "to miasto jest jak noc... zapada...". Czubowna jako głos z offu Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 4 grudnia 2023 Opublikowano 4 grudnia 2023 ktos oprocz mnie obstawia, ze gra wyjdzie na ps4/ps5 itd a nie tylko current geny? ;] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi