Bzduras 12 582 Opublikowano 17 kwietnia 2022 Opublikowano 17 kwietnia 2022 Gta jest tak skonstruowana, że za jednym podejściem nie da się zrekrutować wszystkich postaci właśnie przez te wybory (jest ich więcej). Co do braku tego pierwiastka, który przyciągał w innych jRPGach - do mnie koncept Spoiler alternatywnych światów jest na tyle ciekawy, że od razu mnie chwyciło za szmaty i nie puszczało do końca. Jednak trochę się zgadzam, bo na początku brak jest jakiegoś poczucia większej eskapady i stawki większej niż "trza nazbierać łusek na naszyjnik". Cytuj
Il Brutto 1 625 Opublikowano 17 kwietnia 2022 Opublikowano 17 kwietnia 2022 Nie ma grindu ale tez nie czuc jakiegos progresu. Jestem na statku i wlasciwie od poczatku gry malo sie zmienilo, kazda walka wyglada doslownie tak samo, myslalem ze bedzie jakies kombinowanie z tymi field effectami, elementami a tutaj nic, ciagle to samo ciazle ten sam schemat. Cytuj
izon 995 Opublikowano 17 kwietnia 2022 Opublikowano 17 kwietnia 2022 Mysle, ze to taka gra, gdzie u wielu mocno działa nostalgia. Ponad 20 lat temu ten świat, muzyka i grafika musiały robić niesamowite wrażenie. Mimo wszystko nawet dzisiaj takie FF7 chwyta od pierwszej minuty, tutaj czegos mi brakuje.. Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 17 kwietnia 2022 Opublikowano 17 kwietnia 2022 No właśnie ta gra kusiła tym brakiem grindu, a nawet go karała, gdy w pewnym momencie przeciwnicy zaczęli dostarczać po kilka punktów EXP zamiast kilkaset. To było wtedy dość ekstrawaganckie podejście. Acz są trudne bitwy w grze (w tym jedna najtrudniejsza jest nieobowiązkowa). Można też bawić się w łapanie summonów, to też trochę wyzwanie. Bardziej jednak chodzi o poznawanie historii, bohaterów (i to jak ich zwerbować) i ostatecznie zrobienie good endingu (a nie jest takie to proste bez poradnika), a potem tradycyjnie dla serii poszukiwanie alternatywnych endingów w new game+ Cytuj
izon 995 Opublikowano 17 kwietnia 2022 Opublikowano 17 kwietnia 2022 Dla mnie jak zawsze w jrpg najważniejsza jest historia, wiec jak mówicie, ze się rozkręci i będzie grubo to gram dalej Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 17 kwietnia 2022 Autor Opublikowano 17 kwietnia 2022 15 minut temu, Mendrek napisał: No właśnie ta gra kusiła tym brakiem grindu, a nawet go karała, gdy w pewnym momencie przeciwnicy zaczęli dostarczać po kilka punktów EXP zamiast kilkaset. W chrono cross nie ma expa, o czym ty piszesz 1 Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 17 kwietnia 2022 Opublikowano 17 kwietnia 2022 Jeśli Ktoś ma w domu, to niech wrzuci skan solucji z PE, tam wszystkie było rozbite na czynniki pierwsze i była opisana każda postać. Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 18 kwietnia 2022 Opublikowano 18 kwietnia 2022 On 4/15/2022 at 10:02 AM, izon said: Czyli zjebałem, że wziąłem na Switcha? e tam, kopia na Switch-a na półeczkę a potem wpadnie cyfrowa na peecjii Cytuj
izon 995 Opublikowano 18 kwietnia 2022 Opublikowano 18 kwietnia 2022 6 godzin temu, Labtec napisał: e tam, kopia na Switch-a na półeczkę a potem wpadnie cyfrowa na peecjii Nein, na kompie by mi się nie chciało w to grać, na Switchu jeszcze wchodzi Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 18 kwietnia 2022 Autor Opublikowano 18 kwietnia 2022 12 godzin temu, [InSaNe] napisał: Jeśli Ktoś ma w domu, to niech wrzuci skan solucji z PE, tam wszystkie było rozbite na czynniki pierwsze i była opisana każda postać. Na chomiku masz recke i opis przejscia. Poszukaj numeru 38 Postacie byly w 39, ale tego nie ma. 1 Cytuj
Szwed 642 Opublikowano 18 kwietnia 2022 Opublikowano 18 kwietnia 2022 Grzybi albo ktoś podrzucał kiedyś coś takiego jak The Magazine Rack. 39 też tam jest, ale w kiepskiej jakości. Kto tej Harle zrobił taką krzywdę? xD Spoiler Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 18 kwietnia 2022 Autor Opublikowano 18 kwietnia 2022 Mam ten numer, ale nie mam skanera niestety Cytuj
Bzduras 12 582 Opublikowano 18 kwietnia 2022 Opublikowano 18 kwietnia 2022 Na archive.org jest parę ekstrimów, w tym 38/39 w przyzwoitej jakości: https://archive.org/search.php?query=Psx+extreme&sort=titleSorter&and[]=mediatype%3A"texts" Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 18 kwietnia 2022 Autor Opublikowano 18 kwietnia 2022 Cieżko mi to było rozczytac, tutaj lepsza jakość, mam nadzieje, że nie dostane bana. reszte wrzucilem w spoiler Spoiler 2 2 Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 18 kwietnia 2022 Opublikowano 18 kwietnia 2022 Aż łezka się zakręciła jak z Neo(plusem) na kolanach czytalem taktyki do pokonania Weaponów w FF7, a wtedy chyba nawet modemu jeszcze nie miałem. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 18 kwietnia 2022 Autor Opublikowano 18 kwietnia 2022 1 minutę temu, _Red_ napisał: Aż łezka się zakręciła jak z Neo(plusem) na kolanach czytalem taktyki do pokonania Weaponów w FF7, a wtedy chyba nawet modemu jeszcze nie miałem. Mój ziomek co mieszkał drzwi obok, grał z matka, on z padem w ręku, a ona obok mu czytała opis z playstation plus który ode mnie pozyczył 2 2 Cytuj
Szwed 642 Opublikowano 18 kwietnia 2022 Opublikowano 18 kwietnia 2022 Ja tak miałem z PSX Fanem. Wtedy gazetki kupowałem głównie dla opisów, a Extreme był jeszcze trochę zbyt "niegrzeczny" dla 10-latka xD Więc czytałem PSX Fana, bo tam mogłem też od razu przeżywać granie w grę bez posiadania jej (bo u nas na zadupiu był tylko jeden sklep i to z piratami, więc byliśmy zdani na to, co miał pan Janusz). CC też przeszedłem z opisem z tego pisemka. I Legend of Mana i wiele innych. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 18 kwietnia 2022 Autor Opublikowano 18 kwietnia 2022 @SzwedPlayStation Plus miało najlepsze opisy do czytania, nawet jak sie gry nie posiadało. Formuła jak w opowiadaniu. 1 Cytuj
Szwed 642 Opublikowano 18 kwietnia 2022 Opublikowano 18 kwietnia 2022 A to pamiętam, bo opis z Breath of Fire był wertowany milion razy. A i czytałem inne, np. Alone in the Dark 4. Piękne czasy. Kurde, czekam czy wyjdzie jakiś patch do tego CC, bo chętnie bym kupił na switchu, no ale jak mam grać w 10 fps, to średnio mi się to widzi. SE nie zapowiedziało nic, nie? Pieprzone lenie. Cytuj
izon 995 Opublikowano 18 kwietnia 2022 Opublikowano 18 kwietnia 2022 Fajne czasy kiedy gry wychodziły po prostu ukończone i nie było w reckach informacji, ze gra super ale wymaga naprawiania patchami. Liczę, ze FF7Remake choc nie doskonały to conajmniej bdb zwiastuje powrót Japończyków do wysokiej formy. Przykładem niech będzie capcom, ktory idealnie połączył stare z nowym w RE2 remake. Square mógłby iść podobna droga, niech sobie wydają te kolejne beznadziejne finale jak FF XV, przywracając do życia stare serie i części w bardziej klasycznej formie. Cytuj
Bzduras 12 582 Opublikowano 18 kwietnia 2022 Opublikowano 18 kwietnia 2022 29 minut temu, izon napisał: Fajne czasy kiedy gry wychodziły po prostu ukończone i nie było w reckach informacji, ze gra super ale wymaga naprawiania patchami. Co jest c00rwa ironiczne w świetle tego, że remaster desperacko wymaga patcha i ludzie o tym trąbią na każdym kanale komunikacji z SE xD 1 Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 18 kwietnia 2022 Opublikowano 18 kwietnia 2022 17 godzin temu, Shen napisał: W chrono cross nie ma expa, o czym ty piszesz Mae culpa, skrót myślowy. Chodziło mi oczywiście o statsy. 1 godzinę temu, Shen napisał: @SzwedPlayStation Plus miało najlepsze opisy do czytania, nawet jak sie gry nie posiadało. Formuła jak w opowiadaniu. To prawda, nigdy nie sądziłem, że dane mi będzie znowu przechodzić Chrono Cross z papierowym opisem na kolanach Cytuj
ogqozo 6 553 Opublikowano 18 kwietnia 2022 Opublikowano 18 kwietnia 2022 Godzinę temu, Bzduras napisał: Co jest c00rwa ironiczne w świetle tego, że remaster desperacko wymaga patcha i ludzie o tym trąbią na każdym kanale komunikacji z SE xD I tego że ta gra ogólnie działa i tak lepiej niż oryginał działał na PSX-ie, jeśli ją włączyć na Switchu handheld w i tak wyższej rozdziałce i bez dodatkowych efektów (zakładam też że loadingi są krótsze, bo nikt na to nie jęczy - nie wiem, gry jeszcze nie włączyłem, tylko kupiłem żeby Squaresoft miał za piratowanie z tamtych lat mdr). Czyli jak ktoś mówi że tęskni do tamtych czasów to nie wiem czego mu brak. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 18 kwietnia 2022 Autor Opublikowano 18 kwietnia 2022 Zaraz zaczne wyczytywac tych, ktorym spadki w cyberpunku czy wieśku 3 nie przeszkadzały. Cytuj
izon 995 Opublikowano 18 kwietnia 2022 Opublikowano 18 kwietnia 2022 Dobrze jest. Na Switchu te spadki są dla mnie mało odczuwalne i nie psują mi zabawy. Muszę przyznać, że w grę wkręcam się coraz bardziej. 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi