voi tekku 119 Opublikowano 1 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 Marzy mi się żeby nie było w ogóle znaczników, czysta mapa, bez wykrzykników, pytajnikow czy innych drogowskazów, no może jedynie znacznik głównego quest, ale wszystko co poboczne/opcjonalne mogloby nie być oznaczone a wspomniane jedynie w dialogach/tekstach. Tyczy się to również informacji ilu jest dodatkowych bohaterów, spisu przedmiotów itp. Jak znalazłeś/odkryłeś coś po drodze to spoko, bonus dla ciebie że chcialo ci się eksplorować, jak nie to żaden problem, można skończyć grę bez tego. Ale nie, gracze są dziś wygodni i chcą mieć wszystko na tacy, a deweloperzy się temu poddaja i potem gry wyglądają jak checklisty, idź tu zrób to, zero przygody, ale 100% zrobione, jedziemy z następną... Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 1 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 To zagraj w Morrowinda Liczy się jakość samego contentu a dopiero potem sposób nawigacji. Jak chińczyki mają problem ze zrobieniem wciągającego questa pobocznego to jeszcze mi trzeba dodatkowych przeszkód pod nogami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 1 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 Najlepiej jakby nie było filmików, a gracz musiałby tworzyć sobie własną przygodę z lore kamieni przy drodze Cytuj Odnośnik do komentarza
voi tekku 119 Opublikowano 1 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 (edytowane) 40 minut temu, Dr.Czekolada napisał: To zagraj w Morrowinda Nom, Morrowind to moje top 3 Jak Cie poboczne questy nie wciągają to ich nie rób, proste Edytowane 1 Września 2022 przez voi tekku Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 1 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 Akurat w Xeno 3 zdarzają się questy, gdzie nie ma żadnej nawigacji i trzeba się domyśleć do jakich npc zagadać/gdzie iść. Bez poradników to wymaga zaznajomienia się z postaciami i gdzie się znajdują w całej grze. To nie jest tak, że kompletnie myślenie jest wyłączone i nic nie trzeba czytać. Questy poboczne jeżeli są beznadziejne i nie mam ochoty to nie tykam, proste ale przecież trzeba było wpierw się sparzyć. Akurat te w trójce są na nienajgorszym poziomie. W porównaniu do poprzedniczek wręcz przyjemnie się je robi, bo nie ma ich chyba nawet w połowie tak dużo jak w poprzedniczkach (w Xeno 1 nawet nie udało mi się znaleźć wszystkich ze względu na points of no return). Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 2 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Wczoraj doszedłem do ostatecznej walki w końcu po 2 tygodniach przerwy i... co tu się dzieje xD Spoilery mechaniczne, nie fabularne, jakby co: Spoiler Dlaczego nagle gra uznała, że fajnie będzie robić totalny game over i wyrzucenie do głównego menu po przegranej? Przez 80h nie było ani jednego przypadku, a tu nie dość, że nie można szybko kliknąć powtórzenia bitwy, to jeszcze trzeba wszystkie cutscenki oglądać od nowa XD Z pół godziny wczoraj straciłem, bo podejrzewam, że padłem gdzieś pod koniec, tylko dlatego, że dałem dwóch healerów do drużyny wywodzących się z jednej pary, więc jak zamieniali się w Ouroborosa, to nie było komu leczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 2 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Hehs ja dlatego nie dawałem takich samych ról w parze i po jakims czasie Taion przestał być healerem. Ja nie zginałem na ostatnim bossie, ale czytalem ból ludzi, ktorzy musieli ogladac scenki od nowa i walczyc. A duzo tego jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 2 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 U mnie generalnie cały team bardzo fluktuował jeśli chodzi o role, i wszyscy mają prawie wszystkie klasy na 10 poziomie. Dwudziestego mi się nie chciało wbijać. Na ostateczną walkę ustawiłem coś bardziej "optymalnego", właśnie np. healera na Eunie i Taiona, a tu klops. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 2 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Myślicie że będzie jakies amiibo z xeno? Zdarzyło sie kiedys tak, ze po premierze gry robili? Dałbym się ogolić na figurki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 2 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Ja w sumie też bym wziął, bo nigdy żadnego nie kupowałem. Całe życie na walizkach nie sprzyja kupowaniu szpeju, ale ostatnio zacząłem trochę gromadzić takich rzeczy. Btw, czy ktoś już wie, do czego są te mocniej błyszczące w overworldzie kawałki metalu? Zbieram je od początku gry, zazwyczaj są ukryte, albo przy bossie, albo w trudniej dostępnych/mniej widocznych miejscach, mam tego tonę i do teraz do niczego ich nie wykorzystałem. Chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 2 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Do upgrade' broni defaultowych klas. Musisz zrobic questa 7 noppon united czy jakos tak. Zagadaj do nopona, ktory statek robił. Wizualnie tez sa zmiany oprocz +dmg. Ja zrobilem upgrade dla noah i seny, wiecej mi nie starczyło ;( Wroce do gry to zbiore jeszcze dla mio, bo pozostalych defaultowych klas i tak nie uzywam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 2 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 I mogę to zrobić przed końcem gry? Bo nie przypominam sobie takiego questa, a w sumie skoro już za tym latałem, to chętnie wykorzystam. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 2 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 tak, przed koncem mozna o cholera, było amiibo shulka, ale teraz z drugiej ręki chodzi po 400+zł za tyle to nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
voi tekku 119 Opublikowano 2 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Jest amiibo Shulka, ma być tez w koncu Pyra i Mythra, ale są zwiazane ze Smashem (Shulka działa też z Xeno 3, tzn w sumie wszystkie amiibo działają w X3 wiec zakładam że te z Pyrą/Mythrą też będą). Jak Noah i Mio pojawią się w jakimś Smashu Super Ultimate na Switcha 10 to pewnie też dostaną swoje figurki. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 2 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Jakby dali legendary cores w 2 za amiibo dziewczynek to byłoby super. Z 3 to wolałbym ouroboros, ale raczej nie ma co na to liczyc i będzie Noah i Mio. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 2 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 A to nie pierwszy raz w Xeno, że Spoiler Przegrana w ostatniej walce = naprawdę game over. Nie jestem pewien czy czasami tak nie od zawsze było, z tym że w np takim Future Connected dawali chociaż ostrzeżenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 2 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Dopiero dziś obejrzałem launch trailer. Ale spoilery, jebani. Dobrze, że tego nie oglądałem Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 3 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 Ja pierdacze figurki Pyty i Mythry czekam z hóiem w łapie. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 3 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 3 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 Takie amibo to jest wydatek ilu PLN na premierę? Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 3 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 W dniu 2.09.2022 o 09:25, Szwed napisał: Btw, czy ktoś już wie, do czego są te mocniej błyszczące w overworldzie kawałki metalu? Zbieram je od początku gry, zazwyczaj są ukryte, albo przy bossie, albo w trudniej dostępnych/mniej widocznych miejscach, mam tego tonę i do teraz do niczego ich nie wykorzystałem. Chyba. To jedna właśnie z tych rzeczy, które się robi dla czystej satysfakcji kompletowania, nagroda jest z punktu widzenia siły ekipy kompletnie nieznacząca. ALE jeśli chcesz zrobić tego questa, to warto go zrobić, bo... wymagane jest więcej tych części, niż wynosi maksimum. Tak, nie wiem czemu. Ale jak dobijesz do bodaj 15, to zaczną się autosprzedawać, nie możesz mieć więcej... a do kompletnego wykonania tego questa potrzeba ich trochę więcej niż ta liczba. Tych części jest bardzo dużo po całym świecie, ale jeśli ktoś naprawdę wyliże wszystko w grze i zbierze je wszystkie zanim zacznie ich używać, to chyba nie będzie mógł nigdy zakończyć tego questa. Nie zdziwiłbym się, bo jest kilka takich pomniejszych zacinek w grze, włącznie z faktem że hehe jednego przedmiotu nadal dosłownie nie da się zdobyć. Ja nie mogę skończyć jednego questa, bo zabiłem tirkiny, a nawet nie chciałem, ot szedłem sobie i były to wyrżnąłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 3 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 Chociaż nie, mój ulubiony bug w tej grze to i tak co innego. Mianowicie zarąbiste jest to uczucie, jak przygotowałeś ekipę do walki z bossem na 90, 100 czy którymś tam levelu, klepiesz go przez 10 czy 20 minut, już zbliżasz się do rozwiązania nareszcie, i... walka się kończy bez rozwiązania i przeciwnik znika, bo wyszedł ze swojej strefy komfortu. Akurat dużo takich najmocniejszych przeciwników ma wielki rozmiar i lata albo pływa, więc dzieje się to całkiem często. No kurna... Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 3 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 3 godziny temu, XM. napisał: Takie amibo to jest wydatek ilu PLN na premierę? Chyba ceny tych zabawek poszły w górę, bo coś mi w głowie świta, że kilka lat temu były po ~50zł. Ja się zastanawiam czy oni wyceniają różnie w zależności od złożoności figurki, bo taki kirby nie wymaga tyle pracy co Pyra, która ma więcej detali. Ja bym chciał takie amiibo z jedynki, ale mogę zapomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 3 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 Największą bolączką jest brak pluszowych noponów na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 3 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 Kupiłbym pluszowego Riku bez zastanowienia Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi