Skocz do zawartości

Xenoblade Chronicles 3

Shen

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość yaczes
Opublikowano

Nie porywają mnie na razie te postacie, zwłaszcza ten afro... eeee... tytanin (?) wydaje się niesamowicie irytujący. Przynajmniej jedną postać mogli dac pod fan service, ale najwidoczniej mają w dupe fanów :[

Za to system walki ma potencjał na bycie najlepszym w serii. 

Zobaczymy już niedługo.

Opublikowano

Mega mi sie UI nie podoba, kolory i styl, blee (na razie, może w praniu wyjdzie calkiem spoko). Nie zachwyca mnie też idea stałego party, dużo fajniej wyglądają ci poboczni bohaterowie. No i mam nadzieję że będzie wiecej miasteczek niż tylko te 2 kolonie. Cala reszta sztos. 

Opublikowano

bohaterowie bardziej pasowali mi w czesci drugiej, te dodatkowe postacie tez sprawiają wrazenie ciekawszych niz ci z podstawego party. No nic, mam nadzieję, ze historia i ogolny flow calej ekipy bedzie stać na przyzwoitym poziomie.

Opublikowano

Postacie super, nie jest tak infantylnie i stulejarsko jak w dwojce. Tylko od tego angielskiego dubbingu uszy bola, pierwsze co, to zmienie na japonski.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przejrzałem lekko opinie i są bardzo pozytywne.

- pierwszy Xenoblade, który nie wydaje się technicznym kompromisem

- bardziej otwarta struktura rodem z Xeno X

- gra rozkręca się oczywiście powoli, więc po 10-15 godzinach trudno coś powiedzieć... ale może mniej powoli niż dwójka

- o większości rzeczy nie wolno im i tak pisać przed premierą

- jest autosave (oraz 3 miejsca na zwykły save)

- jest autobattle (o nie, kolesie od "trzeba mieć 150 IQ żeby zrozumieć system Xenoblade 2" będą mogli po prostu wcisnąć A i generalnie efekt będzie ten sam)

- można zakładać osobny ekwipunek dla statystyk i osobny dla wyglądu postaci

- mniej niepopularnych "japońskich" tytylacji :( (Eurogamer pisze jednak: "mogłoby być mniej scen kąpieli" :) )

• Plusik 2
  • Dzięki 1
Opublikowano

Dobra, trzeba się spiąć ze wszystkimi tematami w robocie przed 29 lipca, bo od tej gry będzie się ciężko oderwać. Dobrze, że 90% mojej pracy to zdalna, więc wyczuwam 100 godzin w ciągu miesiąca :D

Opublikowano

No chamówa straszna z tym terminem, pierwsze lato od 3 lat kiedy można w miarę normalnie się wozić po świecie, a tutaj trzeba będzie cały sierpień grać w Xenoblade. Aż rozważam odłożenie samego rozpoczęcia, bo jak zacznę to pewnie nie będzie litości.

Opublikowano

Ogórek, dej (xD)

W sumie to raz w życiu trzymałem to coś do Wii U i faktycznie, dziwne to było.

Czekam z niecierpliwością na premierę, skoro tak dobre opinie. Będzie GOTY:obama:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dla mnie teraz ta kolekcjonerka ma sens. Miałem odpuścić jak się okazało że trzeba przez my nintendo store zamawiać, z zagranicy to nie wiadomo czy przyjdzie na czas i w ogóle same zmartwienia. W takim wypadku jednak spróbuje zapolować. Gra elegancko ze sklepu day one, a kolekcjonerka ze spoilerowym artbookiem na jesień. Aczkolwiek tak, contentowo mega słabo, mogliby chociaż winyl którego nigdy nie przesłucham dodać... 

Opublikowano

Nie, specjalnie staram się grać w jakieś drop in-drop out gierki, żeby nie rozgrzebywać niczego bardziej angażującego do premiery. Szkoda by było robić porzutkę, a jak już przyleci pudełko od Dejwa to wsiąkam w trójkę :fsg: