Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Opublikowano 6 sierpnia 2022 11 minut temu, Szwed napisał: Meh-meh-meh, "This reward is not available in your registered country/region." https://www.docdroid.net/PqCNHl2/xenoblade-chronicles-3-box-art-cover-pdf#page=2 1 Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Autor Opublikowano 6 sierpnia 2022 2 godziny temu, 20inchDT napisał: Chcę lecieć dalej z main questem, bo fabuła mnie interesuje, ale jednoczesnie sidequesty tez są w pyte i ciągle trzeba skakac pomiedzy jednym, a drugim za dobra jest ta gra Nie da sie leciec z fabułą, jak nie questy to lece za fabuła i kilka roznych sciezek po drodze, a to supply drop, elitarny mobek, kontener czy zwłoki do odprawienia w dwojce tak nie mialem Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Opublikowano 6 sierpnia 2022 "a zajrze jeszcze tu, o co to za jaskinia, dlaczegu tu sa drzwi z mechanizmem otwierajacym po rozwiazaniu zagadki?" Ktos jeszcze znalazł noppony wymieniajace coiny na itemy? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Opublikowano 6 sierpnia 2022 W dwójce dużo interakcji w trakcie przemierzania zwyczajnie nie było możliwych bo ciągle albo brakuje Blade'a z daną umiejętnością albo za niski jej lvl. Tak po prawdzie to tym półkołem ze skillami Blade'ów zacząłem się dokładniej interesować dopiero w Tornie, ale tam Bladeów było zwyczajnie mniej i dostawaliśmy z góry potrzebne postacie do zrobienia wszystkiego, więc też motywacja i odnajdywanie się w tych tabelkach na dużo mniejszą skalę. Czytałem trochę co tam piszą na zagranicznych grupach i pod jednym postem twierdzącym, że Xeno 3> BOTW> cała reszta zebrała się grupa ludzi, którym nie pasuje pacing tej odsłony. Jeden wręcz rzucił, że nie widzi różnic w grafice i znowu biegamy po trawie. Jeszcze inny, że dla niego Tales Of Arise to dużo lepsza gra xd Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Autor Opublikowano 6 sierpnia 2022 Ja nie, a troche juz mam srebrnych i złotych. Jakas dobra lista itemów by się przydała, skonczyły mi się składniki na gotowanie buffa CP i nie pamietam gdzie je zbierałem. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Opublikowano 6 sierpnia 2022 No to jest dla mnie najwieksza wada, ze nie wiadomo co gdzie zbierac i brakuje mi np 1 itema do upgradeu gema, ale tego nie moge zrobic. Gra jest za duza i ma za duzo itemow, zeby to ogarnac bez jakiejs pomocy a te noppony sa na pustyni jak cos. nie ma co trzymac coinow, bo po 99 kolejne zebrane zamieniaja sie w kase 1 Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Autor Opublikowano 6 sierpnia 2022 A jeszcze zapomniałem, jebać akcesoria, szukanie czegoś co akurat potrzebujesz na tej liście gdzie mam ich już od zajebania to masakra. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Opublikowano 6 sierpnia 2022 o jezu tak, nienawidze tego. Zmienie klase i musze od nowa szukac. Dlaczego nie ma chociaz filtrowania na rzeczy zwiazane z zadawaniem obrazen czy podnoszeniem statystyk defensywnych? Masakra, wprowadzili pelno QOL zmian, a o czyms tak podstawowym zapomnieli 24 minuty temu, Dr.Czekolada napisał: Jeden wręcz rzucił, że nie widzi różnic w grafice i znowu biegamy po trawie. No coz, za slaby hardware na ich ambicje. Jak dla mnie i tak to pięknie wyglada. Nie moge sie doczekac co zrobia na nastepnej generacji nintendo. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Dlatego ja po wcześniejszych odsłonach nauczyłem się żeby sprzedawać to w pizdu najczęściej jak to tylko możliwe. Wiem, że uciążliwe ale nie chcę znowu mieć śmietnika pełnego takich pierdół jak "20% DMG więcej w dzień/noc" kiedy nigdy tego nawet nie użyje. W zasadzie to chyba w ogóle nie będę zwracał uwagi na 1 gwiazdkowe. Dobrze, że chociaż tyle można powyłączać na liście. