Skocz do zawartości

Xenoblade Chronicles 3

Shen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W pewnym momencie myślałem, że chapter 4 się konczy ze względu na walkę z waznymi postaciami, a to dopiero połowa była :gayos:

Fabularnie to tu nic nie wiadomo oprocz rzeczy, ktore specjalnie nam rzucają. Konsul N i M, o ktorych slyszymy juz w ch2, a tego pierwszego widzimy juz wtedy, ciekawe kim są hmmm, nawet im mord nie zasłaniają w pelni. Tylko frosti by sie nie domyslił :kekw: xenogears vibes

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Tego się własnie odrobine obawiam, że ostatecznie fabuła przestanie być nawet odrobinę nieprzywidywalna i wszystko będzie wiadomo na długo przed koncem. Zostaną tylko jakies ostatnie małe gówna związane z motywacją niektórych postaci zeby robić to co robią. U mnie 4 rozdział. Postanowiłem pobiegac trochę i w koncu porobic side questy. Skonczyłem grac w połowie przypadkowo odkrytego Hero Questa ale bohater zapowiada się spoko i w koncu nie bedzie to healer/tank więc docisnę z wielką przyjemnością. Nabiłem troche ponad 22h i mam 38lvl.

Pora powoli pomysleć o ustawieniu jakichs akesoriów (w ogole dopiero sie zorientowałem ze juz mam 2 slot ale walki sie wyrgywają same więc nawet nie zauwazyłem) oraz Gemów. Te ostatnie mam ze 4 ogolnie i wszystko na lvl 1 lub 2. Walki się dłużą więc to może być ten moment na odrobinę optymalizacji.

Opublikowano

No, ale nic nie wiadomo tak na prawde. Mozesz w spoilerze napisac czemu według ciebie ten świat tak funkcjonuje jeżeli jestes w stanie to wydedukować z dostępnych informacji, bo dla mnie nic tu nie jest przewidywalne.

W dniu 5.08.2022 o 06:45, Shen napisał(a):

Ja właśnie walczyłem z bossem w 3 chapterze i miałem 12lvl przewagi :dafuq:

Rozwiń  

No i po co uzywasz bonus xp! Jak kilka lvli temu sprawdzałem to podskoczyloby mi o 8. Wole byc na tym samym lvl i dostawac cp.

Opublikowano

Miałem questy na 35lvl i dostawałem wpierdol to podbiłem. Teraz leje mobki na 34/35 i sobie podbijam tego ninja gunnera :banderas: chyba najciekawszy dd z tych co mam

Opublikowano
  W dniu 5.08.2022 o 06:50, Shen napisał(a):

Miałem questy na 35lvl i dostawałem wpierdol to podbiłem. Teraz leje mobki na 34/35 i sobie podbijam tego ninja gunnera :banderas: chyba najciekawszy dd z tych co mam

Rozwiń  

A robiłes Hero questa o nazwie chyba Grey Matter? Mogłem pomylic lekko coś w nazwie bo późno było jak konczyłem grac wczoraj.

Opublikowano
  W dniu 5.08.2022 o 06:51, pawelgr5 napisał(a):

A robiłes Hero questa o nazwie chyba Grey Matter? Mogłem pomylic lekko coś w nazwie bo późno było jak konczyłem grac wczoraj.

Rozwiń  

To właśnie on, przypadkiem trafiłem na niego jak leciałem po supply drop. Lipa z tankami na ten moment, mam nadzieje, ze pozniej daja wiecej, nie ma specjalnego wyboru teraz.

Pokaż ukrytą zawartość

:obama:

• Plusik 1
Opublikowano
  W dniu 5.08.2022 o 06:46, 20inchDT napisał(a):

No, ale nic nie wiadomo tak na prawde. Mozesz w spoilerze napisac czemu według ciebie ten świat tak funkcjonuje jeżeli jestes w stanie to wydedukować z dostępnych informacji, bo dla mnie nic tu nie jest przewidywalne.

Rozwiń  

Na razie to bardziej zgaduje więc byłoby to raczej strzelanie. Tak jak napisałem: obawiam się tylko, że mogę trafić. Zwłaszcza scenka z Eunie w 3 rozdziale mocno trafiła w to co przypuszczałem od prologu. Sam wygląda świata i okładka gry tez mocno sugeruje dlaczego mapa jest jaka jest ale to juz mega strzelanie i teoria z dupy lekko więc odpuszczę sobie pisanie farmazonów. Bardzo chcce zeby wszytko było bardziej złozone niz mi sie wydaje. I żeby byo jasne: sama fabuła bardzo mi się podoba. Jest powazniej i momentami naprawde ciezko. Kusi mnie olać wszystko co poboczne żeby poznać losyw wszystkich i zobaczyc jak to się skonczy. Tylko no zeby na koncu nie było banałów :(

Opublikowano

Muszę w weekend nadrobić bo kurde porobiliście jakieś rzeczy których nie widziałem i mi przykro, bo się boję otwierać spoilery xD

U mnie wczoraj latanie wokół gruzowiska po walce z 3 chapteru i zwiedzanie okolic, te wodospady trochę mnie denerwują, ale fajnie bo aż dwa czy trzy elitarne mobki pobiłem, mimo że wyższe poziomem.

