Schranz1985 694 Opublikowano 3 kwietnia 2022 Opublikowano 3 kwietnia 2022 Muszę obadac te duckstation Nie dawno chciałem FF9 odświeżyć i też jest lipa, obraz 4/3 tekstury poza postaciami dramat itd.Jaram się na te emu przynajmniej.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
Labtec 3 667 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 zamówione na pstryka z play-asia ale dopiero drugi batch, miałem punkty wiec z 10$ taniej wyszło ogra się bez stresu jak przyjdzie Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 A ja w czwarteczek wskakuję ponownie w ten świat i proszę o jeden bilet na Nostalgia Express do Joterpegowa. Piękny to dzień będzie. Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 https://wccftech.com/review/chrono-cross-the-radical-dreamers-edition-iconic-yet-underserved/ Pros Same iconic localization that'll make you wanna kiss the moons Radical Dreamers -Le Trésor Interdit- officially available in English for the first time Trophy List requires aiming for a true 100% Cleaner presentation in terms of UI and font Cons Crippled frame rates and performance are more obvious than ever Sharp character models contrast with blurry, smooth filtered backdrops Newly remastered musical tracks are part of the launcher menu and not actually integrated within the game Crucial timesaving tricks, ie: pausing the roulette wheel, patched out FMV segments haven't been upscaled, leading to very obvious noise and static TWEET SHARE Cytuj
_Red_ 12 064 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Czyli co, pozostać lepiej przy ePSX. Cytuj
łom 2 026 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 To zaczyna robić się śmieszne że fani robią o wiele lepszą robotę niż wydawcy. Z tego co widziałem Chrono Cross też ma jakieś mody podbijające tła i wygląda to bardzo dobrze. A najgorsze jest to że taki średniacki Saga Frontier został potraktowany lepiej niż Legend of Mana, FFy czy teraz Chrono Cross... Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Tak to jest z nimi niestety. Płacisz za romy z podbita rozdziałka i paroma innymi bajerami. Ja niestety dam się ogolić na te 69zł bo chce miec legalnego roma. Kiedyś płaciłem za "gołe" romy wrzucane na PSS, było to o połowe tansze ale nie oferowali nawet tej rozdziałki. Z drugiej strony dzięki temu mam legalne Wild Arms, Front Missions 3 oraz Suikodeny. Jak ktoś nie ma potrzeby posiadać legalnej kopii to DuckStation i jazda. Głośne narzekanie akurat na tego wydawce nie specjalnie działa bo wszystko i tak schodzi pięknie. Cytuj
marcinwks 1 002 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 (edytowane) Pushsquare 4/10 Rpgsite 7/10 Niezły rozrzut ocen. Od 4 do nawet 9,5. Edytowane 5 kwietnia 2022 przez marcinwks Cytuj
devilbot 3 722 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Oceny portu bo to, że gra jest genialna wiadomo od 20 lat. Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 W tej recenzji można rzucić okiem na zmiany, jakie poczyniło SE odnośnie grafiki (spoiler: szału nie ma). Jak komuś nie chce się oglądać to tl;dr: jeśli nie macie problemu z graniem na piracie i/lub zabawą w ściąganie i podmianę tekstur HD to możecie zostać na emulatorach. Trochę się powtórzę, ale w zasadzie jedynym selling pointem tej gry wydaje się być po prostu legalne posiadanie Chrono Cross na wybranej platformie. Dla mnie bomba, dla reszty - niekoniecznie, skoro to samo można było mieć już od dawna klikając dwa razy myszkiem w ikonkę. A za to, że framerate nie został poprawiony to naprawdę należy się jakiś konkretny kop w dupsko SE. Serio? Gra z PSXa nie trzyma stałych 30 klatek? No żart przecież, chyba przy okazji tego portu można było zadać sobie to minimum trudu i coś z tym zrobić. Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Czyli remaster po kosztach, nic dziwnego, że oprócz Switcha nie wyjdzie pudełko na inne platformy. Cytuj
marcinwks 1 002 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Może w paczu coś poprawią? Chociaż wypuszczać 23 letnią grę i zastanawiać się nad łatką, to dość żenujący ruch. Cytuj
Kmiot 13 861 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Pewnie postękają coś w stylu, że kłopoty z frameratem wynikają z ułomności silnika gry i wyeliminowanie ich by się wiązało ze zbyt głęboką ingerencją w kod, dawaj stówę i elo. Ale z tego wrzucał Bigby to rozumiem, że jakieś serowe metody (nie pamiętam o co chodziło z tą ruletką) to już się chciało przysiąść i załatać. Tak jak Bzduras pisze: zapoluje na pudełko tylko z sentymentu i chęci posiadania tej gry na półce. A i pewnie ogra się w niedalekim czasie, bo i tak miałem wplanach od lat wrócić do tej gry. 2 1 Cytuj
Strife 228 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Tylko ze ta wersja ma niby nie mieć oryginalnego soundtracku, więc kibel jakich mało Cytuj
łom 2 026 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Wg tej recki jest oryginalny soundtrack 1 Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Opublikowano 6 kwietnia 2022 21 minut temu, Strife napisał: Tylko ze ta wersja ma niby nie mieć oryginalnego soundtracku, więc kibel jakich mało Ma oryginalny soundtrack, tylko zremasterowany - odszumiony, z lepszym bitrate i tak dalej, ale sama kompozycja oryginałów jest nietknięta. 1 Cytuj
Schranz1985 694 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Czyli co?4:3 i nie stabilne 30 fps? Na ps5 cyfra też taki rarytas?Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
izon 1 005 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Jest gdzieś dostępne pudełeczko za wyjątkiem ultimy? Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Opublikowano 6 kwietnia 2022 10 minut temu, Schranz1985 napisał: 4:3 Trzy tryby - Normal (4:3), Full (rozciągnięcie po całości ekranu) albo Zoom (lekko przyzoomowane 4:3, żeby wypełnić puste przestrzenie po bokach). 10 minut temu, Schranz1985 napisał: nie stabilne 30 fps? Tu jak w oryginale, ale odgrażają się, że naprawią w łatce. 5 minut temu, izon napisał: Jest gdzieś dostępne pudełeczko za wyjątkiem ultimy? @Dave Czezky zadeklarował się, że będzie miał, ale nie wiadomo kiedy. 1 Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Autor Opublikowano 6 kwietnia 2022 Plus pudło pod koniec kwietnia wg tego co pokazuje playasia, cyfra już jutro. Przycebuliłem doładowanie w promce i biore cyfre na sonke, wbije się platyne a pudło do kolekcji 1 Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Opublikowano 6 kwietnia 2022 A propo platyny, lista trofeów jakby to kogoś interesowało: https://www.truetrophies.com/n20998/chrono-cross-the-radical-dreamers-edition-playstation-trophies Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Jak grałem pierwszy raz to nawet nie wiedziałem, że tyle zakończeń:D Będzie sporo zabawy na wiele podejść. Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Autor Opublikowano 6 kwietnia 2022 Łatwo bedzie. Tego tylko nie pamietam Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Jakby co to na Xboxie można już odwiedzać Nową Zelandię i grać. Zazdro, ja muszę czekać do jutra po robocie 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi