Skocz do zawartości

Xenoblade Chronicles 3

Shen

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Po kilku pierwszych godzinach jestem ukontentowany, glowny bohater troche mameja poki co, ale dam mu szanse. 
System walki poki co bardzo zblizony do XC2 wiec dla mnie bomba :banderas:

dzieki ci losie za switch v1 :kekw: moja paczuszka wydana do doreczenia wiec sie Pan Dawid spisal

• Lubię! 1
Opublikowano

Od dwójki odbiłem się po ok 45h jak brakowało mi jakiegoś skilla żeby drabinkę spuścić w górach czy coś takiego i musiałem to farmic wtedy gra poszła na sprzedaż a i główny bohater dziwacznie wygladal dziwnie był ubrany itp. Tutaj feeling jest lepszy a i mroczniejsza historia sie wydaje

Opublikowano

No dwójka taka jest, co chwila rozwijanie jakiś umiejętności w tabelkach za robienie randomowych rzeczy, zbieranie i żonglowanie generycznymi blade'ami w powolnym menu. Jak dla mnie za bardzo ta seria stara się upodobnić do mmo. Dzisiaj wstałem to jakoś tak aż z niechęcią patrzę już na Switcha, trochę jakbym napchał się tabliczkami czekolady przez ten Xeno maraton.

Z Dragon Questami miałem inaczej, bo większość odsłon jest stosunkowo niedługich a rozwój postaci i ogólnie interakcja ze światem jest tak prosta, jak tylko może być w Chińskiej grze fabularnej. Dlatego to jeden z powodów czemu uwielbiam tą serię i nie miałem większych problemów z katowaniem wszystkich odsłon. Xeno 2 robi mi momentami postoje, bo tu sidequesty stoją bo nie mam odpowiednie wyskillowanej umiejętności blade'a albo w ogóle nie mam takiego typu. Zabraknie merc missions, bo wszystkie zrobione i trzeba wioski dalej rozwijać, sprzedając i kupując złom.

No z jednej strony nie mam co marudzić, bo jest co robić a o to przecież chyba chodzi ale z drugiej trzeba czerpać satysfakcje z maksowania rzeczy w excelu. Kuriozalnie póki co czuje, że w jedynce więcej się nachodziłem a w dwójce więcej czasu spędzam na nawigacji i tabelkach.

Mam nadzieję po prostu, że trójka pod tym względem bardziej będzie skręcać w jedynkę i na tym co tygryski lubią najbardziej a menu i nawigacja będą bardziej responsywne. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Dr.Czekolada napisał:

i trzeba wioski dalej rozwijać, sprzedając i kupując złom.

Ej no to akurat zajmuje 5 minut, na tym etapie gry masz masę dostępnej kasy i możesz po prostu kupić 99 drogich przedmiotów i sprzedać 99 i tyle. Jak bardzo się spieszy to można kupować tam, gdzie już masz 5 gwiazdek, i sprzedawać bez straty. 

Kasa jest w tej grze niemalże nieskończona, wymaga najwyżej cierpliwości do sprzedawania tych setek szajsu który zbierasz cały czas ale i to tylko na kilku etapach.

Ja zrobiłem wszystkie te misje i miasta chociaż nie ma z tego nic właściwie, te które coś dają są i tak związane z konkretnymi questami.

Opublikowano

W trójce zbierany trash sprzedaje się automatycznie więc jest lux, póki co dużo mniej siedzenia w menusach, gra jest bardziej przyjazna dla gracza i ma sporo takich właśnie automatycznych ułatwiaczy.

Opublikowano

Pytanie skąd wtedy te głośne 150 godzin gry, bo poprzednie części by miały tak góra po 100 na wszystko gdyby nie schodziła druga stówa z hakiem na klikanie po menusach, powtarzanie walk i tego typu rzeczy.

Opublikowano

Póki co ciężko powiedzieć, ja jestem w drugim chapterze ciągle trwa tutorial i co chwilę dochodzi jakaś nowa mechanika (a może będzie jak w dwójce gdzie nawet pod koniec gry dostawaliśmy nowe elementy systemu walki), subquestow póki co mało.

Opublikowano
Godzinę temu, ogqozo napisał:

Pytanie skąd wtedy te głośne 150 godzin gry, bo poprzednie części by miały tak góra po 100 na wszystko gdyby nie schodziła druga stówa z hakiem na klikanie po menusach, powtarzanie walk i tego typu rzeczy.

Akurat z tym zdania są podzielone, bo w niektórych recenzjach było 60. Podejrzewam, że gra jest po prostu długości poprzedniczek.

Opublikowano

Zegar pokazuje prawie 4h i jeszcze nie skonczyłem 1 chaptera :obama: Tylko zastanawiam sie czy wliczaja tez cutscenki w to, bo jakos mało lol. Te noppony pojawiajace sie z dupy w cutscenkach to tez beka. Po swiecie nie biegaja, a w samych cutscenkach tez prawie sie nie odzywaja. Moze to i dobrze bo ich kurwiow nienawidze.

Opublikowano

Miałem pograć z godzinkę i brać się za pracę.. No cóż, dobrze że klient zadzwonił przełożyć spotkanie, bo pewnie sam bym to zaproponował.. nic tak nie wciąga jak Xeno 

Jestem dopiero po czterech godzinach i przeszedłem pierwszy rozdział, a już mam tak wiele pytań. 

Mam już chyba swoje GOTY 

Opublikowano

Przełączanie między postaciami w czasie walki wchodzi świetnie. Już się nie mogę doczekać jak system się jeszcze rozwinie i będą wchodzić grube combosy

27 minut temu, Dave Czezky napisał:

Co tu sie dzialo xd

Kiedys nie wyslalismy?

Ja raz dostałem Pokemony w poniedziałek, a nie w piątek na premierę ;)

Opublikowano

Początek spoko, klimatem do jedyneczki blizej:banderas:

Gre mi juz raz wyjebało i straciłem ponad półgodziny, trzeba zapisywac recznie co jakiś czas

Opublikowano
4 godziny temu, 20inchDT napisał:

Zegar pokazuje prawie 4h i jeszcze nie skonczyłem 1 chaptera :obama: Tylko zastanawiam sie czy wliczaja tez cutscenki w to, bo jakos mało lol. Te noppony pojawiajace sie z dupy w cutscenkach to tez beka. Po swiecie nie biegaja, a w samych cutscenkach tez prawie sie nie odzywaja. Moze to i dobrze bo ich kurwiow nienawidze.

Nopony to powinni na ruszcie piec, jedyna część gdzie nie wkurwiaky to xcx.

Opublikowano

Miodzio, i najsu itemki z preordera, bedzie wisieć w antyramie w biurze, tło na zoomy jak znalazł <3

Dopiero zacząłem wiec zero uwag na razie. Ale już muszę się przeprosić z Eunie, fajny charakterek, póki co jest spoko. Szkoda tylko że na 65 calach gra wyglada kiepsko, Monster Hunter nawet daje radę, tutaj jednak sporo poszarpanych krawędzi. No i te menusy, setting z dwójeczki bardziej mi siadał. 

IMG_20220729_205452.jpg