Co do ouroboros orderów z 3 poziomem, to teraz już rozumiem po co są: odpala się od razu opcja Ouroborosa, robimy jednego, a potem bonusowo wchodzi jeszcze drugi, więc mamy dwa silne specjale jeden po drugim, więc mobki i exp się ładnie nabija. Jednak polecam :fsg:

Opublikowano
  W dniu 4.08.2022 o 22:11, ogqozo napisał(a):

A w trójce, no kurde, strasznie na razie potraktowali te nopony. Mało mówią, zazwyczaj tylko w krótkich tekstach a nie w scenkach, a jak już coś mówią, to jakimś takim normalnym głosem, który kompletnie nie pasuje.

NIE USŁYSZAŁEM JESZCZE ANI JEDNEGO "MEH"!

Rozwiń  

Ok, a gdzie wady?

Opublikowano
  W dniu 5.08.2022 o 06:54, pawelgr5 napisał(a):

Sam wygląda świata i okładka gry tez mocno sugeruje dlaczego mapa jest jaka jest

Rozwiń  

No to jest oczywiste, bo od pierwszych scenek pokazują łączenie się światów, a i nazwy lokacji są z obu gier + ten mechonis sword i uraya.

W dniu 5.08.2022 o 06:54, pawelgr5 napisał(a):

Zwłaszcza scenka z Eunie w 3 rozdziale mocno trafiła w to co przypuszczałem od prologu.

Rozwiń  

?

Opublikowano
  W dniu 5.08.2022 o 06:56, Szwed napisał(a):

Muszę w weekend nadrobić bo kurde porobiliście jakieś rzeczy których nie widziałem i mi przykro, bo się boję otwierać spoilery xD

Rozwiń  

Ja sie w weekend odcinam i napierdalam, w tygodniu nie mialem za duzo czasu grac, wczoraj jeszcze goty szmatławiec wyszedł to czytałem głownie.

Dobrze, ze mam w kolejce jeszcze kilka rpgowych sztosów, bo czułbym pustke po xeno3

• Lubię! 1
Opublikowano

@20inchDT

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano
  Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Tak w skrócie: chce dostac własnie takim jakims poteznym jebnięciem w ryj które wytłumaczy te oczywistości w sposób jakiego bym się nie spodziewał. Tylko i aż tyle koledzy.

Opublikowano
  W dniu 5.08.2022 o 07:19, pawelgr5 napisał(a):

Tak w skrócie: chce dostac własnie takim jakims poteznym jebnięciem w ryj które wytłumaczy te oczywistości w sposób jakiego bym się nie spodziewał. Tylko i aż tyle koledzy.

Rozwiń  

zacytuje klasyka, ktorym nie katowali przy dwojce "jeszcze nic nie widziałeś"

Pokaż ukrytą zawartość

:kekw:

• Lubię! 1
  • Haha 1
Opublikowano

Serio break robi tylko ta pierwsza klasa bohatera? 

Jedna z wielu rzeczy, które tak krytykowałem w dwójce, a tutaj powracają. Niby można eksperymentować, składać, jest masa opcji, ALE tak naprawdę większość z nich nie ma kompletnie sensu i jest po prostu słabsza i to nie w sensie cyferek, ale że w ogóle nie możesz rozpętać całej kuli śnieżnej bez tego.

W tym przypadku - masz masę klas z masą technik do wyboru każda, ale tak naprawdę jedną klasę i jedną jej technikę po prostu musisz mieć, inaczej ominie cię cały duży aspekt gry (a z komba wynika masa rzeczy, inne techniki, ładowanie się chain attacku itd.).

• Plusik 1
Opublikowano

Potem dochodzą kolejne, ja już mam jedną, która też robi Break, więc liczę, że będzie ich jeszcze kilka. I zgadza się, trochę to słabo pomyślane, powinni dać chociaż możliwość ustawiania tych komend pod krzyżaka, a nie, że z każdej klasy można po jednym ataku wybrać (czy to się później jeszcze jakoś masteruje i można więcej?).

Opublikowano

Ja tez wczoraj skonczyłem. Ogólnie bardzo fajnie, ale ja bym nie hajpowal.

spoiler ktory nie bedzie spoilerem

Pokaż ukrytą zawartość