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Opublikowano 6 sierpnia 2022 tez musze sprzedac w pizdu wiekszosc. Akurat te za dzien/noc to darmowy dmg, szczegolnie na poczatku gry jak nie ma czegos mocniejszego. Lepsze to niz ten sam %dmg za bycie ponizej 30%hp. Te zwiekszajace obrażenia za atakowanie konkretnej grupy np terrestrial czy aerial sa mega, ale wlasnie przez wymog wlazenia do menusow raczej tego nie zakladam. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Dziwne, że nie popatrzyli np na Monster Huntera, gdzie mamy sety. Dać coś takiego do odblokowania od załóżmy lv 30+ wraz z progresem w fabule i już ocena wyżej dla gry. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Opublikowano 6 sierpnia 2022 W dniu 19.04.2022 o 14:00, 20inchDT napisał: przydałby sie już jakis gameplay trailer, bo napalony jestem na kolejna grę mistrza. Niech będą mechony, artifices, geary czy jak je tam nazwą ktore mozna kontrolowac, prosze, prosze. Mogłyby tez być po dwie osoby w kokpicie i ograniczyliby ich ilosc na ekranie, a od postaci zalezalyby staty mecha. Plus do tego wymienne czesci i customizacja wygladu musza je w koncu dodac?! Ale mam podjare jak ogladam trailery X. Przed pokazaniem ouroboros napisałem to xd. Oprocz setów chciałbym, zeby w nastepnej czesci były mechy i kazda postac miała swojego unikatowo wygladajacego, a potem mozna by go jeszcze modyfikowac i zmieniac czesci. Cytuj
ogqozo 6 551 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Xenoblade ma jeden właściwy sposób grania, ale nie bez powodu. Te kulminacyjne momenty są sterowane, ale bardzo mocne pod każdym względem, i RPG i jak to wygląda, brzmi, zarąbiste. Zarąbiste jest uczucie, jak odwalasz cały burst combo i z silnego przeciwnika wypada masa przedmiotów. Zarąbiste jest uczucie, jak rozwalasz całe obozowisko przeciwników na dużo wyższym levelu, zgarniasz masę nowych rzeczy, silnejsze akcesoria, nowe pierdółki, no i nabiłeś kilka leveli i całą klasę bo przeciwnik taki mocny. Zarąbiste jak cały idealnie zorkiestrowany chain attack kroi masę HP i obraca ci cały zespół, a w trudniejszym starciu ratuje tyłek, i dostajesz PIĘCIOKROTNIE więcej expa w efekcie. Ale też zarąbiste jak masz już wysoki level i te wszystkie potworki, które chwilę temu cię męczyły, teraz nawet nie podskakują tylko siedzą cicho. Nudno by jednak było, jakby walki cały czas trzeba było toczyć, i oglądać te chain attacki i toczyć całą kulę śnieżną. W Xenoblade nie trzeba dużo walczyć, jeśli odpowiednio toczę walki, to mogę ich stoczyć kilka naprawdę epickich i nabić więcej leveli i przedmiotów, niż za całą masę szeregowych starć z chomikami na moim levelu. Zarąbiste uczucie sterować Euenie, co za babeczka, wspaniałe jędrne ciało w legginsach, ubranie jak z warszawskich przedmieść ale jak wykonane, wszystko podskakuje w cudownie realistyczny sposób, otwierasz szkatłuki z buta, każda jej animacja mogłaby najlepiej trwać w nieskończoność. Biegasz po pustyni i legginsy szybko robią się pokryte piachem. Może Monolith starał się nie robić gry dla zboków, ale dam sobie radę. 4 Cytuj
Szwed 642 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Ja zauważyłem, że monety zaczęły mi się przemieniać na walutę i chwilę później odblokowałem właśnie nopony do wymiany, od razu wziąłem to co mieli najdroższe za złote i srebrne i mogę zbierać od nowa. Mam bodajże 37 poziom, wbijam w grupki wrogów (ze znakiem zapytania), czyli oddziały Agnus i Keves i je zmiatam z powierzchni ziemi. Nie mogę tylko odnaleźć drogi na taką górę na pustyni, wiem że są tam jakieś znajdźki, ale po prostu nie mogę się tam wspiąć, nie widzę, którędy (to nawet chyba to samo miejsce co te Nopony tyle że trochę bardziej na północ). Zaraz siadam do dalszej sesji. Piękna gra. A artefakty i ekwipunek przestałem w ogóle ogarniać, jak zmieniam klasę to po prostu wciskam Y żeby mi system zoptymalizował i tyle. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Opublikowano 6 sierpnia 2022 4 minuty temu, Szwed napisał: Nie mogę tylko odnaleźć drogi na taką górę na pustyni, wiem że są tam jakieś znajdźki, ale po prostu nie mogę się tam wspiąć, nie widzę, którędy Cofnij sie do poprzedniego regionu i odblokuj herosa z kolonii teamu mio i dostaniesz mozliwosc wchodzenia po tym piachu 1 Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Autor Opublikowano 6 sierpnia 2022 Byłem na tej pustyni ale nie wiem czy znalazlem noponyMusze wrocic Cytuj
Szwed 642 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Opublikowano 6 sierpnia 2022 (edytowane) Ja totalnie pominąłem chyba ich kolonię @20inchDT, muszę pobiegać xD Wydawało mi się, że pierwsza, którą odwiedzamy to ta Taiona :o Edit: Tak, w pierwszym regionie mało zwiedzałem, już idę to nadrobić. Dzięki za tipa! Kurde, a miałem dzisiaj robić wątek główny xD Edytowane 6 sierpnia 2022 przez Szwed Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Autor Opublikowano 6 sierpnia 2022 Nowe avatary wjechały na switchu, wreszcie jest Eunie Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Opublikowano 6 sierpnia 2022 trzeba to jakos najpierw sciagnac? bo nie widze ich, a zmienilbym w koncu tego luigiego ustawionego z przymusu bo nic ciekawego nie bylo Jak traficie do 4 regionu to polecam zainteresowac sie tankiem przed pojsciem do waznej lokacji. Jebana ma chain order taki, ze zawsze gwarantuje amazing. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Autor Opublikowano 6 sierpnia 2022 Chyba trzeba miec abonament opłacony, ale pewności nie mam. Kupuje sie grafiki za monety z wyzwan tygodniowych. Nie chce mi sie ze screenem jebac, wiec fota 1 Cytuj
Szwed 642 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Ja już ustawiłem Taiona, chociaż czekam na Senę. @20inchDT, właśnie zrobiłem jej questa, dziwną ma typiara motywację, ale skoro jej odpowiada xD Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Autor Opublikowano 6 sierpnia 2022 Ja uzywam tego na ten moment. Robie przerwe od pobocznych aktywnosci i nadgonie fabułe troche bo odskoczyliscie sporo. Odkad uzywam klasy Greya to mam problemy z utrzymaniem agro tankami, tak dd nakurwiaja 1 Cytuj
Szwed 642 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Opublikowano 6 sierpnia 2022 (edytowane) Ja nie odblokowałem żadnego Greya, nawet nie wiem gdzie on jest. Widzę, że mam już kolejne klasy odblokowane na liście, a dwie z nich są "wcześniej" w kolejności postaci (i klas), to znaczy, że gdzieś je przeoczyłem. Ale to nic, nadrobię, chyba, że okaże się, że to serio ogromny gamechanger. Póki co wszystko jak w masło, nawet z klasami na 1 poziomie ostatnio. Edit: Tak, też z niego korzystałem, fajna opcja z tym "Bravo", chociaż staram się właściwie wrzucać w większości podwójne ouroboros orders na koniec walki z bossami, żeby nabić jak najwięcej XP, a wtedy chyba rating niewiele robi. Ale w normalnych walkach jak mi się chce, to też bardzo lubiłem tę zdolność. Edytowane 6 sierpnia 2022 przez Szwed Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Autor Opublikowano 6 sierpnia 2022 Grey jest kozacki ale chyba łatwo go pominąć. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Opublikowano 6 sierpnia 2022 full metal jaguar mocny w cholere, a szczegolnie atak aoe z pierce. W chainach kosi pasek jak pojebany. @Szwed moze pominales alexandrie na pustyni? jest na zachodzie. tez bardzo mocny attacker polegajacy na krytykach. trzeba miec ~40 lvl zeby ja odblokowac Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi